Danas sam primetio da nesto ne valja.... molim za pomos

poz
Moderator: anex

Samo neka su na toplom/zatvorenom.JanuaryJones wrote:Ma mislim dok su ovako male. Rastu, nema govora, al eto da pitamskafiskafsnjak wrote:kad nma sunca, nek bar ima svjetlosti : )))JanuaryJones wrote:Nema sunca danima, hoće li biljkama šta biti?
sta ce im bitiJa imam biljku, citavu zimu prezivila
na prozoru bila
Ako se ne širi, onda bi moglo biti od sunca...cinci wrote:Zdravo
Danas sam primetio da nesto ne valja.... molim za pomosjel to ozegotina sunca ili neka bolest ...
poz
I moje su vani, i bas rastu fino iako je zadnjih par dana hladno i kiša.JanuaryJones wrote:@preminger ... izbačene velike saksije nakon presađivanja, nemam kuda s njima u zatvoreno. Valjda će pregurat.

-Spiridon- wrote:Pa gdje vi to živite ljudi, na Grenlandiji?![]()
Neki ih šibaju van več odmah kad su nočne temperature iznad 5°C i odlično im rastu. Ja kao ziheraš ipak radije sačekam da je noču najmanje 8°C...
LP
Ne znam koji termin se koristi tačno. Znači jačanje stabljike, više plodova, itd.skafiskafsnjak wrote:Sta ti znaci rezanje ?
Ja vala listove donje odrezem ... da bude jaca stabljika
To "rezanje" se naziva pinciranje. Odreže se vrh biljke iznad četvrtog para stalnih lističa. Navodno rezultira bujnijem razraštanju biljke i sukcesivno večem donosu plodova... Teoretski! Osobno nisam zagovornik "rezanja"Nazif_Gljiva wrote:Da li ko od vas podržava rezanje biljke dok je još mlada?
Ako da, koji je princip?

skafiskafsnjak wrote:Orange habanero polako postaje orange![]()
Ti ćeš imati u sezoni 2016, prije njegahladan.preminger wrote:
Kad prije.![]()
![]()