Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mikele riva

#1726 Re: Android OS

Post by mikele riva »

AdNaN88 wrote:Samo da napisem kako sam postao ponosni vlasnik galaxy s telefona i od danas ko god upita kakav ti je iPhone bio sve cu najgore pricati o istom :lol: :mrgreen:

isti smo. o pokojniku sve najgore.
febo_acm

#1727 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Treba biti realan... Jedno je preći sa iPhone 4 na SGS pa pričati o četvorci, a jedno je preći sa trojke(iPhone 3G) na SGS pa pričati o trojci :D
Chuckie

#1728 Re: Android OS

Post by Chuckie »

AdNaN88 wrote:Samo da napisem kako sam postao ponosni vlasnik galaxy s telefona i od danas ko god upita kakav ti je iPhone bio sve cu najgore pricati o istom :lol: :mrgreen:
Jedno pitanje, imam ovaj punjac sa slike (potpuno isti proizvodac i izgled samo sto je na slici za nokiu valjda) zanima me da li mogu ovaj koristiti ili da kupim original punjac, cini mi se da je ovaj sa slike kao za neka putovanja i slicno tj. da bude druga opcija. Nekako mi slabo puni bateriju skroz, koliko vama vremenski traje punjenje baterije?

Image
TRAVEL CHARGER
MODEL: LH-208T
INPUT: AC110-240V/50-60Hz
OUTPUT: DC6V-500mA
Što bolan Adnane, 3Gs razvaljiva SGS. :D
Imo/imam oba, ostao 3Gs i još jedan drugi Sammy android. SGS je kao igračka u poređenju sa Ajfonom. :thumbup:
AdNaN88

#1729 Re: Android OS

Post by AdNaN88 »

Sekunda je falila da uzmem 3gs ali na kraju skontam da mi treba malo promjene jos kad mi AMD rece da je imao galaxy s i svoja iskustva, reko nema vise razmisljanja :mrgreen: . Zezam se ja za iPhone, najbolji telefon koji sam dosad imao ali eto malo promjena.Iduci telefon ako bude kakvih para viska sigurno ce biti 4s jer iPhone je iPhone :)

ps. ako ko hoce dobro ocuvan 3g moze detaljnije informacije dobiti na PM, cijena sitnica :-D
mikele riva

#1730 Re: Android OS

Post by mikele riva »

kad pokusam telefonirati samsung s2 mi kaze "android.proces.acore se iznenada prekinuo"...
zna li neko o cemu se radi?
Nostromo

#1731 Re: Android OS

Post by Nostromo »

mikele riva wrote:kad pokusam telefonirati samsung s2 mi kaze "android.proces.acore se iznenada prekinuo"...
Ufff, nista dobro... Uglavnom, problem je kontakt listi. Najcesci razlog je lose uradjen restore (da nisi koristio Titanium backup?!), a moze biti i do bilo koje aplikacije koja koristi kontakt listu. Moj drug je morao uraditi factory reset...
BlackCaviar

#1732 Re: Android OS

Post by BlackCaviar »

Pozdrav svima!

Tek sam počeo pratit temu (logično, jer sam novi u svijetu Androida :) ) pa mi treba mala pomoć.
Za početak sam odabrao HTC Wildfire S pa ako mi se svidi ovo sve, idem na jače modele. Ali sad me zanima navigacija na ovom modelu. Konkretno, skinuo sam file manager sa marketa, našao na netu http://kummikud.com/android/igo-for-htc-wildfire iGO i nabacio ga na karticu, napravio folder na kartici "iGO" i kopirao ovo sve iz 2. koraka. Super, navigacija radi, stavio sam i jezike, govor itd. Ali zanima me zašto mi aplikacija nije prikazana na cijelom ekranu?

Sad će neko reći da nisam izabrao odgovarajuću rezoluciju. Da odmah odgovorim, jesam :D (na mobu je 480x320). Evo sad probao i sa nekim manjim se datog linka i rezolucija je i dalje ista. Maloprije sam skinuo ovu najveću (800x460), sve ostalo isto.
Ako zna neko u čemu je kvaka, neka me posavjetuje
Ako sam pitao banalno i glupo pitanje, napominjem da sam novi :D :bih:

Hvala

EDIT: Problem riješen, nešto sam čačkao po settingsima, instalirao ponovo pravu rezoluciju i sad normalno radi. Izgleda da sam onu manju razoluciju spremio negdje pa je ona svaki put ometala rad ove normalne, šta ja znam već 8-) :lol:
mikele riva

#1733 Re: Android OS

Post by mikele riva »

Nostromo wrote:
mikele riva wrote:kad pokusam telefonirati samsung s2 mi kaze "android.proces.acore se iznenada prekinuo"...
Ufff, nista dobro... Uglavnom, problem je kontakt listi. Najcesci razlog je lose uradjen restore (da nisi koristio Titanium backup?!), a moze biti i do bilo koje aplikacije koja koristi kontakt listu. Moj drug je morao uraditi factory reset...

sta predlazes? cekicem po ekranu ili neku suptilniju metodu?
febo_acm

#1734 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Izvadi bateriju pa upali i probaj. Mada i ja bi uradio factory reset za svaki slučaj.
mikele riva

#1735 Re: Android OS

Post by mikele riva »

doslo je do male promjene.. sad sve radi osim liste poziva... mislim jebat je, ali malo me strah da stvar ne eskalira.
dinoo1898

#1736 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

Da li vi radite update za svoje android telefone? Ja sam radio jednom na 2.2. verziju ali preko KIES-a za svoj galaxy s i sve je super, medjutim izaslo je poslije jos par verzija ali meni kies ne prepoznaje nove verzije (valjda to ima veze i sa operaterom), pa da vas pitam je li iko od vas updateovao preko nekih drugih programa (nasao sam da ljudi masovno rade update preko odin-a) al' meni sve to nesto sumnjivo :)

lp
febo_acm

#1737 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Pa to manje više svi rade :D Preko Odina dobiješ recovery i rootovan telefon. Onda preko recoverya flešuješ šta stigneš(razne romove).

Ja trenutno koristim ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1347711 Ako je kupljen u BHT sa ovim gubiš garanciju...
AmoK

#1738 Re: Android OS

Post by AmoK »

AMD wrote:Pa to manje više svi rade :D Preko Odina dobiješ recovery i rootovan telefon. Onda preko recoverya flešuješ šta stigneš(razne romove).

Ja trenutno koristim ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1347711 Ako je kupljen u BHT sa ovim gubiš garanciju...
Prilikom svakog snimanja custom firmwarea povećava se flash counter međutim ovaj hepek ga resetuje:
http://www.ebay.com/itm/Samsung-Galaxy- ... 0528361735
ili ga ručno napraviš.

Naravno prije toga snimiti original firmware.

I onda odneses i nema probema sa garancijom.
MGB

#1739 Re: Android OS

Post by MGB »

Vozdra, imam Xperia Arc i imam Android Verziju 2.3.3, ali kako uspijem saznati postoje i 3.0 verzije, a za 2012 je najavljen i android 4.0. nedavno sam nadogradio build verziju na 3.0.1.A.0.145 preko onog Sony Ericsson PC Suite sto instalira kad prikopcam na PC, pa sam mislio da mi je i Android verzija vec na 3.0, pa sam tek sad skontao dok sam cackao da je samo Build verzija nadogradjena, i malo nekih promjena u grafickom interfejsu, ostalo je sve isto. :?

Da li neko ima noviju verziju na istom telefonu, i da li mi ko moze reci jel moram manuelno update-ovati Android verziju, ili kako? Hvala. :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1740 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

dinoo1898 wrote:Da li vi radite update za svoje android telefone? Ja sam radio jednom na 2.2. verziju ali preko KIES-a za svoj galaxy s i sve je super, medjutim izaslo je poslije jos par verzija ali meni kies ne prepoznaje nove verzije (valjda to ima veze i sa operaterom), pa da vas pitam je li iko od vas updateovao preko nekih drugih programa (nasao sam da ljudi masovno rade update preko odin-a) al' meni sve to nesto sumnjivo :)

lp
Sve je to super meni KIES vise ne podrzava mobitel :lol:
Malogradjanin

#1741 Re: Android OS

Post by Malogradjanin »

Pozdrav svima,

evo da podijelim moju radost sa vama :) dobio sam zvanicni update ICS-a za Nexus S i svidja mi se ono sto je ponudjeno. Jedino je mala zamjerka da nisam dobio "zvanicni" face lock, da barem zasad nije nista ucinjeno po pitanju nedostatka zoom-a za kameru, i da je malo pojacana potrosnja baterije. Sve ostalo je odlicno :-D
Gray

#1742 Re: Android OS

Post by Gray »

MGB wrote:Vozdra, imam Xperia Arc i imam Android Verziju 2.3.3, ali kako uspijem saznati postoje i 3.0 verzije, a za 2012 je najavljen i android 4.0. nedavno sam nadogradio build verziju na 3.0.1.A.0.145 preko onog Sony Ericsson PC Suite sto instalira kad prikopcam na PC, pa sam mislio da mi je i Android verzija vec na 3.0, pa sam tek sad skontao dok sam cackao da je samo Build verzija nadogradjena, i malo nekih promjena u grafickom interfejsu, ostalo je sve isto. :?

Da li neko ima noviju verziju na istom telefonu, i da li mi ko moze reci jel moram manuelno update-ovati Android verziju, ili kako? Hvala. :)

Za mobitele je trenutno zadnja verzija 2.3 (gingerbread). 3.0 je verzija za tablete, a 4.0 (Ice Cream Sandwich) trenutno ima samo Samsung Galaxy Nexus, ostali će dobiti tek za par mjeseci, svi proizvođači moraju da ga preprave za svaki model pojedinačno.
Last edited by Gray on 20/12/2011 20:08, edited 1 time in total.
MGB

#1743 Re: Android OS

Post by MGB »

Gray wrote:
MGB wrote:Vozdra, imam Xperia Arc i imam Android Verziju 2.3.3, ali kako uspijem saznati postoje i 3.0 verzije, a za 2012 je najavljen i android 4.0. nedavno sam nadogradio build verziju na 3.0.1.A.0.145 preko onog Sony Ericsson PC Suite sto instalira kad prikopcam na PC, pa sam mislio da mi je i Android verzija vec na 3.0, pa sam tek sad skontao dok sam cackao da je samo Build verzija nadogradjena, i malo nekih promjena u grafickom interfejsu, ostalo je sve isto. :?

Za mobitele je trenutno zadnja verzija 2.3 (gingerbread). 3.0 je verzija za tablete, a 4.0 (Ice Cream Sandwich) trenutno ima samo Samsung Galaxy S, ostali će dobiti tek za par mjeseci, svi proizvođači moraju da ga preprave za svaki model pojedinačno.
ok, hvala. :) ali sam za vrijeme resersiranja naletio na par screenshotova, gdje je je ugradjena odnosno Android 2.3.4, ili cakl 2.4., sa eventualno boljom Build verzijom. zato sam i pitao. :) (u mom slucaju kod Xperia Arc. ako jos neko ima informacija, neka javi. :) pooz
Gray

#1744 Re: Android OS

Post by Gray »

MGB wrote:
Gray wrote:

Za mobitele je trenutno zadnja verzija 2.3 (gingerbread). 3.0 je verzija za tablete, a 4.0 (Ice Cream Sandwich) trenutno ima samo Samsung Galaxy S, ostali će dobiti tek za par mjeseci, svi proizvođači moraju da ga preprave za svaki model pojedinačno.
ok, hvala. :) ali sam za vrijeme resersiranja naletio na par screenshotova, gdje je je ugradjena odnosno Android 2.3.4, ili cakl 2.4., sa eventualno boljom Build verzijom. zato sam i pitao. :) (u mom slucaju kod Xperia Arc. ako jos neko ima informacija, neka javi. :) pooz

Imaju razne verzije, ovisno od mobitela. Sve je gingerbread (2.3) a tačna verzija se može razliovati, gdje se radi o manjim dodaccima, ispravkama bugova i sl (moj je npr. na 2.3.3 također, neki imaju na 2.3.7, i sl), ali to nije neka velika razlika kao izmešu 2.2 i 2.3.

2.4. koliko znam ne postoji.
burekodsira

#1745 Re: Android OS

Post by burekodsira »

1.1

1.5 Cupcake

1.6 Donut

2.0 Eclair
2.1 Eclair

2.2 Froyo
2.2.1 Froyo
2.2.2 Froyo

2.3 Gingerbread
2.3.1 Gingerbread
2.3.2 Gingerbread
2.3.3 Gingerbread
2.3.4 Gingerbread
2.3.5 Gingerbread
2.3.6 Gingerbread
2.3.7 Gingerbread

3.0 Honeycomb
3.1 Honeycomb
3.2 Honeycomb
3.2.1 Honeycomb

4.0.1 Ice Cream Sandwich
4.0.2 Ice Cream Sandwich
4.0.3 Ice Cream Sandwich

trenutno stanje :mrgreen:
Chuckie

#1746 Re: Android OS

Post by Chuckie »

:skoljka:
burekodsira

#1747 Re: Android OS

Post by burekodsira »

ko voli (ili je prije volio :-) ) da buba Duke Nukem nek skine besplatno danas sa android marketa Duke Nukem 3D :thumbup: dobar je
dinoo1898

#1748 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

Gray wrote:Za mobitele je trenutno zadnja verzija 2.3 (gingerbread). 3.0 je verzija za tablete, a 4.0 (Ice Cream Sandwich) trenutno ima samo Samsung Galaxy S, ostali će dobiti tek za par mjeseci, svi proizvođači moraju da ga preprave za svaki model pojedinačno.
galaxy s2 samo podrzava ovaj 4.0 ja mislim :)

moj galaxy s radi na verziji 2.3.4. i kies mi kaze da je to poslijednja moguca nadogradnja iako znam da je novijih verziaj izaslo... :(
Gray

#1749 Re: Android OS

Post by Gray »

dinoo1898 wrote:
Gray wrote:Za mobitele je trenutno zadnja verzija 2.3 (gingerbread). 3.0 je verzija za tablete, a 4.0 (Ice Cream Sandwich) trenutno ima samo Samsung Galaxy S, ostali će dobiti tek za par mjeseci, svi proizvođači moraju da ga preprave za svaki model pojedinačno.
galaxy s2 samo podrzava ovaj 4.0 ja mislim :)

moj galaxy s radi na verziji 2.3.4. i kies mi kaze da je to poslijednja moguca nadogradnja iako znam da je novijih verziaj izaslo... :(

Ne podržava Galaxy S II još, tek za par mjeseci. Šta sam ustvari htio da kažem je da samo trenutno 4.0 ima Galaxy Nexus (jebe im imena više :D ), tj. Google-ov telefon koji pravi Samsung. Kao i uvijek, Nexus uvijek prvi dobija upgrade.

Za Galaxy S izgleda neće ići službeni upgrade na 4.0.
Post Reply