e, dalje... i ja mislim da je ovo više nego dobar odziv, s obzirom na šugavo vrijeme, gripu i dojam kakav je srijeda ostavila. danas smo zato super bili.
ja sam morala bježati oko pola dva odmah, evo sad s foruma saznah da ste šetali. jbg.
ako pozivamo ostale gradove, onda je suvisno potpisati "Za Sarajevo kakvo zasluzujemo".alica.k wrote:evo ljudi, finalna verzija, de mi pomozite, jesam li pretjerala?
ja mislim da se i ne trebamo potpisivati...Treći po redu protesti koje su organizirali građani Sarajeva, većinom okupljeni na internetskom forumu portala Sarajevo-x, protekli su u najboljem redu. Oko 2000 građana ovim je okupljanjem željelo pokazati vlastima da nisu "rulja", "nasilnici", niti "anarhisti", kako ih je u plaćenom oglasu okarakterisala Vlada KS i da je moguće izaći na ulicu i mirno izraziti svoje nezadovoljstvo.
Želimo zahvaliti svima koji su se odazvali pozivu, medijima koji su u većini slučajeva korektno informisali građane o današnjem skupu, te policiji koja je izuzetno profesionalno obavila svoj posao i pokazala da je saradnja između policije i građana moguća. Također želimo se zahvaliti Sarajevo-x portalu na objektivnosti, korektnosti i ustupljenom prostoru na forumu.
Razočaravajuća je činjenica da se premijer KS Samir Silajdžić nije obratio skupu, iako je to obećao učiniti ukoliko protesti budu mirni. Činjenica da je odziv građana bio slabiji nego što je trebalo biti neće nas demoralizirati i nastavit ćemo s okupljanjima dok aktuelne vlasti ne preuzmu odgovornost za kompletno stanje u državi. Nećemo dozvoliti da se problem maloljetničke delikvencije posmatra kao jedini i najveći problem u ovoj državi i narednih dana poduzet ćemo akcije s ciljem animiranja što većeg broja ljudi da se pridruže našim protestima
Želimo jos da naglasimo da iza protesta ne stoji nikakva organizacija niti politička stranka, već samo "duh Waltera", građani Sarajeva, koji više ne žele da nijemo trpe i koji žele život dostojan čovjeka.
Želimo poručiti svim građanima koji žele da učestvuju ili prate pripreme narednih dešavanja, pridružite nam se na Sarajevo-x forumu! Također se pozivaju građani Zenice, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Bihaća I svih ostalih gradova u BiH da nam se pridruže u ovoj borbi protiv dobro uštimane mašine vlasti.
Za Sarajevo kakvo zaslužujemo!
ok niej frka, imeni ej to glupo bilo, al glupo mi da se potpisujemo ako forumasi. to jedno, a drugo ovo "dobro ustimana masina vlasti" ?????????? PREVISE?skojotovski wrote:ako pozivamo ostale gradove, onda je suvisno potpisati "Za Sarajevo kakvo zasluzujemo".alica.k wrote:evo ljudi, finalna verzija, de mi pomozite, jesam li pretjerala?
ja mislim da se i ne trebamo potpisivati...Treći po redu protesti koje su organizirali građani Sarajeva, većinom okupljeni na internetskom forumu portala Sarajevo-x, protekli su u najboljem redu. Oko 2000 građana ovim je okupljanjem željelo pokazati vlastima da nisu "rulja", "nasilnici", niti "anarhisti", kako ih je u plaćenom oglasu okarakterisala Vlada KS i da je moguće izaći na ulicu i mirno izraziti svoje nezadovoljstvo.
Želimo zahvaliti svima koji su se odazvali pozivu, medijima koji su u većini slučajeva korektno informisali građane o današnjem skupu, te policiji koja je izuzetno profesionalno obavila svoj posao i pokazala da je saradnja između policije i građana moguća. Također želimo se zahvaliti Sarajevo-x portalu na objektivnosti, korektnosti i ustupljenom prostoru na forumu.
Razočaravajuća je činjenica da se premijer KS Samir Silajdžić nije obratio skupu, iako je to obećao učiniti ukoliko protesti budu mirni. Činjenica da je odziv građana bio slabiji nego što je trebalo biti neće nas demoralizirati i nastavit ćemo s okupljanjima dok aktuelne vlasti ne preuzmu odgovornost za kompletno stanje u državi. Nećemo dozvoliti da se problem maloljetničke delikvencije posmatra kao jedini i najveći problem u ovoj državi i narednih dana poduzet ćemo akcije s ciljem animiranja što većeg broja ljudi da se pridruže našim protestima
Želimo jos da naglasimo da iza protesta ne stoji nikakva organizacija niti politička stranka, već samo "duh Waltera", građani Sarajeva, koji više ne žele da nijemo trpe i koji žele život dostojan čovjeka.
Želimo poručiti svim građanima koji žele da učestvuju ili prate pripreme narednih dešavanja, pridružite nam se na Sarajevo-x forumu! Također se pozivaju građani Zenice, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Bihaća I svih ostalih gradova u BiH da nam se pridruže u ovoj borbi protiv dobro uštimane mašine vlasti.
prijedlog: Duh Waltera za dostojan zivot u BiH. tako nesto
Ma ne duh Waltera. Izazvace emocije pomijesane s komunizmom i eto odmah otpora kod nekih.skojotovski wrote:ako pozivamo ostale gradove, onda je suvisno potpisati "Za Sarajevo kakvo zasluzujemo".alica.k wrote:evo ljudi, finalna verzija, de mi pomozite, jesam li pretjerala?
Ista sam ti ta, u suštini sam potpuno apolitična, al iako se ne razumijem u politiku, vrlo dobro vidim i razumijem kao i svi oni koji izlaze na ove demonstracije da treba stati u kraj ovim lažima i obmanama koje nam se dešavaju ispred očiju, oni su se toliko navikli lagati, da ni više sami ne znaju šta je istinasuncica24 wrote:DaysleepeR: Podrzavam! Ista sam, bez obzira na moje politicko ubjedjenje, OVO JE STVAR GRADJANA A NE POLITIKE!
Politicke skupove nek prave politicke stranke, ako bilo koja iskoristi ovo, treba minirati sve!
ono "U borbi za bolje sutra" mi se čini najbolja opcija od dosad ponuđenih. šalji, šalji. izdvojiće oni ono što će pročitati.BSn wrote:Ma ne duh Waltera. Izazvace emocije pomijesane s komunizmom i eto odmah otpora kod nekih.skojotovski wrote:ako pozivamo ostale gradove, onda je suvisno potpisati "Za Sarajevo kakvo zasluzujemo".alica.k wrote:evo ljudi, finalna verzija, de mi pomozite, jesam li pretjerala?
ja mislim da se i ne trebamo potpisivati...
BSn wrote:Ma ne duh Waltera. Izazvace emocije pomijesane s komunizmom i eto odmah otpora kod nekih.skojotovski wrote:ako pozivamo ostale gradove, onda je suvisno potpisati "Za Sarajevo kakvo zasluzujemo".alica.k wrote:evo ljudi, finalna verzija, de mi pomozite, jesam li pretjerala?
ja mislim da se i ne trebamo potpisivati...
Pa trebao nam je cd player, ali ti vjerovatno nisi bio na samom početku kad je razglas postavljen.Zox wrote:Hvala Sarajevu na mirnim protestima.
Hvala svima koji ste dosli uprkos vremenu.
Meni minus nije smetao, osjecao sam se kao ljudsko bice.
Hvala Damiru na odlicnom govoru i nastupu.
Da ne bude sve tako bajno, hvala svima koji ste me tupo gledali kad sam pitao treba li vam moj CD player.
hvala i od meneZox wrote:Hvala Sarajevu na mirnim protestima.
Hvala svima koji ste dosli uprkos vremenu.
Meni minus nije smetao, osjecao sam se kao ljudsko bice.
Hvala Damiru na odlicnom govoru i nastupu.
Da ne bude sve tako bajno, hvala svima koji ste me tupo gledali kad sam pitao treba li vam moj CD player.
skojotovski wrote:narode, dajte ocjenu texta jer je vec 18.05. Kurtonalni Dnevnik je u u 18.30, CD u 19 itd., zakasnicemo
nece vojsku nikadpudlica wrote:a sto su nam se politicari prepali pa poredali policiju po ulicama,sve rade da pokazu da smo mi kriminalci a oni nisu,sljedeci put ce vojsku postaviti da stoji