Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
vatrogasac

#176 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

VjecitiStudent wrote:Bezbeli ima onih kojima je i sarajevski vodovod svet i drag. Zabranjeno za kritiku onda?
Nije zabranjeno nego je zanimljiv fenomen gdje je kritičar kritičara pod većom lupom nego kritičar.
VjecitiStudent

#177 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by VjecitiStudent »

doktor78 wrote:Odavno na ovom forumu ima tema o Borisu Dezulovicu:
http://www.klix.ba/forum/sv-dezulovic-b ... 59056.html
samo tad je bilo cool podrzavati Borisa, jer je pisao za "Nezavisne" i podj...vao Dodika i njegovu bratiju. Tad je bio super, sve naj,naj. E, kad je poceo pisati za Oslobodjenje i kritikovati "nase", odjednom ne valja. Principijelnosti, gospodo, principijelnosti...
Ko da gledam, sad na nekom banjaluckom forumu hvale i citiraju ovaj dezulovicev tekst.
Nista cudno, kad je " nek' im je rek'o" nas najdrazi nacionalni sport.
mrAdil

#178 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

Hudersfield wrote:Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.
Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'n i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?

I to je ta sloboda govora!

Nece biti, vremena su se promjenila i imaju i muslimani pravo ukazati na blasfemiju, ne braneci ni drugima njihova prava.
mrAdil

#179 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

Hudersfield wrote:Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.
Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'an i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?

Nece biti, vremena su se promjenila i imaju i muslimani pravo ukazati na blasfemiju, ne braneci ni drugima njihova prava.
mrAdil

#180 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

doktor78 wrote:Odavno na ovom forumu ima tema o Borisu Dezulovicu:
http://www.klix.ba/forum/sv-dezulovic-b ... 59056.html
samo tad je bilo cool podrzavati Borisa, jer je pisao za "Nezavisne" i podj...vao Dodika i njegovu bratiju. Tad je bio super, sve naj,naj. E, kad je poceo pisati za Oslobodjenje i kritikovati "nase", odjednom ne valja. Principijelnosti, gospodo, principijelnosti...
Ovdje smo fokusirani na prilozeni tekst i ono sto je u njemu, ne uzimajuci njegovu ni proslost ni DNK.
damke_85

#181 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by damke_85 »

Stvarno nekima od sveg srca zelim da se probude u kakvoj strogo islamskoj zemlji, bas me interesuje koliko bi im trebalo da se vrate ovamo. lako je ovdje mlatit, ne vole zapad ne vole evropu a slomise se da pobjegnu iz svojih zemalja u evropu, skandinavija im mokri san.
mrAdil

#182 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

...
mrAdil

#183 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

[quote="mrAdil"]

Ne idem ja nigdje iz ove zemlje, nije im uspjelo ni '92. nece ni ubuduce.
mrAdil

#184 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by mrAdil »

voulevoupateavecmoi wrote:
vatrogasac wrote:
voulevoupateavecmoi wrote: Ovaj taliban se ne zaustavlja :lol: , pa nije ti ovo šerijat gdje se igra kako nekakva budalasta načela sviraju, pakuj kofere pa furaj tamo gdje taj sistem vlada, ne ovdje glumit talibana u civilizovanom sekularnom svijetu. :lol:
Sa 'svetom knjigom' na čijim koricama piše...Od giljotine do atomske. Civilizovano. :wink:
Stvari koje u prevaziđene i time dostigle stepen civilzovanosti, dok tvoj istočni je još uvijek ostao na nivou od prije nekoliko vijekova. Pa reko idi ti u svoj istočni civilizovani, možda se skrasiš i završiš ko vatromet u milion komadića. :lol: A milioni tvoje braće se ko na džennetskoj kapiji guraju da dođu do ovog našeg sekularnog, što dovoljno govori gdje ljudi teže, zbog čega i ko stoji u govnima. :lol:

http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /091005093
Ti raspali u Norvesku ako tome tezis, ja ni ne namjeravam. Ovdje sam svoj na svome.
VjecitiStudent

#185 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by VjecitiStudent »

mrAdil wrote:
Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'an i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?

Staljin je imao efikasne mjere za suzbijanje blasfemije, u sistemu u kojem je on bio vrhovno, nedodirljivo bice, zelite da nesto od toga primijenite i ovdje?
Locked