To cem nam bas pomoci da se osnazi drzavaand wrote:i ja kažem.al uz rijeku drinu i da sve budu pune.onda bih možda povjerovao u snagu bih.cyprus wrote:Prenatežete se sa crkvama i džamijama... Ako će džamije biti najveći 'problem' ove države, daBogda nikla po jedna svakih 50 metara...
![]()
Zaista je naš narod u qrcu, ima vrlo čudne prioritete...
IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
- Cholina_Lokica
#1726 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
The Realist
#1727 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ne može se tek tako upasti i koristiti nečiji profil, makar to page bio. To je morao neko iz njegovog tima uraditi, ili on sam (mada bih prije rekao da neko iz tima to radi).marinko_odmilja wrote:Dr. Kravić je ovu glupost demantirao. Ta stranica je službeni page predizborne kampanje i neko je mogao neovlašteno upasti i poslati poruku, to barem danas nije teško. Vjerovatno ovi koji to sada koriste za dodatnu propagandu. Nepismenost je dokaz da nije u pitanju Kravić, a ne dokaz. Zar nisu već dodatno ocrnili ovog velikog čovjeka tokom kampanje bez ikakvog razloga.
-
pino silvestre
#1728 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Samo mnogo bosnjaka uz drinu bosnu cini jakom, naravno preduslov je ekonomija i tradicionalni bosnjacki duh koji prati veliki natalitet.Cholina_Lokica wrote:To cem nam bas pomoci da se osnazi drzavaand wrote:i ja kažem.al uz rijeku drinu i da sve budu pune.onda bih možda povjerovao u snagu bih.cyprus wrote:Prenatežete se sa crkvama i džamijama... Ako će džamije biti najveći 'problem' ove države, daBogda nikla po jedna svakih 50 metara...
![]()
Zaista je naš narod u qrcu, ima vrlo čudne prioritete...
Da se komunjare pitaju bosnjaci bi se izjasnjavali srbima i hrvatima i zivjeli bi ko kvinslendu i qvibeku. Prema tome Bosnjaci moji, islam, rad obrazovanje i ponos, samo tako mozemo sacuvati svetu bosansku zemlju
- coek
#1729 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:12, edited 1 time in total.
-
pino silvestre
#1730 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
@Coek
Ne,ne mislim na sarajevsku kotlinu, mislim na Focu, Visegrad, Bratunac, Srebrenicu, Zvornik, kao i Doboj, Gradisku i druga mjesta koja se trenutno nalaze pod okupacijom
Ne,ne mislim na sarajevsku kotlinu, mislim na Focu, Visegrad, Bratunac, Srebrenicu, Zvornik, kao i Doboj, Gradisku i druga mjesta koja se trenutno nalaze pod okupacijom
-
missko
#1731 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
bogumila wrote:ne pricaj gluposti. dedo mi je bio tamo 11 godina. u "otpusnom listu" pise "nema djela". jest jednako, nije uradio NISTA osim bio musliman. zato i jest zlatko onako lako predao alzirsku grupu. jer je guantanamo samo blijeda kopija.madner wrote:Ne znam sto spominjes Goli otok. Goli otok je bilo mjesto unutrasnjo ideoloskog obracuna izmedju komunista, nije imao veze sa MM.
Zlatko mi je zgadio SDP tim postupkom kao i hapsenjem naseg najboljeg i najpostenijeg generala Alagica kojeg je ta nepravda i ubila za kratko vrijeme, da jos dodam da je Zlaja odvratan i arogantan i iz straha za svoju poziciju otjera iz stranke najuglednijeg clana, pa sasvim dovoljno da bi se odlucilo za koga ne glasati.
- coek
#1732 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:12, edited 1 time in total.
-
pino silvestre
#1733 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Takav pesimizam nije zdrav ni sam za tebe, a da ne govorimo o tome kako bi tek prenio svoj "optimizam" na druge. Vidi jarane kako ja pomazem povratak, mladji povratnik u focu sa troje maloljetne djece mi redovno salje sve sto moze na njivi moze nici, kupujem kurbane od njega, nasao sam mu pekaru kojoj ce svaka dva dana isporucivat 20 kg sira, i na kraju sve mu se to uredno plati, njemu godi direktan plasman bez nakupca, meni godi sto znam da je sve prirodno a i nesto jeftinije nego na sarajevskim pijacama.coek wrote:Jarane, pricom preko interneta neces nista postici. Svi pricaju o nekakvom povratku i vracanju u prijeratna prebivalista, a niko ne mrda iz Sarajeva, Tuzle, inostranstva. Budimo realni, ta prica je gotova. Nema nacina da se omladina natjera na povratak. Pogotovo sad, nakon 17 godina.pino silvestre wrote:@Coek
Zivila Bosna zivili Bosnjaci, jedini narod kojem je stalo do ove drzave.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1734 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
bravo pino ...nego što se onda u Foču ili Čajniče ne preseliš 
- FOČANSKI PROPISI
#1735 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
"theTruePath"]
Komev smeta sto mu dijete prolazi pored crkve ili dzamije taj je samo primitivan i nije mi ga zao
Crkva u Sarajevu!
Je li to moguće!
- Frtalj_Duše
#1736 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Aferim brate, mudro zboriš.pino silvestre wrote:@Coek
Samo što je to teško ostvariti i na terenu, pošto narod poslije posljednje agresije i okupacije od strane srpskih i hrvatskih zločinaca instinktivno bježi iz mjesta gdje je manjina, znači sa teritorije genocidnog entiteta, u centre gdje je većina. Ne vidim načina da se to promijeni dok god postoji spomenuta vještačka tvorevina.
-
pino silvestre
#1737 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Preselio bi sutra da postoji neka brza cesta pa da mogu spičit sa posla u 16h a biti tamo u 17h.JoseMujica wrote:bravo pino ...nego što se onda u Foču ili Čajniče ne preseliš
A do tada cu na gore opisani nacin pomagati povratnike, na kraju ne mislim ostariti u Sarajevu nego negdje na selu sa pcelama i pastrmkama, a sto da ne i medjedima i vukovima.
- JoseMujica
#1738 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
al to nije bila poenta pitanja
- novi.dan.nova.nafaka
#1739 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Kada se kreira page, onda samo administrator te stranice, ili oni kojima administrator do dozvoli, mogu pisati postove potpisane kao ime stranice. Dakle, radi se o 2-3 čovjeka maksimalno, ako i toliko. A hvala Bogu pa takvi pokažu svoje lice...The Realist wrote:Ne može se tek tako upasti i koristiti nečiji profil, makar to page bio. To je morao neko iz njegovog tima uraditi, ili on sam (mada bih prije rekao da neko iz tima to radi).marinko_odmilja wrote:Dr. Kravić je ovu glupost demantirao. Ta stranica je službeni page predizborne kampanje i neko je mogao neovlašteno upasti i poslati poruku, to barem danas nije teško. Vjerovatno ovi koji to sada koriste za dodatnu propagandu. Nepismenost je dokaz da nije u pitanju Kravić, a ne dokaz. Zar nisu već dodatno ocrnili ovog velikog čovjeka tokom kampanje bez ikakvog razloga.
- zateznistub
#1740 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Vidim ti stope u fildžanu...mitar mirić wrote:JoseMujica je srpče s Ilidže ali se kamufliralo kao tzv bosanac.
- bosna sar
#1741 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Semir Efendic izuzetno mlad pametan i jako obrazovan i napravice mnogo stvari
koje ovi prije njega nisu znali(htijeli,mogli,smijeli)Snaga.
koje ovi prije njega nisu znali(htijeli,mogli,smijeli)Snaga.
-
pino silvestre
#1742 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ja sam ti odgovorio na pitanje, a sad sta mislis pod poentom to ne znam. Evo ponovit cu jos jednom kratko, jaka bosna je puna bosnjaka, posebno puno bosnjaka uz drinu preko cijih obala su vazda dolazili koljaci i agresori, ja na svoj nacin pomazem bosnjackoj povratnickoj porodici, porodice koje zive na selu obicno su brojnije od onih u gradu. Da ne radim sutra bi otisao negdje na selo jer se od betona ne zivi, prema tome nadam se da si ovaj put dobio zadovoljavajuci odgovor.JoseMujica wrote:to i ja planiram
al to nije bila poenta pitanja
- JoseMujica
#1743 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
to je već konkretnije i pošteno 
- Tahta
#1744 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
valjda se program pravi n 4 god. mandata i valjda je na to pobijedio na izborima.Sad očekujemo samo u dobrinji investiciju od bar nekoliko stotina miliona marakaO'zone wrote:Pa čovjek fino kaže PLANIRAMO a ne IZGRADIT ćemo znaš li ti koliko dugo planiranje može trajati?Tahta wrote:Moje pitanje je kako je uspio čovjek obečati onolike kule i vile ???
samo nešto iz programa sa lokalnog nivoa -Dobrinja
"Na području naselja Dobrinja planiramo krenuti u izgradnju otvorenih bazena i rekreacionog centra, a u narednim fazama projekta planiramo omogućiti pravljenje kompleksa za banjsko rekreativni turizam, dovođenjem termalne vode na ovo područje sa Općine Ilidža, čiji su izvori manje od tri kilometra udaljeni od ovog područja."
Budžet općine Novi grad za 2012 je 26 miliona Km, ja sam mislio da je puno puno veći, sa ovim svaki načelnik može dati plate silnoj administarciji i zakrpiti koju rupu u sporednim ulicama.
Toliko buke oko opštinskih izbora a Kanton je fora tu su pare budžet kantona Sarajevo 820 milona
Ili glasači nisu glasali za program nego za nešto drugo?
ili ga nisu ni pročitali ??
ne smijem dalje da razmišljam ...
-
ladydarling
#1745 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ma on je obecavao dok je mamio narod da glasa za njega.tesko da ce ista od obecanog uraditi,ali vidjet cemo..
- Z ILEGALAC
#1746 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
uzeo si mi rijeci iz ustadrug profi wrote:Nije on nista slagao. Mogao bih se sa svim sloziti. Uopste nije rekao da mrzi grad nego da ga muslimani pretvaraju u dzamahiriju, sto se i meni cini. Mozda ti nisi svjestan, ali sve se ovdje ugađa vjernicima, a kad nesto kazes protiv preglasnog ezana, odmah si islamofob, ateista, ovakav-onakav, hajde seli, itd.
I ja licno mislim da sam kao borac ARBiH izdan, prevaren, marginalizovan i iskoristen za tudje ciljeve.
Mozete se vi ne slagati sa mnom ili sa njim, ali to je nasa precepcija ovog stanja ovdje.
Da se samo ogradim od njegove stranke, nju nikad ne bih podrzao, sve da mi je rođeni na listi.
ja idem u ilegalu

Uploaded with ImageShack.us
-
drug profi
#1747 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ja cu na sljedeci izborima da se kandidujem kao nezavisni kandidat, a planiram da izgradim kosmodrom, podzemnu zeljeznicu, organizujem trku svjetskog kupa na Mojmilu, ulicnu trku F1, i da Miljacka u toku kroz NG bude bistra i puna ribe, sto ce omoguciti razvoj kajakaskih sportova, ribickih prvenstava itd. to ce otvoriti mnoga radna mjesta, a omladini ce dati cilj u zivotu.
Glasajte za mene, glasajte za mene!
- illuminated
#1748 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ti si previse dobar za opstinu. kandiduj se za predjednistvo.drug profi wrote:Ja cu na sljedeci izborima da se kandidujem kao nezavisni kandidat, a planiram da izgradim kosmodrom, podzemnu zeljeznicu, organizujem trku svjetskog kupa na Mojmilu, ulicnu trku F1, i da Miljacka u toku kroz NG bude bistra i puna ribe, sto ce omoguciti razvoj kajakaskih sportova, ribickih prvenstava itd. to ce otvoriti mnoga radna mjesta, a omladini ce dati cilj u zivotu.
-
drug profi
#1749 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
I napravicu dzamiju sa dvije munare, koje ce obje biti visocije od utemeljiteljevog tornja.
Valja li sad ovo?
Valja li sad ovo?
- zateznistub
#1750 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
"Palniramo KRENUTI u izgradnju...."
Vrlo mudro i pametno sroceno!
Vrlo mudro i pametno sroceno!