Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
daddy-kool

#17226 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

sadie_forever wrote: 06/05/2020 01:52
i inace,vjerujem da se dzamije otvaraju jer dolazi druga trecina ramazana,masovno se daju vitre i zekjati...nebi bilo dobro da to ode nekome drugom.
Lično ne vidim razlog zašto je ograničenje otvaranja džamija samo za dnevne namaze?
Ako može za džumu, može i za sabah ili akšam.
DEMONIKA

#17227 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

daddy-kool wrote: 06/05/2020 03:35
animus wrote: 05/05/2020 23:20 I meni je ovo dosadilo i volio bi da nestane ali...
Vidjet cemo za 10 dana sta znaci javni prevoz, dzume i ostalo.
Strah me da opet svi ne zaglavimo jos 2 mjeseca u kucama. Ne ide to tako naglo. Na zapadu ni blizu nisu ovakvog popustanja a korona im ranije dosla. Nije mi jasno sto onda i fudbal ne puste ako su ovo ostalo najavili.
Izbjegavanje masovnih okupljanja i nošenje maski je ključno za sprečavanje novih velikih klastera. Vidjećemo kako će to funkcionisati, možda će najveći problem biti upravo javni prevoz.
:lol: :lol: :lol:
lol jašu jedni po drugima po kafanama, a tebi ništa u mozak, jebate :lol: :lol:
da je virus opasan misliš da bi se Halidi i Šerifi skupljali po kafanama jedni na drugima, svugdje u svijetu...koja si ti ubleha, de ba uključi mozak!
virus hara i opasan je do bola, osim za ljude s parama koji mogu platit kaznu,
e i u Austriji također, kokain valjda lijek
naivci, grohotom :lol: :lol:
DEMONIKA

#17228 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

daddy-kool wrote: 06/05/2020 03:31
stakasa wrote: 06/05/2020 01:36 Ako se nista dramaticno ne desi do kraja sedmice BiH vlasti i jos vise BeHa gradani ce s pravom moci konstatovati da su se fantasticno ponjeli u borbi sa koronom. U startu su preduzete drakonske mjere, u globalu su gradani pokazali zavidnu disciplinu, ocito je da virus svuda jenjava tako da se vrlo lako moze desiti da se sve karte poklope i da masovna zaraza i masovno umiranje kao sto se je desilo u Italiji, Spaniji ili Belgiji potpuno izostane, barem u ovom prvom krugu.
P.S.
Bez veze je ova prica narod stoka, nismo bolje ni zasluzili, u Svabe nema labavo itd
:thumbup:
Vrlo rano uvedeni lockdown je ključna mjera koja je u korijenu sasjekla pandemiju, građani uglavnom regovali disciplinovano, sad za sad dobro izgleda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DEMONIKA

#17230 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

daddy-kool wrote: 06/05/2020 03:41
i inace,vjerujem da se dzamije otvaraju jer dolazi druga trecina ramazana,masovno se daju vitre i zekjati...nebi bilo dobro da to ode nekome drugom.
Lično ne vidim razlog zašto je ograničenje otvaranja džamija samo za dnevne namaze?
Ako može za džumu, može i za sabah ili akšam.
ali ključno je lockdown :mrgreen:
osim za džumu, a more i za akšam i sabah
last mohicans

#17231 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Jebo ga lockdown, ko ga izmisli. Ljudi opsjednuti istim, svrasavaju na pomen. Dokazano da nije karantenska bolest, svabo reko da je zakasnio s karantenom i da je vrhunac bio prije uvođenja istog, vjerovatno i kod nas. Jeste pomogao da ne bude pritisak na bolnice, ali da je bio ključan, ne mkze me niko ubijediti ničim. Pa ljudi su se opustili ima 20 dana,pa gdje su ti klasteri silni, kad je prisutan i dalje, jelde? Ljudi se satrali govoreci ovdje na forumu da nije moguce, zdrava logika potvrđuje da je stigao u naku BL prije NY ili da je harao po Italiji cijeli januar, februar, mozda i decembar, da bi vrhunac dosegao u martu, eto kod nas za dan zena se ukazao. Jeste, al u ku..cu. Evo ljudi u Parizu dokazali da je covjek u decembru preminuo pozitivan na coronu. Kinez ga prijavio kad su počeli padati po ulici, kad je iscurilo na drustvene mreze, krili kao Chernobil, a do tada asimptomatični landarali po svijetu, pa i kod nas. Mi im čak temperaturu mjerili u Neumu,jbt. :lol: Ne znam koliko ti seroloski testovi kostaju, dođe mi da sam testiram sebe i svoje,jer smo svi u februaru i početkom marta imali simptome. Nije se testiralo,nije ni bilo corone.
daddy-kool

#17232 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

last mohicans wrote: 06/05/2020 04:19 Dokazano da nije karantenska bolest,
Gdje je dokazano?
last mohicans

#17233 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

"
Bild" došao u posjed šokantanog izvještaja: Kina je prevarila cijeli svijet
Zataškavali informacije o virusu korona ne bi li se što prije opremila zaštitnom opremom od ostatka svijeta.
"Bild" došao u posjed šokantanog izvještaja: Kina je prevarila cijeli svijet

Kina je navodno lagala svijetu o epidemiji virusa korona ne bi li stekla prednost te pokupovala zalihe zaštitnih maski na međunarodnom tržištu prije nego što su one postale najtraženija roba.

Tako barem tvrdi američki tajni izvještaj koji je objavio njemački tabloid "Bild".
Bagra, narandzasti, ti si na redu da raskrinkaš Kineze.
last mohicans

#17234 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

daddy-kool wrote: 06/05/2020 04:29
last mohicans wrote: 06/05/2020 04:19 Dokazano da nije karantenska bolest,
Gdje je dokazano?
@salik79 ce ti dokaze dati, ako bude ljubazan. Idem spavati. Samo cu reci da bi smrtnost trebala biti poput morbila, ebole i sličnih virusnih infekcija, a kod ovog nije ni blizu. Odgledaj makedonca, drugo gostovanje, on navodi argumente. I gripa je smrtna, pa nas nikad ne zamandalise. Drz se ti lockdowna, sto je sigurno, sigurno.
daddy-kool

#17235 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Ima li negdje da to piše, nemojte živi bili više youtube videa. Kod Amerikanaca Covid-19 jeste karantinska bolest.

https://www.hhs.gov/answers/public-heal ... index.html
daddy-kool

#17236 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

last mohicans wrote: 06/05/2020 04:35 I gripa je smrtna, pa nas nikad ne zamandalise.
Zar ti to ne govori ništa?
emmir1

#17237 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

last mohicans wrote: 06/05/2020 04:19 Jebo ga lockdown, ko ga izmisli. Ljudi opsjednuti istim, svrasavaju na pomen. Dokazano da nije karantenska bolest, svabo reko da je zakasnio s karantenom i da je vrhunac bio prije uvođenja istog, vjerovatno i kod nas. Jeste pomogao da ne bude pritisak na bolnice, ali da je bio ključan, ne mkze me niko ubijediti ničim. Pa ljudi su se opustili ima 20 dana,pa gdje su ti klasteri silni, kad je prisutan i dalje, jelde? Ljudi se satrali govoreci ovdje na forumu da nije moguce, zdrava logika potvrđuje da je stigao u naku BL prije NY ili da je harao po Italiji cijeli januar, februar, mozda i decembar, da bi vrhunac dosegao u martu, eto kod nas za dan zena se ukazao. Jeste, al u ku..cu. Evo ljudi u Parizu dokazali da je covjek u decembru preminuo pozitivan na coronu. Kinez ga prijavio kad su počeli padati po ulici, kad je iscurilo na drustvene mreze, krili kao Chernobil, a do tada asimptomatični landarali po svijetu, pa i kod nas. Mi im čak temperaturu mjerili u Neumu,jbt. :lol: Ne znam koliko ti seroloski testovi kostaju, dođe mi da sam testiram sebe i svoje,jer smo svi u februaru i početkom marta imali simptome. Nije se testiralo,nije ni bilo corone.

Nije francuz preminuo, živ je.
Kako bi inače dokazali, testirali su ga jer je imao upalu pluća i pokazalo se da je imao koronu.

Ja sam prilična mišljenja, naravno ne sasvim siguran, no da je u Sarajevu mogla da bude korona u januaru.

Zbog nekoliko stvari.

Nikada gripa nije bila tako masovna, kod curice u skoli ih je bilo samo 5 u razredu.
11 djece je bilo na rodjendanu i apsolutno svi su u narednih nekoliko dana razvili simptome.
Mi svi u kući smo dobili gripu.

Nadalje, apsolutno svi učitelji i nastavnici u školi su bili bolesni.

Na trenizima gdje djeca treniraju nije bilo po par djece prisutno.

Mene konkretno nikada gripa ne uhvati, ne znam jesam li 2 puta imao neku temperaturu.

Ustao ujutro sve me boli, kontam ružno spavao.
Mišići bole, temperatura 38.5, jedva hodao od bolova u ledjima.
Kod supruge isto sve.

Kod velikog broja poznanika sve isto i baš su isticali da im nikada ovako nije bilo i da je baš žestoko stislo.

Kod dječice bukvalno malo temperature i ništa drugo.

Po meni su ovo sve indicije da je velika vjerovatnoća da smo mi imali koronu u januaru.

I zaista bi bilo zanimljivo da se urade testiranja
Heller

#17238 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Heller »

DEMONIKA wrote: 06/05/2020 01:49 vidi ove sa dzamijama i teravijama iz anamo one neke države ovdje piše li piše :roll:
jadna je toj tvojoj svekrvi majka koja je rodi da ima tebe u blizini
HAHAHA pa nije mi u blizini

i inace,vjerujem da se dzamije otvaraju jer dolazi druga trecina ramazana,masovno se daju vitre i zekjati...nebi bilo dobro da to ode nekome drugom.Ja sam ove god odlucila dati u Africku zemlju,IZ me vise nece vidjeti
Nek Nwanko Mupete ima snage da složi još sedam komada pa ti hrani Sadeta.
Heller

#17239 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Heller »

emmir1 wrote: 06/05/2020 07:37
last mohicans wrote: 06/05/2020 04:19 Jebo ga lockdown, ko ga izmisli. Ljudi opsjednuti istim, svrasavaju na pomen. Dokazano da nije karantenska bolest, svabo reko da je zakasnio s karantenom i da je vrhunac bio prije uvođenja istog, vjerovatno i kod nas. Jeste pomogao da ne bude pritisak na bolnice, ali da je bio ključan, ne mkze me niko ubijediti ničim. Pa ljudi su se opustili ima 20 dana,pa gdje su ti klasteri silni, kad je prisutan i dalje, jelde? Ljudi se satrali govoreci ovdje na forumu da nije moguce, zdrava logika potvrđuje da je stigao u naku BL prije NY ili da je harao po Italiji cijeli januar, februar, mozda i decembar, da bi vrhunac dosegao u martu, eto kod nas za dan zena se ukazao. Jeste, al u ku..cu. Evo ljudi u Parizu dokazali da je covjek u decembru preminuo pozitivan na coronu. Kinez ga prijavio kad su počeli padati po ulici, kad je iscurilo na drustvene mreze, krili kao Chernobil, a do tada asimptomatični landarali po svijetu, pa i kod nas. Mi im čak temperaturu mjerili u Neumu,jbt. :lol: Ne znam koliko ti seroloski testovi kostaju, dođe mi da sam testiram sebe i svoje,jer smo svi u februaru i početkom marta imali simptome. Nije se testiralo,nije ni bilo corone.

Kako bi inače dokazali, testirali su ga jer je imao upalu pluća i pokazalo se da je imao koronu.

Ja sam prilična mišljenja, naravno ne sasvim siguran, no da je u Sarajevu mogla da bude korona u januaru.

Zbog nekoliko stvari.

Nikada gripa nije bila tako masovna, kod curice u skoli ih je bilo samo 5 u razredu.
11 djece je bilo na rodjendanu i apsolutno svi su u narednih nekoliko dana razvili simptome.

Mene konkretno nikada gripa ne uhvati, ne znam jesam li 2 puta imao neku temperaturu.

Kod supruge isto sve.

Kod velikog broja poznanika sve isto i baš su isticali da im nikada ovako nije bilo i da je baš žestoko stislo.

Po meni su ovo sve indicije da je velika vjerovatnoća da smo mi imali koronu u januaru.

Ja sam prvi put u januaru u životu imo gripu. Šta je ono bog te nejebo. Rastajem se s životom. Ko mahmurluk od dva litra prepečenice.
emmir1

#17240 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Heller wrote: 06/05/2020 07:49

Zbog nekoliko stvari.

Kod supruge isto sve.

Ja sam prvi put u januaru u životu imo gripu. Šta je ono bog te nejebo. Rastajem se s životom. Ko mahmurluk od dva litra prepečenice.

Zaista bih volio masovno serolosko testiranje u Sarajevu sa pouzdanim testovima.

Isto se sve dešavalo i u Hrvatskoj.

Kod nas su skole i firme bile destkovane bolovanjima i izostancima.

Npr.

Mi nismo išli doktoru, komšije su vodile curicu.
I apsolutno nisu znali šta joj je, te upala mokracnog mjehura, te neka nespecificna pneumonija....bukvalno lutali sa dijagnozama

Supruga kod mene je kašljala najmanje mjesec i po dana.
daddy-kool

#17241 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Možeš se i privatno testirati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17243 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Važe li još uvijek odluke za mlađe od 18 i starije od 65, ono o neizlaženju vani ili je to ukinuto sa 03.05.?
Hajlac

#17244 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hajlac »

Isto tako nikad nemam sezonsku gripu a stalno se krecem medju razlicitim ljudima.

U februaru odjednom dva dana 39.5 uz groznicu tokom noci, nemogucnost spavanja... Uspjesno skinuo sa 3-4 kesice TylolHota tokom tih 48h.

Dalje bilo preslo u suho pa blago produktivno kasljanje i plucnu temperaturu od oko 38C, koja mi se zadrzala brat bratu sedmicu dana :shock:
Glava i pluca boljela pri kasljanju i cak vrlo silovitom kihanju 2-3 od tih dana.

Spala tek kad sam po preporukama 5 dana pio Xiclav 2X(ovo mi je prvi antibiotik u zadnjih bar 5 godina...), sto ce reci da je vjerovatno doslo i do sekundarne bakterijeske infekcije pluca.

Ja se ne sjecam ikad u zivotu da sam imao groznicu uz visoku temperaturu.

Svo to vrijeme sam se odmah poceo trpati :D probioticima, GeloMyrtolom (pomaze sluznici disnih organa), multivi taminima i mineralima, kefirom, unoseci dosta tecnosti itd.

Cisto sumLJam da je ovo bila "obicna" H1N1...
Last edited by Hajlac on 06/05/2020 09:15, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#17245 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ne vazi vise nista kod bosanca, dokazo doktor magistar Smajo sa buvljaka da je sve to prevara.

I ti svasta pitas.
perfect_guy

#17246 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

Tomahawk11 wrote: 06/05/2020 08:57 Važe li još uvijek odluke za mlađe od 18 i starije od 65, ono o neizlaženju vani ili je to ukinuto sa 03.05.?
trebalo bi da je ostalo ono po tri dana
Tomahawk11
Globalni moderator

#17247 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

perfect_guy wrote: 06/05/2020 08:59
Tomahawk11 wrote: 06/05/2020 08:57 Važe li još uvijek odluke za mlađe od 18 i starije od 65, ono o neizlaženju vani ili je to ukinuto sa 03.05.?
Znači pon, sri, pet za djecu.
Uto, čet, sub za starije?
dječak sa šibicama wrote: 06/05/2020 08:58 Ne vazi vise nista kod bosanca, dokazo doktor magistar Smajo sa buvljaka da je sve to prevara.

I ti svasta pitas.
Važi kod sirotinje kad te zaustavi i piše halali huso materi.
stakasa

#17248 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

sadie_forever wrote: 06/05/2020 02:05
DEMONIKA wrote: 06/05/2020 02:02 ne kvotaj me sadie! nisam te kvotala, ajde talasaj tom jadi koji te oženio, iz ko zna kojih razloga, jadan!
Nisi me kvotala ali pricas o meni,nemoj mislit da to mozes bez da te kvotam :D i otkud ti to da sam ja udata? :D
Vala neka si, i njenog (svekrvinog) je zuluma bilo dosta vise :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#17249 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote: 06/05/2020 09:01
perfect_guy wrote: 06/05/2020 08:59
Znači pon, sri, pet za djecu.
Uto, čet, sub za starije?
dječak sa šibicama wrote: 06/05/2020 08:58 Ne vazi vise nista kod bosanca, dokazo doktor magistar Smajo sa buvljaka da je sve to prevara.

I ti svasta pitas.
Važi kod sirotinje kad te zaustavi i piše halali huso materi.
utorak,četvrtak,subota za djecu
banjaluka078
Moderator

#17250 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Sad odjednom nije više tako opasan da se svaki pozitivni, čak i bez simptoma, mora zatvarati u karantin na 14 dana? Dolaziće im sestra iz porodične izmjeriti temperaturu i vidjeti stanje dva puta dnevno, čak ne neko iz HES-a, nego "obična" sestra i to je to.
Šeranić je do kraja ovog mjeseca najavio i promjenu strategije testiranja i zbrinjavanja zaraženih osoba na način kako se radi npr. u Austriji i Švicarskoj.

"To je sistem nadzora kao nad virusom influenca jer daju iste simptome i prenose se na isti način. Kao što imamo situaciju da kod lakih simptoma virusa influenca boravite kući, pijete vitamin C, paracetamol i tekućinu – tako će vjerovatno biti u narendom periodu kada je u pitanju koronavirus. Mi pratimo preporuke i sve ostalo i tako ćemo uskladiti način rada“, rekao je Šeranić i najavio ukidanje karantina za osobe s lakšim simptomima.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-rs-u- ... /200506023
Last edited by banjaluka078 on 06/05/2020 09:43, edited 2 times in total.
Locked