Vikinzi (2013– ) - Serija
Moderator: _BataZiv_0809
- beco
#176 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Serija mi se sviđa pravo, pratim je od početka. Priča super, gluma 7 od 10, Lagata
. Mene u seriji nerviraju sekvence borbe, koje izgledaju tako režirane i jeftine. Ona recimo zadnja borba u Engleskoj totalno amaterski
bas, podsjeca me na one glupo izrežirane američke civil war rekonstrukcije. Fali mi malo ekefekata tipa 300 ili Spartaka, ono da bude epic. 
- irac300
#177 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
A jbg, serija nije toliko visokobudžetna. Iskreno, ja u serijama nikada ne očekujem neke, što bi rek'o Nele, grandizone scene bitaka, baš zbog manjeg budžeta u odnosu na film. Tako da mi ne pada teško siromašniji prikaz neke bitke, jer i ne očekujem Hrabro srce.beco wrote:Serija mi se sviđa pravo, pratim je od početka. Priča super, gluma 7 od 10, Lagata. Mene u seriji nerviraju sekvence borbe, koje izgledaju tako režirane i jeftine. Ona recimo zadnja borba u Engleskoj totalno amaterski
bas, podsjeca me na one glupo izrežirane američke civil war rekonstrukcije. Fali mi malo ekefekata tipa 300 ili Spartaka, ono da bude epic.
Al' mi zato paše odličan prikaz vikinga, njihovog stila življenja, izgled njihovih naselja, oružja, brodova...kao i prikaz Britanije u periodu postrimskog života.
Npr. one scene između kralja Ecberta i Athelstana gdje izučavaju spise i ostatke starog Rima su meni fascinantne, gdje se na neki indirektan način obrađuje tematika koliko je Britanija bila zaostala da čak i nakon 4 stoljeća od pada Rima, oni još ne mogu da dostignu napredak rimske civilizacije.
U svakom slučaju, meni jedna od boljih serija, bar što se tiče tematike koja mene jako zanima. Inače nisam pobornik serija gdje sezona broji 22 epizode, ali ovu bih definitivno volio gledati s više od 10 epizoda po sezoni.
- Kinaski
#178 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ma dobre su scene borbe, meni bas onako po mjeri. Prati ih dobra muzika u pozadini, od efekata imas slow motion
ali fakat maestralno uradjen gdje u pozdinu ubace muziku sa glasnom bas linijom, a dovljno sporom da prati scenu. Sta ce ti bolji efeketi nije sci-fi...Gledao sam Breaking Bad, Broen i onda napravio pauzu nisam nista mogao naci na sto bi se navuako i onda pogleda Vikinge. 2 sezone pogledao za 4 dana 
- Saian
#179 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
eee omladino, ha nema zoom-a kako satara prolazi kroz hipokampus nama' serija futavshtina, e hebi ga, Irac je to lijepo srochio, iskreno, ja bih svo ono taracanje i savijanje dze nema zgloba rahat premot'o, bitka je bitna zbog toga sta je bilo prije i sta ce biti poslije nje, dobra analogija je planinski prijevoj, ljudi izmislili kao nuzhno zlo i to najmanje jer je prijevoj najnizhi dio gdje se moze proci iz zagore u prigoru, isto tako i bitka, dodje kao prijevoj, bitnije mi je sta su (historijski) uzroci i motivacija za, te (historijske) posljedice bitke nego sama bitka, svako umije oshinut' satarom po dovoljno proXimalnoj glavushi, nego deder sklopi dug, fer i obostrano koristan savez, il postigni isto bez da moras preko prijevoja
eh za to su chitabe
- Gandalf
#180 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
odlična serija, znao sam ja da će Floki doći tobe
zadnje epizode su baš urađene game of thronovski, jedva čekam Ragnarov povratak u Englesku, a nadam se skorom Rollovom ozdravljenju, nije taj za štaka
- DJe_Nana
#181 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Mene je GOT i zeznuo pa nisam predvidio sta ce biti s Flokiem i Ragnarom,
tamo glavne likove tamane stalno, ovdje ipak jos ne..
I meni ne smetaju ove "jednostavne" bitke nimalo, samo da je vise ljudi da se bolje docara broj,
pogledam novog Pompeja i sto jest jest previse je efekata i svega za takvu radnju filma i to vrijeme, cista bljuvotina.
tamo glavne likove tamane stalno, ovdje ipak jos ne..
I meni ne smetaju ove "jednostavne" bitke nimalo, samo da je vise ljudi da se bolje docara broj,
pogledam novog Pompeja i sto jest jest previse je efekata i svega za takvu radnju filma i to vrijeme, cista bljuvotina.
- Gandalf
#182 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Meni se sviđa ta pojednostavljena borba, mnogo je realističnija, uostalom niko od ovih aktera u Vikinzima i nije bio neka velika vojna sila sa vojskom od 20-30 000 ljudi i flotom od 100 brodova, tako da bi tu bilo i pretjerivanje praviti neku epsku borbetinu sa hiljadama statista i stotinama brodova.
Što se tiče efekata, vjerovatno su mnogi još pod dojmom Spartacusa i njihovih HD-3-D tučnjava, ta je serija meni bila dobra, odgledao sam sve epizode, ali mi je ipak ona bila više onako mainstream, previše hollywoodizirana, previše seksa i previše slowmotion fazona, Vikinzi su mi nekako gledljiviji i prirodniji. Previše sam puta upotrijebio riječ previše u prošloj rečenici
Što se tiče efekata, vjerovatno su mnogi još pod dojmom Spartacusa i njihovih HD-3-D tučnjava, ta je serija meni bila dobra, odgledao sam sve epizode, ali mi je ipak ona bila više onako mainstream, previše hollywoodizirana, previše seksa i previše slowmotion fazona, Vikinzi su mi nekako gledljiviji i prirodniji. Previše sam puta upotrijebio riječ previše u prošloj rečenici
- AleksoMKD
#183 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
I meni se svidjaju te manje makljaze, kakva je i bila vecina u ranom (pa i kasnijem) srednjem veku. I onako je vecina sukoba bila lokalnog nivoa, jedan lord sa 10-20 viteza i 50ak pesadinaca protiv susjednog lorda.
A u Spartakusu me najvise nerviralo kada kohorte Rimske legije pridju ovima u formaciji i odjednom se svako bori za sebe.
A u Spartakusu me najvise nerviralo kada kohorte Rimske legije pridju ovima u formaciji i odjednom se svako bori za sebe.
- yoda82
#184 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Vikinzi su za klasu bolji od Spartacusa i za tri klase realniji.....Gandalf wrote:Meni se sviđa ta pojednostavljena borba, mnogo je realističnija, uostalom niko od ovih aktera u Vikinzima i nije bio neka velika vojna sila sa vojskom od 20-30 000 ljudi i flotom od 100 brodova, tako da bi tu bilo i pretjerivanje praviti neku epsku borbetinu sa hiljadama statista i stotinama brodova.
-
Paul F.
#185 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
irac300 wrote: Iskreno, ja u serijama nikada ne očekujem neke, što bi rek'o Nele, grandizone scene bitaka, baš zbog manjeg budžeta u odnosu na film. Tako da mi ne pada teško siromašniji prikaz neke bitke, jer i ne očekujem Hrabro srce.![]()
Al' mi zato paše odličan prikaz vikinga, njihovog stila življenja, izgled njihovih naselja, oružja, brodova...kao i prikaz Britanije u periodu postrimskog života.
Npr. one scene između kralja Ecberta i Athelstana gdje izučavaju spise i ostatke starog Rima su meni fascinantne, gdje se na neki indirektan način obrađuje tematika koliko je Britanija bila zaostala da čak i nakon 4 stoljeća od pada Rima, oni još ne mogu da dostignu napredak rimske civilizacije.
Upravo to. Potpuno se slažem. Ja bih premoto i onog krvavog orla.Saian wrote:Irac je to lijepo srochio, iskreno, ja bih svo ono taracanje i savijanje dze nema zgloba rahat premot'o, bitka je bitna zbog toga sta je bilo prije i sta ce biti poslije nje, dobra analogija je planinski prijevoj, ljudi izmislili kao nuzhno zlo i to najmanje jer je prijevoj najnizhi dio gdje se moze proci iz zagore u prigoru, isto tako i bitka, dodje kao prijevoj, bitnije mi je sta su (historijski) uzroci i motivacija za, te (historijske) posljedice bitke nego sama bitka, svako umije oshinut' satarom po dovoljno proXimalnoj glavushi, nego deder sklopi dug, fer i obostrano koristan savez, il postigni isto bez da moras preko prijevojaeh za to su chitabe
Dokaz da to ima smisla je i gledanost Sulejmana V kojeg sam, istina prestao gledati jer je sve tužnije i tužnije.
Ko hoće da gleda krv, lako će to naći. Međutim, meni je čudno kako se neke bitke završavaju.
-Bitka između Vikinga. Odjednom stanu i čude se zašto se bore.
-Posljednja protiv engleza. Vikinzi se povlače a englezi, koji su na konjima ih puste da odu. A posljednji talas napada
je vodio kralj koji se ranije zakleo da će im se osvetiti. Nije tada znao da kralj Ecbert hoće mir.
- elmirčo
#186 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

?????? WTF
- Brkooo
#187 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Svedjani mu se brinu o stajlingu
- So What!
#188 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Film The Vikings iz 1958. u kojem Kirk Douglas glumi Einara Lodbroka koji spašava svog oca Ragnara Lodbroka kojeg glumi Ernest Borgnine. Film je bio svojevremeni spektakl, a neke scene su snimane i na Kornatima.
Scena kada kralj Aella baca svog šerifa u rupu sa zmijama, govori nam da je ekipa koaj radi seriju već zamislila njen kraj.
Meni je prva sezoan lično bial pravo dosadna i tjerao sam sebe da je pregledam, druga sezona je bila daleko zanimljivija i življa, a kralja Horiak organski od smaog početka nisam podnosio kao ni princezu Aslaug.
Lagertha je žena i po, treba bit lud pa je ostavit zbog one anoreksičarke.
- Gandalf
#189 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
toSo What! wrote:
- Saian
#190 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Gandalf wrote:toSo What! wrote:

crni pojas
-
omar little
#192 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
hm, oce ovo postati bolje? dvije epizode pogledah i onako, nije odron ali nije me ni zakucalo za ekran. rome nije sigurno. produkcija je na jeftinijoj strani, cija je ovo serija uopce, ko pravi? akcenti su jaki, docaravaju vikinge nema sta.
amerikanci su cudna publika.
- Saian
#193 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
ostav' se ti toga, nije to za tebe 
-
omar little
#194 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
tematski? kvalitetom? opcenito?

- Brkooo
#195 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Saian wrote:ostav' se ti toga, nije to za tebe
-
omar little
#196 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
odgovorite mi, sta se kezite samo. 
- irac300
#197 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Pa rek'o ti je čo'jk.
Imaš Vampirske dnevnike i slične stvari. 
-
omar little
#198 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
uuu stavio si me na mjesto i na razinu kojoj pripadam.
ajde dobro, valjda ce i saian opet doci pa mi objasniti
detaljnije i potvrditi da je ovo iznad mog nivoa, sto intelektualnog sto po ukusu.
kako se implicira, jel'. 
ajde dobro, valjda ce i saian opet doci pa mi objasniti
- irac300
#199 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ma zezam se. Jbg, možda ti jednostavno ne sjeda serija, mene isto tako napadnu kada kažem da mi je Breaking Bad živa dosada.omar little wrote:uuu stavio si me na mjesto i na razinu kojoj pripadam.![]()
ajde dobro, valjda ce i saian opet doci pa mi objasnitidetaljnije i potvrditi da je ovo iznad mog nivoa, sto intelektualnog sto po ukusu.
kako se implicira, jel'.
- Saian
#200 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
auuuuuuuuuuu, ovo moje gore je bila interna, nije mi joj se dalo objasnjavatirac300 wrote:Pa rek'o ti je čo'jk.Imaš Vampirske dnevnike i slične stvari.