SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#16951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/171384/haos-na-letu-za-pristinu-podivljali-putnik-pretukao-stjuardesu-avion-prinudno-sletio
zajebana stvar ako nedobijes sendvic na vrijeme mogo bi neko bit biven. Gladan stomak nebira :-) :lol:
šatirana_ljubičica

#16952 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by šatirana_ljubičica »

O'zone wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Ne znam koliko si u toku od početka, ali jeste, tražen je.I kada je navodno ''nestao'' i poslije...
U ovo stvarno nisam bio upućen...
Pa odjednom je nestao..kao nema snimka.Poslije kao ima, ali ne može se dati javnosti.
A prvi dan je bio dostupan javnosti i svi su znali da je prošao kroz crveno.Kasnije druga priča...
Užas, šta reći.
karanana

#16953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

ne znam ja da je ikad bio dostupan javnosti.
ima brate sud, imaju advokati odnosno tuzioci pa nek traze snimak ako je sta tu upitno. a vjerovatno su ga vec i vidjeli, mada koliko su nesposobni nista me ne bi zacudilo.
da li je ikad neki tuzioc nogiran ili smijenjen ili degradiran zbog loseg uradjenog posla i gubitka parnica?
omara za glavnom tuzioca, jebem ti gorana salihovica nesposobnog i onog cavku i onu dijanu kako li se zove.
sa omarom tuziocem ubijamo dvije muhe, uzimamo jakog advokata od kriminalaca a dobijamo jakog tuzioca, samo mu reci da na papir napise cifru koju hoce i dat mu je.
šatirana_ljubičica

#16954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

karanana wrote:ne znam ja da je ikad bio dostupan javnosti.
ima brate sud, imaju advokati odnosno tuzioci pa nek traze snimak ako je sta tu upitno. a vjerovatno su ga vec i vidjeli, mada koliko su nesposobni nista me ne bi zacudilo.
da li je ikad neki tuzioc nogiran ili smijenjen ili degradiran zbog loseg uradjenog posla i gubitka parnica?
omara za glavnom tuzioca, jebem ti gorana salihovica nesposobnog i onog cavku i onu dijanu kako li se zove.
sa omarom tuziocem ubijamo dvije muhe, uzimamo jakog advokata od kriminalaca a dobijamo jakog tuzioca, samo mu reci da na papir napise cifru koju hoce i dat mu je.
Da, i ti si u pravu.
OldMayor

#16955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by OldMayor »

Troll_Happens wrote:

http://www.avaz.ba/clanak/171384/haos-na-letu-za-pristinu-podivljali-putnik-pretukao-stjuardesu-avion-prinudno-sletio
zajebana stvar ako nedobijes sendvic na vrijeme mogo bi neko bit biven. Gladan stomak nebira :-) :lol:
Kakve veze ovo ima sa nama?

Nit je nas avion, nit je nasa stjuardesa, nit je vjerovatno nas ovaj sto je napao...

Ne kontam. :roll:
Troll_Happens

#16956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

OldMayor wrote:
Troll_Happens wrote:

Kakve veze ovo ima sa nama?

Nit je nas avion, nit je nasa stjuardesa, nit je vjerovatno nas ovaj sto je napao...

Ne kontam. :roll:
ja ali je nas vazdusni prostor.. leti preko nase zemlje.. i bio je jedan putnik na toj relaciji sa nasih prostora sad jel ovaj sto je bubo ili jedan sto je sjedio do njega nebitno.. dovoljno da se nesto napise i kaze o slucaju...
karanana

#16957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

da, ali ne leti preko kantona sarajevo.
5 0 5

#16958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by 5 0 5 »

ova kuknjava na omara je meni isto kao kad bi kukali na staklare sto su se obogatili poslije rata. pa za njega je najbolje doba. nije on kriv sto je drzava smece i sto se na kriminalcima moze dobro zaraditi. da je drzava sredjenija, mozda bi omar pare zaradjivao stampajuci ploce. ha ja. :lol:
O'zone
Globalni moderator

#16959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

5 0 5 wrote:ova kuknjava na omara je meni isto kao kad bi kukali na staklare sto su se obogatili poslije rata. pa za njega je najbolje doba. nije on kriv sto je drzava smece i sto se na kriminalcima moze dobro zaraditi. da je drzava sredjenija, mozda bi omar pare zaradjivao stampajuci ploce. ha ja. :lol:
+1
gnjev

#16960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

5 0 5 wrote:ova kuknjava na omara je meni isto kao kad bi kukali na staklare sto su se obogatili poslije rata. pa za njega je najbolje doba. nije on kriv sto je drzava smece i sto se na kriminalcima moze dobro zaraditi. da je drzava sredjenija, mozda bi omar pare zaradjivao stampajuci ploce. ha ja. :lol:
ne bi sigurno
JThomas

#16961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

advokati nisu čarobnjaci, a naročito to nije omar čija većina predmeta završi sporazumom o priznanju krivice, koji mora potpisati i tužilac a sud prihvatiti. da država hoće da njegovi branjenici leže dugogodišnje kazne, ležali bi makar se on na glavu nasadio. advokat može koliko ga sistem pušta, a ovo sve sistemu odgovara. nemojte biti djeca.
jao_situacije

#16962 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:

Da, ali ako je to tako, zašto se snimak ne izloži javnosti koja sumnja?

Tj.zašto kriju snimak?
Pa nije ono da ga je neko zatražio...
Ne znam koliko si u toku od početka, ali jeste, tražen je.I kada je navodno ''nestao'' i poslije...
amar tj. muž je vidio snimak i ako on nema zamjerki onda je valjda tako, mislim na optužnicu ako nema zamjerki..
snimak se ne objavljuje jer koliko ja znam stravičan je, i nije u redu uraditi to samo da bi se zadovoljila javnost..
druga stvar je da se traga za počiniteljem pa se onda objavi da mu se uđe u trag..
5 0 5

#16963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by 5 0 5 »

gnjev wrote: ne bi sigurno
da se advokate pita, svaki njihov klijent bi bio oslobodjen.
jao_situacije

#16964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

karanana wrote:ne znam ja da je ikad bio dostupan javnosti.
Da, i ti si u pravu.
o čemu vi pričate omaru je glavni fol da klijenti priznaju krivicu on ništa drugo i ne radi..
zašto je stalno on ? zato što to radi po službenoj dužnosti i mislim da je to već prežvakano država plati advokata pucačima a to je najčešće omar, kako i zašto neki su talovi u pitanju..
zašto ih drugi advokati ne brane pored bruku advokata u sarajevu, jer ostali nisu budale da se petljaju sa ološem
omar je javno više puta na tv-u govorio da su mu to raja (pucači) a on je inače specijaliziran za brakorazvodne parnice...
Tvrtko II Kotromanić

#16965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

a i omaru dobro dodju i ovi naslovi i slike po portalima pa svaki klosar zna za njega samo haman, pa ga fino zaokruzi kad mu cike u policiji daju listu sluzbenih
Troll_Happens

#16966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Tvrtko II Kotromanić wrote:a i omaru dobro dodju i ovi naslovi i slike po portalima pa svaki klosar zna za njega samo haman, pa ga fino zaokruzi kad mu cike u policiji daju listu sluzbenih
Valjda ce nas se omar sjetiti ako nam bude trebalo da nas malo pogura finansijski koliku smo mu reklamu napravili :skoljka:
šatirana_ljubičica

#16967 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

jao_situacije wrote: amar tj. muž je vidio snimak i ako on nema zamjerki onda je valjda tako, mislim na optužnicu ako nema zamjerki..
snimak se ne objavljuje jer koliko ja znam stravičan je, i nije u redu uraditi to samo da bi se zadovoljila javnost..
druga stvar je da se traga za počiniteljem pa se onda objavi da mu se uđe u trag..

Otkud znaš da nema zamjerki?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#16968 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by UnscarD »

jao_situacije wrote: amar tj. muž je vidio snimak i ako on nema zamjerki onda je valjda tako, mislim na optužnicu ako nema zamjerki..

Ma kod nas je dosta semafora uradjeno tako da zeleno bude svega par sekundi ...ne mozes preci cestu na zeleno da si Usein Bolt ...100 puta mi se desi krenem prelaziti cestu na zeleno i na pola je crveno. Ali zato je u saobracaju bitno da pjesak koji je zakoracio na zeleno, makar se promjenilo na crveno secundu kasnije, ne cini nista lose. Cak i da je potpuno crveno, vozac je duzan da uspori prilikom prolaska kroz raskrsnicu i oznaceni pjesacki prelaz. Nema tu puno price, ovaj ce biti osudjen 100% samo sto ce dobiti beze kaznu . I da dobije godinu, to ne mora da lezi. Preko godinu mora. To ce da lezi jedno 7 mjeseci u centralnom gdje u svakoj sobi imaju plazma TV i dvd player i naravno kablovsku.
uglavnomja

#16969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

:roll:

65 godina, cca 65 kila, psihijatrija ...

Pozadina pucnjave u bifeu Nijaza Karkelje: Sa kalašnjikovom došao na proslavu rođendana
Šaban Delić (65)
sa Pala, uhapšen je i jučer predat nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo nakon što je u utorak navečer u bifeu Nisko na Trgu međunarodnog prijateljstva na Alipašinom Polju iz automatske puške ispalio više hitaca.

Udarac kundakom

Kao što smo već pisali, osam dana nakon incidenta u ovom ugostiteljskom objektu kada je ranjen vlasnik Nijaz Nisko Karkelja, u istom objektu desila se nova pucnjava, a Delić je jedan od aktera oba događaja.

Kako saznajemo, u svom kafiću Nisko je slavio rođendan, i pozvao je prijatelje da sa njim gledaju fudbalsku utakmicu BiH - Austrija. Petorica mladića i vlasnik kafića su gledali TV kada se oko 20.20 sati na vratima pojavio Delić, u pripitom stanju i s kalašnjikovom u rukama.

Odmah s vrata Delić je uperio pušku u prisutne i povikao: "Ruke na sto". Potom je uputio nekoliko riječi Karkelji te počeo pucati po kafiću, ispalivši sedam hitaca. Vrlo je vjerovatno da Delić nije imao namjeru nikoga ubiti, jer je to mogao. Međutim, imajući u vidu da se radi o prostoriji malih dimenzija, puka je sreća da ni jedan hitac nije rikošetirao i nekoga pogodio.

Bilal Bogilović bio je najbliže vratima kada je Delić ušao u objekat, te je prvi skočio na njega kada je počeo pucati. Tokom otimanja za pušku, Delić je Bogilovića kundakom uspio udariti u nos i slomiti ga. Srećom, Bogiloviću su u pomoć priskočili i drugi, te su skupa savladali, razoružali i pretukli Delića.

Bogiloviću i Deliću je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a policajci su tokom uviđaja u Niskinom ugostiteljskom objektu pronašli sedam čahura i automatsku pušku iz koje je Delić pucao.

Podsjetimo, policija još traga za Enesom Hrvom, zvanim Šmrk (60), koji je 23. marta sa Delićem napao Nijaza Karkelju. Tada su njih dvojica došli kod Karkelje u bife, nakon čega je Delić vlasnika udario flašom po glavi, a Hrvo je u njega ispalio nekoliko hitaca. Jedan od hitaca Karkelju je pogodio u desnu stranu grudnog koša.

Nakon što mu je u KCUS-u ukazana pomoć, Karkelja, kojem je konstatovana lakša prostrelna rana, samoinicijativno je napustio bolnicu.

Raniji sukob

Navodno, Delić je prije 5-6 godina imao fizički sukob sa Karkeljom iz kojeg je izvukao deblji kraj, što očito, do danas nije zaboravio. Kako saznajemo, Delić se, navodno, liječi u Psihijatrijskoj bolnici i "ima papir da je neuračunljiv", što očito koristi da izaziva incidente misleći da kao takav neće završiti iza rešetaka.

S druge strane, Nijaz Karkelja je hapšen zbog organizovanih krađa auta. Svojevremeno, tačnije 1999. bio je na poznatoj listi nekadašnjeg ministra MUP-a Ismeta Dahića, na kojoj je bilo 14 imena koja su poslije rata terorisala Sarajevo. Dahić je tada govorio da su postojale tri grupe koje su predvodili Ramiz Delalić Ćelo, Ismet Bajramović Ćelo i Nijaz nisko Karkelja. Kao što je poznato, obojica Ćela nisu više među živima, a Nisko se, kako tvrdi, povukao u miran život i započeo sa ugostiteljskim biznisom. Međutim, s vremena na vrijeme prošlost ga sustiže.

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... rodjendana
šatirana_ljubičica

#16970 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

UnscarD wrote:

Ma kod nas je dosta semafora uradjeno tako da zeleno bude svega par sekundi ...ne mozes preci cestu na zeleno da si Usein Bolt ...100 puta mi se desi krenem prelaziti cestu na zeleno i na pola je crveno. Ali zato je u saobracaju bitno da pjesak koji je zakoracio na zeleno, makar se promjenilo na crveno secundu kasnije, ne cini nista lose. Cak i da je potpuno crveno, vozac je duzan da uspori prilikom prolaska kroz raskrsnicu i oznaceni pjesacki prelaz. Nema tu puno price, ovaj ce biti osudjen 100% samo sto ce dobiti beze kaznu . I da dobije godinu, to ne mora da lezi. Preko godinu mora. To ce da lezi jedno 7 mjeseci u centralnom gdje u svakoj sobi imaju plazma TV i dvd player i naravno kablovsku.
....da :roll:
jao_situacije

#16971 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by jao_situacije »

čovjek je zastupnik u sks valjda bi dosad izašao u javnost da ima šta da kaže, a sigurno ima medija koji bi prenijeli njegovu priču..
uostalom evo ovako ako ti znaš da se ima šta dodati ili oduzeti vezano za taj slučaj neku nepravilnost grešku i sl. slobodno otiđi do kantonalnog tužilaštva nova glavna kantonalna tužiteljica će te sigurno saslušati, žena je vrlo profesionalna, ovo kažem najozbiljnije bez ikakve loše namjere
a ako su to samo špekulacije onda je to druga stvar..
Freamon Lester

#16972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

A da recimo FACE TV postavi kod Niske u kafanu 3 kamere i pusti onog retarda da komentarise. Vjerujem da bi gledanost bila veca nego kod ovih Parova... :izet:
The Realist

#16973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The Realist »

Kakvo objavljivanje snimka javnosti, bez debelog razloga?? Žena je poginula, neće valjda to svi gledati?

Da su htjeli lagati, onda je valjda bolje lagati kojom je brzinom vozio i slično, jer to je nešto što ne može svako pobiti, ali jok, eto lagali su na nečemu što svako ko raspoznaje boje i nijanse može osporiti :roll: .

Njegov je advokat od početka bio dosta drzak i samouvjeren kada se radi o tome ko je prošao kroz zeleno, a ko kroz crveno.

On je vozio prebrzo i ne gine mu kazna i ja iskreno mrzim sve one koji voze takvim brzinama kroz grad, apsolutno ne bitno je li mu zeleno, je li noć, ili slično. Gdje ćeš ti sa 100kmh kroz grad u p. materinu? I nadam se da će debelu kaznu dobiti (nažalost, neku ekstremnu ne može po našem zakonu, koliko sam shvatio, još će kod njega postojati dosta olakšavajućih okolnosti), no stvarno sumnjam da je neko muljao oko video snimka, jer to je najgore za malverzacije, jer se da lakše razotkriti, plu što ako ga već hoće izvući, trebali su lagati i o brzini kojom je vozio.
JThomas

#16974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150403074

znači, jednom napišeš puno ime i prezime, a ostaloj četvorici iz istog koša, iz istog predmeta, sa istog derneka ne napišeš, već imena koja nosi 80% bošnjaka i prvo slovo prezimena - što je "isto ništa".

pa ovo i mora sve da propadne.
Troll_Happens

#16975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

JThomas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150403074

znači, jednom napišeš puno ime i prezime, a ostaloj četvorici iz istog koša, iz istog predmeta, sa istog derneka ne napišeš, već imena koja nosi 80% bošnjaka i prvo slovo prezimena - što je "isto ništa".

pa ovo i mora sve da propadne.
Navodno, cijela drama se odigrala u noći sa 11. na 12. mart. Međutim, djevojka je naknadno prijavila da je nad njom izvršeno silovanje.

Navodno, osmanaestogodišnjakinja se date večeri posvađala sa roditeljima te je poslije toga otišla na vikendicu sa društvom odnosno Adnanom M., Nerminom B., Elmedinom Š, Muhamedom M. i Elvirom E. Svi su se uz alkohol ali i drogu zabavljali na vikendici u vlansištvu Muhameda M.

Društvo je te večeri popilo veću količinu alkohola, djevojka je navodno i konzumirala speed.

Tokom večeri su se fotografisali, u prvom redu nagu djevojku ali prilikom davanja izjava u policiji ustvrdili su kako su fotografije izbrisali te kako se ne sjećaju većeg dijela večeri jer su bili pijani.

No, kako Klix.ba saznaje fotografije su ipak pohranjene i pronađene.
Na njima se, između ostalog, vidi jedan jedan od njih odnosno Adnan Mahunjić i to bez odjeće zajedno sa nagom djevojkom.

No, Mahunjiću koga zastupa Omar Mehmedbašić na teret se ne stavlja silovanje u ovom slučaju.

"Moj branjenik se ne sumnjiči za silovanje a tokom saslušanja je negirao da ima bilo kakve veze sa protivpravnim lišenjem slobode", kazao je Mehmedbašić za Klix.ba.

Ovu informaciju potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS, kazavši kako je danas završeno ispitivanje osumnjičenih te da slijedi odluka postupajućeg tužioca.

Pametnom dosta :izet:
Locked