Ma jasna stvar. Nije usao preko legalnih granicnih prelaza vec negdje na divljaka u gepeku.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dulekrele
-
A_A_AKCIJA
#17477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da podsjetim, kada se birao Čavara USA ambasada je odobrila glasanje za njega. Mislim da se tada Sabinu prozivalo zbog toga.izvrsni direktor wrote: ↑19/03/2025 09:50 realno, popisase se ovim na svu dosadasnju podrsku amerike.
Ne znam detalje, ali sam siguran da se i ovaj put trgovalo sa HDZ i da je USA ambasada upoznata.
- PlusSA
#17478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je to slikovito, žalosno kako god ušao otišao ne bitno.Velkoski wrote: ↑19/03/2025 09:58Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić za kojim je raspisana centralna potraga zbog neodazivanja Sudu BiH se vratio u BiH iz Srbije. Za Klix.ba kaže da ga niko nije zaustavio, a da se i on potrudio da nikoga ne ugrozi.
"Vratio sam se, nije me niko zaustavio, a i ja sam se potrudio da nikoga ne ugrozim", kazao je Stevandić i dodao da već danas redovno obavlja svoje poslovne obaveze.
![]()
![]()
-
Dr Arsla
- I naravno Dzej
#17480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I da je nakaradna i nefukcionalna, mi drugu nemamo . Ne kontam sta vi ismijavate ? Pa ovakav se ste sistem vi potpisali, i nakaradno gradili, uhljebljavali stranačke poltrone, stavili stranku ispred države.klixoris wrote: ↑19/03/2025 10:07 Sutra i da ih pohapse sve i ekspresno osude na robije, oni su se u ovih par sedmica toliko popisali na ovu zemlju i obesmislili je da ce nam se ljudi na sam pomen BiH smijati narednih 50 godina…
Jednu su dobru stvar uradili, a to je da su sada i slijepom covjeku pokazali koliko je ovo zapravo nakaradna i nefunkcionalna “drzava”…
-
ibizza
#17481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Realno, popišali su se po nama.
- Prpa.ba
#17482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad cekaju da se HDZ jasno odredi prema Dodiku.
Razlicite strategije mirenja sa nestankom drzave. Neki kukamo, neki smisljaju teorije zavjere o master planovima i ostavljaju smjehuljke koji namiguju.
Last edited by Prpa.ba on 19/03/2025 10:20, edited 1 time in total.
-
statixx
#17483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskreno mislim da nakon petka trojka ima duznost da izadje pred javnost i otvoreno kaze da li je HDZ za novu vecinu ili nije, bez ikakvog celofana.
Vjerujem da Covic nece okrenuti ledja Dodiku i glasati za Vukana, koji mu je trn u oku.
Ono sto Covic ne smije reci mozete poslusati veceras na teleringu, Zovko ce nam otvoriti oci.
A sto se tice Cvare i njegove plate. Stranci da su usitinu zabrinuti, jos prije mjesec dana, kada je Kojovic izjavio da HDZ ima 48 sati da donese odluku, napravili bi pritisak na HDZ da krene u formiranje nove vecine. Ne vidim da je iko od njih to ucinio, ukljucujuci VP.
Vjerujem da Covic nece okrenuti ledja Dodiku i glasati za Vukana, koji mu je trn u oku.
Ono sto Covic ne smije reci mozete poslusati veceras na teleringu, Zovko ce nam otvoriti oci.
A sto se tice Cvare i njegove plate. Stranci da su usitinu zabrinuti, jos prije mjesec dana, kada je Kojovic izjavio da HDZ ima 48 sati da donese odluku, napravili bi pritisak na HDZ da krene u formiranje nove vecine. Ne vidim da je iko od njih to ucinio, ukljucujuci VP.
- Toffee karamela
#17484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čavarino socijalno pitanje moglo se riješiti tiho, u kolarima a ne na sva zvona usvajati zakon! Hej zakon!!! Koji i drugima u budućnosti koji osvanu na crnim listama omogućava istu blagodet!Styling wrote: ↑19/03/2025 09:41
Ja sam na pocetku svog posta naglasila da ne pokusavam opravdati postupak, ali evidentno ne citate sve, samo ono sto vas zanima.
Covjeku koji je profesionalno angazovan u parlamentu moras isplatiti platu. Pod sankcijama je i nema bankovni racun. Kako mu isplatiti? istjerati ga ne mozes, neisplatiti mu placu ne mozes. Sta je rjesenje?
Zasto mu CIK nije oduzeo mandat? Zasto CIK nije Zeljki i Spiricu oduzeo mandate?
šta sutra s poslodavcima ili drugim institucijama koje krenu putem Skupštine? dali im pohvalan primjer koji mogu slijediti! odakle obraz bilo kojoj budućoj vladi da natrlja nos firmama koje pokušaju isto pored ovakve Skupštine?
mogli su u krajnjoj lini, pošto toliko vole tog nesretnika Marinka, usvojiti privremeni, specijalni zakon, Lex Marinikus/Lex Čavarikus, kojim bi se bogecu dale pare i kraj. čemu ovaj teatar, šta glume i kome glume, i šta žele poručiti ovime?
-
toska
#17485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad se vidi koliko je onaj Marfi napravio problema.izvrsni direktor wrote: ↑19/03/2025 09:50realno, popisase se ovim na svu dosadasnju podrsku amerike.Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 20:58Malo sam sebi povratio u usta.Velkoski wrote: ↑18/03/2025 20:56 https://www.klix.ba/vijesti/bih/izbjega ... /250318195
je l' ovo neka zajebancija?![]()
![]()
Nabijem pedju, sabinu i denisa. Glupani. Jedino ih moze oprati neka kvalitetna trgovina, ali u to nisam nesto ubijedjen.![]()
Stalno je sprečavao svaki dogovor kolicije na vlasti.
-
DonieBrasco
#17486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-peta ... /250319031
Znaci idu Covicu u Mostar da ga pitaju da li je sa njima ili sa Dodikom, on im kaze "sa vama sam ali" i onda nabroji izborni zakon. plin, ovo - ono, hrvatska FBiH ... a ovi moraju da prihvate ili ode ovaj Dodik, bas kao ovo za plate za crnolistase.
U svakom segmentu je 1:2 protiv drzave, institucije sve do jedne kompromitovane i one rade 1:2, na to je spao bosnjacki faktor a pogotovo bosnjacka politka, jednosavno ne mocni.
Znaci idu Covicu u Mostar da ga pitaju da li je sa njima ili sa Dodikom, on im kaze "sa vama sam ali" i onda nabroji izborni zakon. plin, ovo - ono, hrvatska FBiH ... a ovi moraju da prihvate ili ode ovaj Dodik, bas kao ovo za plate za crnolistase.
U svakom segmentu je 1:2 protiv drzave, institucije sve do jedne kompromitovane i one rade 1:2, na to je spao bosnjacki faktor a pogotovo bosnjacka politka, jednosavno ne mocni.
Last edited by DonieBrasco on 19/03/2025 10:24, edited 1 time in total.
-
palermo
#17487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali sto bi Covic bio uz nas, mislim uz ovu pro ih opciju (ako se.moze yako nazvati). Mislim, jedan logican razllog. Ne bih ja nista Covketu zamjerao, covjek samo gleda I na osnovu toga donosi logicne odluke.statixx wrote: ↑19/03/2025 10:19 Iskreno mislim da nakon petka trojka ima duznost da izadje pred javnost i otvoreno kaze da li je HDZ za novu vecinu ili nije, bez ikakvog celofana.
-
Dimu1927
#17488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako nema bankovni racun on je kriv, sto znaci da nece da primi platu. Mozda mu i ne treba... Ne moze on drzavu tuziti zbog togaStyling wrote: ↑19/03/2025 09:41Ja sam na pocetku svog posta naglasila da ne pokusavam opravdati postupak, ali evidentno ne citate sve, samo ono sto vas zanima.Haris.ba wrote: ↑19/03/2025 09:30Svaka cast. Dno dna treba znati pronaci.Styling wrote: ↑19/03/2025 09:21 Vezano za ovaj sav hype oko Cavare, htjela bih ove hejtere da pitam nesto. Prije svega zelim da naglasim da ovim postom ne pokusavam opravdati postupak, ali pokusavam sagledati obje strane ovog slucaja.
Naime, Cavara je glasovima Hrvata u BiH izabran da bude njihov predstavnik u Parlamentu. Znaci oni su ga postavili i on legitimno tu sjedi (svidjalo se to nekome ili ne). Niti ga ko moze istjerati. Da li mu CIK zbog sankcija moze oduzeti mandat je neka druga tema.
Po zakonu on ima pravo da za svoj rad u parlamentu bude placen, jer nije volonter vec profesionalno angazovani parlamentarac. Drzava je duzna da mu tu placu isplati inace rizikuje tuzbu za krsenje osnovnih ljudskih prava i krsenje sopstvenog zakona.
Kako pomiriti te dvije strane? Da li je vaznije postovati americke sankcije ili sopstvene zakone?
Koliko znam i Zeljka Cvijenovic i Nikola Spiric su pod sankcijama pa uredno primaju budzetsku placu u gotovini preko Poste Srpske. Ne vidim da se ni Ameri a ni svekoliko forumsko pucanstvo nesto bune zbog toga.
Drzava njemu hoce da isplati platu. Ko kaze da nece?
Fazon je sto on nece da dostavi bankovni racun na koji se moze isplatiti.
Koje ljudsko pravo drzava krsi? Koji zakon drzava krsi?
Sta drzava ima sa tim?
Neka tuzi banku koja nece da mu otvori racun.
Cestitam na pokusaju. Izadjite iz kulta. Otvorite oci.
Covjeku koji je profesionalno angazovan u parlamentu moras isplatiti platu. Pod sankcijama je i nema bankovni racun. Kako mu isplatiti? istjerati ga ne mozes, neisplatiti mu placu ne mozes. Sta je rjesenje?
Zasto mu CIK nije oduzeo mandat? Zasto CIK nije Zeljki i Spiricu oduzeo mandate?
Zasto banke postupaju po sankcijama a ne po domacim zakonima onda ?
-
emmir1
#17489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar je neko očekivao da Stevandic nece moci preci u Srbiju i iz Srbije?
I sada komentari pisaju po drzavi
Vi ljudi kao da ste se jutros probudili u Danskoj a ne Bosni.
I sada komentari pisaju po drzavi
Vi ljudi kao da ste se jutros probudili u Danskoj a ne Bosni.
- Point.
#17490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim primio se riječnik Dragana Čovića.Styling wrote: ↑19/03/2025 09:21 Vezano za ovaj sav hype oko Cavare, htjela bih ove hejtere da pitam nesto. Prije svega zelim da naglasim da ovim postom ne pokusavam opravdati postupak, ali pokusavam sagledati obje strane ovog slucaja.
Naime, Cavara je glasovima Hrvata u BiH izabran da bude njihov predstavnik u Parlamentu. Znaci oni su ga postavili i on legitimno tu sjedi (svidjalo se to nekome ili ne). Niti ga ko moze istjerati. Da li mu CIK zbog sankcija moze oduzeti mandat je neka druga tema.
Po zakonu on ima pravo da za svoj rad u parlamentu bude placen, jer nije volonter vec profesionalno angazovani parlamentarac. Drzava je duzna da mu tu placu isplati inace rizikuje tuzbu za krsenje osnovnih ljudskih prava i krsenje sopstvenog zakona.
Kako pomiriti te dvije strane? Da li je vaznije postovati americke sankcije ili sopstvene zakone?
Koliko znam i Zeljka Cvijenovic i Nikola Spiric su pod sankcijama pa uredno primaju budzetsku placu u gotovini preko Poste Srpske. Ne vidim da se ni Ameri a ni svekoliko forumsko pucanstvo nesto bune zbog toga.
-
ljubijankic
#17491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko nije ocekivao da ce ostati u Srbiji i da nece nesmetano moci preko granice. A da je pisanje po drzavi i jeste i to veliko.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ali u Mostar idu u PETAK
bio sam optimističan, ali sada mi ovo sve izgleda k'o prodavanje ozbiljne ublehe. Bukvalno ne smijemo da odemo do Banjaluke, plate idu u kešu, šta je naredno? svaki F5 čekam novu nebulozu
i neću da budem strpljen, ovo već 20 dana traje
bio sam optimističan, ali sada mi ovo sve izgleda k'o prodavanje ozbiljne ublehe. Bukvalno ne smijemo da odemo do Banjaluke, plate idu u kešu, šta je naredno? svaki F5 čekam novu nebulozu
i neću da budem strpljen, ovo već 20 dana traje
- Rothmans
#17493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojkaski zohari 
-
harka
-
statixx
#17495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma naravno, gleda svoje interese, makar to bilo u talu s otvorenim rusiteljima drzave.
Ono sto mi se ne svidja je da niko iz MZ ne vrsi pritisak na njega.
- Casual's
#17496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebamo se zapitati uz koga je trojka 
-
benki2
#17497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta li ce dinokio i nasa debatkinja sabina reci na ovo 
-
Malisa11
#17498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
on i jos 190 ambasadora
- Prpa.ba