Nije zabranjeno nego je zanimljiv fenomen gdje je kritičar kritičara pod većom lupom nego kritičar.VjecitiStudent wrote:Bezbeli ima onih kojima je i sarajevski vodovod svet i drag. Zabranjeno za kritiku onda?
Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Moderator: anex
- vatrogasac
#176 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
-
VjecitiStudent
#177 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Ko da gledam, sad na nekom banjaluckom forumu hvale i citiraju ovaj dezulovicev tekst.doktor78 wrote:Odavno na ovom forumu ima tema o Borisu Dezulovicu:
http://www.klix.ba/forum/sv-dezulovic-b ... 59056.html
samo tad je bilo cool podrzavati Borisa, jer je pisao za "Nezavisne" i podj...vao Dodika i njegovu bratiju. Tad je bio super, sve naj,naj. E, kad je poceo pisati za Oslobodjenje i kritikovati "nase", odjednom ne valja. Principijelnosti, gospodo, principijelnosti...
Nista cudno, kad je " nek' im je rek'o" nas najdrazi nacionalni sport.
-
mrAdil
#178 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'n i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?Hudersfield wrote:Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.
I to je ta sloboda govora!
Nece biti, vremena su se promjenila i imaju i muslimani pravo ukazati na blasfemiju, ne braneci ni drugima njihova prava.
-
mrAdil
#179 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'an i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?Hudersfield wrote:Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.
Nece biti, vremena su se promjenila i imaju i muslimani pravo ukazati na blasfemiju, ne braneci ni drugima njihova prava.
-
mrAdil
#180 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Ovdje smo fokusirani na prilozeni tekst i ono sto je u njemu, ne uzimajuci njegovu ni proslost ni DNK.doktor78 wrote:Odavno na ovom forumu ima tema o Borisu Dezulovicu:
http://www.klix.ba/forum/sv-dezulovic-b ... 59056.html
samo tad je bilo cool podrzavati Borisa, jer je pisao za "Nezavisne" i podj...vao Dodika i njegovu bratiju. Tad je bio super, sve naj,naj. E, kad je poceo pisati za Oslobodjenje i kritikovati "nase", odjednom ne valja. Principijelnosti, gospodo, principijelnosti...
-
damke_85
#181 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Stvarno nekima od sveg srca zelim da se probude u kakvoj strogo islamskoj zemlji, bas me interesuje koliko bi im trebalo da se vrate ovamo. lako je ovdje mlatit, ne vole zapad ne vole evropu a slomise se da pobjegnu iz svojih zemalja u evropu, skandinavija im mokri san.
-
mrAdil
#183 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
[quote="mrAdil"]
Ne idem ja nigdje iz ove zemlje, nije im uspjelo ni '92. nece ni ubuduce.
Ne idem ja nigdje iz ove zemlje, nije im uspjelo ni '92. nece ni ubuduce.
-
mrAdil
#184 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Ti raspali u Norvesku ako tome tezis, ja ni ne namjeravam. Ovdje sam svoj na svome.voulevoupateavecmoi wrote:Stvari koje u prevaziđene i time dostigle stepen civilzovanosti, dok tvoj istočni je još uvijek ostao na nivou od prije nekoliko vijekova. Pa reko idi ti u svoj istočni civilizovani, možda se skrasiš i završiš ko vatromet u milion komadića.vatrogasac wrote:Sa 'svetom knjigom' na čijim koricama piše...Od giljotine do atomske. Civilizovano.voulevoupateavecmoi wrote: Ovaj taliban se ne zaustavlja, pa nije ti ovo šerijat gdje se igra kako nekakva budalasta načela sviraju, pakuj kofere pa furaj tamo gdje taj sistem vlada, ne ovdje glumit talibana u civilizovanom sekularnom svijetu.
![]()
A milioni tvoje braće se ko na džennetskoj kapiji guraju da dođu do ovog našeg sekularnog, što dovoljno govori gdje ljudi teže, zbog čega i ko stoji u govnima.
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /091005093
-
VjecitiStudent
#185 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ
Staljin je imao efikasne mjere za suzbijanje blasfemije, u sistemu u kojem je on bio vrhovno, nedodirljivo bice, zelite da nesto od toga primijenite i ovdje?mrAdil wrote:Znaci, ako kazem da je ovaj tekst blasfemija i da ismijava islam, Kur'an i Bosnjake - muslimane ja zelim Džamahiriju!?Hudersfield wrote:Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.