Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

palermo

#1726 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by palermo »

bingov buraz wrote: Zasto delikatnijoj pa svako svoju guzicu gleda,mene licno imena ne zanimaju,ja to gledam ovako igrac BiH sa brojem 6 nema veca prava od igraca sa brojem 8 ako oslobodis igraca sa brojem 11 nemas sta da se zalis kad i igrac sa brojem 4 trazi isto.Ono ako uzmemo da su u reprezentaciji svi igraci jednaki a za mene jesu.
Pa nisu jednaki, nisu po svome kvalitetu, po prijašnjem odnosu, po stepenu patiotizma koji su ranije iskazali, po doprinosu koji su dali, nisu jednaki otkud ti to. Ako su svi jednaki, onda hajde da uopšte ne gledamo imena, nego da ih iz šešira izvlačimo.
Ono u čemu treba da su jednaki je, da imaju iste uslove da daju svoj doprinos reprezentaciji. Meni je žao što je Ibričić ispao kenjac, ja bio dosada uglavnom na njegovoj strani. Ali šta mogu, kad je ispao kenjac.
O begoviću ne bih ništa, on je svakako sasvim slučajno došao u reprezentaciju.
jeza u ledja

#1727 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:I jos jedan. :thumbup:
Baš si me ti izneadio Jeza sa ovim palcem :? . Pa nije zar da i ti misliš da Begopvić nije došao zbog Džeke. Apropo Ibričića koji se poziva na nekakva prijateljstva, zar nije prijateljstvo i shvatiti da njegov prijatelj (a Džeko navodno jeste) je zaista u delikatnijoj situaciji od njega i ne pokušavati odmah u tome pronaći i svoj sitni interes.
Da ponovimo jos jednom - pljuje se po svima (igracima, Susicu) , a najmanje po stvarnim i jedinim krivcima sto zbog ovakvih problema uopste i dolazi - savezu. Ne mogu da shvatim kako neko u sekundi moze popljuvati na najgori moguci nacin nekog naseg igraca na osnovu dva pasosa na idiotskom internet portalu, a da ni milisekundu ne promisli koji su moguci uzroci zbog kojih je do problema doslo. Tako sam ja shvatio glavnu poentu posta ovog Bingovog malog.

Sto se tice pustanja Dzeke i ostalih, moje misljenje je negdje izmedju - da selektor moze izabrati koga ce izostaviti (jednom, ne svaki put), ALI ne moze onda javno napadati ostale igrace koji takodje iz nekih svojih razloga zele da izostanu. Sigurno je da ih izostanak sa okupljanja udaljava od prvog tima, to njima Susic moze reci privatno, a i oni sami to trebaju znati, no mislim da kada vec dozvoljavas jednom igracu da izostane, ne mozes na drugima tjerati strogocu pa prijetiti nekim kaznama FIFAe. Ovo je sto se tice Ibricica.
Sto se tice Begovica, ovo mu je vec druga afera, pa vec pomalo postaje sumnjivo, no ja sam i dalje skeptican sto se tice uopste postojanja 'afere' jer ne vjerujem novinarima ni sekunde.

No da se vratimo jos jednom na prvi i osnovni problem - savez! (a s njima i nasei novinari)
bingov buraz

#1728 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

palermo wrote:
bingov buraz wrote: Zasto delikatnijoj pa svako svoju guzicu gleda,mene licno imena ne zanimaju,ja to gledam ovako igrac BiH sa brojem 6 nema veca prava od igraca sa brojem 8 ako oslobodis igraca sa brojem 11 nemas sta da se zalis kad i igrac sa brojem 4 trazi isto.Ono ako uzmemo da su u reprezentaciji svi igraci jednaki a za mene jesu.
Pa nisu jednaki, nisu po svome kvalitetu, po prijašnjem odnosu, po stepenu patiotizma koji su ranije iskazali, po doprinosu koji su dali, nisu jednaki otkud ti to. Ako su svi jednaki, onda hajde da uopšte ne gledamo imena, nego da ih iz šešira izvlačimo.
Ono u čemu treba da su jednaki je, da imaju iste uslove da daju svoj doprinos reprezentaciji. Meni je žao što je Ibričić ispao kenjac, ja bio dosada uglavnom na njegovoj strani. Ali šta mogu, kad je ispao kenjac.
O begoviću ne bih ništa, on je svakako sasvim slučajno došao u reprezentaciju.
Za mene su jednaki tako da nema svrhe daljnja diskusija,necemo se sloziti.
Bosanski_kralj

#1729 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jesu li za tebe jednaki i Begović i Spahić?
and

#1730 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

bingov buraz wrote:Pljuje se po svima osim po savezu koji je izmedju 2 prvenstvena kola ugovorio utakmicu na drugom kontinentu jer su gringosi ponudili dovoljno.Pu...
Cuo sam da i Novi Zeland igra slicno rumunima pa smo mogli i do tamo skoknuti.
Susic nije smio pustiti Dzeku a insistirati da se drugi odazovu,nije fer i ne cudi me reakcija Begovica i Ibricica.
bez veze je u ovoj priči spominjati savez,jer, bez obzira šta mislili o njima,ne može se reći da je mexiko loš suparnik.
pogotovo iz razloga što su se za ovu tekmu pitali i sušić i igrači i oni su izrazili želju da igraju tu utakmicu.
nadam se da će sušić pravilno reagovati na sva ponašanja reprezentativaca i njihov odnos prema državnom dresu i brojnim navijačima koji žive za ovu reprezentaciju.reprezentaciju,koja je negdje 50 na fifinoj listi,koja se nigdje nije plasirala nikad,a ima podršku kakvu u svijetu ima malo reprezentacija.
svaki igrač je stvari složio po redoslijedu.
Corola

#1731 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Corola »

bingov buraz wrote:Pljuje se po svima osim po savezu koji je izmedju 2 prvenstvena kola ugovorio utakmicu na drugom kontinentu jer su gringosi ponudili dovoljno.Pu...
Susic nije smio pustiti Dzeku a insistirati da se drugi odazovu,nije fer i ne cudi me reakcija Begovica i Ibricica.
Reacija Begovica bi bila potpuna ista.Sa Dzekom ili bez.I budali je to jasno.
Prvo problem sa telefonom ,teska bolest a sad malo konkretnije i jasnije.
jeza u ledja

#1732 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

and wrote:
bez veze je u ovoj priči spominjati savez,jer, bez obzira šta mislili o njima,ne može se reći da je mexiko loš suparnik.
pogotovo iz razloga što su se za ovu tekmu pitali i sušić i igrači i oni su izrazili želju da igraju tu utakmicu.
nadam se da će sušić pravilno reagovati na sva ponašanja reprezentativaca i njihov odnos prema državnom dresu i brojnim navijačima koji žive za ovu reprezentaciju.reprezentaciju,koja je negdje 50 na fifinoj listi,koja se nigdje nije plasirala nikad,a ima podršku kakvu u svijetu ima malo reprezentacija.
Od 49 UEFA reprezentacija koje igraju ovaj termin, njih samo 4 igraju van Evrope.
U UAE igraju Iran - Rusija, te Azerbejdzan - Madjarska.
Sve ostalo se igra medju evropskim drzavama, sto kao domacini, sto na neutralnom terenu. (Antalija, Kipar, Geneva, itd...). Turska, Grcka, Makedonija i Spanija docekuju zemlje van UEFAe kod svoje kuce. Jedino mi idemo preko okeana (vremenska razlika 6 sati) da igramo sa zemljom iz Centralne Amerike. Nije li to, ako nista - neuobicajeno?
Meksikance boli chuna, njima je SAD ko drugi dom, oni gdje god igraju po SAD imaju desetine hiljada fanova, a i mislim da kao latinoamericka reprezentacija imaju neuobicajeno veliki broj domacih igraca.
Cudno je brate, cudno je.
bingov buraz

#1733 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Corola wrote:
Reacija Begovica bi bila potpuna ista.Sa Dzekom ili bez.I budali je to jasno.
Prvo problem sa telefonom ,teska bolest a sad malo konkretnije i jasnije.
To ne mozemo znati zasigurno mada je vrlo moguce da si u pravu ali selektor mu je dao savrsen izgovor kad je pustio Dzeku.
Bosanski_kralj wrote:Jesu li za tebe jednaki i Begović i Spahić?
Na terenu da,pivu bih vjerovatno popijo prije sa Spahom.
and wrote:
Ne moze se pustiti savez kad se ova utakmica igra samo da se njima napuni kasa,termin za utakmicu je los nas ceka utakmica sa Rumunima a oni i Mexico dva svjeta razlicita.Ne znam da su se igraci pitali za tekmu to prvi put cujem,ustvari igraci i ne trebaju da se pitaju,zato postoji selektor...naravno taj selektor bi sam trebao da donosi prave odluke a ova po mom misljenju to nije.
Obuca9

#1734 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

shalla wrote:
:thumbup: :thumbup:
Bitno je da tvoj ljubimac Begović nije kriv, a svi su drugi krivi.

Kako to da jednom Ibiševiću, Salihoviću ili Spahiću ne smeta što se ide između dvije sedmice? Pjanić se bori grčevito za mjesto u prvih 11, pa opet ode između dva kola na drugi kontinent, kako to?

Samo ovaj kanađanin glumi Engleza i on će kao izgubiti mjesto ako ode u Ameriku. Pa nije Bratislava bila na drugom kontinentu, pa ni tamo nije došao. Danas-sutra će i uoči Bukurešta biti priča hoće Pulis da ga skine s gola, pa nemoj da ja dođem.

I ne vidim zbog čega bi ga to Pulis skinuo sa gola, jer je otišao igrati za reprezentaciju? Evo čitavu sezonu brani Begović, znači vjeruje mu, daje mu šansu, onog Danca pušta da brani samo u ovim lijevim kupovima i eto sad će ga kao zaboga skinuti jer ovaj putuje da igra za svoju domovinu. How yes no...
LSD

#1735 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Pa i konkurencija Begovica- Sorensen ce sutra biti na prijateljskoj utakmici Danske (ne znam hoce li braniti ,ali se odazvao svom selektoru)...pa ima Šehić ili Hasagić kojima nije mrsko braniti i vozdra.
Jbt, još samo treba Pape poceti moliti igrace i možemo komotno raspustiti reprezentaciju u tom slucaju.
Obuca9

#1736 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Pa i konkurencija Begovica- Sorensen ce sutra biti na prijateljskoj utakmici Danske (ne znam hoce li braniti ,ali se odazvao svom selektoru)...pa ima Šehić ili Hasagić kojima nije mrsko braniti i vozdra.
Jbt, još samo treba Pape poceti moliti igrace i možemo komotno raspustiti reprezentaciju u tom slucaju.
Normalno. Šehić nije kvalitet Begovića, ali sam siguran da je momku srce od sreće zaigralo kad mu je javljeno da ide vaditi vizu i zbog toga ću ga uvijek više cjeniti nego ovog kanađanina.
jeza u ledja

#1737 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Samo Begovic i Susic znaju sta je izmedju njih dogovoreno, ako je ista. Po meni, Begovic je blizu toga da ga se odjebe od repke za stalno. Djaba sto je on kvalitet, jer ako igra preko kurca, nece za repku ni igrati kako treba i onda kad bude u timu. No sve te stvari trebaju selektor i golman privatno izmedju sebe rijesiti i dogovoriti. Ne treba Susic preko medija Begovicu prijetiti (niti bilo kome drugom), vec im to reci u lice, ako i kad za to dodje vrijeme.
Dialer

#1738 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

Kolko se sjecam,Susic je zvao SPahu da pita igrace jesul oni "ZA" da s eide gore. i navodno su pristali ici igrat i to je to. Sta je sad do selektora tu. :-)
veljaca

#1739 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Dialer wrote:Kolko se sjecam,Susic je zvao SPahu da pita igrace jesul oni "ZA" da s eide gore. i navodno su pristali ici igrat i to je to. Sta je sad do selektora tu. :-)
Samo sto u ovome tvome ima ovo - NAVODNO ..... To je problem ...
mavcs

#1740 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by mavcs »

Ko zna što Begovic igra preko qrca , mislim puno je faktora unutra stvari koje mi ne znamo i necemo nikad saznati... Al' država je država i za nedolazak NEMA opravdanja (tipa klupske obaveze, derbi kola, zablio me stomak pa sam se usr'o juče u gaće i slično....) :D :-D
:bih: :bih:
palermo

#1741 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by palermo »

veljaca wrote:
Dialer wrote:Kolko se sjecam,Susic je zvao SPahu da pita igrace jesul oni "ZA" da s eide gore. i navodno su pristali ici igrat i to je to. Sta je sad do selektora tu. :-)
Možda, ali niko to nije demantovao......barem Spaha nije.....
BSn

#1742 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BSn »

jeza u ledja wrote:Samo Begovic i Susic znaju sta je izmedju njih dogovoreno, ako je ista. Po meni, Begovic je blizu toga da ga se odjebe od repke za stalno. Djaba sto je on kvalitet, jer ako igra preko kurca, nece za repku ni igrati kako treba i onda kad bude u timu. No sve te stvari trebaju selektor i golman privatno izmedju sebe rijesiti i dogovoriti. Ne treba Susic preko medija Begovicu prijetiti (niti bilo kome drugom), vec im to reci u lice, ako i kad za to dodje vrijeme.
Znao je Begovic kad je uzimao Bosnu preko Kanade, da je Bosna bliza i neorganizovanija. Znao je da ce moci par puta napraviti krslus i da ga se vise nece zvati. Nije samo racunao da bi mogao i kod nas doci neko ko ce ga za to fino kaznjavati svaki put. Sto se tice utakmica - ja bih ga zvao samo na prijateljske i drzao ga na klupi - cisto da ga se nauci pameti. :oops:
Obuca9

#1743 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:
Selektor odluku o utakmici nije donio sam.

- Razgovarao sam s nekoliko igrača, prije svih s kapitenom Emirom Spahićem. Želio sam čuti njihovo mišljenje, jer ipak nije tako lako otputovati u Sjedinjene Američke Države radi jedne utakmice, i to između dva prvenstvena kola. Nisu bili protiv toga i nije bilo razloga da ne prihvatimo ponudu, naročito zato što nije bilo mnogo atraktivnih alternativa.

http://www.reprezentacija.com/Vijesti/P ... 000-dolara
LSD

#1744 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

BSn wrote:
jeza u ledja wrote:Samo Begovic i Susic znaju sta je izmedju njih dogovoreno, ako je ista. Po meni, Begovic je blizu toga da ga se odjebe od repke za stalno. Djaba sto je on kvalitet, jer ako igra preko kurca, nece za repku ni igrati kako treba i onda kad bude u timu. No sve te stvari trebaju selektor i golman privatno izmedju sebe rijesiti i dogovoriti. Ne treba Susic preko medija Begovicu prijetiti (niti bilo kome drugom), vec im to reci u lice, ako i kad za to dodje vrijeme.
Znao je Begovic kad je uzimao Bosnu preko Kanade, da je Bosna bliza i neorganizovanija. Znao je da ce moci par puta napraviti krslus i da ga se vise nece zvati. Nije samo racunao da bi mogao i kod nas doci neko ko ce ga za to fino kaznjavati svaki put. Sto se tice utakmica - ja bih ga zvao samo na prijateljske i drzao ga na klupi - cisto da ga se nauci pameti. :oops:
To je i jedino moguce riješenje, ne samo za Begovica vec iz sve naše igrace...po nekom pravilu, i sjediti na klupi državne selekcije bi trebala biti velika cast i ponos.
cyprus

#1745 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Žalićemo mi za Iranom, on makar nije preko okeana :D
Timotije

#1746 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Timotije »

LSD wrote:Pa i konkurencija Begovica- Sorensen ce sutra biti na prijateljskoj utakmici Danske (ne znam hoce li braniti ,ali se odazvao svom selektoru)...pa ima Šehić ili Hasagić kojima nije mrsko braniti i vozdra.
Sorensen brani za Dance veceras, uostalom kao i sve ostale danske "zvijezde", nema maltene nijednog da je blizu pocetnih 11, od ovih u jacim klubovima-Agger i Poulsen Liverpool, Bendtner Arsenal, Sorensen ispusio, pa niti jednom ni na kraj pameti nije ne odazvati se pozivu selektora uz budalasta opravdanja. A svi se isto tako krvavo bore da dodju u prvi plan u klubovima. Nikome jednostavno ne pada na pamet i da pomisli pitati za postedu bez valjanog razloga. Ima par nasih igraca koji Boga mole da ih se istjera, nemaju guzice sami otici, vec bi radije ispali nekakvi mucenici i zrtve zavjera. Ma hajde...Konkurencija slaba, pa im se moze.
MrBega

#1747 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by MrBega »

Fakat su mi nejasni ovi napadi na Begovicca koji je kao sto neko recce mogao da bira izmedju Engleske i. KAnade i Bih; izabra BiH i samim tim sve kazo. Ljudi shvatite da je njima nogomet hljeb, i da je Atlanta na drugom kraju svijeta, ko je letio tam-vam avionom zna koja je to patnja, bez da odigra 45 minuta kao sto ce igrat te Danske, il Engleske zvijetde, koji su mogli na tu utakmicu oticc i s biciklom. A to ssto umjesto da igramo kontrolni mecc protiv tima slicnog Rumiji, recimo Bugari il Crna Gora il ne znam ni ja , neki kossiluk je samo sto SAVEZ organizuje utakmice koje donose novac a za ostalo im se zivo je.. Koja je eutopska reprezantavija otisla na drugi kontinent da odigra prijateljskU?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1748 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 1946 »

MrBega wrote:Fakat su mi nejasni ovi napadi na Begovicca koji je kao sto neko recce mogao da bira izmedju Engleske i. KAnade i Bih; izabra BiH i samim tim sve kazo. Ljudi shvatite da je njima nogomet hljeb, i da je Atlanta na drugom kraju svijeta, ko je letio tam-vam avionom zna koja je to patnja, bez da odigra 45 minuta kao sto ce igrat te Danske, il Engleske zvijetde, koji su mogli na tu utakmicu oticc i s biciklom. A to ssto umjesto da igramo kontrolni mecc protiv tima slicnog Rumiji, recimo Bugari il Crna Gora il ne znam ni ja , neki kossiluk je samo sto SAVEZ organizuje utakmice koje donose novac a za ostalo im se zivo je.. Koja je eutopska reprezantavija otisla na drugi kontinent da odigra prijateljskU?
Koje Engleske :shock: :? ? Da je izabrao Kanadu putovao bi preko bare svaku drugu utakmicu minimalno :wink:
Obuca9

#1749 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

MrBega wrote:Koja je eutopska reprezantavija otisla na drugi kontinent da odigra prijateljskU?
Španija, u septembru prošle godine, u srijedu igrala prijateljsku u Argentini sa najjačim sastavom, a u subotu/nedjelju se igralo redovno kolo.

Ali šta će Španci, malo im Savezu para što su ukrali od osvojenog Mundijala, pa otišli u Argentinu da ugrabe još koji dinar.
jeza u ledja

#1750 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Timotije wrote:
Sorensen brani za Dance veceras, uostalom kao i sve ostale danske "zvijezde", nema maltene nijednog da je blizu pocetnih 11, od ovih u jacim klubovima-Agger i Poulsen Liverpool, Bendtner Arsenal, Sorensen ispusio, pa niti jednom ni na kraj pameti nije ne odazvati se pozivu selektora uz budalasta opravdanja. A svi se isto tako krvavo bore da dodju u prvi plan u klubovima. Nikome jednostavno ne pada na pamet i da pomisli pitati za postedu bez valjanog razloga. Ima par nasih igraca koji Boga mole da ih se istjera, nemaju guzice sami otici, vec bi radije ispali nekakvi mucenici i zrtve zavjera. Ma hajde...Konkurencija slaba, pa im se moze.
Danska igra protiv Engleske, kuci u Danskoj, koja je mozda par sati leta iz Londona.
Locked