Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
lua

#1726 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

U društvima iz koji se potisne Bog, cijenjeni Edouarde, ljudima očigledno nije loše i možda im je puno bolje nego tebi i meni. Možda ateisti nisu u zabludi, nego imaju drugačiji stav od tebe, što je savršeno u redu. Možda su fašistički režimi svijetu, a konkretno i našoj državi, nanijeli stostruko više zla nego bilo kakav drugi režim. Možda je Dodik, koji ima najviše odlikovanje srpske pravoslavne crkve šupak, a možda je neki ateista za njeg ljudina. Bivši reis Cerić je vjerovatno hiljadu puta veći krvopija i papak od ovih ateista koje ti po forumu napadaš. Možda bi trebao pustiti ljude na miru, naučiti se toj nekoj toleranciji na kojoj se svaka religija zasniva. Kao što vjernike moramo tolerisati svi mi. Kao što moramo tolerisati bezobrazluk, glupost i odvratnosti koje idioti koristeći se vjerom izbacuju iz usta. Kao što moramo tolerisati i ezan i crkvena zvona i razne manifestacije sa vjerskom konotacijom, što ti ne bi morao tolerisati gay pride? Ko i šta si ti, a da je toliko bolje i kvalitetnije od ostalih ljudi, pa da se tvoja govna moraju poštovati, a da druge najbolje treba linčovati? Ko tebi i tebi sličnima daje za pravo da serete i naprđujete u nadi da ćete se dokopati dženneta, da ljudima kvarite svakodnevnicu svojim gluparijama?

To je hitlerovska filozofija. Ni manje ni više. Ono kad si ponosan na nešto što nisi mogao izabrati, ono kad hoćeš kroz te neke stavke ispasti veći lafac od ostatka svijeta. A nisi. I nikad nećeš biti ni bolji ni pametniji ni sretniji, iako bi to htio čuti. Htio bi vjerovati da si ti pojeo svu mudrost svijeta kutljačom, jer vjeruješ u Allaha. A mi koji ne vjerujemo smo priglupa imbecilna govna koja treba maltretirati.

Dosta mi je da imenom ne smijem nazvati sranja, jer sve što je vjersko je po defaultu dobro i čisto. A nije. Nije i nikad neće biti, jer će se naći debil koji će od svake vjere napraviti smijuriju. A sve što je nelogično i glupo zaslužuje smijanje, Edouarde.
dustaban

#1727 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Ma nema svrhe raspravljati sa nekim ko je ZADRT.

Dzaba svi argumenti, svi pokazatelji, sve cinjenice koje govore da, sto je religije manje, to je drustvo UREDJENIJE.

I eto to je moj svjetonazor - UREDJENO DRUSTVO.

A uredjeno drustvo je, zar pobogu i to moramo dokazivati. ono drustvo gdje je uspostavljena GRADJANSKA PRAVNA DRZAVA.
A to vam, da dalje crtam ovima koji nece da shvate, ono drustvo gdje se KAZNJAVA zbog, recimo, remecenja javnog reda i mira umjesto sto se poziva na bozju poslusnost prema onome koji sve vidi.

Kad odete u takvu sredinu, a bio sam nebrojeno puta i to su sve sredine gdje je religija neprimjetna ako je uopce i ima, tek tad shvatite da je prava covjekova zadaca DA GRADI SVOJ RAJ umjesto da ga GOTOVANSKI ceka na kraju svog protracenog zivota.

Sta ja ostavljam iza sebe?
Ostavljem sve cisto i uredno, ljepse nego sam zatekao, nikakvih dugova, jednu seharu punu svega (ukljucujuci i ove "bezvrijedne" pisanije) i jednu skromnu molbu da me se negdje skloni gdje necu smetati.
Za razliku od ovih koji bi da zive i nakon smrti. Cak sta vise, POLAZU PRAVO na to!
Last edited by dustaban on 26/05/2014 13:28, edited 2 times in total.
drug_profi

#1728 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

:kiss: lua & dustaban
Edouard

#1729 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

lua wrote:U društvima iz koji se potisne Bog, cijenjeni Edouarde, ljudima očigledno nije loše i možda im je puno bolje nego tebi i meni. Možda ateisti nisu u zabludi, nego imaju drugačiji stav od tebe, što je savršeno u redu. Možda su fašistički režimi svijetu, a konkretno i našoj državi, nanijeli stostruko više zla nego bilo kakav drugi režim. Možda je Dodik, koji ima najviše odlikovanje srpske pravoslavne crkve šupak, a možda je neki ateista za njeg ljudina. Bivši reis Cerić je vjerovatno hiljadu puta veći krvopija i papak od ovih ateista koje ti po forumu napadaš. Možda bi trebao pustiti ljude na miru, naučiti se toj nekoj toleranciji na kojoj se svaka religija zasniva. Kao što vjernike moramo tolerisati svi mi. Kao što moramo tolerisati bezobrazluk, glupost i odvratnosti koje idioti koristeći se vjerom izbacuju iz usta. Kao što moramo tolerisati i ezan i crkvena zvona i razne manifestacije sa vjerskom konotacijom, što ti ne bi morao tolerisati gay pride? Ko i šta si ti, a da je toliko bolje i kvalitetnije od ostalih ljudi, pa da se tvoja govna moraju poštovati, a da druge najbolje treba linčovati? Ko tebi i tebi sličnima daje za pravo da serete i naprđujete u nadi da ćete se dokopati dženneta, da ljudima kvarite svakodnevnicu svojim gluparijama?

To je hitlerovska filozofija. Ni manje ni više. Ono kad si ponosan na nešto što nisi mogao izabrati, ono kad hoćeš kroz te neke stavke ispasti veći lafac od ostatka svijeta. A nisi. I nikad nećeš biti ni bolji ni pametniji ni sretniji, iako bi to htio čuti. Htio bi vjerovati da si ti pojeo svu mudrost svijeta kutljačom, jer vjeruješ u Allaha. A mi koji ne vjerujemo smo priglupa imbecilna govna koja treba maltretirati.

Dosta mi je da imenom ne smijem nazvati sranja, jer sve što je vjersko je po defaultu dobro i čisto. A nije. Nije i nikad neće biti, jer će se naći debil koji će od svake vjere napraviti smijuriju. A sve što je nelogično i glupo zaslužuje smijanje, Edouarde.
Ne veseli me kad se radi mojih komentara ljudi uvrijede, kad to jako doživljavaju na osobnoj razini.
Pitanje istine ne smije biti nižeg reda od pitanja tolernancije.
A sve što je nelogično i glupo zaslužuje smijanje, Edouarde.
Smatraš li da je tvoj komentar oslobođen nelogičnosti i gluposti?
lua

#1730 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

Edouard wrote: Smatraš li da je tvoj komentar oslobođen nelogičnosti i gluposti?
Hoćeš li mi odgovoriti na pitanja koja sam ti postavila u tekstu, koji dakako smatram oslobođenim od nelogičnosti i gluposti?
Dozer

#1731 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Edouard wrote:"Pitanje je samo - prema kome je bila represija?"
Postaviti ovakvo pitanje znak je priličnog neznanja ili pravljenja nevještim.
Pa represija je bila prema svim ideološkim neistomišljenicima sa službenom boljševičko ateističkom ideologijom.
Ljudi nisu zaboravili Gole otoke i druge kazamate za političke zatvorenike.
Njemački magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubojica koji su obilježili 20. stoljeće. Na "Top 10" našao se i maršal Josip Broz Tito.
A ponavljam i navodim dio sa svojeg prijašnjeg posta sa stranica http://bosnjaci.net
Ko ovdje ne konta ili ne zna ili je nevjest...veliko je pitanje... Ali, da bismo mogli voditi konstuktivnu raspravu o ovome, ipak moram znati koliko godina imas. Jer, ako is ispod 37-38, ti onda jednostavno nisis relevantan sagovornik posto o svemu tome znas samo iz prica drugih, a licno se svega toga o cemu pricamo u opste ne sjecas i sto te cini i te kako podloznim manipulaciji i implantaciji misljenja, Ja sam malo stariji, a do '92 sam Jugu proputovao uzduz i poprijeko bar 3 puta, i vjeruj mi na rijec da je ta floskula "ideoloski neistomisljenici" samo djelimicno tacna. A tako je iz prostog razloga sto su ti politicki i ideoloski neistomisljenici, u stvari, tada vrsili protivustavno djelovanje. Mladi muslimani, ustase, cetnici i slicne nebuloze i njihova djelovanja tada su, u sustini, radili na podrivanju Ustavnog poretka. Danas te iste ideologije rade identicne stvari, a vidjeli smo gdje su nas takve ideologije i politike odvele u periodu '90-'95. A vidimo i gdje smo danas. Samo povuci paralelu na ondasnji sistem i zivot u njemu, ako ga se sjecas naravno, i sve ce ti se samo kazati ;)
A samo mi pokazi drzavu na svijetu koja tolerise bilo koju nakaradnu ideologiju koja je kontra vazeces Ustava i zakona, i ja cu ti reci - jeste, Tito je bio fasista i diktator i vrsio je represiju nad svojim gradjanima. Naravno, to se nece desiti. Ne zato sto to Tito mozda nije bio, nego zato sto ti jednostavno ne mozes pronaci ni jednu jedinu drzavu na planeti koja ne stiti svoj Ustav ;). Ah, pardon - osim BiH :D
"....Bila je to neravnopravna borba. Sa jedne strane su stajali okorjeli profesionalci godinama isključivo školovani za vrbovanje ljudi, a sa druge bespomoćna haman djeca, odvojena od kuće i bilo čijeg dobronamjernog savjeta i razumijevanja. Iz generacije u generaciju KOS-ovske i UDBA-ške psine su usavršavale metode za omekšavanje i pridobijanje žrtava, takozvanu „obradu“. Svako od nas pojedinačno može svojom maštom, proširiti lepezu mogućnosti pripadnika „KOS-a“ i njima poznatih metoda slamanja principa ljudske časti i dostojanstva. Rezultat toga je da skoro nije bilo ciljanog vojnika koji je iz Armije izašao bez kompromitujućeg dosijea. Tako se radilo i sa sveštenim licima druge dvije konfesije. Princip je bio isti, sve ostalo nijanse....."
Glupost. Ovo su metode kojima se bavi svaka obavjestajna i kontraobavjestajna sluzba na svijetu, u svakoj drzavi, pa ne vidim po cemu su onda KOS i/ili UDBA posebni?
CIA, KGB, MOSAD, MI5, itd, svi imaju iste metode.
Last edited by Dozer on 26/05/2014 14:04, edited 1 time in total.
Dozer

#1732 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

dustaban wrote:Ma nema svrhe raspravljati sa nekim ko je ZADRT.

Dzaba svi argumenti, svi pokazatelji, sve cinjenice koje govore da, sto je religije manje, to je drustvo UREDJENIJE.

A uredjeno drustvo je, zar pobogu i to moramo dokazivati. ono drustvo gdje je uspostavljena GRADJANSKA PRAVNA DRZAVA.
A to vam, da dalje crtam ovima koji nece da shvate, ono drustvo gdje se KAZNJAVA zbog, recimo, remecenja javnog reda i mira umjesto sto se poziva na bozju poslusnost prema onome koji sve vidi.

Kad odete u takvu sredinu, a bio sam nebrojeno puta i to su sve sredine gdje je religija neprimjetna ako je uopce i ima, tek tad shvatite da je prava covjekova zadaca DA GRADI SVOJ RAJ umjesto da ga GOTOVANSKI ceka na kraju svog protracenog zivota.

Ostavljem sve cisto i uredno, ljepse nego sam zatekao, nikakvih dugova, jednu seharu punu svega (ukljucujuci i ove "bezvrijedne" pisanije) i jednu skromnu molbu da me se negdje skloni gdje necu smetati.
Za razliku od ovih koji bi da zive i nakon smrti. Cak sta vise, POLAZU PRAVO na to!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Svaka cast, odlicno receno. I, naravno, samo zatucani glupak ne moze shvatiti i razumjeti jedno ovakvo pojasnjenje :thumbup:
Edouard

#1733 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

Dozer wrote:
Edouard wrote:"Pitanje je samo - prema kome je bila represija?"
Postaviti ovakvo pitanje znak je priličnog neznanja ili pravljenja nevještim.
Pa represija je bila prema svim ideološkim neistomišljenicima sa službenom boljševičko ateističkom ideologijom.
Ljudi nisu zaboravili Gole otoke i druge kazamate za političke zatvorenike.
Njemački magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubojica koji su obilježili 20. stoljeće. Na "Top 10" našao se i maršal Josip Broz Tito.
A ponavljam i navodim dio sa svojeg prijašnjeg posta sa stranica http://bosnjaci.net
Ko ovdje ne konta ili ne zna ili je nevjest...veliko je pitanje... Ali, da bismo mogli voditi konstuktivnu raspravu o ovome, ipak moram znati koliko godina imas. Jer, ako is ispod 37-38, ti onda jednostavno nisis relevantan sagovornik posto o svemu tome znas samo iz prica drugih, a licno se svega toga o cemu pricamo u opste ne sjecas i sto te cini i te kako podloznim manipulaciji i implantaciji misljenja, Ja sam malo stariji, a do '92 sam Jugu proputovao uzduz i poprijeko bar 3 puta, i vjeruj mi na rijec da je ta floskula "ideoloski neistomisljenici" samo djelimicno tacna. A tako je iz prostog razloga sto su ti politicki i ideoloski neistomisljenici, u stvari, tada vrsili protivustavno djelovanje. Mladi muslimani, ustase, cetnici i slicne nebuloze i njihova djelovanja tada su, u sustini, radili na podrivanju Ustavnog poretka. Danas te iste ideologije rade identicne stvari, a vidjeli smo gdje su nas takve ideologije i politike odvele u periodu '90-'95. A vidimo i gdje smo danas. Samo povuci paralelu na ondasnji sistem i zivot u njemu, ako ga se sjecas naravno, i sve ce ti se samo kazati ;)
"....Bila je to neravnopravna borba. Sa jedne strane su stajali okorjeli profesionalci godinama isključivo školovani za vrbovanje ljudi, a sa druge bespomoćna haman djeca, odvojena od kuće i bilo čijeg dobronamjernog savjeta i razumijevanja. Iz generacije u generaciju KOS-ovske i UDBA-ške psine su usavršavale metode za omekšavanje i pridobijanje žrtava, takozvanu „obradu“. Svako od nas pojedinačno može svojom maštom, proširiti lepezu mogućnosti pripadnika „KOS-a“ i njima poznatih metoda slamanja principa ljudske časti i dostojanstva. Rezultat toga je da skoro nije bilo ciljanog vojnika koji je iz Armije izašao bez kompromitujućeg dosijea. Tako se radilo i sa sveštenim licima druge dvije konfesije. Princip je bio isti, sve ostalo nijanse....."
Glupost. Ovo su metode kojima se bavi svaka obavjestajna i kontraobavjestajna sluzba na svijetu, u svakoj drzavi, pa ne vidim po cemu su onda KOS i/ili UDBA posebni?
CIA, KGB, MOSAD, MI5, itd, svi imaju iste metode.
Dozer, što se godina tiče, evo malo indirektno. Imam četvero ne baš malahne djece od kojih je najmlađi 21 godina, student. Pa ostalo ti procijeni.
Dozer

#1734 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Super. Ako je to zaista istina, onda te ne mogu shvatiti. Onda smo mi tu negdje s godinama i zaista ne mogu da vjerujem da ti, s toliko godina, vjerujes u ove nebuloze o bivsoj nam zajednickoj drzavi, a koje nam danas serviraju BHS matricari...zaista... :roll:

Mislim...daj mi samo jednu jedinu paralelu na nesto sto je danas bolje nego onda, i ja cu reci - aferim.
Edouard

#1735 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

Znam da si po tome poznat (barem prema tvojim vlastitim riječima), da jednostavnim riječima umiješ opisati duboke istine, ali nije to baš tako jednostavno kako ti se čini. Život je ipak nešto dublji bunar.
Eto dobro je to što ti imaš nešto ostaviti. Nego, što će ostaviti ova poplavljena sirotinja kojoj je voda sve odnijela?
Koji je smisao njihovog života? Ili, nisu imali sreće?
lua

#1736 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

Edouard wrote: Nego, što će ostaviti ova poplavljena sirotinja kojoj je voda sve odnijela?
Bavi se svojim životom. To ti najtoplije preporučujem. Otkako sam čula da si stariji čovjek koji ima djecu mojih godina zijanila sam se. Nazivati ljude koje je pogodila nesreća sirotinjom je dno-dna. Nisu ti ljudi nikakva bijeda i sirotinja, ni građani drugog reda, niti će im šerovani ajeti i Kur'anske mudrosti pomoći. Njihov smisao života ne trebaš ti propitivati na internetu, jer to govori o manjku pijeteta. Da se igrom slučaja ovo tebi desilo, šta bi tvoj smisao bio? Nije mi jasno zašto palamudiš, a ne odgovaraš na pitanja. Ko i šta si ti da sudiš nekome i da propituješ nečiji život? Što bi rekao Zdravko Mamić: Nemaš na to pravo.
dustaban

#1737 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Edouard wrote:
Znam da si po tome poznat (barem prema tvojim vlastitim riječima), da jednostavnim riječima umiješ opisati duboke istine, ali nije to baš tako jednostavno kako ti se čini. Život je ipak nešto dublji bunar.
Eto dobro je to što ti imaš nešto ostaviti. Nego, što će ostaviti ova poplavljena sirotinja kojoj je voda sve odnijela?
Pa bas neka si naveo poplave.
Kao sto si i sam vidio ovih poplava su bili postedjeni vjernici i njihove bogomolje! Svevisnji je preciznim intervencijama spasavao vjernike a potapao nevjernike, a ako je ipak i pokoji vjernik nagrabusio, neka se ne brine ON ce biti evakuiran na onom svijetu, naravno samo ako je na vrijeme odabrao pravu vjeru, bio pravi vjernik... i tako dalje, i tako dalje, bla, bla, bla, bla...

:-)
Last edited by dustaban on 26/05/2014 14:32, edited 1 time in total.
Edouard

#1738 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

Dozer wrote:Super. Ako je to zaista istina, onda te ne mogu shvatiti. Onda smo mi tu negdje s godinama i zaista ne mogu da vjerujem da ti, s toliko godina, vjerujes u ove nebuloze o bivsoj nam zajednickoj drzavi, a koje nam danas serviraju BHS matricari...zaista... :roll:

Mislim...daj mi samo jednu jedinu paralelu na nesto sto je danas bolje nego onda, i ja cu reci - aferim.
I što da ja onda uradim kad me ti ne možeš shvatiti?
I nema tu vjerovanja u nebuloze, već neposredno znanje i iskustvo.
A što se paralela tiče, eto pred očima ti je, a ti tražiš...
Pa mislim da se danas mladići koji uče za vjerske službenike ne vrbuju na onakav način, da se ne smatraju potencijalnim unutarnjim neprijateljima države i društva kako je to bilo u SFRJ.
I, naravno, samo zatucani glupak ne moze shvatiti i razumjeti jedno ovakvo pojasnjenje.
Ja tebe, a ni kog drugog, nikada, pa ni indirektno, ne bih nazvao zatucanim glupakom.
Last edited by Edouard on 26/05/2014 14:48, edited 1 time in total.
Edouard

#1739 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

lua wrote:
Edouard wrote: Nego, što će ostaviti ova poplavljena sirotinja kojoj je voda sve odnijela?
Bavi se svojim životom. To ti najtoplije preporučujem. Otkako sam čula da si stariji čovjek koji ima djecu mojih godina zijanila sam se. Nazivati ljude koje je pogodila nesreća sirotinjom je dno-dna. Nisu ti ljudi nikakva bijeda i sirotinja, ni građani drugog reda, niti će im šerovani ajeti i Kur'anske mudrosti pomoći. Njihov smisao života ne trebaš ti propitivati na internetu, jer to govori o manjku pijeteta. Da se igrom slučaja ovo tebi desilo, šta bi tvoj smisao bio? Nije mi jasno zašto palamudiš, a ne odgovaraš na pitanja. Ko i šta si ti da sudiš nekome i da propituješ nečiji život? Što bi rekao Zdravko Mamić: Nemaš na to pravo.
Lua, kod tebe je sol, iliti natrijev klorid, još prilično deficitaran mineral.
Ipak, barem pola ti se ne uzima zaozbiljno.
lua

#1740 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

Kad nemaš pametan odgovor, kenjaj. :thumbup:
MJAU - da

#1741 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by MJAU - da »

Edouard wrote:
Dozer wrote:Super. Ako je to zaista istina, onda te ne mogu shvatiti. Onda smo mi tu negdje s godinama i zaista ne mogu da vjerujem da ti, s toliko godina, vjerujes u ove nebuloze o bivsoj nam zajednickoj drzavi, a koje nam danas serviraju BHS matricari...zaista... :roll:

I što da ja onda uradim kad me ti ne možeš shvatiti?
I nema tu vjerovanja u nebuloze, već neposredno znanje i iskustvo.
A što se paralela tiče, eto pred očima ti je, a ti tražiš...
Pa mislim da se danas mladići koji uče za vjerske službenike ne vrbuju na onakav način, da se ne smatraju potencijalnim unutarnjim neprijateljima države i društva kako je to bilo u SFRJ.
A kakve koristi društvo ima od mladića koji se uče za vjerske službenike?
Edouard

#1742 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

lua wrote:Kad nemaš pametan odgovor, kenjaj. :thumbup:
Gdje će ti tek biti kraj kad odrasteš?
MJAU - da

#1743 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by MJAU - da »

dustaban wrote:
Edouard wrote:
Kao sto si i sam vidio ovih poplava su bili postedjeni vjernici i njihove bogomolje! Svevisnji je preciznim intervencijama spasavao vjernike a potapao nevjernike, a ako je ipak i pokoji vjernik nagrabusio, neka se ne brine ON ce biti evakuiran na onom svijetu, naravno samo ako je na vrijeme odabrao pravu vjeru, bio pravi vjernik... i tako dalje, i tako dalje, bla, bla, bla, bla...

:thumbup: Hajde pređi na islam, sad bih se udala za tebe da nisam udata :-) ne bi mi smetalo da te dijelim sa drugom sestrom, dogovorile bi se. :kiss:
lua

#1744 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

Edouard wrote:
lua wrote:Kad nemaš pametan odgovor, kenjaj. :thumbup:
Gdje će ti tek biti kraj kad odrasteš?
E moj babuka :kiss:
Eniac

#1745 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Eniac »

Kada ljudi koji bi bili sretni da zive u vjerskim drzavama pocnu komuniste optuzivati za manjak demokratije i ljudskih prava, meni dodje da povratim. Mislim, mozemo se mi raspravljati o tome koliko je komunizam bio represivan, ali optuziti komunizam za manjak ljudskih prava, a uzdizati religiju kao nesto dobro, znajuci koje je stanje ljudskih prava u vjerskim drzavama danas, je smijesno.

A posebno je pitanje slijedeca cinjenica. Vatikan je jedina neislamska (katolicka) vjerska drzava. Po drzavnom uredjenju govorim, ne po religiji koju upraznjava vecina stanovnistva. Sve ostale vjerske drzave su islamske. Zar se niko ne pita zasto su svi, osim muslimana, odustali od toga da im drzave imaju vjerski politicki sistem? I zar se niko ne zapita kako to da iz tih sekularnih drzava dolazi sav napredak, dok iz vjerskih drzava nikakav napredak ne dolazi? Kada nekoj islamskoj drzavi treba neko naucno dostignuce, oni kupe tu tehnologiju iz sekularnih drzava (dok imaju naftu, kada nestane nafte nece vise nista moci kupiti), nista sami ne izmisle.

I prije nego sto neko spomene Iran kao naucnu silu. Mislim da je podatak za 2010. godinu, nisam siguran za godinu, ali sam siguran za podatak. Iranci su prijavili u toj godini oko 50 patenata. U istoj godini Izraelci su prijavili vise od 8.000. Izrael je sekularna drzava, zamislite. Pametnom dosta.
Edouard

#1746 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

Kad bi se ljudima tako lako povraćalo na neke stvari, tekstove, puno toga vlastitog ne bi napisali.
MJAU - da

#1747 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by MJAU - da »

Jak argument. :lol:
Dozer

#1748 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

@Edouard
Nisam tebe nazvao glupakom, ni direktno ni indirektno, niti mi to pada na pamet reci ni tebi, ni bilo kome drugom jer nisam osoba koja voli vrijedjati bilo koga i radi bilo cega. Naravno, dok je s druge strane sve ok, a kad i ako nije, onda vracam rigorozno. Rekao sam to potpuno uopsteno, maximalno generalizovano.
E sad... ja zaista ne mogu uticati na to da li se neko nadje u mojim rijecima....

A sto se tice tvog odgovora, zaista bih volio da izneses ta neka licna negativna iskustva iz bivse drzave i sistema. Naravno, ako to nisi u stanju, onda sam bio u potpunosti u pravu kada sam rekao da si irelevantan sagovornik na tu temu.
dustaban

#1749 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

MJAU - da wrote:
dustaban wrote:
Edouard wrote:(quote="dustaban" Ma nema svrhe raspravljati sa nekim ko je ZADRT.
Za razliku od ovih koji bi da zive i nakon smrti. Cak sta vise, POLAZU PRAVO na to! /quote)
:thumbup: Hajde pređi na islam, sad bih se udala za tebe da nisam udata :-) ne bi mi smetalo da te dijelim sa drugom sestrom, dogovorile bi se. :kiss:
:stidljiv:
Bogme je ovo za PP.
:kiss:
S4mpion

#1750 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by S4mpion »

dustaban wrote:Na chemu koka na jajima bazira svoj svjetonazor?

Hocu reci - o chemu vi to? Sta je vama svjetonazor - ono sto vam religija "objasni" ?!
Jer ste, biva, nesposobni da ista skontate sami, cak niste u stanju bez religije niti da kontrolisete fizioloske potrebe!

Religija vam naredi - ne ubij, ne zigu tudje zene, ne ukradi... religija treba da vam kaze kad i koliko da radite, da odmarate, da perete ruke da spavate da jedete (i sta da jedete)...

A mi "bez svjetonazora", mos mislit, nekako zivimo i prezivljavamo i bez takvih IMBECILNIH INSTRUKCIJA !
Ako misliš da živiš bez instrukcija, razmisli malo šta je zakon ;-)
Locked