Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
drug_profi

#176 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Mihael24 wrote:
drugi profil wrote:
Mihael24 wrote:
Ako bi se rodio kojih par godina kasnije, bio bi katolik, to je sigurno! Ovako mi katolici slijedimo Isusa Krista i to ti je to!
A koga slijedis ti?
Ovdje pise vise nego sto ti mislis. Sve si sad rekao i ko si i sta si.
Znas li sto kazu Zidovi za takve poput tebe: "Ne trazi argumente od budale!"
Zidovi imaju pravo :dance: !
Kao da bi ti prepoznao argument kad ga vidis...
fatamorgana

#177 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

drugi profil wrote:Ljudi moji ne hranite trola, zar ne vidite o kome se radi? Usiljen vokabular sa namjerom da njime impresionira i dadne time tezinu svojim "cinjenicama", zatrpavanje podacima prezentovanim na iskrivljen nacin i citiranje njemu odgovarajucih autora, pri tom zanemarujuci one druge, te na taj nacin obesmisljvajuci svaku normalnu raspravu, cak i da tema nije ima li boga ili ne, sto je samo po sebi besmislena rasprava, kad se vjerovanje ne zasniva na materijalnim cinjenicama, pa se tako i ne moze logicki ni objasniti niti pobiti.
Ni prvi ni zadnji krizar/taliban koji je dosao na ovaj forum da nam otvori oci i naoravi se pametan.
Zasto se trosite na njega? Mislite li da do njega dobpire bilo sta stokazete?
Ovo je jedan od onih koji bi i vlastiti zlocin opravdali kao ispunjenje bozje volje.
:thumbup: ovaj lik dođe k'o forumski Brejvik ....
shmizlica

#178 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by shmizlica »

odgovor na gore navedeno pitanje: živi i pusti druge da žive............ljepota jednostavnosti 8-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#179 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dr.gog »

Uz dužno poštovanje prema autoru teme:

F**k this topic :D
dusa_raskopuša

#180 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dusa_raskopuša »

Po dosadasnjem iskustvu sa takvim osobama, ni na cemu. Furka je danas biti ateista izgleda.
harač

#181 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

dusa_raskopuša wrote:Po dosadasnjem iskustvu sa takvim osobama, ni na cemu. Furka je danas biti ateista izgleda.
:lol: :sax:
dusa_raskopuša

#182 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dusa_raskopuša »

Ni'e smijesno, zalosno je. :roll: Najgori primjer je profesorica kulture religija, za koju je sunnet i sunecenje jedno te isto, da ne govorim kakvih jos ispada je imala. Image I takva osoba se izjasnjava kao ateista, koja btw nema pojma kako o Islamu, tako vjerujem i o drugim religijama. I ona da predaje. :dance:
harač

#183 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

1. profesorica je imbecil
2. profesorica je ateista
C: ateisti su imbecili

da ti nije predavala i logiku :D
dusa_raskopuša

#184 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dusa_raskopuša »

:lol:

E, jos joj mi govorimo da nema smisla to sto govori, ali jok, navalila k'o sivonja i ne popusta. Ostala je u istom ubjedjenju, jadnica. Meni je zao. :cry: :lol:

Mogu mislit' kako je dobila pos'o. :mrgreen:
harač

#185 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

ne razumijemo se očito :D
drug_profi

#186 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Ili je bolje kad bula predaje kulturu religija, pa je o islamu 95% nastave, o ostalim pomalo, a o jevrejima samo pola casa.
A ateisti su jednaki paganima, samo sto ona to kaze "pogani".
Usput, casove ispunajva klipovima sa YT u stilu "krik iz pakla" i sl.

Koji mrak je zavladao u ovoj zemlji, to nije zdravo i to zahvaljujuci agresivnim vjernicima, koji nisu shvatili poentu same vjere.
dusa_raskopuša

#187 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dusa_raskopuša »

Ova nasa je skidala 'lekcije' sa neta, haman, i to iz nepouzdanih izvora i nama diktirala. Recenice nisu imale smisla, a mi morali da ih ucimo. Pucali su je prenosi samo tako. Brate, i danas svako predaje. Od predmeta koji je treb'o imati zanimljiv i poucan sadrzaj ona je napravila debilan predmet koji po 'smisloci' baca na sociologiju. Nidje veze s vezom. :roll:
drug_profi

#188 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

dusa_raskopuša wrote:Ova nasa je skidala 'lekcije' sa neta, haman, i to iz nepouzdanih izvora i nama diktirala. Recenice nisu imale smisla, a mi morali da ih ucimo. Pucali su je prenosi samo tako. Brate, i danas svako predaje. Od predmeta koji je treb'o imati zanimljiv i poucan sadrzaj ona je napravila debilan predmet koji po 'smisloci' baca na sociologiju. Nidje veze s vezom. :roll:
A ova koju ja pominjem je napravila islamsku vjeronauku.
malsal

#189 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by malsal »

Na svom srcu i na svom razumu.
I jedno i drugo je daleko od savrsenog ali meni pase bolje od bilo koje religije.
underwater

#190 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by underwater »

čovjek tikva wrote:p.p.s. cinjenica da zivot apriori nema smisla jednako vazi za vjernike i nevjernike. samo zato sto vjernici zamisljaju prijatelja na nebesima ne znaci da njihov zivot ima vise smisla. naprotiv, zive u bajci a to nema veze sa smislom.
Nikako. Obzirom da je smisao je samo ono sto nije isprazno, moze se kazat slijedece.
Bez Boga (a za ovu tezu bome nam je nuzan i pakao) zivot nema smisla.

Bez Boga, smrt je kraj. I svaki novi dan si samo jedan dan blize tom kraju. Zivot je samoubistvo s odgodom.

Bez Boga ne postoji nikakv smisao jer da i postoji (taj eventualni smisao) za nas nema smisla jer je izvan (naseg) zivota. Smrt sve ponisti.
Obzirom da apsurd moze izroditi samo novi apsurd, cak ni razmnozavanje ne moze bit smisao.

Bez Boga (i bez pakla) imas samo dvije opcije:
A) Zivot je apsurd. Samoubijmo se onda.
B) Apsurd je (sam) zivot. Konstantno odbacuj spoznaju smrti kao neizbjezne i vjeruj da nikad neces umrijet.
fatamorgana

#191 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

underwater wrote: Nikako. Obzirom da je smisao je samo ono sto nije isprazno, moze se kazat slijedece.

Bez Boga, smrt je kraj. I svaki novi dan si samo jedan dan blize tom kraju. Zivot je samoubistvo s odgodom.

Bez Boga ne postoji nikakv smisao jer da i postoji (taj eventualni smisao) za nas nema smisla jer je izvan (naseg) zivota. Smrt sve ponisti.
Obzirom da apsurd moze izroditi samo novi apsurd, cak ni razmnozavanje ne moze bit smisao.

B) Apsurd je (sam) zivot. Konstantno odbacuj spoznaju smrti kao neizbjezne i vjeruj da nikad neces umrijet.
Naravno, rijec je o tvom bogu, :wink:
underwater

#192 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
underwater wrote: Nikako. Obzirom da je smisao je samo ono sto nije isprazno, moze se kazat slijedece.

Naravno, rijec je o tvom bogu, :wink:
To ti dodje ko neka blasfemija ...kada kazes ... moj Bog ... privatiziras Apsoluta.
To govori iz tebe torovski mentalitet ... ono mi i oni .... jebo argumente....zbij se sto jace ...u toru.
Isprazno, pasha solidni, isprazno...bez smisla ...to sto zboris. :-)
fatamorgana

#193 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

underwater wrote: Isprazno, pasha solidni, isprazno...bez smisla ...to sto zboris. :-)
H

Vidi, ja ne znam odakle ti pises, mozda iz nekog manjeg mjesta .... da te nesto tetka fata nauci, ovakvo oslovljavanje
sa "pasha solidni" koriste samo zadnji papci al ' bas ono zadnji, :)
underwater

#194 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
underwater wrote: Isprazno, pasha solidni, isprazno...bez smisla ...to sto zboris. :-)
H

Vidi, ja ne znam odakle ti pises, mozda iz nekog manjeg mjesta .... da te nesto tetka fata nauci, ovakvo oslovljavanje
sa "pasha solidni" koriste samo zadnji papci al ' bas ono zadnji, :)
My place is the placeless, a trace of the traceless.
A fakat si pasha solidni :thumbup:

A sta ti je ono "H" na pocetku?
fatamorgana

#195 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

underwater wrote:
Ma evo, cistim malo, ispalo mi slucajno H od truHlexa, :wink:
underwater

#196 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
underwater wrote:
Ma evo, cistim malo, ispalo mi slucajno H od truHlexa, :wink:
Jeko truhlex? :?
CaneBos

#197 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by CaneBos »

respo wrote:na razumu mihaele na razumu
Inace bjezim od ovakvih tema i vjetrenjaca..samo me ovo asociralo na jedan hadis gdje Muhamed as upitan od jednog covjeka da mu u jednoj rijecji opise Islam, rekao: Islam je razum. :)

Izgleda da se onda ma koliko bjezali od bilo kakve asocijacije sa religijskim, ipak bazirate na Islamu.. :D
amazon

#198 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by amazon »

CaneBos wrote:
Inace bjezim od ovakvih tema i vjetrenjaca..samo me ovo asociralo na jedan hadis gdje Muhamed as upitan od jednog covjeka da mu u jednoj rijecji opise Islam, rekao: Islam je razum. :)

Izgleda da se onda ma koliko bjezali od bilo kakve asocijacije sa religijskim, ipak bazirate na Islamu.. :D[

Ja bi rekao da je bas suprotno..za to sto si ti naveo ne treba razum, bas naprotiv..
harač

#199 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

underwater wrote:
čovjek tikva wrote:p.p.s. cinjenica da zivot apriori nema smisla jednako vazi za vjernike i nevjernike. samo zato sto vjernici zamisljaju prijatelja na nebesima ne znaci da njihov zivot ima vise smisla. naprotiv, zive u bajci a to nema veze sa smislom.
Nikako. Obzirom da je smisao je samo ono sto nije isprazno, moze se kazat slijedece.

znači: umremo i odmah bivamo teleportirani u paralelni univerzum/planetu lijepih šuma, rijeka od meda i mlijeka, i stalno regenerirajućeg voća i povrća (ili pak na planetu vulkana - nešto kao Minmatar u Ratovima zvijezda, pretpostavljam).

zar "život" na tim planetama također nije bez smisla? život koji je bez kraja; ne govorimo o sto ili hiljadu godina, ili hiljadu miliona godina, već beskraj. život vječnog sadizma je očito bez smisla - s obzirom da te osobe, u većini teologija, ne mogu biti resocijalizirane za njih to "iskustvo" nije obogačujuće. koji je smisao tvog života na "planeti raj"? jedenje beskonačne količine banana? taslačenje tih djevica koje su obećane? "uživanje" u prisustvu boga? beskonačna molitva tom bogu i u raju? [usput, kako seksualno uživati u grupnjacima, uz saznanje da je bog "tu"]? kao što rekoh, govorimo o beskonačnom trajanju vremena.
Last edited by harač on 23/02/2013 00:05, edited 1 time in total.
harač

#200 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

CaneBos wrote:

Izgleda da se onda ma koliko bjezali od bilo kakve asocijacije sa religijskim, ipak bazirate na Islamu.. :D
fino je bivši papa objasnio da je islam loš plagijat, jer je kršćanstvo prvo počelo sa dogmatikom logosa (kojeg su oni plagirali od grka :-) )
Locked