Galaxy S7
Moderator: Benq
-
Mega Man X
#1702 Re: Galaxy S7

Eh eto da i ja konačno flešujem majka mu stara.
- Dr Kova
#1703 Re: Galaxy S7
- avaks
#1704 Re: Galaxy S7
UK BTU po ovim podacima
Ne dočeka OTA čoek haha a mi već mjesec uživamo u čarima 7.0
-
Mega Man X
#1705 Re: Galaxy S7
UK (BTU)Buckethead wrote:koju si verziju flashovao
Sinoć staroj dođe Nougat updejt na Xperia Z5. Još ona mene pita što dugo updejtuje sistem. Rekoh: Vidjet ćeš sad da je Nougat. Ako nije evo glava odmah.avaks wrote:UK BTU po ovim podacima![]()
I onda skontam ma jebaji ga odoh i ja preko Odina pa šta god bude. I sve je dobro prošlo dok na Odinu nije bilo zeleno Pass, ali telefon se ne restartuje sam. Doduše na forumima kažu da treba Auto-Reboot u Odin opcijama ugasit, što i jesam uradio. Odmah u startu se počnem znojit od nervoze, reko da nije soft brick otac ga hebo. I ja ga na silu restartujem, sve prođe. Dođe do onog plavog ekrana (bijela Android maskota u sredini) ko kad se preko OTA updejtuje. Pisalo: Installing system update, i nakon minutu piše Erasing.
Kontam šta briše valjda nije zeznulo operativni. I sam se restartovo telefon kad ono vidim dodaje Android Pay i Samsung Members aplikaciju, i reko evo ga prošlo. Sad fercera sve normalno.
Mislim da sam od nervoze smršo dvije kile.
- shalla
#1706 Re: Galaxy S7
Zbog ovog ja čekam jebeni OTA, meni da se krene nešto brickovati popizdio bih i vjerovatno ne bih zaspao svu noćMega Man X wrote:UK (BTU)Buckethead wrote:koju si verziju flashovao
I sve je dobro prošlo dok na Odinu nije bilo zeleno Pass, ali telefon se ne restartuje sam. Doduše na forumima kažu da treba Auto-Reboot u Odin opcijama ugasit, što i jesam uradio. Odmah u startu se počnem znojit od nervoze, reko da nije soft brick otac ga hebo. I ja ga na silu restartujem, sve prođe. Dođe do onog plavog ekrana (bijela Android maskota u sredini) ko kad se preko OTA updejtuje. Pisalo: Installing system update, i nakon minutu piše Erasing.avaks wrote:UK BTU po ovim podacima![]()
Kontam šta briše valjda nije zeznulo operativni. I sam se restartovo telefon kad ono vidim dodaje Android Pay i Samsung Members aplikaciju, i reko evo ga prošlo. Sad fercera sve normalno.
Mislim da sam od nervoze smršo dvije kile.![]()
- avaks
#1707 Re: Galaxy S7
Vala nisam ništa čačko' po Odinu, kako je instalirano tako i ostalo, izabrao one fajlove gdje koji treba i start.
Za dvije minute on svoje odradio i dok se telefon dozvo 7.0 na njemu, evo apsolutno nikakvih problema (da kucnem u drvo)
Za dvije minute on svoje odradio i dok se telefon dozvo 7.0 na njemu, evo apsolutno nikakvih problema (da kucnem u drvo)
-
Mega Man X
#1708 Re: Galaxy S7
Uglavnom definitivno brži telefon i čak je bolja baterija. Jer ovi zadnji OTA updejti na MM su baš handrili bateriju. I Blue Light filter da ne zaboravim. Ljepota navečer surfat, a prije ko da u reflektor gledam.
- MOSALJOZE
- avaks
#1710 Re: Galaxy S7
Baterija navodno lošija nego na 6.0.1, kod mene i nema neke razlike, punim svako veče doduše a preko dana je iživljavanjeMega Man X wrote:Uglavnom definitivno brži telefon i čak je bolja baterija. Jer ovi zadnji OTA updejti na MM su baš handrili bateriju. I Blue Light filter da ne zaboravim. Ljepota navečer surfat, a prije ko da u reflektor gledam.
Sada ako punim na 40% ili 30% nešto mi i ne igra razliku
Nego pokušaj dvoklik na recent aps, instant prebacuje zadnje dvije, ekstra stvar
-
Mega Man X
#1711 Re: Galaxy S7
Znam za taj fazon jer sam gledo šta nudi Nougat za razliku od Marshmallow-a. Vala rijetko kad i multi window koristim, a još uvijek koristim standardni fazon za Recent apps - ono klik na njeg pa prebacim se na drugu aplikaciju.
Ali drago mi je što je flešovanje uspjelo. Na iPhone-u se operativni updejtuje jednim klikom miša preko iTunes (a može i OTA mada mnogi kažu da kod Apple-a OTA može da ima bugove itd.)
Preko Odina je isto nuklearna fizika al' barem je uspjelo.
Ali drago mi je što je flešovanje uspjelo. Na iPhone-u se operativni updejtuje jednim klikom miša preko iTunes (a može i OTA mada mnogi kažu da kod Apple-a OTA može da ima bugove itd.)
Preko Odina je isto nuklearna fizika al' barem je uspjelo.
- avaks
#1712 Re: Galaxy S7
Ne koristim multi window, recent app samo dva puta klikneš brzo i šalta između zadnje dvije korištene instant. Dobra furka pravo.
Odin skineš i instaliraš, skineš firmware, raspakuješ a u Odinu izabereš već imenovane fajlove i start. Ako je to nuklearna fizika onda je torrent i krekovanje isto da shvataš teoriju relativnosti ili velikog praska
Meni jednostavnije teško da može biti
Odin skineš i instaliraš, skineš firmware, raspakuješ a u Odinu izabereš već imenovane fajlove i start. Ako je to nuklearna fizika onda je torrent i krekovanje isto da shvataš teoriju relativnosti ili velikog praska
Meni jednostavnije teško da može biti
-
Mega Man X
#1713 Re: Galaxy S7
Pa dobro, prvi mi Android telefon. Kad bi stalno flešovo, uštelio bih se.
-
Mega Man X
#1714 Re: Galaxy S7
Ma jok. Jedan 5.8, drugi 6.2 incha. Za mene je 5.5 granica neke normale. A phablete nek ostave košarkašima.
Čekat S9 sljedeće godine, ali pod uslovom da bude makar 5.5 incha verzija.
Čekat S9 sljedeće godine, ali pod uslovom da bude makar 5.5 incha verzija.
-
AmirBaa
#1715 Re: Galaxy S7
mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima 
- Quaresma
#1716 Re: Galaxy S7
note ce vjerovatno ici preko 6 inchaKvaziExpert wrote:izgleda da neće biti puno veći, smanjen je prostor iznad i ispod displeja.
kakva li će tek mrcina biti novi note?
valjalo bi da samsung ponovo pusti note 7 u prodaju s novom baterijom, i naravno po nizoj cijeni. ne znam ovo ode daleko se bezelima. a o cijenama da ne pricam
- diablobih
#1717 Re: Galaxy S7
Pokusaj formatirati SD karticu, pa pokusaj ponovo.AmirBaa wrote:mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima
-
AmirBaa
#1718 Re: Galaxy S7
to sam nesto i ja kontao...ali sutra cu polako, posto sam vec muzike nasnimao na njudiablobih wrote:Pokusaj formatirati SD karticu, pa pokusaj ponovo.AmirBaa wrote:mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima
-
AmirBaa
#1719 Re: Galaxy S7
ipak nije pomoglodiablobih wrote:Pokusaj formatirati SD karticu, pa pokusaj ponovo.AmirBaa wrote:mala pomoc...uzeo sam sd karticu i kad prebacim apps kao sve je uspjesno ali na storage-u se to ne primijeti, tj. nista se nije prebacilo na sd...android onaj folder 0 b zauzima
- MTV
#1720 Re: Galaxy S7
Aj ti nama reci kakva ti je mircoSD kartica i koja klasa?AmirBaa wrote: ipak nije pomoglo
- avaks
#1721 Re: Galaxy S7
A kakva je god sumnjam da je brža od interne memorije tako da ne vidim razlog da aplikacije budu na njoj...
Ja bih video fajlove i fotografije nako backupa prebacivao na sd kao i multimediu. Sve ostalo na internu, ne znam kakve su aplikacije ako zauzimaju 20giga prostora
Ja bih video fajlove i fotografije nako backupa prebacivao na sd kao i multimediu. Sve ostalo na internu, ne znam kakve su aplikacije ako zauzimaju 20giga prostora
-
Mega Man X
#1722 Re: Galaxy S7
Tako sam i ja. Slike i video klipovi na SD. Ostalo interna memorija.
-
AmirBaa
#1723 Re: Galaxy S7
samsung evo 16 gb, class 10MTV wrote:Aj ti nama reci kakva ti je mircoSD kartica i koja klasa?AmirBaa wrote: ipak nije pomoglo
- MTV
#1724 Re: Galaxy S7
A cuj kod mene je slabiji mobitel A5 2016 sa 16 GB interne memorije (10 GB dostupno korisniku).avaks wrote:A kakva je god sumnjam da je brža od interne memorije tako da ne vidim razlog da aplikacije budu na njoj...
Uzeo ovu karticu tad je bila 25 KM.
Micro sd 32gb SAMSUNG EVO Plus MicroSD 32gb 80MB/sec (30 KM)
http://www.olx.ba/r/24657930/1246595
Sve sto se da premjestiti na nju sam premjestio slike, video, pjesme, igre i aplikacije i sad na mobitelu imam 1,5 GB slobodno, da to nisam uradio sipak bi imao slobodnog mjesta. Da je 32 GB interne nebi to ni radio.
Da skratim pricu nikakvih problema nema u radu i brzini sa ovom gore karticom. Tako da sve ovisi o vrsti i klasi SD kartice.
- MTV
#1725 Re: Galaxy S7
Nisam rekao da jesi al kakvih ljudi ima nebi me cudiloAmirBaa wrote:samsung evo 16 gb, class 10MTV wrote:Aj ti nama reci kakva ti je mircoSD kartica i koja klasa?AmirBaa wrote: ipak nije pomoglopa ne bih kupio ovu zvijer od mobitela i stavio karticu od cenera u njega
nije da mi nesto fali prostora na internoj, nego me kopka sto se ovo desava