Kakva je budućnost Lancie

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#176 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Golf_6 u raji poznat kao "prodajna brojka". :lol:
romeomoraprezivjeti

#177 Re: Odg: Kakva je budućnost Lancie

Post by romeomoraprezivjeti »

Golf_6 wrote::skoljka:

Njemci ih ubiše na domaćem terenu :lol: :lol:
http://bestsellingcarsblog.com/2014/01/ ... -30-years/
Image
Jesi li razmisljao da promijenis nick u golf 7 ??:-D

poslano s moga Sonija Ze:-D
drndalo

#178 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Golf_6 wrote:i to kaže jedan Jakešar,jel
kompleksaš koji je izjeban i isfrustriran na sve što je spomen VW,
jer jadnik sjeban kakav je, voza neko smeće i sanja da jednog dana provoza pravo auto, nekog njemca, naravno VW
Nije Jakesar nego Jagomir, bolnica za psihicke bolesnike zatvorenog tipa, ekvivalent "Veselog brdasca" na Sokocu... I da samo potvrdjujes da si za isto...

Ja mogu da shvatim da je tebi Golf 6 i Polo prihvatljivija varijanta za nesto zbog neceg, ali navoditi Polo kao pojam ljepote ne cine ni sami konstruktori u VW-u kojima je plata isplacena zato sto su ga napravili kako jesu, a ne kako su mogli da su smjeli. Ali tu je kompleksas iz BiH, da pojasni da sve sto je neki Hans nacrtao ne samo da je najkvalitetnije nego i najljepse... Samo zato jer nosi VW znak na koji on baca drkicu od dana kada mu je na desnom testisu iskocila prva smedja dlaka... I nazalost mentalno jos nije napredovao od tog dana...

Pozdrav od vozaca Felicije, Twinga i X1... Samo je jedan svabo doduse... I nazalost nije VW, jer nisam imao para za Polo... Jebiga ovaj kapitalizam me unistio... :(

P.S. Da znas ista osim prditi na prazno, i sabrao bi ovo gore sto si zaokruzio, i dosao do zakljucka da VW + Audi + Meredes + BMW = 241.143, a sam Fiat = 279.279. Dok je cijela Fiat grupacija = 367.948. Skode ti nema nigdje da i nju saberemo, a ni Seata.
Last edited by drndalo on 19/01/2014 12:01, edited 4 times in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#179 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Golf_6 wrote::skoljka:

Njemci ih ubiše na domaćem terenu :lol: :lol:
http://bestsellingcarsblog.com/2014/01/ ... -30-years/
Image
A sto Fiata ne zaokruzi :lol:
citroen xm

#180 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Bravo iskompleksirana seljačino, bravo! Za tebe i nije ništa bolje od VW-a.
ElRe

#181 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by ElRe »

Iako ne volim VW ipak su oni najvrjedniji i najprodavaniji evropski auto brend. To sto je VW napravio malo ko ce ponoviti. VW ne kupuju samo Balkanci i Njemci vec i Skandinavci, Francuzi, Rusi, Kinezi, Amerikanci... Rezultat VW na ITA trzistu jasno govori, to je brend kojem ljudi vjeruju. Pogledajte prodaju Giuliete i Golfa 7 i sve ce biti jasno.
Zato nemojmo vezati VW i balkanske seljobere
citroen xm

#182 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Meni je bezvrijedan isto kao lanjski snijeg. Postoji i dobro im ide prodaja, a za mene kao da ne postoji.
Industrialyzer

#183 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Meni je bezvrijedan isto kao lanjski snijeg. Postoji i dobro im ide prodaja, a za mene kao da ne postoji.
Takvi brendovi i opstaju. Ovi ostali ce se gasiti jedan za drugim, a ovi sto "prezive" ce se udruziti tako da cemo imati sva ista auta, samo sa drugim znakovima. Da mi je ispuniti zelju za CLS-om dok se jos moze...kako je krenulo, crno nam se pise :roll:
Golf_6

#184 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

PREMIUM marke Audi-BMW-Mercedes su bolje od
italijanskog smeća kod kojeg je Panda najprodavanije auto :lol:
http://www.best-selling-cars.com/europe ... rs-brands/
Image
Golf_6

#185 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

http://www.best-selling-cars.com/europe ... countries/
Njemačko tržište proguta 2 i višeputa auta od italijanskog, da ne govorimoo vrijednsoti gdje je na Njemačkom tržištu najprodavaniji Golf a na italijanskom Panda :lol:

Image
Industrialyzer

#186 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Industrialyzer »

Koga bolan boli ku*ac za tim stvarima :lol:

Audi kao prepakovani VW ne moze u isti kos sa BMW i Meckom.
drndalo

#187 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Golf_6 wrote:http://www.best-selling-cars.com/europe ... countries/
Njemačko tržište proguta 2 i višeputa auta od italijanskog, da ne govorimoo vrijednsoti gdje je na Njemačkom tržištu najprodavaniji Golf a na italijanskom Panda :lol:
Kad smo vec kod toga, sto si izmijenio onaj post gdje se poslije brojeva prodaje na kojim si posran, pokusavas vaditi sa vrijednoscu prodanih vozila, ukljucujuci BMW i Mercedes sa VW grupom, iako oni imaju samo Angelu Merkel zajednicku kao kancelara??? Sam se sebi seres na glavu svojim usporedbama, i jos ne kontas da samo dublje tones...

Kad si to bio napisao da je vrijednost premiuma iz Njemacke puno veca od talijanskih pandi, pitao sam te kakve veze imaju BMW i Mercedes sa VW-om, i ako sabires vec vrijednost prodaje vozila iz razlicitih zemalja, zasto u italijansko trziste nisi ukljucio prodaju Maseratija, Ferarija, Lamborginija, Zondi, bili vezani ili ne sa Fiat grupom...?

Nego si imao srece da je server izgubio taj tvoj najdebilniji post ikada ( i da, u njemu si me nazvao retardom, iako je velikoj vecini jasno da ipak ti vise uslova za istu titulu zadovoljas) kada su imali problem prije par sati pa sada nastavljas sa drugim statistikama za koje mislis da su nesto vele... Da VW prodaje puno vise od Fiata... Jako cudno, s obzirom da je Fiat vec 10 godina u zestokoj krizi, to je argument za sta ? Za ljepotu VW Polo-a ? I takav, u nikad vecim govnima, prodaje vise od Skode koja nikad bolje nije stajala. To opet ne znaci samo po sebi da je Fiat bolji od Skode, nego da su im polazne osnove bile jako razlicite, ali ti iz Jakesa to ne mozes bas jasno razluciti...

Uzivaj u voznji svoje imitacije Golfa (posto ti je Golf benzin) i gledaj pri tome stalno sliku Polo-a, u zelji da ti Golf postane Polo... Normalni ljudi obicno sanjaju da im auto "poraste", pa da iz Golfa predju u Passata, iz Clia u Lagunu, iz 206 u 5008, iz Pande u Cromu ili 159... Samo naopaki ljudi gledaju da iz Golfa predju u Polo... Ali za tebe i nije bolje... Sigurno ti je i 1.2 TDI san snova na koji imas nocne polucije...
citroen xm

#188 Re: Odg: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Industrialyzer wrote:
Takvi brendovi i opstaju. Ovi ostali ce se gasiti jedan za drugim, a ovi sto "prezive" ce se udruziti tako da cemo imati sva ista auta, samo sa drugim znakovima. Da mi je ispuniti zelju za CLS-om dok se jos moze...kako je krenulo, crno nam se pise :roll:

Na žalost tako je. Ali ja sam se pomirio sa tim. Za svakodnevno auto ću od sada gledati samo najisplativije ponude uloženo/dobijeno. Tu mi se još C4 i Dačija savršeno uklapaju. A pored toga nešto starije što volim u dobrom stanju, za uživanje. Moja sreća je što auta za kojim se okrećem i koja su mi san još uvijek nisu skupa na tržištu.
Golf_6

#189 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

drndalo wrote: Kad smo vec kod toga, sto si izmijenio onaj post gdje se poslije brojeva prodaje na kojim si posran, pokusavas vaditi sa vrijednoscu prodanih vozila, ukljucujuci BMW i Mercedes sa VW grupom, iako oni imaju samo Angelu Merkel zajednicku kao kancelara??? Sam se sebi seres na glavu svojim usporedbama, i jos ne kontas da samo dublje tones...

očigledno si gluplji nego sam mislio, ja ne mogu obrisat post ni da hoću, mogu ga jedino prepravit
očigledno da ga je obrisao moderaotor
posran si samo ti, ja sam jasno napisao, saberi vrijednost svih italijanskih i njemačkih prodatih auta, pa vidi koji si glupan

Image
citroen xm

#190 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Odvadi seljačino iskompleksirana. Zagadio si temu o jednom prefinjenom i moćnom brendu kakav tvoj VAG neće biti taman da ostane jedini na svijetu.
sorcerer

#191 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sorcerer »

golf dvica vozilo uspjeha, golf sestica univerzuma :D
mali_milojica

#192 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Ja bih dodao,da kada poredis Ypsilonku i Pola i njihovu ljepotu.
Pa vise elegancije i ljepote ima u onoj znacki na gepeku koja oznacava model Ypsilonke,nego na citavom Polu.
O stavljanju prodajnih rezultata.
Ko o cemu,kurva o postenju. Ko o cemu,VW-ovac o prodajnim rezultatima. Tu svi argumenti pocinju i zavrsavaju :lol:
Golf_6

#193 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

citroen xm wrote:Odvadi seljačino iskompleksirana. Zagadio si temu o jednom prefinjenom i moćnom brendu kakav tvoj VAG neće biti taman da ostane jedini na svijetu.
miran međede
svoje jebene frustracije što voziš smeće ostavi za ukućane koji se jadni vozaju takvim smećem
Industrialyzer

#194 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Industrialyzer »

Golf_6 wrote:
citroen xm wrote:Odvadi seljačino iskompleksirana. Zagadio si temu o jednom prefinjenom i moćnom brendu kakav tvoj VAG neće biti taman da ostane jedini na svijetu.
miran međede
svoje jebene frustracije što voziš smeće ostavi za ukućane koji se jadni vozaju takvim smećem

Hoces da tebi braco da da se provozas u japancu, da vidis kako zuti pravi auto?
romeomoraprezivjeti

#195 Re: Odg: Kakva je budućnost Lancie

Post by romeomoraprezivjeti »

Golf_6 wrote:
miran međede
Mozete li biti malo kulturniji?0:)

poslano s moga Sonija Ze:-D
citroen xm

#196 Re: Odg: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Golf_6 wrote: miran međede
To što ti nazivaš smećem je jedno 10 svjetlosnih godina ispred kočije koju ti voziš. Ali seljačinama iskompleksiranim i treba dati samo Golfa 6 da budu glavni u selu, a to što ni muziku u njemu ne znaju namjestiti, nema veze. Interesuje me ko ti tako ograničenom uvede internet.
Je li babo prodo 3 duluma zemlje i 2 vola da sinu kupi Golfa?
drndalo

#197 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Golf_6 wrote:
drndalo wrote: Kad smo vec kod toga, sto si izmijenio onaj post gdje se poslije brojeva prodaje na kojim si posran, pokusavas vaditi sa vrijednoscu prodanih vozila, ukljucujuci BMW i Mercedes sa VW grupom, iako oni imaju samo Angelu Merkel zajednicku kao kancelara??? Sam se sebi seres na glavu svojim usporedbama, i jos ne kontas da samo dublje tones...

očigledno si gluplji nego sam mislio, ja ne mogu obrisat post ni da hoću, mogu ga jedino prepravit
očigledno da ga je obrisao moderaotor
posran si samo ti, ja sam jasno napisao, saberi vrijednost svih italijanskih i njemačkih prodatih auta, pa vidi koji si glupan

Image
Hm interesantno je da je moderator tvoj post izbrisao ali ne i moj. Nije tako bilo jer ocito ne znas bas kako to hoda, nego je back-up koji je ucitan nakon problema bio snimljen prije nego si ti svoj mega-pametni post napisao, a koji nas je nekoliko uspjelo procitati, gdje spominjes vrijednost prodanih auta iz Njemacke proizvodnje, BMW, Audi, Mercedes... Nakon sto ti je nabijeno na nos da ni pokusao sabrati nesto nisi sto si mogao prije pokusaja pametovanja... I opet si sada u zadnjoj tabeli zaokruzio samo neke od Fiatovih modela, a neke nisi, zasto ? Jel se ti nezaokruzeni poklanjaju, a ne prodaju ? Zaboravio si sabrati 79.000 Fiat modela i 23.000 Alfi... Malo li je...??? Da pojasnim, u zbiru Fiat 500 i 500L imaju vise prodanih od svih zajedno VW Golf, Polo i Up!... A ti Fiate 500 ne zaokruzi, ali VW-e jesi...

Ti koji si rekao i stavio slike Polo-a kao pojma ljepote pod hitno mora ili u kliniku Svjetlost na operaciju ociju, ili na operaciju ukusa, samo ne znam gdje to operisu...

Da podsjetimo pucanstvo na jedan od tvojih vecih bisera, a nije da ih nema puno u konkurenciji, da se ne zaboravi:
Golf_6 wrote: ovo je lijepo auto
Image
Taman pomislim da si skontao kako se i nasaliti, da si evoluirao... Onda napises ovako nesto, i podsjetis me da si patoloski slucaj... Ti nisi za poslati na posmatranje na Jagomir, ti si za to da se gore otvori jedan poseban odjel koji ce nositi tvoje ime, ne zato sto si bio sponzor istog, nego zato sto je rezervisano samo za tebe. I koji ce biti namijenjen samo lijecenju kompleksa izazvanih imanjem Golfa 6 koji pri tome i nije pravi Golf jer je 1.4 BENZIN... :run:

Malo su 2 noge za takvu pamet i istancani umjetnicki ukus...
Last edited by drndalo on 19/01/2014 17:46, edited 3 times in total.
mali_milojica

#198 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

drndalo wrote: Hm interesantno je da je moderator tvoj post izbrisao ali ne i moj. Nije tako bilo jer ocito ne znas bas kako to hoda, nego je back-up koji je ucitan nakon problema bio snimljen prije nego si ti svoj mega-pametni post napiso, a koji nas je nekoliko uspjelo procitati, gdje spominjes vrijednost prodanih auta iz Njemacke proizvodnje, BMW, Audi, Mercedes... Nakon sto ti je nabijeno na nos da ni pokusao sabrati nesto nisi sto si mogao prije pokusaja pametovanja... I opet si sada u zadnjoj tabeli zaokruzio samo neke od Fiatovih modela, a neke nisi, zasto ? Jel se ti nezaokruzeni poklanjaju, a ne prodaju ?

Ti koji si rekao i stavio slike Polo-a kao pojma ljepote pod hitno mora ili u kliniku Svjetlost na operaciju ociju, ili na operaciju ukusa, samo ne znam gdje to operisu...
Rak je neizljeciva bolest :D :lol:
friskyoreo

#199 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by friskyoreo »

Golf_6 wrote:
miran međede
jefferson

#200 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Najzalosnije je sto ovaj frajer nije jedini patoloski slucaj u ovoj drzavi kada je u pitanju VW.
Jbt ni VW ne tvrdi ono sto on tvrdi.
Hajde sto vozi 1.4 benzinca (ne do bog da vozi sta jace) nego su izgubili trku na dizelskom polju sa konkurencijom.
Post Reply