Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bluemore

#1701 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

Velkoski wrote:
detroit-mercy wrote:
Velkoski wrote:pa pakujte, u Offenbachu jedva čekaju da radite sve što nećete ovdje :mrgreen:

kada su ovdje, svi bi na budžet, al' u Baden-Badenu i Offenbachu nije problem ni ' guze :zzzz: ovdje je mrsko očistiti snijeg, u Dojčlandu će ga lizat' i topit', tako to ide kod homo bošnjakikusa
Nijedan posao nije ispod casti ako si adekvatno placen za taj posao osim ako pripadas plemstvu pa si made samo za odredjene poslove. U Dojclandu ces cistiti snijeg ako ti je to u opisu posla i ako si za to placen na dobrovoljnoj bazi, hos al u kurcu :mrgreen: .
Pa šta znači adekvatno? Imam dosta poznanika u Njemačkoj i svi rade neke troduple i četveroduple smjene kako bi stigli poplaćati sve i da im ostane bar nešto.

Tamo je kirija bubam 500 eura, ovdje 200 maraka, tamo nemaš vremena da se okreneš, ovdje piješ kafu u Cheersu svaki dan i tako... :D Nije ovdje TOLIKO loše kada skontaš koliko se prosječni stanovnik uopšte ne trudi da mu bude bolje.

Jer hajmo biti realni, ovdje svi žele kancelariju, da sjede od 8 do 4 i kuckaju po Klixu dok ne odu kući. To je neki "Bosnian dream" :mrgreen:

Bio je buraz u sklopu faksa u Njemačkoj tri mjeseca i više nije ni pomislio da ode tamo... Al' opet na kraju, svakom svoje jelte. Live and let live :D
stas desava se, nije za svakog to je istina
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1702 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Velkoski »

Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu :thumbup: :mrgreen:

Da da, perspektiva da obole od štitne s 30, slažem se :mrgreen:
detroit-mercy

#1703 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu :thumbup: :mrgreen:

Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim :mrgreen: .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1704 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Velkoski »

detroit-mercy wrote: Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim :mrgreen: .
Pa dobra je kome se radi povazdan.

Al' pazi, pričamo isključivo o poslovima koje Bošnje idu raditi u zadnje vrijeme. Ne sumnjam da je puno bolje za one koji imaju pravi posao.

A za smog ne znam šta da ti kažem, ne živim na Ilidži pa nemam tih problema :mrgreen:

I što se tiče vode, pa upravo o tome i palamudim. Prosječnom Bošnjaku je mrsko izaći na izbore, izglasati nekog drugog, isto kao što mu je mrsko i očistiti snijeg. Sve to radi negdje drugo bez problema čim pređe granicu.

I baj d vej, nek' svi sele što se mene tiče, više prostora za mene :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1705 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
Velkoski wrote:Naravno da nije, nek' njihovi s fakuletima čiste guzove, mi ćemo ipak da živimo lagodno u Sarajevu :thumbup: :mrgreen:

Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim :mrgreen: .
Uh jesmo li to malo zluradi :D

Evo Velkoski i ja te pozdravljamo, spontano smo se okupili u kafani i uz pive gledali demoliranje PSŽ-a. E pa ti vidi hoces li ti to isto moci sa svojim komsijom Georgeom 8-)
Bluemore

#1706 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

Pa sad ne znam gdje je kakav zivotni vijek
Kod nas definitivno grohnuo
Bluemore

#1707 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

Previse je tebi fokus na bosnji i troduplim smjenama
Malo si se toga uhvatio ko pijan plota
detroit-mercy

#1708 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:

Evo Velkoski i ja te pozdravljamo, spontano smo se okupili u kafani i uz pive gledali demoliranje PSŽ-a. E pa ti vidi hoces li ti to isto moci sa svojim komsijom Georgeom 8-)
Jok, znas kako je u nas :mrgreen: poso i pidžama, samo se u rajvuSa gledaju utakmice u kafanama uz pivu. Nemam komsiju Georga, imam Kevina odemo ponekad da gledamo Pistonse, uživo uz pivu :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1709 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Jok, znas kako je u nas :mrgreen: poso i pidžama, samo se u rajvuSa gledaju utakmice u kafanama uz pivu. Nemam komsiju Georga, imam Kevina odemo ponekad da gledamo Pistonse, uživo uz pivu :wink:
Jebiga takav ti grah pao. Ali eto jos malo pa ce penzija i eto te vamo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1710 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Velkoski »

Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili? :D

Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.
detroit-mercy

#1711 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote:
detroit-mercy wrote: Jarane, ja sam zivio u Njemackoj, svake godine idem u Njemacku minimum jedanput jer radim za njihovu kompaniju i mogu reci da koliko toliko poznajem zivot u toj zemlji kao sto pozanjem i u USA u kojoj sam evo vec 18tu godinu. Dobra je to zemalja za zivot. Ne znam sta nazivas lagodnim zivotom u Sarajevu, do prije neki dan si imao redukcije vode a sada ces se naredna cetiri mjeseca gusiti u smogu u jednom od najzagadjenijih gradova Evrope. Mislim, ako to smatras lagodnim zivotom ja sam u dure sa tim :mrgreen: .
Pa dobra je kome se radi povazdan.

Al' pazi, pričamo isključivo o poslovima koje Bošnje idu raditi u zadnje vrijeme. Ne sumnjam da je puno bolje za one koji imaju pravi posao.

A za smog ne znam šta da ti kažem, ne živim na Ilidži pa nemam tih problema :mrgreen:

I što se tiče vode, pa upravo o tome i palamudim. Prosječnom Bošnjaku je mrsko izaći na izbore, izglasati nekog drugog, isto kao što mu je mrsko i očistiti snijeg. Sve to radi negdje drugo bez problema čim pređe granicu.

I baj d vej, nek' svi sele što se mene tiče, više prostora za mene :mrgreen:
Šta je tim Bosnjama druga opcija, robovanje kod lokalnog gade za sicu, ili da rade kod Denisa u Chears- u, de stisni pa reci sta gazdi o uslovima rada :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1712 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
Fudo387

#1713 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:

E pa stvarno...
Fudo387

#1714 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Fudo387 »

Velkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili? :D

Čitava bit ove priče je da Bošnjo u svojoj državi neće da mrdne kurcem, dok u svim ostalim hoće, pa makar to značilo i čišćenje guzova svaki dan.
Niko nikud, neka vas.
Taman posla da svi odete, kome cu onda doc'? :D
detroit-mercy

#1715 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote:Al' e'o Detroite, hajmo konkretno, šta je tvoj prijedlog? Da svi odemo ili? :D

Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav život :-) . moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
Fudo387

#1716 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:

Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav život :-) . moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
Ovaj njihov korida fudbal, il' onaj nas normala fudbal?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1717 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Velkoski »

Pa realno, što ćeš dolaziti, ima uvijek onih okupljanja folklora prije Nurkićevih tekmi :mrgreen:
_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
Pa da, da neće "učiti školu" možda, izaći glasati za nekog drugog, biti aktivni u lokalnoj zajednici? :mrgreen: Lakše je biti rob negdje drugo nego ovdje ipak, znaš, kapitalizam u Njemačkoj je drugačiji od našeg
detroit-mercy wrote: Uopste ne, u dosta stvari si u pravu oko pasivnosti raje ali tvrditi da ljudi napuštaju bolje za gore je ipak previše. Ili ona floskula kako se tamo samo radi i nema nikakav život :-) . moj klinac trenira fudbal, samo da vidiš u kojim uslovima ta djeca treniraju mnogo toga bi ti bilo jasno.
Da je gore, nije, da je PUNO bolje, nije, pogotovo kada su u pitanju ovi poslovi. Ne pričam nikada na pamet, znam nekoliko ljudi iz svoje okoline koji će raditi za Novu godinu jer se plaća više, a svaka marka dobro dođe.

Sumnjam da ti radiš jedan od tih poslova, zato vjerovatno i imaš vremena za "hobije". Nisu više uslovi ni ovdje toliko loši, u Sarajevu postoji odlična infrastruktura u Butmiru i Halilovićima. Bilo bi vjerovatno takvih kompleksa i više, ali sve je to produkt nezainteresovanosti stanovništa.

Na kraju krajeva, ja ne bih mogao živjeti u dijaspori, bio bih depresivan na kraju dana 100%. Ne krivim nikoga ko ide vani, samo smatram da to nije POTREBA, kako ime topica kaže. I još jedna bitna stavka, 2018. je godina, ima puno načina da se zarade pare.
Bluemore

#1718 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

Ne brini ti sto nece da mrdnu
Ti ne mogu ni vanka uspjeti
Simple as that moj ti :skoljka:
Bluemore

#1719 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

_BataZiv_0809 wrote:Pa najvise i idu ti sto su ovdje radili kod lokalnog gazde za sicu.
Super eto rijsenja za rad na crno
detroit-mercy

#1720 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:

Ovaj njihov korida fudbal, il' onaj nas normala fudbal?
nas jebiga :mrgreen:
Fudo387

#1721 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Fudo387 »

Ko god je otisao nije zdrav. Tacka.
Pismen, nepismen, obrazovan, vakavnakav...svi imaju zajednicki sadrzilac. Budale.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1722 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Bluemore wrote:
Djelomicno da, svakako.
Bluemore

#1723 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

I jos mazihisti cisti
Nista cejf ovo ono
Samo robija i depra cak i za novu kukala im mati
A sve dobrovoljno jah budale
Fudo387

#1724 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:nas jebiga
A jarane, sem zbog nekih zdravstvenih beneficija, i da ga drzis zaoukupljenim obavezama i dalje od budalastina, djaba ga saljes.
Jebo te zivot, meni nikad nece biti jasno, kako oni ovako ne znaju?
Svi imaju obe lijeve noge, djaba super tereni, oprema, al' ne zna i da si svetac.
Nevjerovatno.
Bluemore

#1725 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH

Post by Bluemore »

_BataZiv_0809 wrote:
Bluemore wrote:
Djelomicno da, svakako.
:thumbup: pa i djelomicno je dobro
Bolje ista nego nista
Post Reply