last mohicans wrote: ↑06/05/2020 04:19
Jebo ga lockdown, ko ga izmisli. Ljudi opsjednuti istim, svrasavaju na pomen. Dokazano da nije karantenska bolest, svabo reko da je zakasnio s karantenom i da je vrhunac bio prije uvođenja istog, vjerovatno i kod nas. Jeste pomogao da ne bude pritisak na bolnice, ali da je bio ključan, ne mkze me niko ubijediti ničim. Pa ljudi su se opustili ima 20 dana,pa gdje su ti klasteri silni, kad je prisutan i dalje, jelde? Ljudi se satrali govoreci ovdje na forumu da nije moguce, zdrava logika potvrđuje da je stigao u naku BL prije NY ili da je harao po Italiji cijeli januar, februar, mozda i decembar, da bi vrhunac dosegao u martu, eto kod nas za dan zena se ukazao. Jeste, al u ku..cu. Evo ljudi u Parizu dokazali da je covjek u decembru preminuo pozitivan na coronu. Kinez ga prijavio kad su počeli padati po ulici, kad je iscurilo na drustvene mreze, krili kao Chernobil, a do tada asimptomatični landarali po svijetu, pa i kod nas. Mi im čak temperaturu mjerili u Neumu,jbt.

Ne znam koliko ti seroloski testovi kostaju, dođe mi da sam testiram sebe i svoje,jer smo svi u februaru i početkom marta imali simptome. Nije se testiralo,nije ni bilo corone.
Nije francuz preminuo, živ je.
Kako bi inače dokazali, testirali su ga jer je imao upalu pluća i pokazalo se da je imao koronu.
Ja sam prilična mišljenja, naravno ne sasvim siguran, no da je u Sarajevu mogla da bude korona u januaru.
Zbog nekoliko stvari.
Nikada gripa nije bila tako masovna, kod curice u skoli ih je bilo samo 5 u razredu.
11 djece je bilo na rodjendanu i apsolutno svi su u narednih nekoliko dana razvili simptome.
Mi svi u kući smo dobili gripu.
Nadalje, apsolutno svi učitelji i nastavnici u školi su bili bolesni.
Na trenizima gdje djeca treniraju nije bilo po par djece prisutno.
Mene konkretno nikada gripa ne uhvati, ne znam jesam li 2 puta imao neku temperaturu.
Ustao ujutro sve me boli, kontam ružno spavao.
Mišići bole, temperatura 38.5, jedva hodao od bolova u ledjima.
Kod supruge isto sve.
Kod velikog broja poznanika sve isto i baš su isticali da im nikada ovako nije bilo i da je baš žestoko stislo.
Kod dječice bukvalno malo temperature i ništa drugo.
Po meni su ovo sve indicije da je velika vjerovatnoća da smo mi imali koronu u januaru.
I zaista bi bilo zanimljivo da se urade testiranja