Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

CikCikCikPogodi

#17251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

Jel potrebno paliti poslovne prostore u kojim ljudi rade na minimalcu?
Da li je potrebno pljackati poslove u kojim ljudi rade na minimalcu?
Ovi sto pale i kradu sigurno nemaju posla, besposleno, po takozvanim hoodovima po cijeli dan glumi facu.
ImageImageImageImage
jeza u ledja

#17252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Wtf?!! Kakvi kreteni jbt.

Kakav ACAB po Targetu? :roll: Fuj.

Gradonacelnik Minneapolisa trazio da se protiv ovoga drota podigne optuznica. Vidjecemo. Obicno drotovi prodju skoro bez ikakvih posljedica. Jebo mater svoju divljacku. U Americi drot konta da ima pravo ubit koga hoce.

Hos kurac. Americkoj policiji treba ogroman overhaul.
jeza u ledja

#17253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 28/05/2020 21:36
jeza u ledja wrote: 28/05/2020 17:31 Ova najnovija epizoda Trumpa o Twitteru i cenzuri je presmijesna. Cuj on prijeti da ce ih ukinuti. :lol: :lol: :lol:

Pa bez njih ne bi bio predsjednik. :wink:

Nema sanse da ce se to desiti jer Trump nesto trkelja. Pa o tome se prica vec decenijama. Kad bi se otvorila ta can of worms pola njegovih glasaca bi diglo kuke i motike (i automatsko oruzje bezbeli) i krenulo na DC.

Uostalom, ja njemu uopste ne vjerujem da bi tako nesto smisleno pokusao. Samo prijeti bez ikakvog osnova.

Cuj, debil nad debilima godinama sere po Twitteru neokrznjeno i sad na samu pomisao da ce nesto biti izbrisano odmah kaze da ce ih regulisati. Privatnu firmu. Bahahaha :lol: :lol: :lol:

E bas bih volio da vidim i taj pokusaj. Ja navijam da nastave s tom pricom. :meza1:
Neće on njih ukinuti. Već će im ukinuti zaštitu koju imaju od neodgovornosti za to šta ti postaviš. U tome je suština. Ako izgube tu zaštitu i počnu odgovarati slično kao novine npr. onda se izlažu sudskim tužbama.
Ne moze im on ukinuti apsolutno nista. Moze Kongres, mogu sudovi.

Naravno on ne konta da otvara can of worms koja upravo njega moze u guzicu nabit.

No cekaj malo. Novine odgovaraju za klevetu. Znaci ako neko napise laz ti ih mozes tuziti, jel?
Ovo za drustvene mreze je nesto potpuno drugo. On trazi pravo da na Twitteru laze bez da ga se cenzurise. Ako isti zakoni vaze kao i za novine, to onda znaci da neko moze tuziti Twitter zato sto Trump na toj platformi pise lazi.
Znaci to dodje suprotno od zakona o kleveti. Sort of.

E sad, na koji nacin moze drzava zabraniti privatnoj platformi da regulise “saobracaj” na svojoj mrezi? Zamisli dodju neki nacisti, KKK i pisu najgore bljuvotine. I Twitter ih ne moze ukinuti? Zamisli kakvi “islamski teroristi” se pocnu domundjavati na Fejsbuku. Freedom of speech, ne mozes im nista. Itd idt. Kazem to je can of worms, koji ce bojim se prije Trumpa ujest za guzicu nego nas obicne smrtnike.

Po meni postoji premalo regulacije na drustvenim mrezama, ne previse. Imas situaciju gdje razni igraci bez imalo skrupula iskoristavaju poroznost americkog sistema. Istovremeno u drugim zemljama fercera itekakva cenzura.

Jebena je ta zavrzlama. Ko ce to regulisati? Odmah ti mogu reci da ce kojekakvi aktivisti, na obje strane, drvlje i kamenje ako se bilo sta zakonski pocne muckat.

Kazem - ja jedva cekam taj fajt. Gade mi se svi redom.
jeza u ledja

#17254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 28/05/2020 20:17 On je mozda lud, ali budala nije... zna vrlo dobro sta radi u ovom slucaju.
Ne znam vala, ja se ne bih kladio na Trumpa u sukobu sa Zukerberzima i slicnim kiborzima.

Mislim, ne bih se kladio ni na koga u sukobu s njima. Jedino ujedinjenom frontom.

Daj boze da dodje dan kad ce ih trust bust sve redom ko sto je prije 100 godina Rokefelere.
ultima_palabra

#17255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 29/05/2020 01:56
ultima_palabra wrote: 28/05/2020 20:17 On je mozda lud, ali budala nije... zna vrlo dobro sta radi u ovom slucaju.
Ne znam vala, ja se ne bih kladio na Trumpa u sukobu sa Zukerberzima i slicnim kiborzima.

Mislim, ne bih se kladio ni na koga u sukobu s njima. Jedino ujedinjenom frontom.

Daj boze da dodje dan kad ce ih trust bust sve redom ko sto je prije 100 godina Rokefelere.
Pa eno Secerbeg je vec podvio rep. Trump jednostavno hoce da osigura da svako moze pisati bljuvotine koje mu padnu na pamet, kao i 2016.

Ako nista postigao je da se manje pise o koroni. Ali generalno mislim da je moguce svasta ocekivati u ovih pet mjeseci. Republikanci znaju da bi mogli izgubiti sve. Moguce je svasta, od nekih teroristickih napada do rata sa Iranom.
Rob_Atl

#17256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Ma ne moze nista, ovo sto on potpisuje nema nikakvog efekta trenutno, mora to ici preko congresa, sudova, a i twitter je rekao da ce nastaviti raditi po svom. A facebook baca bombe oni su gori od twitera sa cenzurom. Izgubio je rat protiv Korone jer vise ne drzi ni pres konferencije, nista , sklonio je sviju sa podijuma. Pa sad svim snagama trazi nesto gdje moze frku napraviti samo da se ne prica o virusu.
mO k3

#17257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

koji je ovo bolesni egoman , jeli ga sminkaju kada daje intervju nekako su mu oko ociju previse bijelo
CikCikCikPogodi

#17259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 29/05/2020 01:34 Wtf?!! Kakvi kreteni jbt.

Gradonacelnik Minneapolisa trazio da se protiv ovoga drota podigne optuznica. Vidjecemo. Obicno drotovi prodju skoro bez ikakvih posljedica. Jebo mater svoju divljacku. U Americi drot konta da ima pravo ubit koga hoce.

Kazem ja vec ali evo opet cu, u Americi se ne smijes koprcati kada je policajac pored tebe, ruke u dzep stavljati i ostale mjesta gdje se ne vidi sta vadis i ne dirati policajcu ni jedan predmet, jer ima odma pravo da te ubije.
sumirprimus

#17260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote: 29/05/2020 08:11 koji je ovo bolesni egoman , jeli ga sminkaju kada daje intervju nekako su mu oko ociju previse bijelo
koristi garant cvike dok se prsce bronzom :D
mO k3

#17261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 08:56
mO k3 wrote: 29/05/2020 08:11 koji je ovo bolesni egoman , jeli ga sminkaju kada daje intervju nekako su mu oko ociju previse bijelo
koristi garant cvike dok se prsce bronzom :D
aaaaa da da da ...
salik79

#17262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

ultima_palabra wrote: 29/05/2020 03:53
jeza u ledja wrote: 29/05/2020 01:56

Pa eno Secerbeg je vec podvio rep. Trump jednostavno hoce da osigura da svako moze pisati bljuvotine koje mu padnu na pamet, kao i 2016.

Ako nista postigao je da se manje pise o koroni. Ali generalno mislim da je moguce svasta ocekivati u ovih pet mjeseci. Republikanci znaju da bi mogli izgubiti sve. Moguce je svasta, od nekih teroristickih napada do rata sa Iranom.
Pogotovo sto im Iran, u njihovom "mehkom trbuhu", sa pet tankera punim nafte i opreme za naftnu industriju, razbija nametnute sankcije Venecueli. Sto se niko drugi ne usudjuje, Iran odradjuje. Eh, sada bi, eventualno, mogli odraditi kakav teroristicki napad na prazbe tankere (u povratku), sto bi izazvalo lancanu reakciju Irana u Perzijskom Zaljevu, a sto bi moglo eskalirati...

U medjuvremenu, doljeva se ulje na vatru:

CikCikCikPogodi

#17263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

salik79 wrote: 29/05/2020 09:11 Pogotovo sto im Iran, u njihovom "mehkom trbuhu", sa pet tankera punim nafte i opreme za naftnu industriju, razbija nametnute sankcije Venecueli. Sto se niko drugi ne usudjuje, Iran odradjuje. Eh, sada bi, eventualno, mogli odraditi kakav teroristicki napad na prazbe tankere (u povratku), sto bi izazvalo lancanu reakciju Irana u Perzijskom Zaljevu, a sto bi moglo eskalirati...
Venezuelu treba biti stid sto dovoze naftu iz Irana, a sami imaju i previse nafte. Naravno znamo koje su osobe tu krive za takvu situaciju.
sumirprimus

#17264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

a irana sto daje svoju naftu dok i sam ima finansijskih problema. :oops:
CikCikCikPogodi

#17265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Sta li je ovoim ljudima u glavi?
Image
salik79

#17266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

CikCikCikPogodi wrote: 29/05/2020 09:15
salik79 wrote: 29/05/2020 09:11 Pogotovo sto im Iran, u njihovom "mehkom trbuhu", sa pet tankera punim nafte i opreme za naftnu industriju, razbija nametnute sankcije Venecueli. Sto se niko drugi ne usudjuje, Iran odradjuje. Eh, sada bi, eventualno, mogli odraditi kakav teroristicki napad na prazbe tankere (u povratku), sto bi izazvalo lancanu reakciju Irana u Perzijskom Zaljevu, a sto bi moglo eskalirati...
Venezuelu treba biti stid sto dovoze naftu iz Irana, a sami imaju i previse nafte. Naravno znamo koje su osobe tu krive za takvu situaciju.
Znamo ko je kriv, znamo ko je odradio cyber napade na njihove destilerije, ko je odradio diverzije, a sada im ne dozvoljava da uvoze prijeko potrebne komponente za sanaciju stete i ponovno pokretanje proizvodnje goriva. Kao sto rekoh, na ovim tankerima su i te komponente, a stigli su i iranski strucnjaci koji ce pomagati i nadzirati procese ponovne uspostave kapaciteta, kao i zastite postrojenja od buducih slicnih napada i diverzija. Pristigli su i vojni, antiteroristicki i antidiverzioni eksperti.
sumirprimus

#17267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

kaok jedan bosanac moze znati sta je sve stiglo na iranskom tankeru za venezuelu?
SmokingMan

#17268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

jeza u ledja wrote: 29/05/2020 01:34 Wtf?!! Kakvi kreteni jbt.

Trump je ako ništa, kao što to i najbolje zna raditi kada nema ideje kako pronaći riješenje u kriznim situacijama, brže bolje krivicu natovario guverneru Mineapolisa, u ovom slučaju demokrati. Po tome vjerovatno i prvo klasifikuje i prepoznaje ljude oko sebe, a nije li tako smjenjivao i postavljao ljude oko sebe. :mrgreen:
Last edited by SmokingMan on 29/05/2020 09:35, edited 1 time in total.
mO k3

#17269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 09:28 kaok jedan bosanac moze znati sta je sve stiglo na iranskom tankeru za venezuelu?
Nema od bosnji pametnijihi na ovome dunjaluku ... :mrgreen: najjaci smo na temi o korona virisu
CikCikCikPogodi

#17270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

salik79 wrote: 29/05/2020 09:27
CikCikCikPogodi wrote: 29/05/2020 09:15
Znamo ko je kriv, znamo ko je odradio cyber napade na njihove destilerije, ko je odradio diverzije, a sada im ne dozvoljava da uvoze prijeko potrebne komponente za sanaciju stete i ponovno pokretanje proizvodnje goriva. Kao sto rekoh, na ovim tankerima su i te komponente, a stigli su i iranski strucnjaci koji ce pomagati i nadzirati procese ponovne uspostave kapaciteta, kao i zastite postrojenja od buducih slicnih napada i diverzija. Pristigli su i vojni, antiteroristicki i antidiverzioni eksperti.
Zasto kada su i imali komponente i svake je bila u funkciji, opet tankerisana nafta prekoputa u refineriju na otoku Kurasao, u gradu Willemstad. PDVSA je drzala u najmu rafineriju do kraja 2019. godine ne znam jel obnovljen ugovor jer nema informacija.
Chevron ima udio isto u Venezueli.
daddy-kool

#17271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Haris.ba

#17272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

jeza u ledja wrote: 29/05/2020 01:53

Ne moze im on ukinuti apsolutno nista. Moze Kongres, mogu sudovi.

Naravno on ne konta da otvara can of worms koja upravo njega moze u guzicu nabit.

No cekaj malo. Novine odgovaraju za klevetu. Znaci ako neko napise laz ti ih mozes tuziti, jel?
Ovo za drustvene mreze je nesto potpuno drugo. On trazi pravo da na Twitteru laze bez da ga se cenzurise. Ako isti zakoni vaze kao i za novine, to onda znaci da neko moze tuziti Twitter zato sto Trump na toj platformi pise lazi.
Znaci to dodje suprotno od zakona o kleveti. Sort of.

E sad, na koji nacin moze drzava zabraniti privatnoj platformi da regulise “saobracaj” na svojoj mrezi? Zamisli dodju neki nacisti, KKK i pisu najgore bljuvotine. I Twitter ih ne moze ukinuti? Zamisli kakvi “islamski teroristi” se pocnu domundjavati na Fejsbuku. Freedom of speech, ne mozes im nista. Itd idt. Kazem to je can of worms, koji ce bojim se prije Trumpa ujest za guzicu nego nas obicne smrtnike.

Po meni postoji premalo regulacije na drustvenim mrezama, ne previse. Imas situaciju gdje razni igraci bez imalo skrupula iskoristavaju poroznost americkog sistema. Istovremeno u drugim zemljama fercera itekakva cenzura.

Jebena je ta zavrzlama. Ko ce to regulisati? Odmah ti mogu reci da ce kojekakvi aktivisti, na obje strane, drvlje i kamenje ako se bilo sta zakonski pocne muckat.

Kazem - ja jedva cekam taj fajt. Gade mi se svi redom.
Stvar je što zaštitu koju trenutno imaju "platforme" poput tvitera, fejsbuka i ostalih žele da ukine i demokrate i republikanci. Svi iz različitih razloga, ali žele da ukinu.

Ko će regulisati? Pa isto ko reguliše i sada novine. Mogu novine objaviti šta hoće, ali ima sud, ima tužba.

Nije čak ni u Americi "sloboda govora" apsolutna. Možeš ti na ulicu izaći i pričati šta god hoćeš, ali ne možeš recimo u novine, jer i novine odgovaraju šta štampaju. A, sada tviter ne odgovara šta neko piše.

Da se može, dokaz su novine, mediji. Sve može.

Ironično je da upravo mehanizam odgovornosti koji tviter pokušava da uvede je ono što im Tramp prijeti. Samo što oni sada uvode te neke provjere činjenica iz neobavezujućih razloga. Više ideoloških i marketinških ciljeva. A Tramp im želi to uvesti zbog sudske odgovornosti.
sumirprimus

#17273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

zadnji trumpovi tvitovi loodilo :lol: :-)
zadnje recenice :lol: :-) :skoljka: :run:
Maxxtro

#17274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

Haris.ba wrote: 29/05/2020 11:07 Stvar je što zaštitu koju trenutno imaju "platforme" poput tvitera, fejsbuka i ostalih žele da ukine i demokrate i republikanci. Svi iz različitih razloga, ali žele da ukinu.

Ko će regulisati? Pa isto ko reguliše i sada novine. Mogu novine objaviti šta hoće, ali ima sud, ima tužba.

Nije čak ni u Americi "sloboda govora" apsolutna. Možeš ti na ulicu izaći i pričati šta god hoćeš, ali ne možeš recimo u novine, jer i novine odgovaraju šta štampaju. A, sada tviter ne odgovara šta neko piše.

Da se može, dokaz su novine, mediji. Sve može.

Ironično je da upravo mehanizam odgovornosti koji tviter pokušava da uvede je ono što im Tramp prijeti. Samo što oni sada uvode te neke provjere činjenica iz neobavezujućih razloga. Više ideoloških i marketinških ciljeva. A Tramp im želi to uvesti zbog sudske odgovornosti.
Onako kako ja to vidim, postoji razlika izmedju novina i slicnih medija, koji objavljuju vlastititi sadrzaj i imaju uredjivacku politiku, i recimo twittera i facebooka koji su javne platforme za iznosenje misljenja.
Zeznuto je to pitanje, da li trebaju biti odgovorni za sadrzaj ili ne, ima razloga i za i protiv, ali jedno je jasno ko dan. Odluka koju zeli sprovesti Trump ce dovesti do VECE regulacije i cenzure sadrzaja na internetu, bez obzira bila to dobra stvar ili ne. On to svojim sljedbenicima upakuje kao borbu protiv cenzure, a oni kao kolosalni idioti sto i jesu, to prihvataju bez pogovora. Pokusajte samo zamisliti tu mentalnu gimnastiku, gdje majmun koji konstantno laze bude factcheck-ovan, dakle tweet nije uklonjen (iako bi po meni trebao), gdje nema MANJE sadrzaja nego VISE (i to istinitih informacija relevantnih za temu), to predstavi kao CENZURU. Rijeci, cinjenice, realnost vise nemaju nikakvog smisla za te ljude, osim one koju oni kreiraju u svojoj glavi. I onda dodju likovi i kazu da se Trump i republikanci bore za slobodu govora. Galakticki mozgovi zaista.
Post Reply