Da nece moci bez Komsica jasno je bilo. I naravno nemoras ni objasjavati na koju politiku mislis u cijem interesu Komsic radi. To sigurno nisu politike Covica i Dodika koji nas haman nisu uvukli u EU. Ali Komsic i ta politike ne daju.Novak20 wrote: ↑23/01/2024 14:11Ne znam za većinu ali meni će biti kriva komplet politika u čijem interesu Komšić radi.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑23/01/2024 13:59A ja sam 99% siguran da ce vecini na forumu Komsic biti kriv za ne otvaranje pregivora.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 13:57 Čitam izjave nakon ovog sastanka i mogu reći da sam 99% siguran da u martu nećemo otvoriti pregovore.
Iz svih izjava kako prepreka nema se jasno može iščitati da su prepreke ogromne.
Hajde što nema ništa od EU ali nema ništa ni od njihovih fondova.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
plavi_E
#17201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- BHCluster
#17202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da trojka je tu samo da da muslimanski potpis ipak su fotelje bitnije. Tako je i doslo do ovoga sto sad zivimo.dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 14:13 O Komsicu se polemise jer je dio politike, koja je sudionik u stvaranju trenutnog stanja, da Ursula i Plenkovic ko brat i sestra dodju u Sarajevo i sastance dogovaraju, jedu cevape sa Smitom, odlucuju.
Treba konacno rascivijati kako je do toga doslo.
Najlakse je kriviti Trojku, ali nije Trojka vladala sve ove godine. Nisu trojkini kadrovi "lobirali" po briselskim hodnicima.
Nije trojka zabadala prst u oko Hrvatskoj i Hrvatima. Vec upravo gospodin Bakir i gospodin Zeljko Komsic.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da nije. Jer da je zeljki uistinu stalo vise do drzave nego do sebe, nasao bi sebi zamjenu.palermo wrote: ↑23/01/2024 13:46U sadasnjoj konstelqciji odnosa to jeste podrska Covicu. Iako ja razumijem da ljudi to ne misle.Chmoljo wrote: ↑23/01/2024 13:44Citas ono sto zelis da je napisano. I sad te neko treba ubjedjivati da je nebo plavo.
Mogu odokativno re i da to niki nije napisao, nego da su ljudi ogorceni na njegovo ubleharenje. To sto ti takav stav izjednacavas sa automatskom podrskom covicu, drug to je stvarno do tebe.
Al opet, jeste.
-
plavi_E
#17204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
O Komsicu se pise jer je uzrupirao zagrebacki veto u Presjednistvu BiH. To je sve. I to je to zabadanje oka Hrvatskoj o kojoj govoris.dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 14:13 O Komsicu se polemise jer je dio politike, koja je sudionik u stvaranju trenutnog stanja, da Ursula i Plenkovic ko brat i sestra dodju u Sarajevo i sastance dogovaraju, jedu cevape sa Smitom, odlucuju.
Najlakse je kriviti Trojku, ali nije Trojka vladala sve ove godine. Nisu trojkini kadrovi "lobirali" po briselskim hodnicima.
Nije trojka zabadala prst u oko Hrvatskoj i Hrvatima. Vec upravo gospodin Bakir i gospodin Zeljko Komsic.
-
plavi_E
#17205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovdje se svi prave mutavi i kao da ne znaju kakvo bi bilo stanje da su u Presjednistvu Covic i Dodik sjedili zajedno. Pa Dodik je odustao od nove kandidature jer je znao da nece sjediti sa Covicem u Presjednistvu.
- dječak sa šibicama
#17206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nebi bilo lose da neko priopci sirokom gradjanstvu koje to reforme Nizozemska trazi za svoj glas DA.
Bas me zanima sta su prioriteti, jer ima jos milion reformi koje treba odraditi nakon ulaska u pregovore ili kandidatski status ili za sta se vise mi kao borimo.
Bas me zanima sta su prioriteti, jer ima jos milion reformi koje treba odraditi nakon ulaska u pregovore ili kandidatski status ili za sta se vise mi kao borimo.
-
Officer Crabtree
#17207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bolje Zagreb nego Split.
- tramvajtrojka
#17208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
plavi_E wrote: ↑23/01/2024 14:22O Komsicu se pise jer je uzrupirao zagrebacki veto u Presjednistvu BiH. To je sve. I to je to zabadanje oka Hrvatskoj o kojoj govoris.dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 14:13 O Komsicu se polemise jer je dio politike, koja je sudionik u stvaranju trenutnog stanja, da Ursula i Plenkovic ko brat i sestra dodju u Sarajevo i sastance dogovaraju, jedu cevape sa Smitom, odlucuju.

Godina 2024a Komšić stoji ispred propalog gradilišta mosta Pelješac ciju je gradnju uspješno stopirao
al u nekoj virtualnoj patriotskoj stvarnosti
-
DonieBrasco
#17209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da vas pitam iskreno, da li neko od vas zaista misli da ce se dogovoriti tri strane ne samo izborni, nego sve so treba do kraja februara - marata, i da cemo dobiti pristup pregovorima ?
Ja sam ranije iznio svoje misljenje, ne da nece nego ce haos biti, a onda ce Šmit da namente izborni zakon kako hoce Covic uz to sto ce prevariti sve ostale građane za tehnicki dio. Ovo ostalo mozda neke sitnice nametne i ostaje nam rahat patnja.
Ja sam ranije iznio svoje misljenje, ne da nece nego ce haos biti, a onda ce Šmit da namente izborni zakon kako hoce Covic uz to sto ce prevariti sve ostale građane za tehnicki dio. Ovo ostalo mozda neke sitnice nametne i ostaje nam rahat patnja.
- BHCluster
#17210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nista kontra Splita!
-
plavi_E
#17211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kretensko-debilno prosipanje suplje ne pomaze. Komsic je tu da onemoguci zagrebacki veto u presjednistvu BiH. Peljeski most je dokaz da BiH nece u skoro ili nikad u EU. Jer da je suprotno nebi bilo nikakve potrebe za tom mostom. Most je EU projekat oni su ga finansirali najvecim djelom. Taj projekat je toliko bio btan EU da su ga progurali i bez razgranicenja na moru izmedju BiH I HR. Sto je u suprotnosti sa principom vladavine prava na kojem pociva EU.
- BHCluster
#17212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Iskreno mislim da ce Šmit da namente izborni zakon, s tim da ce biti upravo ono sto se oni dogovore. A ond ce im Šmit biti izgovor da se operu pred glasacima.DonieBrasco wrote: ↑23/01/2024 14:30 Da vas pitam iskreno, da li neko od vas zaista misli da ce se dogovoriti tri strane ne samo izborni, nego sve so treba do kraja februara - marata, i da cemo dobiti pristup pregovorima ?
-
splinter
#17213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To što je ona izjavila tada je drugi par opanaka i nema veze sa njenim twitom o nepoštivanju institucija jedne suverene države.JohnnyS wrote: ↑23/01/2024 14:02Jel to ova Jadranka Kosor rekla?
https://n1info.ba/vijesti/jadranka-koso ... jednistva/
A ja sam izjavio da je plenković obični jazavac. Uostalom, njegov potez samo govori o njemu samome, pa tako jazavac npr. ode jednom reisu na noge, ali izbjegne susret u predsjedništvu države u kojoj je u zvaničnoj posjeti.
Ma mislim ono, beskonačno nebitna kreatura, ne znam koji qrac ga i komentiram uopće.
-
palermo
#17214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa nisma ja nikada Komsu smatrao nekim haman polticarom, niti nekim kapacitetom. On je za mene prevashodno simbol. Al ok, ima se.pravo postaviti to pitanje. Volio bih i ja da je Komso Mandela, al jebi ga nije.JohnnyS wrote: ↑23/01/2024 13:50Što gospodin Komšić ne obiđe malo svoju jedinu domovinu, a ne da ne smije preći Bulevar?palermo wrote: ↑23/01/2024 12:30Ma nije ni to tacno. Niti je Komsic proizveo ustasluk, niti je ustasluk proizveo Komsica.
Komsic je zapravo samo projicirana slika covjeka kakavog bi vecina pro BiH ljudi ( nazalost, to su uglavnom Bosnjaci) zeljeli vidjeti. Hrvat, koji osjeca Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu.
Mada, kada konkretno govorimo o prelasku bulevara, odgovor je prilicno jednostavan. Ne da mu Covke kao stvari i nesumljvi gospodar svega onog sto se oznacava hrvatskim zivotnim prostoro.
- BHCluster
#17215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako to sad, zar put Bosne i Hercegovine ne ide preko Zagreba kao sto tvrde pajseri na forumu?- Naravno, u vašim je rukama da prihvatite ovaj put koji ste odabrali I da vas ništa ne skrene s ovog kursa, rekla je Leyen.
- JohnnyS
#17216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Možda ne ide preko Zagreba, ali sigurno ne ide preko onih destinacija koje je Zahiragić spominjao, a koje nisu ni nekim forumašima mrske
-
Lug
#17217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma djaba im govoriti, treba ih samo ignorisati..
Komsic je nastao kao produkt politike Zg/Bg, razgradnje drzave BiH. Sve su stavili pod svoju kontrolu od Vijeca ministara gdje redovno preglasavaju Bosnjake i sva druga ministarstva. A sto se ne spominje vise zastupljenost u drzavnim institucijama, rukovodeci kadar, gdje su ti isti Hrvati pod pokroviteljstvom Zg uzurpirali duplo vise pozicija, Srbi takodjer puno vise mjesta nego im pripada, Bosnjaci duboko u minusu. Uz Ustavni sud Predsjednistvo je zadnja brana drzave BiH. Znaju oni to dobro zato ovolika dreka, malo im fali ali bez Predsjednistva ne mogu. Dakle, Komsic je samo odbrana BiH pred nasrtajima suseda i komsija jer bez predsjednistva ne mogu legalno ispuniti cilj gusenja BiH i Bosnjaka u njoj.
a sta kaze mi smo najveci prijatelji BiH.. jao to je isto kao kad se sam covjek hvali da je pametan, posten, a niko drugi to vise ne kaze, koji idiotluk.
-
DonieBrasco
#17218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima li reakcija od strane Trojke, Dodika ?
-
Lug
- relativno84
- dr_Evil
#17221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni je iskreno impresivna brojnost H faktora na ovom forumu. Fantasticno, mozda ipak bude nesto od multieticne BiH. 
- BHCluster
#17222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako ne ide kad su tvrdili da ide?
Last edited by BHCluster on 23/01/2024 14:52, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
- Ozimician
#17224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ne kontas poentu - fora i jeste u tome sto ta politika popustanja Covicu nikad nije donijela nista, kako za vrijeme SDA, tako i sada. Dakle ista politika nastavila da se vodi. U sustini i glasalo se protiv Bakira jer je previse popustljiv bio.pemanapemani wrote: ↑23/01/2024 13:45Htjeli da ododbrovolje Čovića koji je tri mjeseca prije tih izbora dočekao ratnog zločinca Kordića?Ozimician wrote: ↑23/01/2024 13:23Moguce i mig od Bakira._BataZiv_0809 wrote: ↑23/01/2024 13:19
Uz adekvatnu kampanju naravno da bi.
Je li Anto imao ijedan plakat?
Kad god krene prica o drzavi i njenoj odbrani u Predsjednistvu, ta 2014. je kljucna.
Mozda su namjere obojice cak i bile dobre tada, ono da se Covic "odobrovolji". Who knows.
Problem - eskalacija nastaje kad puca tikva izmedju Bakira i Covica.![]()
Danas taj Čovićev doček ratnog zločinca nabijaju na nos trojci, a od toga prošlo deset godina.
Dakle, tada je bilo patriotski sarađivati sa Čovićem koji je prije tri mjeseca dočekao ratnog zločinca, a danas, 10 godina od dočeka je saradnja sa Čovićem izdaja.
To je ta Komšina partiotsko građanska logika.
- BHCluster
#17225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pozeljni partneri?