Toliko pljuvani jugOzimician wrote: ↑13/02/2024 11:26 Jbg, ocito onda ne nude dovoljno dobre uslove dok je tako ili su to fejk oglasi.
I ja sam se javljao na more takvih oglasa koji su stajali mjesecima (kad sam tek dolazio, pisao sam o tome), rijetko koji da ti posalje auotmatski e-mail sa odbijenicom i onda se stice dojam da se niko ne javlja na te oglase.
Eto ti imas drugacija iskustva, sve OK, postujem, ali ja nisam upoznao nijedan bracni par koji je po dolasku u Njemacku dobio takva primanja.
Da li si ti u Njemackoj takodjer ili ?
Pogledaj malo Linkedin većih kompanija u Minhenu recimo. Dosta naših ljudi ima na rukovodećim / senior pozicijama tamo. Garantujem ti da niko nema ispod ove plate. Huawei u Minhenu ima i naših bračnih parova... I nemojmo se zavaravati da je u Sarajevu lakše kupiti stan sa dvije plate od 3500 što je početna senior plata u IT-u a opet tako nedostižna većini. Ako je uspjeh imati nekretninu, bračni par će je podjednako teško kupiti i u SA i u Minhenu, samo na kraju je lako skontati koja više vrijedi.