Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#1701 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

hahahhah, bas Maharadza :D
Mega Man X

#1702 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Image

Eh eto da i ja konačno flešujem majka mu stara. :lol: :mrgreen:
Dr Kova

#1703 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

:thumbup: koju si verziju flashovao
avaks

#1704 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

UK BTU po ovim podacima :thumbup:
Ne dočeka OTA čoek haha a mi već mjesec uživamo u čarima 7.0 :D
Mega Man X

#1705 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Buckethead wrote::thumbup: koju si verziju flashovao
UK (BTU)
avaks wrote:UK BTU po ovim podacima :thumbup:
Sinoć staroj dođe Nougat updejt na Xperia Z5. Još ona mene pita što dugo updejtuje sistem. Rekoh: Vidjet ćeš sad da je Nougat. Ako nije evo glava odmah. :lol: Kad tako i bi.

I onda skontam ma jebaji ga odoh i ja preko Odina pa šta god bude. I sve je dobro prošlo dok na Odinu nije bilo zeleno Pass, ali telefon se ne restartuje sam. Doduše na forumima kažu da treba Auto-Reboot u Odin opcijama ugasit, što i jesam uradio. Odmah u startu se počnem znojit od nervoze, reko da nije soft brick otac ga hebo. I ja ga na silu restartujem, sve prođe. Dođe do onog plavog ekrana (bijela Android maskota u sredini) ko kad se preko OTA updejtuje. Pisalo: Installing system update, i nakon minutu piše Erasing.

Kontam šta briše valjda nije zeznulo operativni. I sam se restartovo telefon kad ono vidim dodaje Android Pay i Samsung Members aplikaciju, i reko evo ga prošlo. Sad fercera sve normalno.

Mislim da sam od nervoze smršo dvije kile. :lol: :lol:
shalla

#1706 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Mega Man X wrote:
Buckethead wrote::thumbup: koju si verziju flashovao
UK (BTU)
avaks wrote:UK BTU po ovim podacima :thumbup:
I sve je dobro prošlo dok na Odinu nije bilo zeleno Pass, ali telefon se ne restartuje sam. Doduše na forumima kažu da treba Auto-Reboot u Odin opcijama ugasit, što i jesam uradio. Odmah u startu se počnem znojit od nervoze, reko da nije soft brick otac ga hebo. I ja ga na silu restartujem, sve prođe. Dođe do onog plavog ekrana (bijela Android maskota u sredini) ko kad se preko OTA updejtuje. Pisalo: Installing system update, i nakon minutu piše Erasing.

Kontam šta briše valjda nije zeznulo operativni. I sam se restartovo telefon kad ono vidim dodaje Android Pay i Samsung Members aplikaciju, i reko evo ga prošlo. Sad fercera sve normalno.

Mislim da sam od nervoze smršo dvije kile. :lol: :lol:
Zbog ovog ja čekam jebeni OTA, meni da se krene nešto brickovati popizdio bih i vjerovatno ne bih zaspao svu noć :mrgreen:
avaks

#1707 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Vala nisam ništa čačko' po Odinu, kako je instalirano tako i ostalo, izabrao one fajlove gdje koji treba i start.
Za dvije minute on svoje odradio i dok se telefon dozvo 7.0 na njemu, evo apsolutno nikakvih problema (da kucnem u drvo) :mrgreen:
Mega Man X

#1708 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Uglavnom definitivno brži telefon i čak je bolja baterija. Jer ovi zadnji OTA updejti na MM su baš handrili bateriju. I Blue Light filter da ne zaboravim. Ljepota navečer surfat, a prije ko da u reflektor gledam.
MOSALJOZE

#1709 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

:cekam:
avaks

#1710 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Mega Man X wrote:Uglavnom definitivno brži telefon i čak je bolja baterija. Jer ovi zadnji OTA updejti na MM su baš handrili bateriju. I Blue Light filter da ne zaboravim. Ljepota navečer surfat, a prije ko da u reflektor gledam.
Baterija navodno lošija nego na 6.0.1, kod mene i nema neke razlike, punim svako veče doduše a preko dana je iživljavanje :mrgreen:
Sada ako punim na 40% ili 30% nešto mi i ne igra razliku :lol:
Nego pokušaj dvoklik na recent aps, instant prebacuje zadnje dvije, ekstra stvar :thumbup:
Mega Man X

#1711 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Znam za taj fazon jer sam gledo šta nudi Nougat za razliku od Marshmallow-a. Vala rijetko kad i multi window koristim, a još uvijek koristim standardni fazon za Recent apps - ono klik na njeg pa prebacim se na drugu aplikaciju.

Ali drago mi je što je flešovanje uspjelo. Na iPhone-u se operativni updejtuje jednim klikom miša preko iTunes (a može i OTA mada mnogi kažu da kod Apple-a OTA može da ima bugove itd.)
Preko Odina je isto nuklearna fizika al' barem je uspjelo.
avaks

#1712 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Ne koristim multi window, recent app samo dva puta klikneš brzo i šalta između zadnje dvije korištene instant. Dobra furka pravo.
Odin skineš i instaliraš, skineš firmware, raspakuješ a u Odinu izabereš već imenovane fajlove i start. Ako je to nuklearna fizika onda je torrent i krekovanje isto da shvataš teoriju relativnosti ili velikog praska :lol:
Meni jednostavnije teško da može biti 8-)
Mega Man X

#1713 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Pa dobro, prvi mi Android telefon. Kad bi stalno flešovo, uštelio bih se.
Mega Man X

#1714 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Ma jok. Jedan 5.8, drugi 6.2 incha. Za mene je 5.5 granica neke normale. A phablete nek ostave košarkašima.

Čekat S9 sljedeće godine, ali pod uslovom da bude makar 5.5 incha verzija.
AmirBaa

#1715 Re: Galaxy S7

Post by AmirBaa »

mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima :roll:
Quaresma

#1716 Re: Galaxy S7

Post by Quaresma »

KvaziExpert wrote:izgleda da neće biti puno veći, smanjen je prostor iznad i ispod displeja.
kakva li će tek mrcina biti novi note?
note ce vjerovatno ici preko 6 incha

valjalo bi da samsung ponovo pusti note 7 u prodaju s novom baterijom, i naravno po nizoj cijeni. ne znam ovo ode daleko se bezelima. a o cijenama da ne pricam
diablobih

#1717 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

AmirBaa wrote:mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima :roll:
Pokusaj formatirati SD karticu, pa pokusaj ponovo.
AmirBaa

#1718 Re: Galaxy S7

Post by AmirBaa »

diablobih wrote:
AmirBaa wrote:mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima :roll:
to sam nesto i ja kontao...ali sutra cu polako, posto sam vec muzike nasnimao na nju :lol:
AmirBaa

#1719 Re: Galaxy S7

Post by AmirBaa »

diablobih wrote:
ipak nije pomoglo :(
MTV

#1720 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

AmirBaa wrote: ipak nije pomoglo :(
Aj ti nama reci kakva ti je mircoSD kartica i koja klasa?
avaks

#1721 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

A kakva je god sumnjam da je brža od interne memorije tako da ne vidim razlog da aplikacije budu na njoj...
Ja bih video fajlove i fotografije nako backupa prebacivao na sd kao i multimediu. Sve ostalo na internu, ne znam kakve su aplikacije ako zauzimaju 20giga prostora :mrgreen:
Mega Man X

#1722 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Tako sam i ja. Slike i video klipovi na SD. Ostalo interna memorija.
AmirBaa

#1723 Re: Galaxy S7

Post by AmirBaa »

MTV wrote:
samsung evo 16 gb, class 10 :) pa ne bih kupio ovu zvijer od mobitela i stavio karticu od cenera u njega :lol: nije da mi nesto fali prostora na internoj, nego me kopka sto se ovo desava :)
MTV

#1724 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

avaks wrote:A kakva je god sumnjam da je brža od interne memorije tako da ne vidim razlog da aplikacije budu na njoj...
Ja bih video fajlove i fotografije nako backupa prebacivao na sd kao i multimediu. Sve ostalo na internu, ne znam kakve su aplikacije ako zauzimaju 20giga prostora :mrgreen:
A cuj kod mene je slabiji mobitel A5 2016 sa 16 GB interne memorije (10 GB dostupno korisniku).
Uzeo ovu karticu tad je bila 25 KM.
Micro sd 32gb SAMSUNG EVO Plus MicroSD 32gb 80MB/sec (30 KM)
http://www.olx.ba/r/24657930/1246595
Sve sto se da premjestiti na nju sam premjestio slike, video, pjesme, igre i aplikacije i sad na mobitelu imam 1,5 GB slobodno, da to nisam uradio sipak bi imao slobodnog mjesta. Da je 32 GB interne nebi to ni radio.
Da skratim pricu nikakvih problema nema u radu i brzini sa ovom gore karticom. Tako da sve ovisi o vrsti i klasi SD kartice.
MTV

#1725 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

AmirBaa wrote:
MTV wrote:
samsung evo 16 gb, class 10 :) pa ne bih kupio ovu zvijer od mobitela i stavio karticu od cenera u njega :lol: nije da mi nesto fali prostora na internoj, nego me kopka sto se ovo desava :)
Nisam rekao da jesi al kakvih ljudi ima nebi me cudilo :mrgreen:
Post Reply