Svjetski bošnjački kongres
-
Revoltage
#176 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bože što nas neki sramote. Zastavu sa ljiljanima uzeti kao simbol za bošnjački narod. Pa ljudi dokle više? Ima li ovdje imalo pameti?
- Amy-Mia
#177 Re: Svjetski bošnjački kongres
ko zna šta još možemo očekivati od onih koji nemaju ni obraza ni stidaRevoltage wrote:Bože što nas neki sramote. Zastavu sa ljiljanima uzeti kao simbol za bošnjački narod. Pa ljudi dokle više? Ima li ovdje imalo pameti?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#178 Re: Svjetski bošnjački kongres
Evo ga jos jedan provokator i "salonac" ..otkud ti pravo uopste (kao i meniRevoltage wrote:Bože što nas neki sramote. Zastavu sa ljiljanima uzeti kao simbol za bošnjački narod. Pa ljudi dokle više? Ima li ovdje imalo pameti?
Izdajico.
- Mračajski proto
#179 Re: Svjetski bošnjački kongres
Narod iza Allaha. Idemo u džihad, ubijajmo naše protivnike, nećemo priznati zločine naših vehabija, a sve pobijene ćemo smatrati Bošnjacima, klanjati im dženaze, iako se za jedan broj njih i ne zna jesu li bili pripadnici Islama.
- raoul duke
#180 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bilo je i Marsovaca, a jesu li oni danas priznati? Nisu. Zasto? Zato sto Marsovci nisu prosli kroz genocid, barem jos.Halcyon wrote:Šta ako ti kažem da je Bošnjaka bilo i na popisu iz 1991. godine, nepismenjakoviću?raoul duke wrote:Bosnjaci postoje od 93. , a kreirali su ih razbojnici i fasisti Ceric i Filipovic zbog vlastite zarade.
Zato sto Marsovci ne predstavljaju Islam. Zato sto Marsovci nemaju Cerica da im prosipa ublehu na svakom koraku.
Ja nepismenjakovic? Sta si ti ? Forumski ratnik ispred babine ideologije? Mislis li svojom glavom ili ti je sve nametnuto? Oces se ti izjasniti na popisu, ili ce dzemat ispred tebe?
Za ovog drugog sto me isto citirao, plan BOSNJAK pocinje sa svojom ublehom od 93. sve u korist zarade sprovodioca projekta i pokretaca naravno.
Bosanci su ti koji postoje prije ovih ublehasa Cerica i Filipovica. Bosanci se 100 godina bore za svoju konstitutivnost.
Bosnjaci ce dozivjeti svoj krah sa ovom ideologijom. Prevarit ce ih najveci velikosrpski agenti, predstavnici javnog misljenja Bosnjaka i ovi ublehasi ispred SBK.
Kako god, nisi validan da nekom govoris koliko je pismen ili ne. Cekaj popis pa cemo znat koliko smo emancipovani
- MuaDib
#181 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bošnjaci kao narod nakon ovog današnjeg kongresa, trebaju da se zapitaju ko ih vodi kao narod. Bošnjački narod zadnjih 20 godina vode vrlo ograničeni ljudi, koji bošnjački narod nisu bili u stanju adekvatno postaviti prema izazovu postkomunističke prekretnice i raspada Jugoslavije, što je Bošnjake odvelo u tragediju. Kao šti nisu u stanju postaviti odnos Bošnjaka prema izazovima današnjeg vremena i današnje stvarnosti. Upravo ta zapuštenost naroda, dovodi do fragmentacije naroda gdje se odnos prema islamu postavio kao temeljni identitetski orjentir. Zbog čega ljudi koji imaju indolentan stav prema islamu sve više zaziru od bošnjaštva, priklanjajući se ideji nadnacionalnog bosanstva. I tu leži glavni problem unutarbošnjačke konfuzije.
- Asamoah Gyan
#182 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pripadnice drugog naroda i provokatorko. Nacija, narod i religija su tri različite kategorije. Muslimani u Jugoslaviji i BiH nisu narod nikada bili, ni sa velikim ni sa malim M. To su podmetali Komunisti desetinama godina. Muslimani kao narod ne postoje nigdje na svijetu, kada bi postojali onda bi dvije milijarde ljudi bilo konstitutivno u BiH. Pročitaj Ustav. Bošnjak može biti i musliman i ateista i šta god hoće, ali je Bošnjak i umrijet će kao Bošnjak. Haj zdravoAmy-Mia wrote: šta neće proći kod tebe ? istina ? pa da vidim, jer vjeruješ u svoje laži i obmane. nemaš argumente, pa odmah salonkozašto bih razgulila, neću da razgulim. satjerala sam te uza zid, pa režiš
- MOSALJOZE
#183 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bogami ima ovde kandidata za banoviće vidjecemo
- Amy-Mia
#184 Re: Svjetski bošnjački kongres
pripadniče bošnjaka od '93-e, naravno da su nacija, narod i religija različite idologije. to ja cijelo vrijeme i govorim. zato i kažem da ljiljani ne trebaju biti na toj zastavi. misli malo glavom, ako ti nije problem. današnji bošnjak može biti samo musliman. to je i budali jasno.Asamoah Gyan wrote:Pripadnice drugog naroda i provokatorko. Nacija, narod i religija su tri različite kategorije. Muslimani u Jugoslaviji i BiH nisu narod nikada bili, ni sa velikim ni sa malim M. To su podmetali Komunisti desetinama godina. Muslimani kao narod ne postoje nigdje na svijetu, kada bi postojali onda bi dvije milijarde ljudi bilo konstitutivno u BiH. Pročitaj Ustav. Bošnjak može biti i musliman i ateista i šta god hoće, ali je Bošnjak i umrijet će kao Bošnjak. Haj zdravoAmy-Mia wrote: šta neće proći kod tebe ? istina ? pa da vidim, jer vjeruješ u svoje laži i obmane. nemaš argumente, pa odmah salonkozašto bih razgulila, neću da razgulim. satjerala sam te uza zid, pa režiš
hajd zdravo i tebi
p.s. vidiš da te citiram, džaba šalješ p.p. citiram koga ja hoću
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#185 Re: Svjetski bošnjački kongres
Mogli su Kralju Tvrtku podići makar spomen-ploču...onako "neimarski" kvalitetnu od najboljeg kartona kad su mu već "maznuli" zastavu kao simbol svoje nevladine organizacije...-LIBERO- wrote:Evo ga jos jedan provokator i "salonac" ..otkud ti pravo uopste (kao i meniRevoltage wrote:Bože što nas neki sramote. Zastavu sa ljiljanima uzeti kao simbol za bošnjački narod. Pa ljudi dokle više? Ima li ovdje imalo pameti?) da dovodis u pitanje nesto sto odlucuju takvi autoriteti.
Izdajico.
Da ne spominjem da su mu mogli podići i dobar i kvalitetan spomenik....od leda naravno da u januaru pokažemo svijetu ko je bio Tvrtko...ali nisu jer oni nemaju obaveze , samo prava....
A sad odistinski , ko im je dao pravo da nekadašnji državni grb uzmu kao vlastiti simbol ? Da je modificiran pa ok ali nije....
Malo off topic , mislim da je sramotno što u Sarajevu nemamo Tvrtkov spomenik , Tuzla je osvjetlala obraz...
-
Revoltage
#186 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nacija nam nestaje, stvaraju se tri nove nacije. Bosne više nema onako kako smo je zamišljali. To je ono što zamišljaju sebi ovi tornjaci. Popis će nam naciju dokrajciti!!!
Ne, ja to neću! P***a li vam materna!!!
Ne, ja to neću! P***a li vam materna!!!
Last edited by Revoltage on 29/12/2012 21:32, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#187 Re: Svjetski bošnjački kongres

"Ovdje počiva šehid i gazija Stjepan Tomašević,i ostali šehidi Bošnjaci koji izginuše 5.juna 1463 od ruke velikoosmanskog agresora."
- Samir_01
#188 Re: Svjetski bošnjački kongres
A ti si ona koja je tvrdila da Bosnjaci i Srbi imaju iste pretke na drugim temama?Amy-Mia wrote:jasno je da se mene ovo tičeJasno je da se ovo tebe ne tiče, prema tome nije fino da zabadaš nos u nešto što te se ne tiče, jel da? Elementarna kultura. Kao što i ja ne komentarišem svehrvatske sabore, svesrpske kongrese okupljanja svih srba s obje strane Drine i tako dalje, jer me ne zanimaju ni sekunde. Prema tome vozdra niko te ništa nije pitao.ovo je moja zemlja
i kultura ti nema veze s tim
komentarišem šta želim da komentarišem i šta me zanima. a ti ćeš odrediti koga je ko nešto pitao
I da su Bosnjaci nastali od Srba?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#189 Re: Svjetski bošnjački kongres
A Srbi prije amaba 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#190 Re: Svjetski bošnjački kongres
@Sabina, bilo je vec pokretanih peticija i inicijativa za spomenike i Tvrtku i kraljici Katarini. A sigurno se mozes sjetiti koje je reakcije imao, evo konkretno, Bakir izetbegovic (jer licno sam ga slusao na nekom TV intervjuu), a sasvim sigurno nije usamljen u tom svom stavu. A stav je bio da je kontra dizanja spomenika, u vidu statua..kipova...silueta..jer je to u protivljenju sa stavovima islama po tom pitanju.
To su odprilike ti koji sada se otimaju za ljiljane i stit drzavni, bas od onih u ciju je cast grijeh dizati spomenike i statue.
To su odprilike ti koji sada se otimaju za ljiljane i stit drzavni, bas od onih u ciju je cast grijeh dizati spomenike i statue.
Last edited by -LIBERO- on 29/12/2012 21:37, edited 1 time in total.
- Samir_01
#191 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ne stvaraju se, odavno su stvorene.Revoltage wrote:Nacija nam nestaje, stvaraju se tri nove nacije
Pogledaj popise iz zadnjih nekoliko decenija.
Tvoj je problem sto ne mozes da prihvatis realnost.
- Alfons Kauders
#192 Re: Svjetski bošnjački kongres
U Tuzli stavili Tvrtka, pored povelju Kulina Bana... Na kojoj su izostavili neke "sitnice"... tipa "Uime Oca, i Sina i Svetog Duha"-LIBERO- wrote:@Sabina, bilo je vec pokretanih peticija i inicijativa za spomenike i Tvrtku i kraljici Katarini. A sigurno se mozes sjetiti koje je reakcije imao, evo konkretno, Bakir izetbegovic (jer licno sam ga slusao na nekom TV intervjuu), a sasvim sigurno nije usamljen u tom svom stavu. A stav je bio da je kontra dizanja spomenika, u vidu statua..kipova...silueta..jer je to u protivljenju sa stavovima islama po tom pitanju.
- Gradski
#193 Re: Svjetski bošnjački kongres
Cirkus montia pajtona zlouptreba zastave, i srebreničkih cvijetova radi nečeg koje će služiti samo radi prikupljanja i punjenja đepova zukorliću i ceriću odakle im samo ideje padaju više.
Ja sam Bosanac i Hercegovac nisam Bošnjak to bi trebalo stojati na vrhu u popisu za sve. Hrvati su u Hrvatskoj i Srbi su u Srbiji mi smo Bosanci i Hercegovci ko je ovo ovako zapetljao to se zna i to nikog ne zanima.
Ja sam Bosanac i Hercegovac nisam Bošnjak to bi trebalo stojati na vrhu u popisu za sve. Hrvati su u Hrvatskoj i Srbi su u Srbiji mi smo Bosanci i Hercegovci ko je ovo ovako zapetljao to se zna i to nikog ne zanima.
- Amy-Mia
#194 Re: Svjetski bošnjački kongres
sasvim sigurno imaju jednim dijelom slavensko porijeklo. što se drugog pitanja tiče, znaš i sam da je u osmanskom carstvu dolazilo do promjene vjeroispovjesti i do migracije stanovništva.Samir_01 wrote:A ti si ona koja je tvrdila da Bosnjaci i Srbi imaju iste pretke na drugim temama?Amy-Mia wrote:jasno je da se mene ovo tičeJasno je da se ovo tebe ne tiče, prema tome nije fino da zabadaš nos u nešto što te se ne tiče, jel da? Elementarna kultura. Kao što i ja ne komentarišem svehrvatske sabore, svesrpske kongrese okupljanja svih srba s obje strane Drine i tako dalje, jer me ne zanimaju ni sekunde. Prema tome vozdra niko te ništa nije pitao.ovo je moja zemlja
i kultura ti nema veze s tim
komentarišem šta želim da komentarišem i šta me zanima. a ti ćeš odrediti koga je ko nešto pitao
I da su Bosnjaci nastali od Srba?
- Samir_01
#195 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nisu svi, ima dovoljno Bosnjaka ateista i agnostika koje nemaju krizu identiteta.MuaDib wrote:Zbog čega ljudi koji imaju indolentan stav prema islamu sve više zaziru od bošnjaštva, priklanjajući se ideji nadnacionalnog bosanstva. I tu leži glavni problem unutarbošnjačke konfuzije.
- Amy-Mia
#196 Re: Svjetski bošnjački kongres
imaju tri naroda. nacija je jedna, bosansko-hercegovačka. druga je stvar što je popisni listić glupo, odnosno zlobno napisan, pa se narod i nacija poistovjećuju.Samir_01 wrote:Ne stvaraju se, odavno su stvorene.Revoltage wrote:Nacija nam nestaje, stvaraju se tri nove nacije
-
Revoltage
#197 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kazem ja. Država Bosna je još samo privremena država. "Nastaju" neke nove nacije. Borili smo se za podjelu Bosne i pripajanje Sandžaka! Hvala Cericu...sugo jedna izdajnicka!Samir_01 wrote:Ne stvaraju se, odavno su stvorene.Revoltage wrote:Nacija nam nestaje, stvaraju se tri nove nacije
- Samir_01
#198 Re: Svjetski bošnjački kongres
Zapetljale su Srbija i Hrvatska u 19. vijeku.Gradski wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac nisam Bošnjak to bi trebalo stojati na vrhu u popisu za sve. Hrvati su u Hrvatskoj i Srbi su u Srbiji mi smo Bosanci i Hercegovci ko je ovo ovako zapetljao to se zna i to nikog ne zanima.
- Amy-Mia
#199 Re: Svjetski bošnjački kongres
tačno, na žalost. na popisu će ljudi kao naciju zaokružiti bošnjak, srbin ili hrvat... a nacija ima pravo na samoopredjeljenej i na odvajanje. baš, sluge izdajničkeRevoltage wrote:Kazem ja. Država Bosna je još samo privremena država. "Nastaju" neke nove nacije. Borili smo se za podjelu Bosne i pripajanje Sandžaka! Hvala Cericu...sugo jedna izdajnicka!Samir_01 wrote:Ne stvaraju se, odavno su stvorene.Revoltage wrote:Nacija nam nestaje, stvaraju se tri nove nacije
-
Revoltage
#200 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nadam se da ste svjesni sta se ovdje dešava!!! Žele da nam raskomadaju državu! Željko pravi tu stranku pogledaj sta gubad radi!