Izbori 2012-Opcina Centar

Post Reply
dječak sa šibicama

#176 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by dječak sa šibicama »

Parola SBB-a "dosta je bilo 17 godina lose vlasti".

Ja se samo pitam, koliko je SBB clanova i kandidata bilo u toj vlasti, tih 17 godina. Za Skaljica znam, ostali?

Kako neko moze nasjesti na ovo njihovo prdekanje... sutra ako mafijaska organizacija SDA opet osvoji vlast, eto nazad i SDA dresova.

Jadna je politicka scena u BiH.
dječak sa šibicama

#177 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Ali zato Fahro dize iz mrtvih, ko Isus Lazara :lol:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#178 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

dječak sa šibicama wrote:Parola SBB-a "dosta je bilo 17 godina lose vlasti".

Ja se samo pitam, koliko je SBB clanova i kandidata bilo u toj vlasti, tih 17 godina. Za Skaljica znam, ostali?

Kako neko moze nasjesti na ovo njihovo prdekanje... sutra ako mafijaska organizacija SDA opet osvoji vlast, eto nazad i SDA dresova.

Jadna je politicka scena u BiH.
Upravo zbog ovoga mislim da je jedino rješenje glasati za nezavisne kandidate.

Gledao sam ''Nezavisnu listu za moj grad'' Općine Centar i vidio sam da je većina ljudi na listi poštena poput komandanta Sead Alića koji se na ''Nezavisnoj listi za moj grad'' nalazi pod brojem 27.

Sead Alić, je za razliku od svih njih, kao što kažete ''ratnih jagnjećih brigada'', uvijek prvi išao u borbu ispred svojih boraca, slično kao što sada izlazi na izbore sasvim sam i nezaštićen od strane ove bogate elite ...
merisa1987

#179 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by merisa1987 »

Mironis wrote:
Delta000 wrote:sad vam dragan vikic nije bio heroj u ratu ,,ne ne nije dragan bio heroj i ljudina, bili su neki koji su se krili iza fotelja velikog oca oni su heroji bili i ostali,,, :lol: nedo bog da su nas takvi branili u ratu

dragane Vikicu ziva legendo do pobjede 7,10,2012 Image
:lol: :lol: :lol: :lol:

ZNACI TO JE TA SNAGA
Pa Vikić se borio i za ovakve ljude ,a sada ih ismijavate!Ne znam jeli to baš ispravna opcija.Ja podržavam čovjeka koji se ne stidi svog naroda,čovjeka obrazovanog i na svom mjestu,čovjeka koji je isto tako veliki borac bio -SEADA SRNU
blesava

#180 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by blesava »

kakvo je cijenjeno javno mijenje vezano za SDU?

obzirom da su relativno novi ljudi da li imaju ikakve sanse u centru? ovih dana se aktivno bavim mislju da pristupim nekoj od stranaka....kud svi turci tu i mali mujo...kad vidim ko je sve na listama, rekoh da se i ja malo ukljucim.

Zelim neku novu opciju, neke nove ljude? koga izabrati?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#181 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Delta000 wrote:sad vam dragan vikic nije bio heroj u ratu ,,ne ne nije dragan bio heroj i ljudina, bili su neki koji su se krili iza fotelja velikog oca oni su heroji bili i ostali,,, :lol: nedo bog da su nas takvi branili u ratu

Ruralci i jesu snaga BiH koja je odbranila BiH u toku agresije.

Naime, početkom rata sva inteligencija i srednja klasa koja je većinom bila urbana iz grada je pobjegla vani.

Ostala je sirotinja pretežno iz ruralnih krajeva da brani državu zajedno sa zaluđenim patriotama iz urbane raje.

Tako, poslije rata više nemamo srednje klase koja bi amortizovala socijalne nejednakosti.

Sada imamo samo dva sloja - ekstremno siromašne i ekstremno bogate.

Prvi sloj ekstemno siromašnih - predstavljaju urbani ljudi koji su prije rata bili srednja klasa ali zaluđeni patriotizmom su ostali ovdje u ratu gdje su tokom rata sve izgubili. Poslije rata ovi urbani ljudi iz srednje klase prelaze u siromašnu klasu jer skoro svi su se zadužili kod banaka, zajedno sa i od prije rata siromašnom ruralnom populacijom sa ove gore slike.

Drugi sloj ekstremno bogatih - predstavljaju oni koji su zarađivali u vrijeme rata kada su svi ostali bili ubijani, protjerivani i trošili svoje ušteđevine da prežive. Ova klasa današnjih ekstremnih bogataša, tim istim krvavim haram novcem koji su zaradili u toku rata, poslije rata se ekspresno izdigla iz niže klase. Tako, ovih dana nam se smješkaju sa jumbo plakata u markiranim odjelima sa vještačkim bijelim zubima iz umjetnih proteza koje su poslije rata kupili, zajedno sa svojim pozicijama u društvu i lažnim diplomama.

Klasa ekstremno bogatih danas je većinom sastavljena od prijeratne ruralne sirotinje.

Većina prijeratne progresivne inteligencije i urbane srednje klase koja bi mogla napraviti neki napredak u ovoj zemlji se nalazi vani tako sve što nam ostaje, jeste gunj, šargija, harmonika i frula …
Last edited by antimobbing on 24/09/2012 14:00, edited 2 times in total.
blesava

#182 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by blesava »

cetmi wrote:
blesava wrote:kakvo je cijenjeno javno mijenje vezano za SDU?

obzirom da su relativno novi ljudi da li imaju ikakve sanse u centru? ovih dana se aktivno bavim mislju da pristupim nekoj od stranaka....kud svi turci tu i mali mujo...kad vidim ko je sve na listama, rekoh da se i ja malo ukljucim.

SDA ili SDP.

Ostali će kad tad nestati ili propasti.
ma sumnjam, centar je na proslim izborima bio SDP orijentisan, ali iskljucivo radi komsica (bila sam ukljucena u kampanju). Medjutim kako komsic ode, SDP ima jako male sanse da u centru pobijedi, cak i SBB ima vise sansi. SDA nema nikakvih sansi, na prislim izborima u Centru je Bakir ima upola manje glasova nego Haris Silajdzic sto sve govori.
Bosnjak333

#183 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

antimobbing wrote:

Naime, početkom rata sva inteligencija i srednja klasa koja je većinom bila urbana iz grada je pobjegla vani.

Ostala je sirotinja pretežno iz ruralnih krajeva da brani državu zajedno sa zaluđenim patriotama iz urbane raje.

Tako, poslije rata više nemamo srednje klase koja bi amortizovala socijalne nejednakosti.

Prvi sloj ekstemno siromašnih - predstavljaju urbani ljudi koji su prije rata bili srednja klasa ali zaluđeni patriotizmom su ostali ovdje u ratu gdje su tokom rata sve izgubili. Poslije rata ovi urbani ljudi iz srednje klase prelaze u siromašnu klasu jer skoro svi su se zadužili kod banaka, zajedno sa i od prije rata siromašnom ruralnom populacijom sa ove gore slike.

Drugi sloj ekstremno bogatih - predstavljaju oni koji su zarađivali u vrijeme rata kada su svi ostali bili ubijani, protjerivani i trošili svoje ušteđevine da prežive. Ova klasa današnjih ekstremnih bogataša, tim istim krvavim haram novcem koji su zaradili u toku rata, poslije rata se ekspresno izdigla iz niže klase. Tako, ovih dana nam se smješkaju sa jumbo plakata u markiranim odjelima sa vještačkim bijelim zubima iz umjetnih proteza koje su poslije rata kupili, zajedno sa svojim pozicijama u društvu i lažnim diplomama.

Klasa ekstremno bogatih danas je većinom sastavljena od prijeratne ruralne sirotinje.

Većina prijeratne progresivne inteligencije i urbane srednje klase koja bi mogla napraviti neki napredak u ovoj zemlji se nalazi vani tako sve što nam ostaje, jeste gunj, šargija, harmonika i frula …
Bas tako. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja znam da su ARBiH uglavnom cinili seljaci,klosari,pijanci i vjernici(koji su znali svoju duznost).Vrlo malo obrazovnih ljudi je bilo u ARBiH jer su se svi skolovali u bivsoj Jugi,bili odani domovini pa nisu na svoje Srbe htjeli podici ruku.Zato su mirno otisli u Njemacku,Svicarsku,Francusku,SAD...
antimobbing

#184 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Bosnjak333 wrote: Bas tako. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja znam da su ARBiH uglavnom cinili seljaci,klosari,pijanci i vjernici(koji su znali svoju duznost).Vrlo malo obrazovnih ljudi je bilo u ARBiH jer su se svi skolovali u bivsoj Jugi,bili odani domovini pa nisu na svoje Srbe htjeli podici ruku.Zato su mirno otisli u Njemacku,Svicarsku,Francusku,SAD...
Nažalost, sve je to realnost.
Trebat će 50 godina da se opet u BiH napravi srednja klasa ...
Iskreno, ne namjeravam toliko čekati i sve što urbanoj raji u ovom trenutnku ostaje jeste da bježe vani ili da se maskira u gunj, uzme šargiju, zapjeva uz harmoniku i zasvira u frulu u društvu sa ruralcima, kako bi preživjeli ...
ZlatniLJiljani

#185 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ZlatniLJiljani »

Bosnjak333 wrote:
antimobbing wrote:

Bas tako. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pojma ti nemas.. ''..jer su svi skolovali u bivsoj Jugi..'' i gluposti pricas.. jo0k skolovace se na Yale-u.. cuj klosari..a ne ljudi sa srcem i dusom..ccc...stvarno gluposti pises...Divjak ti pijanica i vjernik, Vikic klosar, Nanić sigurno seljak, Sefer se skolovao u Kanadi, Talijan je seljak...TBJ-arabi, jesi li cuo za umjetnicku brigadu i Pejakovica i sta si mislio pod tim vjernici koji su znali svoju duznost??
antimobbing

#186 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Grubo se je izrazio ali činjenica jeste da je većina urbane raje iz srednje klase pobjegla na samom početku rata ...
Sam Dino Merlin koji je tokom rata sa Gljivom isto tako pobjegao vani pjeva o urbanoj raji, ''kako je daleko bila kad je bilo teško i nije bila tu kad je bilo najteže''. Zato nam je sada u BiH na sceni - turbo folk ...
Last edited by antimobbing on 24/09/2012 15:30, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#187 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

ZlatniLJiljani wrote:
pojma ti nemas.. ''..jer su svi skolovali u bivsoj Jugi..'' i gluposti pricas.. jo0k skolovace se na Yale-u.. cuj klosari..a ne ljudi sa srcem i dusom..ccc...stvarno gluposti pises...Divjak ti pijanica i vjernik, Vikic klosar, Nanić sigurno seljak, Sefer se skolovao u Kanadi, Talijan je seljak...TBJ-arabi, jesi li cuo za umjetnicku brigadu i Pejakovica i sta si mislio pod tim vjernici koji su znali svoju duznost??
"Vise skole zavrsavali u bivsoj Jugi".Molim te da budes realan i da ne seres!Ja sam ti napisao ovo uzimajuci u obzir svoga oca.Bio je iz radnicke porodice,sa sela,imao SSS,bio zaposlen,volio pijanciti i slicno.U njegovoj ceti od njih 40 niko nije imao fakultet,kako zasto i pitanje gdje su fakultetlije?Svi su uglavnom bili omladinci koji su malo kao djeca i mladici bili zapusteni,vrijeme provodili na ulici,neki jedva osnovnu skolu zavrsili.Neki su bili sitni kriminalci,neki poslije rata nastavili sa prijeratnim zanimanjem,ali su svi bili iz srednje klase!Oni su na kraju bili najvece patriote,a gdje su te silne fakultetlije bile,vjerovatno na zapadu.Ljudi koje si ti nabrojao nisu bili obicni vojnici!Nisi valjda za generala ili komandira mislio postaviti nekog bez osnovne skole. :run:
Imao si brigada u kojima su ljudi bili vise vjernici nego u ostalim tipa 7. muslimanska(vecina je bila pobozna),El-Mudzahidin,Muderisovi itd...
ZlatniLJiljani

#188 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ZlatniLJiljani »

Bosnjak333 wrote:
ZlatniLJiljani wrote:
"Vise skole zavrsavali u bivsoj Jugi".Molim te da budes realan i da ne seres!Ja sam ti napisao ovo uzimajuci u obzir svoga oca.Bio je iz radnicke porodice,sa sela,imao SSS,bio zaposlen,volio pijanciti i slicno.U njegovoj ceti od njih 40 niko nije imao fakultet,kako zasto i pitanje gdje su fakultetlije?Svi su uglavnom bili omladinci koji su malo kao djeca i mladici bili zapusteni,vrijeme provodili na ulici,neki jedva osnovnu skolu zavrsili.Neki su bili sitni kriminalci,neki poslije rata nastavili sa prijeratnim zanimanjem,ali su svi bili iz srednje klase!Oni su na kraju bili najvece patriote,a gdje su te silne fakultetlije bile,vjerovatno na zapadu.Ljudi koje si ti nabrojao nisu bili obicni vojnici!Nisi valjda za generala ili komandira mislio postaviti nekog bez osnovne skole. :run:
Imao si brigada u kojima su ljudi bili vise vjernici nego u ostalim tipa 7. muslimanska(vecina je bila pobozna),El-Mudzahidin,Muderisovi itd...
ti opet u vanjsku manifestaciju vjere i formalnost, a to je opet glupost jer ce ti pravi vjernik uvijek reci da samo Allah Dz S. zna ko je veci i ko je manji ali nema veze razumio sam sta si htio reci..
a sto se tice fakultetlija i toga sto su vise obrazovani ljudi u svakom pojmu ratovanja uvijek bili i ostali vise zasticeni od nize obrazovanih i to se isto izucava u svim doktrinama ratovanja, znaci da se vrijednije sacuva i ostane a da se manje vrijedno (mislim ogradjujem se od istoga, jer se prica o ljudima a ne stoci i drvima) poturi naprijed..
a isto tako bolje obrazovani su i prije razgulili ne zbog srba ili hrvata recimo, vec zbog toga sto su vjerovatno bili spremniji na to i prije su sigurno isli u svijet, citali su malo o ratu i pokoljima, znali sta i cime raspolaze JNA, znali koliko nas voli ''evropa'' i prosto vjerovatno nisu ocekivali da ce iko prezivjeti osim srba i hrvata..
dalje, obican narod je uvijek bio vojska od kada je svijeta i vijeka, i nas narod i vojska jeste vjerovala u cijelu BIH nikada ni pomislila nije da to bude samo dio BiH muslimanije, vec su se borili i ginuli za zajednicku BiH, vjerovali su u suzivot, a drugi par rukavica, jeste da vodje tog istog naroda nisu vjerovale u sta je narod vjerovao, ili nisu isto htjeli zarad svojih avlijskih interesa.. apuno je ljudi dalo zivot sa pjesmom za BiH, ali BiH od Neuma do BOSANSKOG Samca i od Zepe do Kladuse...
dječak sa šibicama

#189 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

dodjose vremena da pametni zasute a fukara progovori.

Da, grijeh biti skolovan u Jugoslaviji :-)
citadela_sa

#190 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by citadela_sa »

blesava wrote:kakvo je cijenjeno javno mijenje vezano za SDU?

Nisu loši ni BNS novi su na sceni i po meni nemaju losu ekipu, a zato sam da treba nesto i mala stranka jer je dosta bilo ovih velikih.
Meni su ovi BNS privukli paznju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#191 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by -LIBERO- »

Bas su novi, a precjednik i idejni vodja im Edhem Bicakcic. :-)
antimobbing

#192 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Bosnjak333 wrote: Svi su uglavnom bili omladinci koji su malo kao djeca i mladici bili zapusteni,vrijeme provodili na ulici,neki jedva osnovnu skolu zavrsili.Neki su bili sitni kriminalci,neki poslije rata nastavili sa prijeratnim zanimanjem,ali su svi bili iz srednje klase!
Samo da te malo ispravim. Naime, ovo što si nabrojao nije uopće srednja klasa već sirotinja, koja poslije rata malo bolje živi nego što je živjela prije rata. Zato se niko i ne buni jer od početka rata nema srednje klase koja donosi promjene ...
ZlatniLJiljani

#193 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ZlatniLJiljani »

antimobbing wrote:
Bosnjak333 wrote: Svi su uglavnom bili omladinci koji su malo kao djeca i mladici bili zapusteni,vrijeme provodili na ulici,neki jedva osnovnu skolu zavrsili.Neki su bili sitni kriminalci,neki poslije rata nastavili sa prijeratnim zanimanjem,ali su svi bili iz srednje klase!
Samo da te malo ispravim. Naime, ovo što si nabrojao nije uopće srednja klasa već sirotinja, koja poslije rata malo bolje živi nego što je živjela prije rata. Zato se niko i ne buni jer od početka rata nema srednje klase koja donosi promjene ...
Samo tu treba uzeti i globalizaciju u obzir... sada telefon tj. mobitel ima u svakoj kuci, svaka kuca gotovo posjeduje auto, pa cak i oni hajmo reci najsiromasniji ne umiru od gladi i svima su dostupne banane...
Tako da nemozemo svi vozit AMG i ici na more u Opatiju..a cinjenica jeste da dosta ljudi iz BiH priusti sebi neko solidno ljetovanje i tu mozemo govoriti o nekoj srednjoj klasi, a po meni mislim da generalno ljudi u drzavi, odnosno Drzava ne stvara nove vrijednosti, ljudi jesu madzionicari i to im se mora priznati jer nekako krpe kraj s krajem, vjerovatno da se zaduzuju u mnogo cemu i postaju robovi banak i stranog kapitala, ima tu i prilican broj ljudi koji radi od zvijezde do zvijezde i opet tesko zivi i mnogo toga sebi a sto je najtuznije svojoj djeci nemoze ni pomisliti da priusti, a prvi do nj mozda malo ili nikako ne radi, i onda to raslojavanje tih klasa jos teze covjeku pada, ne postoji vise nikakva uravnilovka, i omjer rada, truda i znoja nikako nije adekvatan dobivenom.
madner

#194 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by madner »

Za ovog genija, ako je 1% stanovnistva sa VSSom, koliko ljudi u ceti od 40 ljudi ima fakultet?

Pogotovo ako je bivsa drzava smatrala da je svako sa VSSom rezervni oficir? :D
antimobbing

#195 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

ZlatniLJiljani wrote:
antimobbing wrote:
Samo tu treba uzeti i globalizaciju u obzir... sada telefon tj. mobitel ima u svakoj kuci, svaka kuca gotovo posjeduje auto, pa cak i oni hajmo reci najsiromasniji ne umiru od gladi i svima su dostupne banane...
Tako da nemozemo svi vozit AMG i ici na more u Opatiju..a cinjenica jeste da dosta ljudi iz BiH priusti sebi neko solidno ljetovanje i tu mozemo govoriti o nekoj srednjoj klasi, a po meni mislim da generalno ljudi u drzavi, odnosno Drzava ne stvara nove vrijednosti, ljudi jesu madzionicari i to im se mora priznati jer nekako krpe kraj s krajem, vjerovatno da se zaduzuju u mnogo cemu i postaju robovi banak i stranog kapitala, ima tu i prilican broj ljudi koji radi od zvijezde do zvijezde i opet tesko zivi i mnogo toga sebi a sto je najtuznije svojoj djeci nemoze ni pomisliti da priusti, a prvi do nj mozda malo ili nikako ne radi, i onda to raslojavanje tih klasa jos teze covjeku pada, ne postoji vise nikakva uravnilovka, i omjer rada, truda i znoja nikako nije adekvatan dobivenom.
Vidim da ljudi uopće ne znaju šta je srednja klasa.

''Srednja klasa podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti "pristojni" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba.''

Srednje klase u BiH nema jer skoro čitava populacija koja živi u BiH sav prihod troši samo na zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba, a uz to je prezadužena kod stranih Bankama koje posluju u BiH i ovdje uzimaju 300% veću kamatu nego što je u EU.

Imamo duboko raslojeno društvo na ekstremne bogataše-ratne profitere i sirotinju-fukaru u dugovima kojoj porezima i visokim kamatama svakodnevno deru kožu sa leđa, a koja nije ni navikla da bolje živi.

Zato se niko i ne buni.

Čitam maloprije na klix-u http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-albani ... /120925018 ''U Albaniji, BiH i Makedoniji najniži životni standard na Balkanu'' i ispod komentar:

frki
Al majke mi, imam 32 god. i kad to ovde nije bila kriza?????
ZlatniLJiljani

#196 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ZlatniLJiljani »

Samo da te malo ispravim. Naime, ovo što si nabrojao nije uopće srednja klasa već sirotinja, koja poslije rata malo bolje živi nego što je živjela prije rata. Zato se niko i ne buni jer od početka rata nema srednje klase koja donosi promjene ...[/quote]

Tako da nemozemo svi vozit AMG i ici na more u Opatiju..a cinjenica jeste da dosta ljudi iz BiH priusti sebi neko solidno ljetovanje i tu mozemo govoriti o nekoj srednjoj klasi, a po meni mislim da generalno ljudi u drzavi, odnosno Drzava ne stvara nove vrijednosti, ljudi jesu madzionicari i to im se mora priznati jer nekako krpe kraj s krajem, vjerovatno da se zaduzuju u mnogo cemu i postaju robovi banak i stranog kapitala, ima tu i prilican broj ljudi koji radi od zvijezde do zvijezde i opet tesko zivi i mnogo toga sebi a sto je najtuznije svojoj djeci nemoze ni pomisliti da priusti, a prvi do nj mozda malo ili nikako ne radi, i onda to raslojavanje tih klasa jos teze covjeku pada, ne postoji vise nikakva uravnilovka, i omjer rada, truda i znoja nikako nije adekvatan dobivenom.[/quote]

Vidim da ljudi uopće ne znaju šta je srednja klasa.

''Srednja klasa podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti "pristojni" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba.''

Srednje klase u BiH nema jer skoro čitava populacija koja živi u BiH sav prihod troši samo na zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba, a uz to je prezadužena kod stranih Bankama koje posluju u BiH i ovdje uzimaju 300% veću kamatu nego što je u EU.

Imamo duboko raslojeno društvo na ekstremne bogataše-ratne profitere i sirotinju-fukaru u dugovima kojoj porezima i visokim kamatama svakodnevno deru kožu sa leđa, a koja nije ni navikla da bolje živi.

Zato se niko i ne buni.

znaci imas PC, Smartphone, Cabletv , dijabetes i onda si srednja klasa...

to je surovo, ali mi pojma nemamo sta je srednja klasa, vec smo takvi svi po genima, samo nek ne tuku, nek ne puca, majka pokajmaci mi jenu krisku.. i novi dan nova nafuka, generalno takvi smo..je li to bogom dano ili je naslijeđe nekih starih vremena ja ne znam, ali mislim da imamo puno toga oko sebe sto bi se dalo iskoristit da svima podignemo standard, ali ocigledno nekome to nije u interesu i kada bi se neko i pojavio da u tom pravcu pokrene narod, ne mislim tipa Tito, vec samo neko da pokaze sta je ispravno i sta se isplati i odakle ce profit nastati za sve u kompaniji u fabrici i onda generalno u cijeloj zajednici, da bi ga neko brzo maknuo dva tri metra nize..
Zavatoni

#197 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Zavatoni »

Postoje li neki konkretni planovi i programi stranaka u općini Centar...konkretni projekti koje žele da realiziraju i sl...ove šuplje mi je stvarno preko glave... interesiraju me svi osim SBB-a, kojeg ne želim ni da gledam...

Našao sam ovaj SDP-ov sajt gdje se hvale sa 92% realizacijom...svako za svoju MZ može skontati koliko istinu zbore...

http://www.obecano-ispunjeno.ba/
mala mahala

#198 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by mala mahala »

Zavatoni wrote:Postoje li neki konkretni planovi i programi stranaka u općini Centar...konkretni projekti koje žele da realiziraju i sl...ove šuplje mi je stvarno preko glave... interesiraju me svi osim SBB-a, kojeg ne želim ni da gledam...

Našao sam ovaj SDP-ov sajt gdje se hvale sa 92% realizacijom...svako za svoju MZ može skontati koliko istinu zbore...

Imas i SDA, da ti malo predocim kako oni vladaju, 17 godina lazi i obmane, 560 hiljada nezaposlenih otkad su oni na vlasti, 50 % siromasnosti i najkorumpiraniji dio Evrope !
antimobbing

#199 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

ZlatniLJiljani wrote: znaci imas PC, Smartphone, Cabletv , dijabetes i onda si srednja klasa...

to je surovo, ali mi pojma nemamo sta je srednja klasa, vec smo takvi svi po genima, samo nek ne tuku, nek ne puca, majka pokajmaci mi jenu krisku.. i novi dan nova nafuka, generalno takvi smo..je li to bogom dano ili je naslijeđe nekih starih vremena ja ne znam, ali mislim da imamo puno toga oko sebe sto bi se dalo iskoristit da svima podignemo standard, ali ocigledno nekome to nije u interesu i kada bi se neko i pojavio da u tom pravcu pokrene narod, ne mislim tipa Tito, vec samo neko da pokaze sta je ispravno i sta se isplati i odakle ce profit nastati za sve u kompaniji u fabrici i onda generalno u cijeloj zajednici, da bi ga neko brzo maknuo dva tri metra nize..
U ovoj državi bogatoj resursima sa populacijom veličine predgrađa jednog velegrada, nezamislivo je da uopće ima bilo ko siromašan i sve je tako lako riješiti.

Prvo, treba da krivično odgovaraju svi koji su napravili ekonomski i politički kriminal i tako stekli ličnu imovinsku korist, treba uvesti transparentnost i odgovornost ljudi na rukovodećim mjestima.

Imamo situaciju da je iza smrti bivšeg premijera Federacije ostalo nasljedstvo od 34 miliona KM za 4 godine koliko je bio na vlasti.

Stoga, hitno uvesti kazne i sankcije za sve koji kradu i ne plaćaju porez državi tako da više nikome ne padne na pamet to raditi … ali zapamti, oligarhija sa jumbo plakata to nikada neće uraditi jer joj odgovara neodgovornost i netransparentnost.

Zato, svake dvije godine kao najveća sirotinja iz emisije ''Ispuni mi želju'' glave predvođene predsjednicima multi-milionerima sa jumbo plakata od nas na ulicama i sa bandera bukvalno prose da im damo naš glas, kako bi sa pola miliona KM ušteđevine konačno imali milion KM, i tako dalje, i tako više ... dok jednog dana opet ne zapuca i ne pobjegnu vani ...

E, tada na scenu će opet da stupe likovi poput rahmetli ''pospanka'' i našeg komandanta Seje koji će braniti ovu zemlju i ovaj vještački osiromašeni narod razvučene pameti ...
Zavatoni

#200 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Zavatoni »

JaSamNada wrote:
Zavatoni wrote:Postoje li neki konkretni planovi i programi stranaka u općini Centar...konkretni projekti koje žele da realiziraju i sl...ove šuplje mi je stvarno preko glave... interesiraju me svi osim SBB-a, kojeg ne želim ni da gledam...

vjeruj mi,koliko tebe ne interesuje SBB,ti njih jos manje interesujes takav kakav jesi :wink:
Image
Post Reply