stas desava se, nije za svakog to je istinaVelkoski wrote:Pa šta znači adekvatno? Imam dosta poznanika u Njemačkoj i svi rade neke troduple i četveroduple smjene kako bi stigli poplaćati sve i da im ostane bar nešto.detroit-mercy wrote:Nijedan posao nije ispod casti ako si adekvatno placen za taj posao osim ako pripadas plemstvu pa si made samo za odredjene poslove. U Dojclandu ces cistiti snijeg ako ti je to u opisu posla i ako si za to placen na dobrovoljnoj bazi, hos al u kurcuVelkoski wrote:pa pakujte, u Offenbachu jedva čekaju da radite sve što nećete ovdje
kada su ovdje, svi bi na budžet, al' u Baden-Badenu i Offenbachu nije problem ni ' guzeovdje je mrsko očistiti snijeg, u Dojčlandu će ga lizat' i topit', tako to ide kod homo bošnjakikusa
.
Tamo je kirija bubam 500 eura, ovdje 200 maraka, tamo nemaš vremena da se okreneš, ovdje piješ kafu u Cheersu svaki dan i tako...Nije ovdje TOLIKO loše kada skontaš koliko se prosječni stanovnik uopšte ne trudi da mu bude bolje.
Jer hajmo biti realni, ovdje svi žele kancelariju, da sjede od 8 do 4 i kuckaju po Klixu dok ne odu kući. To je neki "Bosnian dream"
Bio je buraz u sklopu faksa u Njemačkoj tri mjeseca i više nije ni pomislio da ode tamo... Al' opet na kraju, svakom svoje jelte. Live and let live
Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
- Bluemore
#1701 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1702 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu
Da da, perspektiva da obole od štitne s 30, slažem se
-
detroit-mercy
#1703 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa timVelkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1704 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Pa dobra je kome se radi povazdan.detroit-mercy wrote: Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim.
Al' pazi, pričamo isključivo o poslovima koje Bošnje idu raditi u zadnje vrijeme. Ne sumnjam da je puno bolje za one koji imaju pravi posao.
A za smog ne znam šta da ti kažem, ne živim na Ilidži pa nemam tih problema
I što se tiče vode, pa upravo o tome i palamudim. Prosječnom Bošnjaku je mrsko izaći na izbore, izglasati nekog drugog, isto kao što mu je mrsko i očistiti snijeg. Sve to radi negdje drugo bez problema čim pređe granicu.
I baj d vej, nek' svi sele što se mene tiče, više prostora za mene
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1705 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Uh jesmo li to malo zluradidetroit-mercy wrote:Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa timVelkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu![]()
![]()
Da da, perspektiva da obole od štitne s 30, slažem se.
Evo Velkoski i ja te pozdravljamo, spontano smo se okupili u kafani i uz pive gledali demoliranje PSŽ-a. E pa ti vidi hoces li ti to isto moci sa svojim komsijom Georgeom
- Bluemore
#1706 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Pa sad ne znam gdje je kakav zivotni vijekVelkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu![]()
![]()
Kod nas definitivno grohnuo
- Bluemore
#1707 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Previse je tebi fokus na bosnji i troduplim smjenama
Malo si se toga uhvatio ko pijan plota
Malo si se toga uhvatio ko pijan plota
-
detroit-mercy
#1708 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Jok, znas kako je u nas_BataZiv_0809 wrote:Uh jesmo li to malo zluradidetroit-mercy wrote:Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa timVelkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu![]()
![]()
![]()
Evo Velkoski i ja te pozdravljamo, spontano smo se okupili u kafani i uz pive gledali demoliranje PSŽ-a. E pa ti vidi hoces li ti to isto moci sa svojim komsijom Georgeom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1709 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Jebiga takav ti grah pao. Ali eto jos malo pa ce penzija i eto te vamo.detroit-mercy wrote: Jok, znas kako je u nasposo i pidžama, samo se u rajvuSa gledaju utakmice u kafanama uz pivu. Nemam komsiju Georga, imam Kevina odemo ponekad da gledamo Pistonse, uživo uz pivu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1710 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili? 
Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.
Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.
-
detroit-mercy
#1711 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Šta je tim Bosnjama druga opcija, robovanje kod lokalnog gade za sicu, ili da rade kod Denisa u Chears- u, de stisni pa reci sta gazdi o uslovima radaVelkoski wrote:Pa dobra je kome se radi povazdan.detroit-mercy wrote: Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim.
Al' pazi, pričamo isključivo o poslovima koje Bošnje idu raditi u zadnje vrijeme. Ne sumnjam da je puno bolje za one koji imaju pravi posao.
A za smog ne znam šta da ti kažem, ne živim na Ilidži pa nemam tih problema
I što se tiče vode, pa upravo o tome i palamudim. Prosječnom Bošnjaku je mrsko izaći na izbore, izglasati nekog drugog, isto kao što mu je mrsko i očistiti snijeg. Sve to radi negdje drugo bez problema čim pređe granicu.
I baj d vej, nek' svi sele što se mene tiče, više prostora za mene
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1712 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
-
Fudo387
#1713 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
E pa stvarno..._BataZiv_0809 wrote:Uh jesmo li to malo zluradidetroit-mercy wrote:Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa timVelkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu![]()
![]()
![]()
-
Fudo387
#1714 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Niko nikud, neka vas.Velkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili?
Taman posla da svi odete, kome cu onda doc'?
-
detroit-mercy
#1715 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav životVelkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili?
-
Fudo387
#1716 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ovaj njihov korida fudbal, il' onaj nas normala fudbal?detroit-mercy wrote:Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav životVelkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili?
Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.. moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1717 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Pa realno, što ćeš dolaziti, ima uvijek onih okupljanja folklora prije Nurkićevih tekmi
Lakše je biti rob negdje drugo nego ovdje ipak, znaš, kapitalizam u Njemačkoj je drugačiji od našeg
Sumnjam da ti radiš jedan od tih poslova, zato vjerovatno i imaš vremena za "hobije". Nisu više uslovi ni ovdje toliko loši, u Sarajevu postoji odlična infrastruktura u Butmiru i Halilovićima. Bilo bi vjerovatno takvih kompleksa i više, ali sve je to produkt nezainteresovanosti stanovništa.
Na kraju krajeva, ja ne bih mogao živjeti u dijaspori, bio bih depresivan na kraju dana 100%. Ne krivim nikoga ko ide vani, samo smatram da to nije POTREBA, kako ime topica kaže. I još jedna bitna stavka, 2018. je godina, ima puno načina da se zarade pare.
Pa da, da neće "učiti školu" možda, izaći glasati za nekog drugog, biti aktivni u lokalnoj zajednici?_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
Da je gore, nije, da je PUNO bolje, nije, pogotovo kada su u pitanju ovi poslovi. Ne pričam nikada na pamet, znam nekoliko ljudi iz svoje okoline koji će raditi za Novu godinu jer se plaća više, a svaka marka dobro dođe.detroit-mercy wrote: Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav život. moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
Sumnjam da ti radiš jedan od tih poslova, zato vjerovatno i imaš vremena za "hobije". Nisu više uslovi ni ovdje toliko loši, u Sarajevu postoji odlična infrastruktura u Butmiru i Halilovićima. Bilo bi vjerovatno takvih kompleksa i više, ali sve je to produkt nezainteresovanosti stanovništa.
Na kraju krajeva, ja ne bih mogao živjeti u dijaspori, bio bih depresivan na kraju dana 100%. Ne krivim nikoga ko ide vani, samo smatram da to nije POTREBA, kako ime topica kaže. I još jedna bitna stavka, 2018. je godina, ima puno načina da se zarade pare.
- Bluemore
#1718 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ne brini ti sto nece da mrdnuVelkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili?
Ti ne mogu ni vanka uspjeti
Simple as that moj ti
- Bluemore
#1719 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Super eto rijsenja za rad na crno_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
-
detroit-mercy
#1720 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
nas jebigaFudo387 wrote:Ovaj njihov korida fudbal, il' onaj nas normala fudbal?detroit-mercy wrote:Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav životVelkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili?
Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.. moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
-
Fudo387
#1721 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ko god je otisao nije zdrav. Tacka.
Pismen, nepismen, obrazovan, vakavnakav...svi imaju zajednicki sadrzilac. Budale.
Pismen, nepismen, obrazovan, vakavnakav...svi imaju zajednicki sadrzilac. Budale.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1722 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Djelomicno da, svakako.Bluemore wrote:Super eto rijsenja za rad na crno_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
- Bluemore
#1723 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
I jos mazihisti cisti
Nista cejf ovo ono
Samo robija i depra cak i za novu kukala im mati
A sve dobrovoljno jah budale
Nista cejf ovo ono
Samo robija i depra cak i za novu kukala im mati
A sve dobrovoljno jah budale
-
Fudo387
#1724 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
A jarane, sem zbog nekih zdravstvenih beneficija, i da ga drzis zaoukupljenim obavezama i dalje od budalastina, djaba ga saljes.detroit-mercy wrote:nas jebiga
Jebo te zivot, meni nikad nece biti jasno, kako oni ovako ne znaju?
Svi imaju obe lijeve noge, djaba super tereni, oprema, al' ne zna i da si svetac.
Nevjerovatno.
- Bluemore
#1725 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
_BataZiv_0809 wrote:Djelomicno da, svakako.Bluemore wrote:Super eto rijsenja za rad na crno_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
Bolje ista nego nista