Samo sto steta nece biti naplacena od njihovih plata...JThomas wrote:sva šteta je jedno 7 dana njihovih plata...
SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#176 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
-
Alkos
#177 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Jesi procitao sta sam napisao? Nista se nece promijeniti, nazalost. Tresla se gora, rodio se mis. Ipak, protesti nisu bili samo u SA, bili su u cijeloj BiH, jedino je to pozitivno i mozda otvori oci supcima na vlasti da gradjani tesko zive i na rubu egzistencije. Da ce se nesto vise promijeniti nece, mozda hoce jednog dana kada narod smogne snage da izadje na ulicu i izbori se za sebe. Eto mozda prilike u oktobru, pa neka budu pametni i kazne sve politicare. Ali, daj Boze...bull21 wrote:Ja po nti put pišem - neka mi neko napiše šta će se promjeniti sada? Fakat mislite da će stanje biti bolje poslije ovoga? Dva kantona su izgubila vladu i to je to. Sarajlije ni dupe nisu počešale. Glavonje su ovo okrenule u svoju korist i već sada beru političke poene. Šta se osim toga desilo? Osim što smo izgubili vrijedan arhiv, što smo vidjeli balavce kako ruše i pljačkaju? Šta smo dobili? Misliš da će sada cvijeće procvjetati jer je netko zapalio dvije zgrade? Hoće, možda kod tebe. Ja sam i dalje student, bez posla, bez perspektive i bez budućnosti. Jedina nada koju imam jeste da odem što dalje odavde a svjestan sam da nikada neću maknuti dalje od mahale iz koje dolazim jer nas više niko neće a nisam toliko specijalan da me neko ide maksuzije tražit.Alkos wrote:Na forumu sve jebene budzetlije! Kurve, pederi i licimuri...
Koje smo mi picke jbt. Znate sta, nama ni ne treba nista bolje, ne zasluzujemo zivot dostojan covjeka, neka nas i dalje pljackaju, kradu, uzimaju nam hljeb iz ruku i daju mrvice, a sebi prave viletine, kucetine, kupuju stanove u strogom centru, neka nasu djecu zaduzuju do guse, zaposljavaju samo svoju djecu i rodbinu, a polako ubijaju nase roditelje i nasu djecu bez posla. Nakon jucer sam shvatio da smo sve ovo zasluzili!
Ovdje zive pickurine najobicnije, kada nam jedan jebeni premijer kantona moze JAVNO reci da u Sarajevu nema gladnih i da svi imaju redovnu platu, a nikakve reakcije na to...
Nisam za nasilje, nisam za paljenje javnih zgrada i ovo sto se uradilo jucer je velika greska, ali javni linc aktera jucerasnjih dogadjaja, bolje reci balavaca, je samo dokaz sa kim zivim u ovom jebenom gradu. Fuj, gadite mi se! Jucer smo imali priiku da nam svima bude bolje, ali jok, usrali smo se, povukli u svoje domove i situaciju prepustili djeci od 18 godina.
Samo mi nije jasno kako moze neko trpiti da nema platu 24-48 mjeseci, da je isto toliko bez posla, da nema od cega da zivi, a da opet ne izadje na jebenu ulicu i iskaze svoj protest?!?! Ili je ipak Zeljkovic u pravu??
Ali sam jako razocaran ljudima koji zive ovdje i odazivom. Opet nije bilo vise od 5.000 ljudi, a od toga je 500 tinejdzera vodilo glavnu rijec, a ostali su bili nijemi posmatraci. Nikakvih ciljeva, zahtjeva...
I sad me nervira ovo naknadno pametovanje ovih generala poslije bitke. Ja bi ovako, trebali bi onako... Svi pametni kada treba lupati po tastaturi.
Last edited by Alkos on 08/02/2014 11:50, edited 1 time in total.
- ladyblue18
#178 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... /140208018
"Nedopustivo je oštećivati nacionalni spomenik bilo da je ciljano ili stihijski. Sudska instanca to mora procesuirati
-
Alkos
#179 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Ja sam bio tamo za razliku od 200.000 sugradjana koji ocigledno fino zive i imaju. U pravu je Zeljkovic.ladyblue18 wrote:Fino je sto priznas.Alkos wrote: Jucer smo imali priiku da nam svima bude bolje, ali jok, usrali smo se, povukli u svoje domove i situaciju prepustili djeci od 18 godina.
A to sto svakoga ko ne podrzava huliganstvo nazivas budzetlijom, kurvama i pederima govori sasvim dovoljno.
I da, tema gore je ciscena i cisti se izmedju ostalog i od ovakvih tvojih postova iznad, tako da ovu temu necete pretvoriti u to, bolje odmah prestanite.
Kada je sve izmaklo kontroli i kada je masa podivljala, povukao sam se jer sam vidio da nema ni svrhe ni cilja. Takvim imenima nazivam sve one koji jucer nisu izasli iz svojih nekih privatnih razloga, a sada se prave najpametniji. To mi se malo gadi, znas!
hvala, ja sam svakako zavrsio sa temom.
-
crni_DZo
#180 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Tuzno stvarno al neizbjezno.
- JThomas
#181 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
biće naplaćena iz istog izvora odakle se plaćaju i njihove plate.
-
crni_DZo
#182 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Isto sveAlkos wrote:Ja sam bio tamo za razliku od 200.000 sugradjana koji ocigledno fino zive i imaju. U pravu je Zeljkovic.ladyblue18 wrote:Fino je sto priznas.Alkos wrote: Jucer smo imali priiku da nam svima bude bolje, ali jok, usrali smo se, povukli u svoje domove i situaciju prepustili djeci od 18 godina.
A to sto svakoga ko ne podrzava huliganstvo nazivas budzetlijom, kurvama i pederima govori sasvim dovoljno.
I da, tema gore je ciscena i cisti se izmedju ostalog i od ovakvih tvojih postova iznad, tako da ovu temu necete pretvoriti u to, bolje odmah prestanite.
Kada je sve izmaklo kontroli i kada je masa podivljala, povukao sam se jer sam vidio da nema ni svrhe ni cilja. Takvim imenima nazivam sve one koji jucer nisu izasli iz svojih nekih privatnih razloga, a sada se prave najpametniji. To mi se malo gadi, znas!
hvala, ja sam svakako zavrsio sa temom.
- charrrmed
#183 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
ladyblue18 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... /140208018
"Nedopustivo je oštećivati nacionalni spomenik bilo da je ciljano ili stihijski. Sudska instanca to mora procesuirati
- sinuhe
#184 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Da nije spaljena dokumente bi unistila poplava, vlaga ili bi slucajni pijanac to sve zapisao kako je arhiva pristupacna sa ulice.
- uglavnomja
#185 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
za ovo boldirano ne krivi policiju, nego sud, tuzilastvo i omara mjesecara ...OldMayor wrote:Iskreno, nisam ni ja za paljevinu, ali sta su ocekivali?
Prvo sto ti gradom hoda min. 1.000 osoba kojima je mjesto u zatvoru.
Imamo nesposobnu policiju, kojoj je glavni domet izbacit stomacinu lizalo i zaustavljat raju sto nije upalila far, il pisat kaznu za parkiranje - vidjeli smo evo kakvu imamo policiju.
Vatrogasce nemamo. Imamo tu jedinicu, ali profesionalne vatrogasce mi u 21. vijeku nemamo! To je sramota.
Aliiii ejj, imali smo arhiv. Sta su radili uposlenici tog arhiva, koliko su dokumenta digitalizovali. A sigurno su klepali dobru lovu.
Svi mi znamo, bili smo u ovoj zgradi. Ja nikad ispod 2h se nisam zadrzao. Odem posrani papir da izvadim, pet zenturaca sjedi, zderu burek i jos te odjebe hladno.
Naravno da nije ni ovo rjesenje, ali samo kazem sta su ocekivali, eto sta su oni ocekivali...
Sit gladnog ne razumije. Uvijek bilo i bice.
policija nafata 99% benjamina i ostalih hiljadostrukih povratnika, a sud ih pusti.
i u cemu je problem ako te policija zaustavi ako vozis prebrzo, ili bez svjetala (takav je zakon), ili se parkiras na pjesackom? saobracajna policija i postoji za to, da obezbijedi sigurost u saobracaju i vozacima i pjesacima.
- charrrmed
- ladyblue18
#187 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Bio je direktor Arhiva gost na ftv-u upravo.
Unisten je d.epo 1 u kojem su se nalazili najvrjedniji i najznacajniji historijski dokumenti, Zemaljske vlade, Komisije za procesuiranje ratnih zlocina iz Drugog s.r., dokumenti iz perioda AU...
Kaze da su mu rekli da bi se jedno 20% toga moglo sacuvati, nesto oni imaju spaseno na mikrofilmovima, ali takodjer osteceni su i drugi depoi zbog vode koja je prodrla u podrume prilikom gasenja pozara.
Fino rece covjek da dok je jucer preko tv-a gledao desavanja mislio je da je sve kulturna sramota a sad tvrdi da ovo sto se desilo je zlocin za koji pocinioci moraju odgovarati.
Unisten je d.epo 1 u kojem su se nalazili najvrjedniji i najznacajniji historijski dokumenti, Zemaljske vlade, Komisije za procesuiranje ratnih zlocina iz Drugog s.r., dokumenti iz perioda AU...
Kaze da su mu rekli da bi se jedno 20% toga moglo sacuvati, nesto oni imaju spaseno na mikrofilmovima, ali takodjer osteceni su i drugi depoi zbog vode koja je prodrla u podrume prilikom gasenja pozara.
Fino rece covjek da dok je jucer preko tv-a gledao desavanja mislio je da je sve kulturna sramota a sad tvrdi da ovo sto se desilo je zlocin za koji pocinioci moraju odgovarati.
- johntra
#188 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
I kako se osjeća sad ova balavurdija, instriruana iz ko zna kojih izvora, nakon što je zapalila kulturno naslijeđe države? jeste ponosni? kako oni bi, cigare i burn napitke za radnička prava? isto ko ono Kosovo za patike...
pola faca od juče vidi se da serbez da su došljaci, ali da me neko pogrešno ne shvati, došljaci koji su plaćeni da ovdje dođu i ruše...
pola faca od juče vidi se da serbez da su došljaci, ali da me neko pogrešno ne shvati, došljaci koji su plaćeni da ovdje dođu i ruše...
- ultima_palabra
#189 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Nemoj da počnem vaditi postove nakon JMBG i ostalih protesta... mnogi će se postiditi svog licemjerstva.ladyblue18 wrote:Vala, bolje da sam licemjerna tetkica nego da preko foruma navijam i bodrim huligane.ultima_palabra wrote:Jebo vas arhiv da vas jebo i gomila papirčina... selo gori a baba se češlja![]()
Licemjerne tetkice...
Jer najlakse je ipak na kraju biti internet ratnik.
- JThomas
#190 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
ovo su protesti, a ono je bio hipsterski teferič.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#191 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
johntra wrote:I kako se osjeća sad ova balavurdija, instriruana iz ko zna kojih izvora, nakon što je zapalila kulturno naslijeđe države? jeste ponosni? kako oni bi, cigare i burn napitke za radnička prava? isto ko ono Kosovo za patike...

ode na napravi grah na temeljcu od centralne
-
senocosic
#192 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Huliganizam nije opcija, čisto jer su popaljene državne institucije, a onima koji narod godinama truju nije nanesena nikakva šteta. Oni će opet ove proteste/nerede iskoristiti u svoje zavlačiteljske svrhe. Ali se opet iskreno nadam da su nakon svih dešavanja jučer shvatili da će svi, baš svi morati početi da rade svoj posao, inače će narod opet zbog njihove nesposobnosti i nemogućnosti (zbog ličnih interesa) sprovođenja bilo kakvih odluka vezano za sigurnost ili bilo šta, zapaliti sve što se ima zapaliti, pa da napokon skontaju da bi ta ostavka mogla biti nekakvo rješenje. A ne braniti se izjavom kako bilo ko od njih treba da radi da bi dao ostavku, iako se taj radi svodi na prelijevanje iz šupljeg u prazno.

- johntra
#193 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
koji je mirnim putem dao rezultate....JThomas wrote:ovo su protesti, a ono je bio hipsterski teferič.
- JThomas
#194 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
jašta je. radi sebe i svojih fotelja su to svakako morali uraditi.
-
NeenaSa
#195 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Iste su trebali pohraniti u zatvoreni Zemaljski.ladyblue18 wrote:Bio je direktor Arhiva gost na ftv-u upravo.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#196 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
ovako policija treba da reaguje uvijek... jer normalan covjek nikad na silu nece traziti svoja prava
- JThomas
#197 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
da je tako francuska bi još bila kraljevina.
- ultima_palabra
#198 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
mk ultra wrote:jer normalan covjek nikad na silu nece traziti svoja prava
- JThomas
#199 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
i bastilja bi danas bila kulturna baština da je preživjela revoluciju. niste o tome tako razmišljali, jelde? 
a možete tek misliti kolika je krivična evidencija nepovratno izgubljena...
a možete tek misliti kolika je krivična evidencija nepovratno izgubljena...
-
l33t
#200 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
logican slijed, direktor i odgovorni nisu zastitili Arhiv, otkaz, simple as that