Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
- insomnia78
#176 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Sebe
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- poznanik
#177 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Najviše bih volio da je ostao Cerić.... 
- stam
#178 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
ne mogu da shvatim nikako,ostala su 3 kandidata za reisa,i nijedan od njih nije hafiz,zar moze jedan covjek koji nije hafiz kur'ana da bude vjerski poglavar,hajd da kazem vođa muslimanskog naroda???
- poznanik
#179 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
stam wrote:ne mogu da shvatim nikako,ostala su 3 kandidata za reisa,i nijedan od njih nije hafiz,zar moze jedan covjek koji nije hafiz kur'ana da bude vjerski poglavar,hajd da kazem vođa muslimanskog naroda???
Ne postoji muslimanski narod u BiH
-
sokkia
#180 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
ko bi voliopoznanik wrote:Najviše bih volio da je ostao Cerić....
ti ili Cerić
-
Aqua_S
#181 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Semira Cerića-Koketa, red je da funkcija ostane u familiji

- arte.fakt
#182 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Ovo nema veze sa istinom ...mrAdil wrote:U Danskoj je sjediste bh vehabizma. Tamo nejma izbora kao u Austriji gdje nasi Bosnjaci mogu otici u objekte IZ-e gdje se praktikuje nama znan pristup vjeri, onaj koji propisuje Rijaset. U Danskoj su svi dzemati, ili gotovo svi, pod direktnim utjecajem vehabizma. Nas student, ako mu zapadne od ovih daija, kada ode u Dansku ibreti se. Kao da je otisao u Afganistan, Somaliju... E te dzemate, takvu verzuju tumacenja islama su podrzavali, utemeljili "nasi" profesori iz IPF Zenica i nezaobilazni Stulanovic, Muderis, Porca....
Hafiz Mehtic je desetak godina u kontinuitetu isao u Dansku tokom ramazana, nije nesto pretjerano blizak vehabizmu ali da se i njemu omililo biti gore - jeste.
- Altsa
#183 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
ako ce se ponasati kao ceric onda nam ne treba nikakav...inace ja nikakve koristi nemam ni od kakvog reisa...prema tome zaboli me za reisa 
-
sandokann
#184 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Do kakve je to promjene Pravilnika doslo neposredno pred izbor kandidata? 
-
hladan.preminger
#185 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Edina Džeku!
-
hladan.preminger
#186 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Sarajmen wrote:Nije riječ o UNICEF-u.
Onda Fatu Orlović.
-
dragonz
#187 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Mehtić je profesor i doktor, a povrh toga HAFIZ te je bio muftija zenički dok ga nisu smijenili. Jedino mu je negativno(sa gledišta zelenih-komunista) što je bio u federalnom parlamentu svojedobno ispred stranke za BiH.stam wrote:ne mogu da shvatim nikako,ostala su 3 kandidata za reisa,i nijedan od njih nije hafiz,zar moze jedan covjek koji nije hafiz kur'ana da bude vjerski poglavar,hajd da kazem vođa muslimanskog naroda???
-
RS6_BI_TURBO
#188 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Vidim da dosta ljudi uopce ne zna kakva je to funkcija reis ul-leme, vecina misli da je on nekakav vodja muslimana, bosnjaka, ali nije. Istina Ceric se nametao da to bude, jer ga politika interesira i previse, medjutim reis na arapskom znaci predsjednik, a ulema su imam/hodze. Dakle, on nije nista drugo nego predsjednik zajednice imama.
Sto se Mehtica tice, on je otvoreno rekao da ne priznaje IZBiH i to je dokumentirano, tako da pored te izjave on nema sanse.
Sto se Mehtica tice, on je otvoreno rekao da ne priznaje IZBiH i to je dokumentirano, tako da pored te izjave on nema sanse.
-
hladan.preminger
#189 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Sarajmen wrote:Ja sam u principu za ravnopravnost spolova, ali ne pamtim da sam čuo pojam Reis-ul-lemica. A sve bi bilo moguće , kada bi se moglo urediti i u praksi provesti mogučnost -birati i biti biran. Pošto nije tako...Fata je simbol prkosa , loših odnosa jednih ka drugim.hladan.preminger wrote:Sarajmen wrote:Nije riječ o UNICEF-u.
Onda Fatu Orlović.
P.S.
Hajd' ne zahebaji...riječ je o instituciji a ne personi koja je predstavlja. I , ne cugaj za vrijeme radnog vremena...nemeremo tako u Europu.
- Bosanac sa dna kace
#190 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
dje dokumentirano? kad i kome je to reko?RS6_BI_TURBO wrote: Sto se Mehtica tice, on je otvoreno rekao da ne priznaje IZBiH i to je dokumentirano, tako da pored te izjave on nema sanse.
- Bosanac sa dna kace
#191 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Da posjetim sve one koji ce sutra glasat da dobro povedu racuna o tome, jer ipak 2 sa 2 nece obici nikog, pa ni njih a ni moju malenkost! Uz to ide i prigodna ilahija:
-
udrch
#192 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Muftija mr. Husein ef. Kavazović je novi reisul-ulema u BiH.
Davno je ovo odlučeno, još 2005. kada se u Zvorniku odlučilo da Cerić dobije još jedan mandat.
Davno je ovo odlučeno, još 2005. kada se u Zvorniku odlučilo da Cerić dobije još jedan mandat.
-
VjecitiStudent
#193 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Zar vec bijeli dim?udrch wrote:Muftija mr. Husein ef. Kavazović je novi reisul-ulema u BiH.
Jel' Mustafa ostavlja onaj zlatom protkani papinsko bijeli svecani mantilic novom reisu?
Ili i to obiljezje ove epohe zauvijek nestaje?
Last edited by VjecitiStudent on 23/09/2012 17:10, edited 1 time in total.
-
udrch
#194 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Čestitam profesore. Allahu ekber.Husein ef. Kavazović je novi reisu-l-ulema IZ BiH
Tuzlanski muftija Husein ef. Kavazović izabran je glasovima članova izbornog tijela za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH), potvrđeno je agenciji Anadolija od više izvora koji prisustvuju sjednici koja se održava u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.
Muftija Kavazović osvojio je 240 glasova, travnički muftija Nusret ef. Abdibegović 69 glasova, a sarajevski muftija Husein ef. Smajić 45 glasova.
Husein ef. Kavazović je 14 muftija Islamske zajednice u BiH,
Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović rođen je 03.07.1964. godine u Gradačcu. Potiče iz familije koja je tradicionalno ulemanska sa velikim brojem imama i hafiza.
Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, studije islamskih tradicionalnih nauka učio pred amidžom Husejn ef. Kavazovićem. Školovanje je nastavio u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu gdje je stekao zvanje imama, hatiba i muallima. Od 1985-1990. godine studira šerijatsko pravo na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, Egipat.
Nakon okončanih studija radi kao imam, hatib i muallim u Gradačcu.
Na položaj muftije tuzlanskog izabran je odlukom Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 1993. godine.
U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu radio na odbrani zemlje i rodnog grada, a 1993. godine, kao muftija tuzlanski, biva zarobljen i odveden u logor HVO-a Konjic.
Predavač je islamskog prava u Behram-begovoj medresi u Tuzli.
Od stranih jezika aktivno se služi arapskim jezikom, a pasivno engleskim.
-
kennwood
#195 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Najbolje bi bilo ukinuti sve te reisove, popove, bude i sta ti ja znam, vjeru nema sta mijesati sa politikom, a kod nas vjera ima najveci utjecaj na politiku, i zbog toga smo ovako nazadni i primitivni i zato nas nema nigdje. Sta se Ceric prije imao mijesati u mnoge stvari, glumi postenog covjeka a vamo nema gdje nema nekretnina, vozi najbolja auto, a postenim ljudima prodaje jeftine fore na racun ALLAHOVOG imena. Ovaj novi sto je izabran isto ce biti neki lopov kao sto je to bio i rejs. Sve je to organizirana mafija koja narodu muti mozak sa mnogim stvarima a vamo u pozadini uzivaju.
- Lakat Jebić
#196 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
i da se ekrem nogira iz kuhinje!!kennwood wrote:Najbolje bi bilo ukinuti sve te reisove, popove, bude i sta ti ja znam, vjeru nema sta mijesati sa politikom, a kod nas vjera ima najveci utjecaj na politiku, i zbog toga smo ovako nazadni i primitivni i zato nas nema nigdje. Sta se Ceric prije imao mijesati u mnoge stvari, glumi postenog covjeka a vamo nema gdje nema nekretnina, vozi najbolja auto, a postenim ljudima prodaje jeftine fore na racun ALLAHOVOG imena. Ovaj novi sto je izabran isto ce biti neki lopov kao sto je to bio i rejs. Sve je to organizirana mafija koja narodu muti mozak sa mnogim stvarima a vamo u pozadini uzivaju.
-
udrch
#197 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Ako nemaš šta pametno reći onda brate nemoj ništa.
- vatrogasac
#198 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Ukini dok nije dobio menšuru. Poslije je kasno.kennwood wrote:Najbolje bi bilo ukinuti sve te reisove...
Tarot ili escajg?kennwood wrote:Ovaj novi sto je izabran isto ce biti neki lopov kao sto je to bio i rejs.
-
nemoguce vruce
#199 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
kennwood wrote:Najbolje bi bilo ukinuti sve te reisove, popove, bude i sta ti ja znam, vjeru nema sta mijesati sa politikom, a kod nas vjera ima najveci utjecaj na politiku, i zbog toga smo ovako nazadni i primitivni i zato nas nema nigdje. Sta se Ceric prije imao mijesati u mnoge stvari, glumi postenog covjeka a vamo nema gdje nema nekretnina, vozi najbolja auto, a postenim ljudima prodaje jeftine fore na racun ALLAHOVOG imena. Ovaj novi sto je izabran isto ce biti neki lopov kao sto je to bio i rejs. Sve je to organizirana mafija koja narodu muti mozak sa mnogim stvarima a vamo u pozadini uzivaju.
nemoj se ti brinuti ta to. raduj se da tebi nije nikakvu foru prodo.
sto se tice mucenja mozga...hm...
- ultima_palabra
#200 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao reisa?
Nek mu je sa srećom.