Jeste malo divlji zapad, ali opet nista tako strasno. Tri puta isao na more tamo i bilo je tih sitnica, ali nista da bih se nervirao, bar za mene.Laplace wrote: ↑19/07/2023 09:14Zato se ograđujem da pišem ono što sam čuo od drugih. U Albaniju ću autom kad nabavim dovoljne zalihe Lexaurina, čuo sam da je Divlji Zapad u saobraćaju.Thorgerson wrote: ↑19/07/2023 09:03
Druze, to ti je isto da mi ubrojimo sad ove nase magistrale tipa do Mostara, ovu prema Neumu i sl.
Ima nekog autoputa u Albaniji, ali ovo sto mi imamo autoputa za to njihovo je naucna fantastika.
Vozio sam se dole kod Draca, kao pise brza cesta. Ustvari po jedna malo sira traka. Milion prikljucaka sa strane. Ogradu zaboravi. I ludo se vozi.
E sad uzmi to, pa uzmi nasu brzu cestu Ilidza - Blazuj.
A kazem ti. Autoputevi, i ono malo sto oni imaju i mi sto imamo nije uporedivo sto se tice kvalitete, pa ni kompleksnosti terena.
Da Albanija ide naprijed, ide. Ali nije to bas onako kako vidis na papiru, na slikama. Treba otici i vidjeti uzivo.
Najgore su mi bile guzve kroz neke gradove gdje sam znao i po pola sata - sat prolaziti, nema obilaznica, tu sam se jedino nervirao pravo.