Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A sta sam ja napisao, matere ti? S tim sto ti fali ponesto u tom prevodu, tipa onoga "Reasonable", "Any", itd.
![]()
jesi to ti ozbiljan ?
studija je bilo...
al nisu dokazale ono sto ti zelis...
jel sad jasnije ?
da ne patis do disleksije ?
Moderator: anex
Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A sta sam ja napisao, matere ti? S tim sto ti fali ponesto u tom prevodu, tipa onoga "Reasonable", "Any", itd.
![]()
Ja napisao:I will not speculate as to why, 40 years later, there has not been any study or set of studies that has proved beyond a reasonable doubt that any of the active ingredients in marijuana stop tumor growth in humans, much less that any of them "cure" cancer in humans..
Ti napisao:"nece spekulisati o tome zasto, 40 godina kasnije, nije bilo ikakve studije ili serije studija, a koje bi izvan svake razumne sumnje potvrdile da bilo koji od aktivnih sastojaka marihuane zaustavljaju rast tumora u ljudima."
Da, studija je bilo, ali ja ti garantujem da NAMJERNO "nisu" dokazale ono sto se tvrdi, a ne sto ja tvrdim. Ja nisam napravio ni jednu studiju o ovome, nego se vodim dostpunim podacima i tudjim iskustvima, iz raznih izvora.necu spekulisakti zasto u proteklih 40 godina nije bilo studija koje bez imalo sumnje dokazuju da aktivni sastojci u marihuani zaustavljaju rast tumora kod ljudi, jos manje da "lijece" rak kod ljudi....
Imam samo par pitanja za tebe, a sto se tice ovoga gore. Dakle, pisac ovih redova, na ovom site-u koji nosi naziv "Sceptic", jasno pise - I will not speculate as to why, 40 years later, there has not been any study or set of studies that has proved beyond a reasonable doubt that any of the active ingredients in marijuana stop tumor growth in humans, much less that any of them "cure" cancer in humans..Dozer wrote:Obozavam kontrase i komentatore svega i svacega, a koji nikad ne daju nikakve argumente ili obrazlozenja za ono sto izvale...iTo wrote: prvo i osnvono jel ti znas tog njegovog stica ? jesi li siguran da nije plod maste ?![]()
Daj mi samo jedan razlog zbog kojeg bih bilo sta izmislio?! Eto, prvo sto ti padne na pamet, slobodno lupi...
a strog nema negativnih iskustava...
http://skepdic.com/ricksimpson.html
Cancer chemotherapy;Pain_____A Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Pilot Trial With Extension Using an Oral Mucosal Cannabinoid Extract for Treatment of Chemotherapy-Induced Neuropathic Pain._____Lynch ME, Cesar-Rittenberg P, Hohmann AG. 2013_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Five patients tended to respond to a treatment with cannabis - Prevod: Glavni rezultat(i): Pet lijecenih pacijenata reagiraju na liječenje s kanabisom
Cancer;Pain_____Nabiximols for opioid-treated cancer patients with poorly-controlled chronic pain: a randomized, placebo-controlled, graded-dose trial._____Portenoy RK, Ganae-Motan ED, Allende S, Yanagihara R, Shaiova L, Weinstein S, McQuade R, Wright S, Fallon MT. 2012_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Additional pain reduction following the two lower doses. Prevod: Dodatno smanjenje boli nakon dvije manje doze
Appetite loss/weight loss;Cancer_____Delta-9-tetrahydrocannabinol may palliate altered chemosensory perception in cancer patients: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial._____Brisbois TD, de Kock IH, Watanabe SM, Mirhosseini M, Lamoureux DC, Chasen M, Macdonald N, Baracos VE, Wismer WV. 2011_____Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): THC improved taste and appetite Prevod: THC je poboljsao okus i apetit
Dakle, SVAKA studija koja je bila usmjerena na lijecenje raka/kancera JESTE POKAZALA POZITIVNE EFEKTECancer_____Spontaneous regression of septum pellucidum/forniceal pilocytic astrocytomas-possible role of Cannabis inhalation._____Foroughi M, Hendson G, Sargent MA, Steinbok P. 2011_____Cannabis Uncontrolled case report_____Major outcome(s): Spontaneous regression of benign brain tumour may have been associated with cannabis use. Prevod: Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Cancer;Pain_____Multicenter, Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled, Parallel-Group Study of the Efficacy, Safety, and Tolerability of THC:CBD Extract and THC Extract in Patients With Intractable Cancer-Related Pain._____Johnson JR, Burnell-Nugent M, Lossignol D, Ganae-Motan ED, Potts R, Fallon MT. 2010_____Cannabis;Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): A cannabis extract containing THC and CBD was superior in reducing pain than placebo. Prevod: Ekstrakt kanabisa koja sadrži THC i CBD bio superiorniji u smanjenju boli od placeba .
VCorp wrote:Dozer, ti samo piši apdejte i stavljaj zanimljivosti i dokaze a raspravljati se nemoj. Hoce da od ove teme naprave isto kao s onim o religijama, imaju nesto zacrtano i glavama i ne vide dalje od nosa. Nemaš im se šta pravdati, to je kao da pričaš sa zidom.
ti si BOL u srcu momDozer wrote:Ti si meni kralj, matere mi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo, s ovog tvog, izdvajam samo za kancer
Cancer chemotherapy;Pain_____A Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Pilot Trial With Extension Using an Oral Mucosal Cannabinoid Extract for Treatment of Chemotherapy-Induced Neuropathic Pain._____Lynch ME, Cesar-Rittenberg P, Hohmann AG. 2013_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Five patients tended to respond to a treatment with cannabis - Prevod: Glavni rezultat(i): Pet lijecenih pacijenata reagiraju na liječenje s kanabisom
Cancer;Pain_____Nabiximols for opioid-treated cancer patients with poorly-controlled chronic pain: a randomized, placebo-controlled, graded-dose trial._____Portenoy RK, Ganae-Motan ED, Allende S, Yanagihara R, Shaiova L, Weinstein S, McQuade R, Wright S, Fallon MT. 2012_____Cannabis Controlled study_____Major outcome(s): Additional pain reduction following the two lower doses. Prevod: Dodatno smanjenje boli nakon dvije manje dozeAppetite loss/weight loss;Cancer_____Delta-9-tetrahydrocannabinol may palliate altered chemosensory perception in cancer patients: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial._____Brisbois TD, de Kock IH, Watanabe SM, Mirhosseini M, Lamoureux DC, Chasen M, Macdonald N, Baracos VE, Wismer WV. 2011_____Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): THC improved taste and appetite Prevod: THC je poboljsao okus i apetitDakle, SVAKA studija koja je bila usmjerena na lijecenje raka/kancera JESTE POKAZALA POZITIVNE EFEKTECancer_____Spontaneous regression of septum pellucidum/forniceal pilocytic astrocytomas-possible role of Cannabis inhalation._____Foroughi M, Hendson G, Sargent MA, Steinbok P. 2011_____Cannabis Uncontrolled case report_____Major outcome(s): Spontaneous regression of benign brain tumour may have been associated with cannabis use. Prevod: Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Please, nastavi sebi skakati u stomak![]()
![]()
Evo jos:Cancer;Pain_____Multicenter, Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled, Parallel-Group Study of the Efficacy, Safety, and Tolerability of THC:CBD Extract and THC Extract in Patients With Intractable Cancer-Related Pain._____Johnson JR, Burnell-Nugent M, Lossignol D, Ganae-Motan ED, Potts R, Fallon MT. 2010_____Cannabis;Delta-9-THC_____Controlled study_____Major outcome(s): A cannabis extract containing THC and CBD was superior in reducing pain than placebo. Prevod: Ekstrakt kanabisa koja sadrži THC i CBD bio superiorniji u smanjenju boli od placeba .
Onako, usput...ne cini li ti se da se i sve ostalo iz ovih "tvojih" studija poklapa sa tvrdnjama iz ranih drugih izvora o efektima THC ulja - smanjenje bola, povecanje apetita, itd. ?Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Dozer wrote:Da ti povecam, za slucaj da imas vecu dioptriju
Spontano nestajanje benignog tumora mozga može biti povezano s upotrebom kanabisa
Mislim da je slajm katran u pljuvachci,dajdzi se poboljsava kapacitet pluca koja izbacuju katran.Dozer wrote:Po RS-u, ali i ostalim iskustvima, sve traje ukupno oko 3 mjeseca, a rezultati bi trebali biti vidljivi vec nakon 7-15 dana i najcesce se prvo manifestuju u smanjenju bola, povecanju apetita i normalizaciji sna, a zatim i na krvnoj slici. On ce danas ili sutra dobiti upravo ove nalaze, krvi, pa cemo vidjeti.
Za ovaj slajm - u pravu si. I ja sam na dosta mjesta vidio upravo sto kazes, da ljudi izbace to iz sebe. Sad se sjetih da je i onaj iz Pijredora ili Prnjavora, sto je prije neki dan bio u novinama, a koristio ovo ulje, rekao da je iskasljao svoj tumor s pluca u komadu.
Sad cu mu odmah reci da to sljedeci put, ako se desi, izbaci u kakav lavor i onda pokupi u neku prokuhanu staklenu teglicu.
(1) THC is a bronchial dilator, which means it works like a cough drop by opening up your lungs and therefore aiding in the clearance of smoke and dirt. Nicotine has the exact opposite effect. (5) Unlike the chemicals in marijuana, nicotine has a paralyzing effect on the klix hairs along the body's air passages. These hairs normally work to keep foreign matter out of the lungs. This means that carcinogenic tar from cigarette smoke is relatively much harder to purge from your lungs than is that from marijuana.
[1] Heath, R.G., A.T. Fitzjarrell, C.J. Fontana, and R.E. Garey. "Cannabis sativa: Effects on brain function and ultrastructure in Rhesus monkeys," Biological Psychiatry. 15:657-690, 1980.