Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wolf420 wrote:
Nista ni od uploada, isto vrijedi kao i za ovo prvo sto si napisao. Vecina provajdera ove vrste u svijetu ima slican princip, ne bas kao kod nas da ti je 10-15 punja upload manji, ali je manji uglavnom. Statistika govori da je kolicina dl saobracaja toliko puta veca u odnosu na up saobracaj i iz toga je ovo proizaslo. Zasto bi omogucili 5 korisnika da ima 40/40 kada mogu sa istim brojem resursa imati 10 korisnika brzine 40/4 (ovo 4 mi se rijetko kad dogodilo).
Ima i ta mjesta, valjda ce nas nekad pocastit vecim uploadom
Sto se brzine tice , kod mene je konstantno 40/4 , rijedak je slucaj da padne ispod toga , ne ureklo se
made_in_sarajevo wrote:telemach/HS je zvanicno napisao da ce u drugoj polovini februara biti sve zavrseno i nista. pa su prebacili na mart jednom pa drugi put. poslovni taj dio im je FUJ. ja kad posaljem ispred svoje firme ponudu da cu posao odraditi za 25 dana onda ima da ga odradim pa makar na glavi dubio. ja sam to napisao i potpisao. ako ne uradim to za 25 dana onda me ljudi pocnu zivkati,prozivati, razvlace placanje racuna i slicno. ja sam sebi kriv za to. oni da su stavili ocekujemo u februaru ali uz moguce probleme moze se probiti i do marta niko im A ne bi rekao. ovako su zvanicno datum opalili i onda kazu eh ne mozemo mi to evo ovako cemo. izvinite vi svi koji to pravdate ali to tako ne ide u normalnom svijetu pa cak ni kod nas. ne pise se dzaba i jer je nekome dosadno rok izrade, rok placanja.
ja se osjecam zakinutim za ovo prebacivanje, osjecao sam se zakinutim cim su oko nove godine sjebali kanale i sad kao dugogodisnji korisnik i sto se osjecam prevarenim,a zakonski su oni dosta toga prekrsili, imam pravo da trazim da se onaj datum 1.8 pomjeri bar za mjesec dana, bar nama korisnicima koji jos uvijek cekamo taj famozni novi signal. sve je to u vidu dobre poslovne saradnje, zadovoljnih korisnika i slicno.
ovako ce imati vazda da ih neko proziva,da im se psuje, da se raskidaju ugovori. cim su oni na vrat na nos pustili prosirene kanale na KID onda je jasno da uopste nije mali broj ljudi koji je raskino ugovor. jos nesto sto nije suplja uopste niti mahalska, telekom kad je pustio ovu akciju novi prikljucak,osmijeh nesto po danu je imao 1000 novih prijava. sad ce se vas pola smijati ali je to tako,a ocigledno su iz telamacha to vidjeli pa preko noci pustaj prosireni paket,evo sve moze samo neka vas.
da su od prvog dana posteni, da odma kazu sta je i kako je,gdje problem i koliko ce se cekati, ja sam ubjedjen da im niko A ne bi progovorio. ovako su sami sebi belaj navukli da su im korisnici ljuti, da se svadjaju i slicno. ovdje je milion puta ponovljeno jedno pitanje, da bi se HS korisnik tek juce udostojio (valjda se smilovali da mu odobre to) napisao koji kanali spadaju pod koje pakete, da se jasno zna,a ne preko 130 kanala... sa ovom supljom, svaki dan neka nova informacija,juce nije moglo nista,danas sve moze, mene licno sve vise nervira i smeta mi. evo ja sam pustio ne diram nista, moja tv sam isprobao i odjavio, meni odgovora osim interneta jer je mala brzina ali i to ce se sad popraviti. oni nek nastave ovako kako sad rade pa hvala lijepo moja tv uzmem.
u čemu je sad problem?ideš gdje smatraš da ti je bolje!!
made_in_sarajevo wrote:telemach/HS je zvanicno napisao da ce u drugoj polovini februara biti sve zavrseno i nista. pa su prebacili na mart jednom pa drugi put. poslovni taj dio im je FUJ. ja kad posaljem ispred svoje firme ponudu da cu posao odraditi za 25 dana onda ima da ga odradim pa makar na glavi dubio. ja sam to napisao i potpisao. ako ne uradim to za 25 dana onda me ljudi pocnu zivkati,prozivati, razvlace placanje racuna i slicno. ja sam sebi kriv za to. oni da su stavili ocekujemo u februaru ali uz moguce probleme moze se probiti i do marta niko im A ne bi rekao. ovako su zvanicno datum opalili i onda kazu eh ne mozemo mi to evo ovako cemo. izvinite vi svi koji to pravdate ali to tako ne ide u normalnom svijetu pa cak ni kod nas. ne pise se dzaba i jer je nekome dosadno rok izrade, rok placanja.
ja se osjecam zakinutim za ovo prebacivanje, osjecao sam se zakinutim cim su oko nove godine sjebali kanale i sad kao dugogodisnji korisnik i sto se osjecam prevarenim,a zakonski su oni dosta toga prekrsili, imam pravo da trazim da se onaj datum 1.8 pomjeri bar za mjesec dana, bar nama korisnicima koji jos uvijek cekamo taj famozni novi signal. sve je to u vidu dobre poslovne saradnje, zadovoljnih korisnika i slicno.
ovako ce imati vazda da ih neko proziva,da im se psuje, da se raskidaju ugovori. cim su oni na vrat na nos pustili prosirene kanale na KID onda je jasno da uopste nije mali broj ljudi koji je raskino ugovor. jos nesto sto nije suplja uopste niti mahalska, telekom kad je pustio ovu akciju novi prikljucak,osmijeh nesto po danu je imao 1000 novih prijava. sad ce se vas pola smijati ali je to tako,a ocigledno su iz telamacha to vidjeli pa preko noci pustaj prosireni paket,evo sve moze samo neka vas.
da su od prvog dana posteni, da odma kazu sta je i kako je,gdje problem i koliko ce se cekati, ja sam ubjedjen da im niko A ne bi progovorio. ovako su sami sebi belaj navukli da su im korisnici ljuti, da se svadjaju i slicno. ovdje je milion puta ponovljeno jedno pitanje, da bi se HS korisnik tek juce udostojio (valjda se smilovali da mu odobre to) napisao koji kanali spadaju pod koje pakete, da se jasno zna,a ne preko 130 kanala... sa ovom supljom, svaki dan neka nova informacija,juce nije moglo nista,danas sve moze, mene licno sve vise nervira i smeta mi. evo ja sam pustio ne diram nista, moja tv sam isprobao i odjavio, meni odgovora osim interneta jer je mala brzina ali i to ce se sad popraviti. oni nek nastave ovako kako sad rade pa hvala lijepo moja tv uzmem.
Svaka ti je na mjestu. Upravo to. Kada sam cuo da telemach preuzima hs na prvu mi je bilo drago. Prvi put sam ih nazvao negdje krajem januara jer je prvi rok koji su rekli bio 17. januara. Tada sam im rekao adresu i rekli su mi trebalo bi iduce sedmice da se radi ta ulica. Poslije 2 sedmice sam ih nazvao i kazu mi nije jos prosao novi signal, ali da ih nazovem u ponedjeljak da ugovorim koji cu paket itd. Taj ponedjeljak sam ih zvao, naravno jos nije prosao novi signal i kazu mi izaci ce obavjestenje na stranici. Na obavjestenju pise druga polovina februara za moju ulicu, uredu. Neki dan kad sam ih zvao govore 15. marta bi trebalo. Ko je tu lud. Mogli su mi reci odma prvi put nece do maja nista biti i ja bih bio uredu sa tim. Ali ovako ne moze. Sta drugo ostaje nego raskinuti ugovor sa lazovima.
wolf420 wrote:
Nista ni od uploada, isto vrijedi kao i za ovo prvo sto si napisao. Vecina provajdera ove vrste u svijetu ima slican princip, ne bas kao kod nas da ti je 10-15 punja upload manji, ali je manji uglavnom. Statistika govori da je kolicina dl saobracaja toliko puta veca u odnosu na up saobracaj i iz toga je ovo proizaslo. Zasto bi omogucili 5 korisnika da ima 40/40 kada mogu sa istim brojem resursa imati 10 korisnika brzine 40/4 (ovo 4 mi se rijetko kad dogodilo).
Ima i ta mjesta, valjda ce nas nekad pocastit vecim uploadom
Sto se brzine tice , kod mene je konstantno 40/4 , rijedak je slucaj da padne ispod toga , ne ureklo se
Izmjeri i meni maksimalnu 4, ali diganostika sa drugim softverima pokazuje da nije kostantno 4. Tako da kod mene nikakva vrsta streaminga ne dolazi u obzir bas zbog toga
Sramota! Ovo je spin majstor sa Telemach-a. Hvala ti što si se razotkrio. Od ovog trenutka si na "ignore" listi kod mene. ŠIC-ŠIC!!!
Sumnjam da je spiner, jednostavno se radi o novopecenom gradjaninu iz kojeg izbijaju navike i razmisljanja zavicaja, meni je dobro sto se vi bunite.Koja je njegova svrha na ovoj temi, decko ima 190+ kanala i prebrz internet,placa skupe racune, nema nikakvih problema, niti zamjerki prema telemachu, dakle u pitanju je klasicni zavicajni obrazac ponasanja.
@made_in_sarajevo
Svaka cast, sumirao si ono sto im ja pokusavam reci vec desetak stranica.
hrasno38 wrote:
A sta si ti "staropeceni gradjanin" Samo zato sto neko ne misli kao ti nazivas ga u prevodu "papkom"!!!! Mislim ima vas ovdje sto se ponasate ko uvrijedjene mlade i svakoga ko ne misli isto kao vi kategorizujete van svake pameti.
nema potrebe da reaguješ na uvrede građanina koje su upućene meni, samo ga prijaviš, pa ako moderacija smatra da je prekršio pravila neka ga sankcioniše.
hrasno38 wrote:
A sta si ti "staropeceni gradjanin" Samo zato sto neko ne misli kao ti nazivas ga u prevodu "papkom"!!!! Mislim ima vas ovdje sto se ponasate ko uvrijedjene mlade i svakoga ko ne misli isto kao vi kategorizujete van svake pameti.
Da brate, ja sam staropeceni gradjanin.
Obrati paznju na temu, cepe se usta svakome, ko se pozali, klasicno zavicajno ponasanje, ja sam zadovoljan sto se vi zalite.Hajde da ima neke potrebe za tim, ne znam sta je svrha, covjek zadovoljan sa svim, ima 190+ kanala,idi gledaj, sta radis na temi uopste?
Prvo nas dvojica nismo braca. Drugo od samog pocetka ti ljde ovdje nazivas klovnovima i drugim pogrdnim imenima sto pokazuje da ne da nisi staropecen nego nisi jos ni prosao pored staropecenog gradjanina jer za to moras imati dovoljno godina kojih ti nemas.. Neko se zali a neko kuci i to je sasvim OK i sasvim opravdano jer ima razloga i za jedno i za drugo ali samo ako se prica argumentima. Ti niti ces niti moze odredjivati ko ce i gdje sta pisati na ovom forumu sto vazi i za mene licno tako da opet bjezis od onoga "staropeceni" i puno si blize onom "novopeceni".
Ja sam isto tako u pocetku bio kivan i na TM pa onda i na HS radi Arena, pa onda i na jedne i na druge radi toga sto sam mjesec dana dobijao novu uslugu koja evo jos uvijek nije TIP-TOP pa sta sad....znam i vidim tj. vidio sam svojim ocima da se ljudi trude, pa evo ispunjavaju se i poneke zelje i za sve treba vremena. U svakom slucaju sve dok ne dobijes novu uslugu imas staru po staroj cijeni i sta onda kukas. Jebi ga i ja sam u Januaru sklopio ugovor sa TM i fulio evo sad ove njihove akcije i sta trebam da samaram sebe ili njih. Sebe, sebe jer sam poletio.
Kad vas spoje na novu mrezu tek cete onda zapjeniti jer ce vam se sve zivo pojebati od HD kanala do interneta jer je HS infrastruktura izuzetno losa za ono sto TM nudi. Ali ce vam ljudi izaci u susret pokusati pomoci u tom prelaznom periodu mada ja licno nekima ne bih nikad.
hoggarr wrote:Molim administraciju da ukloni Off Topic postove.
Ova tema postaje besmislena. Umjesto da razmjenjujemo iskustva o uslugama i predlažemo unaprijeđenje istih unutar kompanije HS. Tema je pretvorena u poligon za provociranje od strane Telemach korisnika.
Pod broj jedan HS i TM su sad jedna firma tako da kad pricas o HS-u fakticki pricas i o TM.
Pod broj dva sve sto predlazes za HS predlazes i za TM
Pod broj tri sta znaci svako sto kaze bilo sta afirmativno za TM on je odmah trol i TM korisnik.
Pod cetiri varimo se opet na pocetak...otprilike TM korisnik je i HS korisnik:)
I pod broj pet kako god obrnes i okrenes TM u ovoj svoj prici je TATA!!!
I da na kraju ja sam do nedavno bio korisnik HS-a i sad sam ne TM-u ali sutra bih se vartio na HS kad bi vratili Arene:)
Ova tema postaje besmislena. Umjesto da razmjenjujemo iskustva o uslugama i predlažemo unaprijeđenje istih unutar kompanije HS. Tema je pretvorena u poligon za provociranje od strane Telemach korisnika.
Pod broj jedan HS i TM su sad jedna firma tako da kad pricas o HS-u fakticki pricas i o TM.
Pod broj tri sta znaci svako sto kaze bilo sta afirmativno za TM on je odmah trol i TM korisnik.
I da na kraju ja sam do nedavno bio korisnik HS-a i sad sam ne TM-u ali sutra bih se vartio na HS kad bi vratili Arene:)
sada će i tebe proglasit i potvorit za nekog drugog, ali sve ti je na mjestu, svaka ko iz musafa
Ma mogu me proglasiti i za drzavnog neprijatelja ali to je tako kako je. Ne kazm da ne moze bolje ali isto tako znam da moze i gore ali i za jedno i za drugo je potrebno vrijeme.
Jos nisu jedna firma, samim tim sto racuni jos uvijek dolaze ispred firme Kablovska HS d.o.o. i HKB-net d.o.o.
Samom ovom cinjenicom sve ti ovo pada u vodu sto si napisao.
P.S. Izvinjavam se administraciji na Off Topic-u. Hvala na razumijevanju!
Postovani @hoggarr ja se nalazim na potpuno ispravnoj temi sa puno duzim rokom trajanja nego sto je vas a vi slobodno ako vam se ne svidja otvorite temu "HS KABLOVSKA - ZA NAS TROJICU" i ja vam necu smetati.
Jos nisu jedna firma, samim tim sto racuni jos uvijek dolaze ispred firme Kablovska HS d.o.o. i HKB-net d.o.o.
Samom ovom cinjenicom sve ti ovo pada u vodu sto si napisao.
Sve dok ti se ne prikljuci novi signal........izvini a koji broj zoves za podrsku? Ja sam rako fakticki a ne definitvno...definitivno ce biti kad se svi uvezu na TM signal.
B Ling wrote:Ekvivalent je Logo duo+, imaju solidnu akciju, pa pogledajte, da sam na kid 8 ne bih razmisljao, vec bih bio LoLovac.Isti internet vishe kanala, arene itd. da ne ispadne da reklamiram pogledajte, mozda nekom pomogne.Izadje prosjek 4 marke skuplje nego na KID-u, s akcijom, ako imate dva tv-a.
A evo izgleda i rješenja
Drago mi je da sam pomogao, po svemu sto sam analizirao, to je najblizi paket KID 8 paketu.Isti cijena ako gledash na jednom tv-u josh dobijesh SVE kanale besplatno prvih 6 mjeseci.
Last edited by B Ling on 03/03/2016 14:26, edited 1 time in total.
Kompanija HS nastavlja djelovati kao pravno lice i nosilac je dozvole za distribuciju audio-video sadržaja i interneta, dok je Telemach nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga.
Konstatacija @hrasno38, "Sve dok ti se ne prikljuci novi signal........izvini a koji broj zoves za podrsku? Ja sam rako fakticki a ne definitvno...definitivno ce biti kad se svi uvezu na TM signal." (kraj citata), je neutemeljena.
S toga, usluge unutar KID paketa koji koristim uključeni su audio-video sadržaj i internet. Moj pretplatnički Ugovor je potisan s Kompanijom HS, i još uvijek je važeći sve dok ne podnesem zahtjev za raskid istog.
hrasno38 wrote:
Ma mogu me proglasiti i za drzavnog neprijatelja ali to je tako kako je. Ne kazm da ne moze bolje ali isto tako znam da moze i gore ali i za jedno i za drugo je potrebno vrijeme.
pokušavaju te isprovocirat tako su i onog momka s nikom @crnivrag otjerali s teme
Kompanija HS nastavlja djelovati kao pravno lice i nosilac je dozvole za distribuciju audio-video sadržaja i interneta, dok je Telemach nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga.
Konstatacija @hrasno38, "Sve dok ti se ne prikljuci novi signal........izvini a koji broj zoves za podrsku? Ja sam rako fakticki a ne definitvno...definitivno ce biti kad se svi uvezu na TM signal." (kraj citata), je neutemeljena.
S toga, usluge unutar KID paketa koji koristim uključeni su audio-video sadržaj i internet. Moj pretplatnički Ugovor je potisan s Kompanijom HS, i još uvijek je važeći sve dok ne podnesem zahtjev za raskid istog.
hrasno38 wrote:
pokušavaju te isprovocirat tako su i onog momka s nikom @crnivrag otjerali s teme
Tesko da ce uspjeti za to treba imati dara i slifa