KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
iTo

#1726 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A sta sam ja napisao, matere ti? S tim sto ti fali ponesto u tom prevodu, tipa onoga "Reasonable", "Any", itd. :D
:lol: :lol:

jesi to ti ozbiljan ?

studija je bilo...
al nisu dokazale ono sto ti zelis...
jel sad jasnije ?

da ne patis do disleksije ?
Dozer

#1727 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Nevjerovatno...
Originalni tekst glasi:
I will not speculate as to why, 40 years later, there has not been any study or set of studies that has proved beyond a reasonable doubt that any of the active ingredients in marijuana stop tumor growth in humans, much less that any of them "cure" cancer in humans..
Ja napisao:
"nece spekulisati o tome zasto, 40 godina kasnije, nije bilo ikakve studije ili serije studija, a koje bi izvan svake razumne sumnje potvrdile da bilo koji od aktivnih sastojaka marihuane zaustavljaju rast tumora u ljudima."
Ti napisao:
necu spekulisakti zasto u proteklih 40 godina nije bilo studija koje bez imalo sumnje dokazuju da aktivni sastojci u marihuani zaustavljaju rast tumora kod ljudi, jos manje da "lijece" rak kod ljudi....
Da, studija je bilo, ali ja ti garantujem da NAMJERNO "nisu" dokazale ono sto se tvrdi, a ne sto ja tvrdim. Ja nisam napravio ni jednu studiju o ovome, nego se vodim dostpunim podacima i tudjim iskustvima, iz raznih izvora.

Btw, update stanja - daidza jucer tokom dana poceo kasljucati i sinoc iskasljao, bolje reci povratio, malo nekakvog kao slajma, smedjkaste boje. Nista od hrane nije povratio, samo to, a jede uredno, spava uredno, bol u prsima sad osjeca samo povremeno i ni blizu intenziteta koji je bio prije 10-ak dana. Ne pusi odavno, pa iskasljavanje sigurno nije radi toga. Kad je povratio, prestao je i kasljucati. Uz to, sad ga vise ne "nosa" skoro nikako, pa zakljucujem da je adaptacija na ovu mini dozu uspjesna.
iTo

#1728 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

Dozer wrote:
iTo wrote: prvo i osnvono jel ti znas tog njegovog stica ? jesi li siguran da nije plod maste ?
Obozavam kontrase i komentatore svega i svacega, a koji nikad ne daju nikakve argumente ili obrazlozenja za ono sto izvale... :roll:
Daj mi samo jedan razlog zbog kojeg bih bilo sta izmislio?! Eto, prvo sto ti padne na pamet, slobodno lupi...
a strog nema negativnih iskustava...
http://skepdic.com/ricksimpson.html
Imam samo par pitanja za tebe, a sto se tice ovoga gore. Dakle, pisac ovih redova, na ovom site-u koji nosi naziv "Sceptic", jasno pise - I will not speculate as to why, 40 years later, there has not been any study or set of studies that has proved beyond a reasonable doubt that any of the active ingredients in marijuana stop tumor growth in humans, much less that any of them "cure" cancer in humans..
Dalje od ovoga ne treba ici, zar ne? Ali, cak i sve do kraja tog teksta, samo je potvrdjeno upravo ovo - niko, ni jedna farmaceutska kuca ili laboratorija nikada nisu obavili kompletno istrazivanje na ljudima. A posto si ti toliko pametan, daj nam odgovor na pitanje - zasto je to tako?
Sve "studije" koje se tamo spominju su vezane za laboratorije, a ni jedna jedina za, recimo, 50 pacijenata s razlicitim vrstama raka koji su tretirani RSO-om. Opet - zasto?

istrazivanja je bilo i dokazala su ali ne ono sto ti tvrdis

utome je problem

ne mozes pricat da nije bilo istrazivanja
ne siri dezinformacije...

evo ti i lista nekih od studija..

http://www.cannabis-med.org/studies/study.php
Dozer

#1729 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ti si meni kralj, matere mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo, s ovog tvog, izdvajam samo za kancer :D
Cancer chemotherapy;Pain_____A Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Pilot Trial With Extension Using an Oral Mucosal Cannabinoid Extract for Treatment of Chemotherapy-Induced Neuropathic Pain._____Lynch ME, Cesar-Rittenberg P, Hohmann AG. 2013_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Five patients tended to respond to a treatment with cannabis - Prevod: Glavni rezultat(i): Pet lijecenih pacijenata reagiraju na liječenje s kanabisom
Cancer;Pain_____Nabiximols for opioid-treated cancer patients with poorly-controlled chronic pain: a randomized, placebo-controlled, graded-dose trial._____Portenoy RK, Ganae-Motan ED, Allende S, Yanagihara R, Shaiova L, Weinstein S, McQuade R, Wright S, Fallon MT. 2012_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Additional pain reduction following the two lower doses. Prevod: Dodatno smanjenje boli nakon dvije manje doze
Appetite loss/weight loss;Cancer_____Delta-9-tetrahydrocannabinol may palliate altered chemosensory perception in cancer patients: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial._____Brisbois TD, de Kock IH, Watanabe SM, Mirhosseini M, Lamoureux DC, Chasen M, Macdonald N, Baracos VE, Wismer WV. 2011_____Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): THC improved taste and appetite Prevod: THC je poboljsao okus i apetit
Cancer_____Spontaneous regression of septum pellucidum/forniceal pilocytic astrocytomas-possible role of Cannabis inhalation._____Foroughi M, Hendson G, Sargent MA, Steinbok P. 2011_____Cannabis Uncontrolled case report_____Major outcome(s): Spontaneous regression of benign brain tumour may have been associated with cannabis use. Prevod: Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Dakle, SVAKA studija koja je bila usmjerena na lijecenje raka/kancera JESTE POKAZALA POZITIVNE EFEKTE :D
Please, nastavi sebi skakati u stomak :D :D :D

Evo jos:
Cancer;Pain_____Multicenter, Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled, Parallel-Group Study of the Efficacy, Safety, and Tolerability of THC:CBD Extract and THC Extract in Patients With Intractable Cancer-Related Pain._____Johnson JR, Burnell-Nugent M, Lossignol D, Ganae-Motan ED, Potts R, Fallon MT. 2010_____Cannabis;Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): A cannabis extract containing THC and CBD was superior in reducing pain than placebo. Prevod: Ekstrakt kanabisa koja sadrži THC i CBD bio superiorniji u smanjenju boli od placeba .
VCorp

#1730 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by VCorp »

Dozer, ti samo piši apdejte i stavljaj zanimljivosti i dokaze a raspravljati se nemoj. Hoce da od ove teme naprave isto kao s onim o religijama, imaju nesto zacrtano i glavama i ne vide dalje od nosa. Nemaš im se šta pravdati, to je kao da pričaš sa zidom.
Dozer

#1731 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Pa, ljude uvijek treba edukovati dodatno. Naravno, sve argumentovano, a najbolje je kada sami postave argumente protiv sebe :D

iTo...gdje ode...?
petunija

#1732 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by petunija »

VCorp wrote:Dozer, ti samo piši apdejte i stavljaj zanimljivosti i dokaze a raspravljati se nemoj. Hoce da od ove teme naprave isto kao s onim o religijama, imaju nesto zacrtano i glavama i ne vide dalje od nosa. Nemaš im se šta pravdati, to je kao da pričaš sa zidom.

+1
VCorp

#1733 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by VCorp »

P.S. tu tekućinu što je povratio, skupite to i odnesite na analizu. Ako je ono što ja mislim da jeste, moglo bi veselje zavladati u kući.

Kod mnogih bolesti prilikom liječenja dešava se da ljudi povraćaju a pri tom izbacuju iz sebe toksine, oštećene dijelove organa itd ... tj. tijelo ih izbacuje u procesu izliječenja. Ako bi kojim slucajem to bilo to, a ja se nadam da jest, to znači da nešto djeluje na njega.

Možeš li reci koliko bi ova terapija uljem trebala trajati da se zaista vide rezultati, smanjenje karcinoma i slično po iskustvima drugih ljudi koji su se tako lijecili ? Ja sam negdje cuo dva do tri mjeseca ali ne znam je li istina ?
Dozer

#1734 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Po RS-u, ali i ostalim iskustvima, sve traje ukupno oko 3 mjeseca, a rezultati bi trebali biti vidljivi vec nakon 7-15 dana i najcesce se prvo manifestuju u smanjenju bola, povecanju apetita i normalizaciji sna, a zatim i na krvnoj slici. On ce danas ili sutra dobiti upravo ove nalaze, krvi, pa cemo vidjeti.

Za ovaj slajm - u pravu si. I ja sam na dosta mjesta vidio upravo sto kazes, da ljudi izbace to iz sebe. Sad se sjetih da je i onaj iz Pijredora ili Prnjavora, sto je prije neki dan bio u novinama, a koristio ovo ulje, rekao da je iskasljao svoj tumor s pluca u komadu.
Sad cu mu odmah reci da to sljedeci put, ako se desi, izbaci u kakav lavor i onda pokupi u neku prokuhanu staklenu teglicu.
Last edited by Dozer on 27/10/2014 12:02, edited 1 time in total.
iTo

#1735 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

Dozer wrote:Ti si meni kralj, matere mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo, s ovog tvog, izdvajam samo za kancer :D
Cancer chemotherapy;Pain_____A Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Pilot Trial With Extension Using an Oral Mucosal Cannabinoid Extract for Treatment of Chemotherapy-Induced Neuropathic Pain._____Lynch ME, Cesar-Rittenberg P, Hohmann AG. 2013_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Five patients tended to respond to a treatment with cannabis - Prevod: Glavni rezultat(i): Pet lijecenih pacijenata reagiraju na liječenje s kanabisom

Cancer;Pain_____Nabiximols for opioid-treated cancer patients with poorly-controlled chronic pain: a randomized, placebo-controlled, graded-dose trial._____Portenoy RK, Ganae-Motan ED, Allende S, Yanagihara R, Shaiova L, Weinstein S, McQuade R, Wright S, Fallon MT. 2012_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Additional pain reduction following the two lower doses. Prevod: Dodatno smanjenje boli nakon dvije manje doze
Appetite loss/weight loss;Cancer_____Delta-9-tetrahydrocannabinol may palliate altered chemosensory perception in cancer patients: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial._____Brisbois TD, de Kock IH, Watanabe SM, Mirhosseini M, Lamoureux DC, Chasen M, Macdonald N, Baracos VE, Wismer WV. 2011_____Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): THC improved taste and appetite Prevod: THC je poboljsao okus i apetit
Cancer_____Spontaneous regression of septum pellucidum/forniceal pilocytic astrocytomas-possible role of Cannabis inhalation._____Foroughi M, Hendson G, Sargent MA, Steinbok P. 2011_____Cannabis Uncontrolled case report_____Major outcome(s): Spontaneous regression of benign brain tumour may have been associated with cannabis use. Prevod: Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Dakle, SVAKA studija koja je bila usmjerena na lijecenje raka/kancera JESTE POKAZALA POZITIVNE EFEKTE :D
Please, nastavi sebi skakati u stomak :D :D :D

Evo jos:
Cancer;Pain_____Multicenter, Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled, Parallel-Group Study of the Efficacy, Safety, and Tolerability of THC:CBD Extract and THC Extract in Patients With Intractable Cancer-Related Pain._____Johnson JR, Burnell-Nugent M, Lossignol D, Ganae-Motan ED, Potts R, Fallon MT. 2010_____Cannabis;Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): A cannabis extract containing THC and CBD was superior in reducing pain than placebo. Prevod: Ekstrakt kanabisa koja sadrži THC i CBD bio superiorniji u smanjenju boli od placeba .
ti si BOL u srcu mom :)

to da umanjuje osjecaj bola i da povecava apetit je opste poznato za travu....

ovdje je prica da LIJECI RAK a ne da umanjuje bol i otvara apetit...
ili ?
Dozer

#1736 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Da ti povecam, za slucaj da imas vecu dioptriju :D
Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Onako, usput...ne cini li ti se da se i sve ostalo iz ovih "tvojih" studija poklapa sa tvrdnjama iz ranih drugih izvora o efektima THC ulja - smanjenje bola, povecanje apetita, itd. ?
Vec ranije su ti postavljanje studije u kojima je IZVAN RAZUMNE SUMNJE POTVRDJENO da THC utice na zaustavljanje rasta tumora i ubijanje njegovih celija. To sto ti prelazis preko toga i ignorises sve to, ipak je tvoj problem.

Ostaje jos samo da nam svima ovdje objasnis - zasto se lomis da dokazes suprotno, iako ti bas ne ide? Da nisi kakav farmaceut?
Last edited by Dozer on 27/10/2014 12:07, edited 1 time in total.
iTo

#1737 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

Dozer wrote:Da ti povecam, za slucaj da imas vecu dioptriju :D
Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa

moze biti ?... moRe bit bidne moj ti...
Dozer

#1738 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Znao sam da ces upravo ovo napisati i zalijepiti se za to. :D
A da ista znas o procesu studija i nacinu na koji se daju misljenja iz toga, znao bi da je ova gornja formulacija u stvari potvrda pozitivnog rezultata. ;)
Tumacenje tog rezultata, gledano naucno, postavlja se ovako: Drugi tretmani nisu dali ni priblizne rezultate tretmanu uljem kanabisa i stoga se moze reci da je ulje kanabisa uzrokovalo spontano povlacenje benignong tumora mozga kod pacijenta.

Pokazi ti meni samo jednu jedinu studiju koja se bavila ovim u odnosu na rak, a u kojoj eksplicitno stoji da THC nema nikakvog efekta na celije raka ili bilo kakve druge propratne pojave toga, tipa bola, i mozemo nastaviti komunicirati. Naravno, studija koja se tice THC-a, ne CBD-a.
Do tad, imas monolog ;)
Last edited by Dozer on 27/10/2014 12:14, edited 1 time in total.
oskarboy

#1739 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by oskarboy »

pa zasto su onda kanabisovo ulja kod nas skupa kad u sebi ne sadrze taj THC?vidim u konzumu mala boca kosta 40 i nesto KM,spominju omega 3 da imaju u sebi
Dozer

#1740 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Zato sto to nije ovo ulje o kojem se ovdje prica.
Pogledaj cijelu temu od pocetka, i klip iz uvodnog posta, i bice ti jasno.
Ta ulja koja se slobodno prodaju kod nas su napravljena od sjemenki industrijske konolje, i/ili vrste Sativa (industrijski uzgoj), a ne Indica, i nemaju nikakvo ljekovito svojstvo u smislu o kojem pricamo ovdje.

I ta cijena od 40KM je mizerna u odnosu na cijene ovog ulja.
Last edited by Dozer on 27/11/2014 11:30, edited 1 time in total.
Kinesko prkno

#1741 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Kinesko prkno »

Dozer wrote:Po RS-u, ali i ostalim iskustvima, sve traje ukupno oko 3 mjeseca, a rezultati bi trebali biti vidljivi vec nakon 7-15 dana i najcesce se prvo manifestuju u smanjenju bola, povecanju apetita i normalizaciji sna, a zatim i na krvnoj slici. On ce danas ili sutra dobiti upravo ove nalaze, krvi, pa cemo vidjeti.

Za ovaj slajm - u pravu si. I ja sam na dosta mjesta vidio upravo sto kazes, da ljudi izbace to iz sebe. Sad se sjetih da je i onaj iz Pijredora ili Prnjavora, sto je prije neki dan bio u novinama, a koristio ovo ulje, rekao da je iskasljao svoj tumor s pluca u komadu.
Sad cu mu odmah reci da to sljedeci put, ako se desi, izbaci u kakav lavor i onda pokupi u neku prokuhanu staklenu teglicu.
Mislim da je slajm katran u pljuvachci,dajdzi se poboljsava kapacitet pluca koja izbacuju katran.
Jest gadno ,ali svinjska mast namazana na novine koje se stave na grudi za vrijeme spavanja brzo to procisti,stari prodisao za mjesec dana. :-D
Dozer

#1742 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Od cega katran? Ne pusi godinama...
Pirija

#1743 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

kanabis za razilu od duhana siri bronhije i bronhijohole pa samim tim dolazi do iskasljavanja slajma

http://en.wikipedia.org/wiki/Bronchodilator

(1) THC is a bronchial dilator, which means it works like a cough drop by opening up your lungs and therefore aiding in the clearance of smoke and dirt. Nicotine has the exact opposite effect. (5) Unlike the chemicals in marijuana, nicotine has a paralyzing effect on the klix hairs along the body's air passages. These hairs normally work to keep foreign matter out of the lungs. This means that carcinogenic tar from cigarette smoke is relatively much harder to purge from your lungs than is that from marijuana.

[1] Heath, R.G., A.T. Fitzjarrell, C.J. Fontana, and R.E. Garey. "Cannabis sativa: Effects on brain function and ultrastructure in Rhesus monkeys," Biological Psychiatry. 15:657-690, 1980.
Dozer

#1744 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Znamo to, ali, takodjer dokazano, pluca pusaca koji prestane pusiti potpuno se obnove za 6-12 mjeseci. A ovaj moj ne pusi vec 6-7 godina.

A imam i najnoviji update. Daidza jutros prestao uzimatu ulje jer ga je nekakva dalja rodica, doktorica (mater joj j...m idiotsku!!), sinoc ubijedila da to ulje "ne lijeci nista", da je to "samo protiv bolova", da "medicina to nije dokazala", da je to "ilegalno", i da su mu poboljsanja u zadnjih par dana, u stvari, "reakcije od hemoterapije i zracenja"?!
A hemo i zracenja zavrsena nekad u julu! Pa jeb..m joj sve po spisku!
Jedva sam ga nagovorio da pocne uzimati, danima tupio o svemu, i onda dodje ova kobila koja ga nije vidjela bar 5 godina i sve sjebe dok si rek'o keks! Sorry na rijecniku, ali malo je reci da sam popizdio od jutros...
graue_maus

#1745 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by graue_maus »

dozer drzim ti fige da ga uspijes ponovo ubijediti da pocne opet uzimati ......
Dozer

#1746 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ma pravo s posla kod njega. Daidzinici hoce nesto bit', eno je van sebe... Ne moze da vjeruje kako je on lako iz odlicnog raspolozenja presao u crnjak i odmah zanemario sva poboljsanja od zadnjih par dana. Da sve bude gore, najnoviji nalazi krvi koje je dobio jucer pokazali neuproredivo bolju sliku od one prethodne... Ali, njemu ni to nista ne znaci i samo govori da se zajeb'o sto je uopste ovo pocinjao uzimati i da su doktori "uvijek u pravu". Katastrofa...
petunija

#1747 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by petunija »

I moj pokojni tata je govorio kako su doktori uvijek u pravu. To je mislio do 3-4 dana pred smrt, a onda je rekao kako se razočarao u doktore i medicinu :( kasno, na žalost
VCorp

#1748 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by VCorp »

To su one glupače što hodaju od komšinice do komšinice i prenose gluposti. Može stajati čovjeka života krava jedna glupa.
iTo

#1749 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

svaki dan nova finta za rak, cudi me samo sto svakodnevno toliki ljudi umiru a sve zivo lijeci rak....

http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/128 ... o-dva-dana
Dozer

#1750 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

iTo, hajde budi malo realan.
Sta mislis, da li ce farmaceuti pokusati maksimalno razvodniti pricu o nekom stvarnom lijeku, bez obzira sta to da jeste?

Naravno da hoce jer je to u njihovom direktnom interesu. Budi samo malo logican i skontaj da samo jedna hemoterapija citostaticima kosta 1200-1500 KM, i to kod nas, a vani je jos skuplje.

Hajmo hipoteticki, iako ovo vjerovatno nije to, ali nema veze. Primjera radi.
Uzmimo da ovo ulje o kojem pricamo zaista jeste taj "magicni" lijek, a kosta, kao sto znamo, 2-3.000 EUR za dozu potrebnu za izljecenje, pri cemu ga svako sebi moze sam napraviti uz malo vremena i truda. Citostatike, naravno, niko sam sebi ne moze napraviti i to rade iskljucivo farmaceutske kompanije.
Jedna terapija, znaci, kod nas kosta 600-750 EUR. Neka bude srednja, 700 EUR, a pacijentu treba 5-10 tih terapija, od slucaja do slucaja. Znaci da se na jednog pacijenta za hemoterapije potrosi minimalno 3.500 EUR. A ovo je vec vise nego sto kosta potrebna doza ulja.
Na ovo onda idu i razni bolnicki troskovi, pa na sve onda jos i zracenje. Ako je pacijent osiguran, onda on to nece platiti bolnici iz svog dzepa, ali hoce ZZO u njegovo ime. Ne znam o kojim se tu ciframa tacno radi, ali neka je 100 KM po dolasku, a sigurno jeste, to je onda dodatnih bar 250 EUR, plus zracenja. Znaci, bez problema cemo doci na preko 4.000 EUR koji se moraju izdvojiti za trenutno prihvaceno bolnicko "lijecenje" jednog pacijenta.
Da ne pricamo o slucajevima kada pacijent lezi u bonici, sto se takodjer placa iz njegovog ZO, itd. itd.

E, zamisli sad da je svima dostupan lijek, a recimo da je to ovo ulje...
Pa u roku godinu dana pola farmaceutskih kompanija i laboratorija specijalizovanih za razne "lijekove" za rak bi propale. Onda ide lancana reakcija koja bi za sobom vukla pravi ekonomski haos, jer bi automatski propale i sve klinike specijalizovane za "lijecenje" ove bolesti, masa osoblja bolnica bi ostalo bez posla, ubiranje poreza od ovih lijekova bi palo na nulu, a samim tim bi bio i manji priliv sredstava u drzavne budzete (i to svih drzava). Zatim bi doslo i do drasticnog pada broja umrlih, sto znaci da bi statistika nataliteta isla u plus, a onda se povecava i potreba za proizvodnjom hrane, itd.

Drugim rijecima, bukvalno desetine milijardi, proberi valutu sam, bi jednostavno prestale kruziti na nacin kako sada kruze.

Nije li, logicki, samo ovo sasvim dovoljan razlog da se farmaceuti i vlade grcevito bore da stanje ostane kakvo jeste i da se pravi lijek nikad ne pronadje?
Ja mislim da jeste...
A, ako bi se lijek pojavio, meni je vise nego logicno da ce farmaceuti i vlade uraditi sve da ga satanizuju (sto i rade s marihuanom), omalovaze, diskredituju i sve drugo sto mogu, a kokosovo ulje iz tvog primjera, recimo, moze biti samo jos jedan od nacina za sve ovo.
Ljudi su ionako u grcu od samog spomena marihuane jer je zakoni tretiraju kako je tretiraju, pa je i farmaceutima i vladama to jedna velika pogodnost jer ljudi sami od sebe bukvalno bjeze od moguceg lijeka samo zato sto je on proglasen - drogom.
Post Reply