Auto na duge staze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#176 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

don zivconi@ naravno da u klasi u koju spada ds5 1.6 turbo motor nije konkuretan, niti je konkuretan 2.0hdi sa 160ks. u toj klasi u kojoj konkureti pa cak i oni slabiji i manje razvikani ima 2.0turbo motor i 3.0dizel motore koje imaju zanemarive potrosnje, jedan 2.0hdi sa 160 ks je stvarno nekonkuretan. a jos manje je konkuretan kad bmw f30 s istim motorom (zapreminski) ima 25ks vise, 20% bolje performanse, vrhunski imidz i najnovije tenologije i kosta sa srednjom opremom manje u prosjeku nego jedan DS (bmw f30 320d sa 186ks i sport opremom je na promociji bio manje od 70 000km, a gdje bmw i a gdje je citroen).

sto se tice performansi, audi b8 sa 143ks nudi performanse ds5 sa 160ks. a o novom a4 tj o faceliftu sa 2.0tdi motorm i 177ks necemo ni pricat. njegove perfomanse su na razini ds5ice koja nije jos ni izasla. ako lazem ja ne laze google. koga zanima nek google.
i ovdje price opste nije o performansama, one su nebitne. bitno je sebi postavit pitanje=sta dobijes kad das za citroena 90 000 maraka a sta dobijas kad das 90 000 za mercedesa, audija, lexusa, bmw-a, jaguara, volva?
ne znam koliko pratis cijene, trenutno kod nas za 90 000 maraka dobijas audija a6 s 3.0tdi motorom s 205ks i vrlo dobrom opremom. za iste pare dobijas eklasu s 250cdi motorom i malo jacim paketom od pocetnog, kao i bmw 520d sa srednjim paketom opreme.
to su sve za klasu veca auta, bolja, razvikanija, s imidzom gradjenim zadnjih 20 godina u slucaju bmw-a i mercedesa.

sto se tice vojvode, ni njegovo imovinsko stanje nije bitno. poenta je u predrasudama koje ljudi imaju kad se prica o nekim autima. ne voze samo kriminalci premiume, nit samo posten svijet voza citroene, pezoi, alfe i ostale manje razvikane marke.
respo

#177 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

nemam vremena da sad pisem kilometarski post da ti objasnjavam neke stvari emko
samo cu se osvrnuti na ovo kriminalci
nisu to stereotipi i sta ti ja znam to je cinjenica
pogledaj bilo kojeg kriminalca i "kriminalca" i pogledaj sta voze i sve ce ti biti jasno
Don Zivconi

#178 Re: Auto na duge staze

Post by Don Zivconi »

emko1234 wrote:don zivconi@ naravno da u klasi u koju spada ds5 1.6 turbo motor nije konkuretan, niti je konkuretan 2.0hdi sa 160ks. u toj klasi u kojoj konkureti pa cak i oni slabiji i manje razvikani ima 2.0turbo motor i 3.0dizel motore koje imaju zanemarive potrosnje, jedan 2.0hdi sa 160 ks je stvarno nekonkuretan. a jos manje je konkuretan kad bmw f30 s istim motorom (zapreminski) ima 25ks vise, 20% bolje performanse, vrhunski imidz i najnovije tenologije i kosta sa srednjom opremom manje u prosjeku nego jedan DS (bmw f30 320d sa 186ks i sport opremom je na promociji bio manje od 70 000km, a gdje bmw i a gdje je citroen).

sto se tice performansi, audi b8 sa 143ks nudi performanse ds5 sa 160ks. a o novom a4 tj o faceliftu sa 2.0tdi motorm i 177ks necemo ni pricat. njegove perfomanse su na razini ds5ice koja nije jos ni izasla. ako lazem ja ne laze google. koga zanima nek google.
i ovdje price opste nije o performansama, one su nebitne. bitno je sebi postavit pitanje=sta dobijes kad das za citroena 90 000 maraka a sta dobijas kad das 90 000 za mercedesa, audija, lexusa, bmw-a, jaguara, volva?
ne znam koliko pratis cijene, trenutno kod nas za 90 000 maraka dobijas audija a6 s 3.0tdi motorom s 205ks i vrlo dobrom opremom. za iste pare dobijas eklasu s 250cdi motorom i malo jacim paketom od pocetnog, kao i bmw 520d sa srednjim paketom opreme.
to su sve za klasu veca auta, bolja, razvikanija, s imidzom gradjenim zadnjih 20 godina u slucaju bmw-a i mercedesa.

sto se tice vojvode, ni njegovo imovinsko stanje nije bitno. poenta je u predrasudama koje ljudi imaju kad se prica o nekim autima. ne voze samo kriminalci premiume, nit samo posten svijet voza citroene, pezoi, alfe i ostale manje razvikane marke.
oba ova motora imas u verziji sa 200ks i 1.6 benzin i 1.9 dizel hibrid tako da... i drago mi je da si napokon napisao nesto sto valja i sto je istina naravno da su to sve razvikana auta ;-)
Industrialyzer

#179 Re: Auto na duge staze

Post by Industrialyzer »

Mudro Emko zbori :thumbup:

Nisam mislio ulaziti u raspravu ali je li ovaj normalan sto poredi ormar i mazdu 6 ? :shock:
S4mpion

#180 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

hostapler wrote:
S4mpion wrote:Francuzi imaju puno vise elektronike od VW-a.Milion puta francuz(usljed kvara elektronike) ne moze ni da se pomjeri s mjesta,jer mu je elektronika usko povezana sa mehanikom automobila,dok kod VW-a to nije slucaj.Primjer,obicni kvar na elektronici 206-e je 800KM sa rukama majstora,a sta se sve za te pare moze uraditi na golfu 4,leonu.octavii,audi-u A3 koji su klasa iznad 8-)
Sampione,sampione.
Znaci samim svojim postom si sve rekao. Francuska auta su svime ispred VW.
Koji obicni kvar je 800 KM? Sta ti mislis koliko isti taj kvar kosta sa rukama majstora za VW? Nemas pojma,jadan ne bio.
Znas li koliko je npr zamjena zupcastog sa svim popratnim materijalima za Golf IV,Leon,Octaviji,A3 a koliko na 206?
Francuska auta su ispred VW-a jedino po udobnosti,po ostalim stvarima,slabo.Mehanika im nije losa,ali je glupost sto je toliko vezu za elektroniku.Taj kvar elektronike koji nastane na 206-ci ili 307-ci uopste ne moze nastati na golfu 4,jer golf ne posjeduje bespotrebnu elektroniku koja je usko vezana za masinu.Neka se desi kvar na elektronici Peugeota,auto se ne moze pomjeriti ni s mjesta,dok se Golf moze hladno voziti i sa kvarom na elektronici,jer mu masina nema neku jaku ovisnost od elektronike.Sto se tice zupcastog,o tome necemo raspravljati,jer zupcasti remen ili lanac mora imati svako auto,a elektroniku ne mora.
Mlad i Nevin

#181 Re: Auto na duge staze

Post by Mlad i Nevin »

Norm wrote:
emko1234 wrote:zelim samo da cestitam pokretacu teme koji se nije vise javljao.
vrlo strucno vam je bacio kost.
tema je prozvakana jedno 420 puta otkako sam ja na forumu.
bolje auto, odlicno auto, najbolje auto, najpouzdanije auto su sve vrlo subjektivni i idnividualni pojmovi.
ne zelim nikog da uvrijedim, al covjek koji nikad nije sjeo ni u sta bolje od tjuniranog golfa trice od komsije baustelca iz austrije koji dodje u hadzice (random grad) na ljetno ferije pa trci nazad na skelu, moze samo drkat na golfa IV il V.
njemu je jedan pezo 407 il citroen c5 apstrakatan pojam.
isto tako, neko ko cijeli zivot drka na citroenov pneumatski ovjes iz 1982 u XM-u il DS-u ne moze svarit da su ljudi danas izmislili puno vaznije stvari koje recimo isti taj citroen nema (random marka)
dakle u zavisnosti od onoga na sta smo navikli, sta smo probali il imali, u cemu smo se vozli il su nas vozili, pa do materijalnog stanja, osvjestenosti po pitanju tehnike i auta, pa do ostatka nase mentalne slike u glavi, zavisi kakvo nam je auto najbolje il kakvo bi nam bilo najbolje.

moj stari je jedan vrlo praktican covjek, i iako si moze priustit vjerovatno i 5-6 puta bolje i skuplje auto, vozi jednog golfa VI, ne zato sto misli da je najbolji. nego zato sto je dobio odlicnu opremu, dobar motor i cjelokupan imidz za vrlo malo para. mislim da bi vozio u hyundai i30 da je imao slicnu priliku. covjeku treba auto od tacke A do tacke B.
na sluzbene puteve ide avionom zato sto je 55+ i nema volje vozit 5-6-10-15 sati jer si moze priustit drugi vid transporta a ima i problema s prevozom.
bose audio sistem u mom autu njemu znaci, utoliko sto imam surround sistem u kuci iste marke. sve ostalo sto ja imam u svoj "zajebanom" autu je njemu nepotrebno. covjek hoce klimu, volan, mjenjac, daljenski i podizace i to je sve sto mu treba. u njegovom autu se cak ni radio cesto ne pali.

ovim primjerom sam samo htio slikovito docarat da su ljudi razlicti i da nam svima sve isto ne izgleda jer imamo drugacije perspektive, poglede i tacke gledista.

usput, vozio sam se u citroenu DS5 koji po meni bio vrlo atraktivan dok nisam sjeo i provozao se. auto je mrtva karina koja atraktivno izgleda, tj drugacije. sve ostalo je samo dzidzava unutrasnjost i puno neptrebnih detalja.
vidio sam da ga je neko spomenuo, pa eto da podijelim misljenje. vozne osobine ispod prosjeka klase, najjaci motor 1.6 turbo koji je nekonkurenta, automatik mjenjac fuj (boljka citorena), oprema dobra, auto preskup za ono sto nudi.

Ja ljubomore braćo mila :roll:
Norm

#182 Re: Auto na duge staze

Post by Norm »

Uopste nije...Ned"o Bog...samo konstatacija...nije u formi uvrede...
I nema nista lose u tome ;-)
A sto se to ti nalazis u ovome?
emko1234

#183 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

respo i don zivconi.

od cijelog posta don je primjetio da citroen hibrid ima 200ks (aman jarabi snage, pogotovo kad auta u toj klasi imaju u nekim verzijama i preko 400ks) i da su audi, bmw, mercedes razvikani. :lol: :lol:
pa eto razvici ti citroena. normalno da su razvikani, razvikani su zato sto su dobri kako god okrenes (pod jedan), svi ostalo razlozi su manje bitni.
respo, nemas mi sta objasnjavat.
objasni nekom drugom ko razmislja o tom autu zasto mu malo vece dijete mora glavu u krov uklopit? objasni mu zasto nema tipke da otvori gepek u kabini, objasni mu zasto daje 90 000 maraka za auto kojem mjenjac(koji je usput jako skupa doplata) nije ni blizu mjenjaca u autima tog cjenovonog ranga i velicine.
drugim rijecima, vi ste uvijek srali da je audi vw s drugom znackom, i kako je to aman-zaman velika mana vw (sto se i ne vidi iz prilozenog) dok je taj PSA o kojem ti pricas na pocetku ko o velikom proizvodjacu http://www.moto.rs/psa_peugeot_citroen_ ... pc-22111.i
elem, pitanje i za vas ko i za prodavaca u salonu, kojem sam postavio isto pitanje.
da li je uprava citroena bila svjesna da ce se provalit da je jedan DS5 dobro upakovana sarena laza koju citroen zbog DS znacke (znacke inace kudite, kod vw-a pogotovo) prodaje za 1/3 skuplje nego obicnog c5 koji je sam po sebi jako dobar auto???

on nije znao odgovorit i poceo je mucat, u fazonu ds je drugacije auto bla bla bla bla. fazon je sto mazdi 6(iako su nekome ko ormar), passata (koji su nekad bili lubenicari) audija a4 (preskupi passat) i ostalih auta puno vise vidjam nego DS linije citroena.

ipak je potrebno puno vise od dobro upakovane sarene laze da bi postao premium. valjda ce drugi naucit na primjeru citroena pa se nece gurat gdje im nije mjesto.
pozdrav domovini.
technoGeek

#184 Re: Auto na duge staze

Post by technoGeek »

@Sampion - Licno sam prisustvovao kada je covjek iz ganc novog CC-a sa 2.0 TDI od 170 konja, sjeo u DS-a sa 2.0 HDI-em, provozao i vratio se. Kada su ga pitali sta misli, odmah je rekao da DS ima bolji odziv na gas, bolji mjenac i da bolje lezi na cesti. Tako da se ne mogu sloziti da je na strani Francuza samo udobnost ;-) , imas negdje njemacki test C6ice, E klase i jos nekog auta, pa pogledaj ko je odnio pobjedu.

Istina, Citroenu fali jacih motora da bi se nosili s jacim motorima konkurenata, no to valjda njihovim kupcima nije toliko ni bitno.
klixo

#185 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

Najsmjesnija mi je konstatacija bosanci-VW ... Ono to je samo kod nas tako. Cinjenice govore mnogo vise od textova i ne znam ti jos cega.

@techngeek , naucno(znanstveno) , cinjenicno dokazano da je DSG najbrzi mjenjac na trzistu ;) ...
S4mpion

#186 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

technoGeek wrote:@Sampion - Licno sam prisustvovao kada je covjek iz ganc novog CC-a sa 2.0 TDI od 170 konja, sjeo u DS-a sa 2.0 HDI-em, provozao i vratio se. Kada su ga pitali sta misli, odmah je rekao da DS ima bolji odziv na gas, bolji mjenac i da bolje lezi na cesti. Tako da se ne mogu sloziti da je na strani Francuza samo udobnost ;-) , imas negdje njemacki test C6ice, E klase i jos nekog auta, pa pogledaj ko je odnio pobjedu.

Istina, Citroenu fali jacih motora da bi se nosili s jacim motorima konkurenata, no to valjda njihovim kupcima nije toliko ni bitno.
hmm vjerujem da su testovi objektivno uradjeni,jer su to ipak strucnjaci u svijetu automobilizma,ali ti testovi su poprilicno nepotpuni,obicno testiraju nove novcate automobile.Test bi bio realniji kada bi se testirali i poredili automobili sa predjenih 150 000km,slozit ces se sa mnom da auto sa 150 000km nece se isto ponasati kao kada je bio nov :thumbup: .Nije fazon kada se auto testira novo,svako novo auto ce ici bez problema,ali niko ne radi te testove i poredjenja nakon 150 000km kada izdrzljivost i kvalitet auta dolaze u pitanje ;-)
respo

#187 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

emko1234 wrote:respo i don zivconi.

od cijelog posta don je primjetio da citroen hibrid ima 200ks (aman jarabi snage, pogotovo kad auta u toj klasi imaju u nekim verzijama i preko 400ks) i da su audi, bmw, mercedes razvikani. :lol: :lol:
pa eto razvici ti citroena. normalno da su razvikani, razvikani su zato sto su dobri kako god okrenes (pod jedan), svi ostalo razlozi su manje bitni.
respo, nemas mi sta objasnjavat.
objasni nekom drugom ko razmislja o tom autu zasto mu malo vece dijete mora glavu u krov uklopit? objasni mu zasto nema tipke da otvori gepek u kabini, objasni mu zasto daje 90 000 maraka za auto kojem mjenjac(koji je usput jako skupa doplata) nije ni blizu mjenjaca u autima tog cjenovonog ranga i velicine.
drugim rijecima, vi ste uvijek srali da je audi vw s drugom znackom, i kako je to aman-zaman velika mana vw (sto se i ne vidi iz prilozenog) dok je taj PSA o kojem ti pricas na pocetku ko o velikom proizvodjacu http://www.moto.rs/psa_peugeot_citroen_ ... pc-22111.i
elem, pitanje i za vas ko i za prodavaca u salonu, kojem sam postavio isto pitanje.
da li je uprava citroena bila svjesna da ce se provalit da je jedan DS5 dobro upakovana sarena laza koju citroen zbog DS znacke (znacke inace kudite, kod vw-a pogotovo) prodaje za 1/3 skuplje nego obicnog c5 koji je sam po sebi jako dobar auto???

on nije znao odgovorit i poceo je mucat, u fazonu ds je drugacije auto bla bla bla bla. fazon je sto mazdi 6(iako su nekome ko ormar), passata (koji su nekad bili lubenicari) audija a4 (preskupi passat) i ostalih auta puno vise vidjam nego DS linije citroena.

ipak je potrebno puno vise od dobro upakovane sarene laze da bi postao premium. valjda ce drugi naucit na primjeru citroena pa se nece gurat gdje im nije mjesto.
pozdrav domovini.
emko ko ovdje prica o citroenu kao premium brendu?
govorimo da neki modelli zasluzuju ili su tako pozicionirani da budu "visa" klasa od obicne brace al to ne spada u premium brend
zasto udara glavom je zato sto je neki debil smislio pocevsi od mercedesa cls-a preko passata cc-a da to uvrstava u bilo koju marku automobila jer ljudi svrsavaju na to
zasto nema tipke da otvori gepek u kabini je do proizvodjaca mada meni ne potrebna tipka uopste
zasto je takav mjenjac? zato jer su svi mjenjaci od psa grupacije generalno losi i vjerovatno ne mogu ponuditi bolje
audi i jeste vw sa drugom znackom
dok citroen ne pretendira da bude pezo sa drugom znackom ili obratno jednostavno imaju taj neki podbrend ds kopji hoce da prodaju skuplje zbog toga u njih uvrstavaju stvari koje kod obicnog ne mozes dobiti kao npr licni odabir kombinacija u njemu i sl

pa psa grupacija i jeste veliki proizvidjac u europi je iza vw-a po prodaji auta
dok je pezo drugi najstariji prizvodjac auta u citavoj istoriji automobilizma iza mercedesa

niko (bar ja) ne prica da je idealan auto jer takvog auta nema ne postoji i svaki auto ima svoje mane i prednosti samo sto su neki precjenjeni neki podcjenjeni sto zbog stereotipa sto zbog neznanja
hostapler

#188 Re: Auto na duge staze

Post by hostapler »

Industrialyzer wrote:Mudro Emko zbori :thumbup:

Nisam mislio ulaziti u raspravu ali je li ovaj normalan sto poredi ormar i mazdu 6 ? :shock:
U poređenju sa DS5 i jeste ormar,doduse limeni. Ja tebe necu pitati jesi li normalan?
hostapler

#189 Re: Auto na duge staze

Post by hostapler »

emko1234 wrote:don zivconi@ naravno da u klasi u koju spada ds5 1.6 turbo motor nije konkuretan, niti je konkuretan 2.0hdi sa 160ks. u toj klasi u kojoj konkureti pa cak i oni slabiji i manje razvikani ima 2.0turbo motor i 3.0dizel motore koje imaju zanemarive potrosnje, jedan 2.0hdi sa 160 ks je stvarno nekonkuretan. a jos manje je konkuretan kad bmw f30 s istim motorom (zapreminski) ima 25ks vise, 20% bolje performanse, vrhunski imidz i najnovije tenologije i kosta sa srednjom opremom manje u prosjeku nego jedan DS (bmw f30 320d sa 186ks i sport opremom je na promociji bio manje od 70 000km, a gdje bmw i a gdje je citroen).

1. Mercedes Dobijas to,da ljudi ne misle da si albanac,sandzaklija,turcin ili taxysta
2. Audi Dobijas to,da ljudi ne misle da si poslijeratni profiter,koji prije rata nije imao ni fasadu na kuci
3. BMW Dobijas to,da ljudi ne misle da si kockasta glava i sve sta ide uz to.
Ostale nisam boldirao jer njih smatram proizvođacima poput Citroena DS. To se parama nemoze kupiti.

Da skratim pricu.
Najbolje ti je uzeti njemacki auto. Za deset godina koliko ces ga vozati npr on se nece kvariti,proizvodit ce gorivo,imas statusni simbol i ulaznicu u drustvo elite,a ako slucajno zamjenis ulje 3 puta i zamjenis jednu kuglu dobit ces vise za njega nego kad si ga kupovao.

P.S. Bez uvrede nisam mislio na nikoga posebno.
dottore

#190 Re: Auto na duge staze

Post by dottore »

klixo wrote:Najsmjesnija mi je konstatacija bosanci-VW ... Ono to je samo kod nas tako. Cinjenice govore mnogo vise od textova i ne znam ti jos cega.

@techngeek , naucno(znanstveno) , cinjenicno dokazano da je DSG najbrzi mjenjac na trzistu ;) ...
Nissan GT-R 2012 garancija na LC i mjenjac, koristi ga koliko god hoces..

Zvanicno Ferrari 458 Italia ima najbrzi mjenjac koji se danas ugradjuje.
klixo

#191 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

dottore wrote:
klixo wrote:Najsmjesnija mi je konstatacija bosanci-VW ... Ono to je samo kod nas tako. Cinjenice govore mnogo vise od textova i ne znam ti jos cega.

Nissan GT-R 2012 garancija na LC i mjenjac, koristi ga koliko god hoces..

Zvanicno Ferrari 458 Italia ima najbrzi mjenjac koji se danas ugradjuje.
Kada je Volkswagenov, odnosno Audijev DSG prije nekoliko godina prvi put ugrađen u R32 izvedbu Golfa te TT s istim motorom, malo tko je slutio da će tu tehnologiju nedugo potom usvojiti brojni drugi proizvođači. Slične mjenjače danas nudi BMW u novom M3, Nissan u supersportskom GT-R-u te Ferrari u netom prikazanoj Californiji
respo

#192 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

i sta ovim pokusavas reci?
convict

#193 Re: Auto na duge staze

Post by convict »

Najobjektivnije što se može naći o autima su TUV izvještaji o pouzdanosti vozila koju mjere kao % prolaznosti na tehničkim pregledima. Ove izvještaje rade svake godine za različite kategorije (auta 2-3 godine starosti, 4-5 godina itd.)

Sve ostalo su lični dojmovi i ukusi o kojima se ne raspravlja.

Zato prije kupovine obavezno pogledati i ovo http://www.anusedcar.com/
klixo

#194 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

respo wrote:i sta ovim pokusavas reci?
Ferrari koristi VW tehnologiju. Normalno je da ce dotjerani DSG kod Californie koja ima bubam 600 KS biti brzi nego kod Golfa koji ima 140 KS ... VW ne proizvodi exluzivna auta. Ipak u Ferrariju je VW mjenjac. I vi bi ste švabski automobil(bilo koji) poredili sa pežoem ili citroenom. Da nije smiješno bilo bi žalosno.
respo

#195 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

ko kaze da je vw mjenjac u ferariju?
klixo

#196 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

respo wrote:ko kaze da je vw mjenjac u ferariju?
Nemam vise snage da se raspravljam. Nek ti emko "nacrta".
respo

#197 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

mjesas onda svi kopiraju mercedesa i rols rojs i tata jer su ovi prvi napravili automobil
svi kopiraju ford jer su prvi uveli gefufnu svi kopiraju alfu jer su uveli nesto trece

jedno je dijeliti tehnologiju sasvim drugo je imati neciji mjenjac u drugom proizvodjacu automobila
ako ces tako gledati pola stvari u vw-u je citroenovo djelo kao zakretna svjetla hidraulika itd
i ne prosipaj se ako ne znas
olensoner

#198 Re: Auto na duge staze

Post by olensoner »

klixo wrote:
Ferrari koristi VW tehnologiju. Normalno je da ce dotjerani DSG kod Californie koja ima bubam 600 KS biti brzi nego kod Golfa koji ima 140 KS ... VW ne proizvodi exluzivna auta. Ipak u Ferrariju je VW mjenjac. I vi bi ste švabski automobil(bilo koji) poredili sa pežoem ili citroenom. Da nije smiješno bilo bi žalosno.
Nije tacno.
Ferrari osim cisto svojih mjenjaca je nesto razvijao u kooperaciji sa AMG-om, ali i to je samo za 458 Italia model. A ti manipulises informacijama i vrlo cesto lupetas.
dottore

#199 Re: Auto na duge staze

Post by dottore »

klixo wrote:
:shock:
Npr. CR tehnologiju je prvi korstio fiat, znaci da sva nova dizel auta koriste fiatovu tehnologiju?
technoGeek

#200 Re: Auto na duge staze

Post by technoGeek »

Ja nigdje nisam spomenuo da je u tom CC-u bio DSG, te je sasvim logicno zaključiti da je bio rucni mjenjac :thumbup:
Post Reply