Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Moderator: anex
- skafiskafsnjak
-
hladan.preminger
#1677 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Pitarrr82 wrote:skafiskafsnjak wrote:Ja sam Tabasco najvise posadio. Sad su na nekih 7-8cm narasle
Evo i premingeru nikle za 20tak dana a samo kod tebe niknu za dva dana
http://www.tradewindsfruit.com/content/ ... ermination
- Pitarrr82
#1678 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
hladan.preminger wrote:Pitarrr82 wrote:skafiskafsnjak wrote:Ja sam Tabasco najvise posadio. Sad su na nekih 7-8cm narasle
Evo i premingeru nikle za 20tak dana a samo kod tebe niknu za dva dana
http://www.tradewindsfruit.com/content/ ... ermination
Ok je to drug nego poslao ja skafiju neka sjemena koje sam dobio od kinkeya i onda on meni uzvratio s nekim sjemenkama, znaci obojica smo u BiH i dok je meni doslo to njegovo sjeme ono sto sam ja njemu poslao vec proklijalo
-
hladan.preminger
#1679 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ako ima dovoljno toplote i vlage ide to brzo. Moje borave na zatvorenoj lođi, kao mali plastenik.Pitarrr82 wrote:
Ok je to drug nego poslao ja skafiju neka sjemena koje sam dobio od kinkeya i onda on meni uzvratio s nekim sjemenkama, znaci obojica smo u BiH i dok je meni doslo to njegovo sjeme ono sto sam ja njemu poslao vec proklijalo![]()
Pored Tabasca posadio sam i jos neke za koje ne znam naziv, samo je jedna do jucer izasla.
- Pitarrr82
#1680 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ma ko zna sta je on radio, prijetio im ako ne izadju i tako to...hladan.preminger wrote:Ako ima dovoljno toplote i vlage ide to brzo. Moje borave na zatvorenoj lođi, kao mali plastenik.Pitarrr82 wrote:
Ok je to drug nego poslao ja skafiju neka sjemena koje sam dobio od kinkeya i onda on meni uzvratio s nekim sjemenkama, znaci obojica smo u BiH i dok je meni doslo to njegovo sjeme ono sto sam ja njemu poslao vec proklijalo![]()
Pored Tabasca posadio sam i jos neke za koje ne znam naziv, samo je jedna do jucer izasla.
-
hladan.preminger
#1681 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Pitarrr82 wrote:
Ma ko zna sta je on radio, prijetio im ako ne izadju i tako to...a i juznije je dole pa mozda i to pomaze...

- art vandeley
#1682 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
jucer na otvoreno presadio stotinjak tabasco sadnica, desetak cayenne long slim peppers, deset jalapeno early, deset big jim peppers i isto toliko Bulgarian carrot papricica...
Namjeravam ove godine probati sa nekoliko verzija tabasco sauce-a, iz tog razloga ovako velika kolicina zasadjena. Imam prostora, klima odgovara...
Pitanje za vece znalce, onako usput, kolika bi bila prednost uvesti sistem kap po kap? To svakako namjeravam za ostale kulture pa mi ne bi bilo tesko razvesti.
Namjeravam ove godine probati sa nekoliko verzija tabasco sauce-a, iz tog razloga ovako velika kolicina zasadjena. Imam prostora, klima odgovara...
Pitanje za vece znalce, onako usput, kolika bi bila prednost uvesti sistem kap po kap? To svakako namjeravam za ostale kulture pa mi ne bi bilo tesko razvesti.
- skafiskafsnjak
#1683 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
prijetio , jastaPitarrr82 wrote:Ma ko zna sta je on radio, prijetio im ako ne izadju i tako to...hladan.preminger wrote:Ako ima dovoljno toplote i vlage ide to brzo. Moje borave na zatvorenoj lođi, kao mali plastenik.Pitarrr82 wrote:
Pored Tabasca posadio sam i jos neke za koje ne znam naziv, samo je jedna do jucer izasla.a i juznije je dole pa mozda i to pomaze...
I ja sam posadio onih neki hne znam koje su, napisao si "male žute" hahahahahaha . I one su narasle
Samo mi se nije "primila" BJ od prosle godine sto imam sjeme...al imam 2 vece biljke prezivile zimu, tako da mi je svejedno..a i ta ce samo sluziti za zajebavanje raje...nesto ne vjerujem da cu je jesti
Slikacu danas sve, da vidite situaciju
- Pitarrr82
#1684 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Moj stari od prijatelja dobio neku vocku, slagacu sad koju, uglavnom nije se nesto primila i pocela se susiti a posto se ovaj razumije stari ga pita i on mu rekao zaprijeti joj i malo je samo zasijeci negdje... sljedece godine rodila 
-
hladan.preminger
#1685 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Najveca prednost tog sistema je da mozes preko njega precizno i ravnomjerno davatai hranu i dodatke prehreni ukoliko nesto nedostaje.art vandeley wrote:jucer na otvoreno presadio stotinjak tabasco sadnica, desetak cayenne long slim peppers, deset jalapeno early, deset big jim peppers i isto toliko Bulgarian carrot papricica...
- skafiskafsnjak
#1686 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Hah neki dan presadio iz casica u saksije...i tu zemlju iz casica samo prebacim . SAd gledam, neke tek sad nicu iz zemlje ahahahahaha. Pomijesalo mi se
- skafiskafsnjak
#1687 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Evo mojih biljaka : ))))
Od ovih malih tu su Tabasco, Cayenne, Bolivian Rainbow, BIshops Crown, Yalapeno, Trinidad scorpion

A evo malo starije biljke, od Septembra 2014.

Orange habanero ( jedna papricica vec raste)

Bhut jolokia

Od ovih malih tu su Tabasco, Cayenne, Bolivian Rainbow, BIshops Crown, Yalapeno, Trinidad scorpion

A evo malo starije biljke, od Septembra 2014.

Orange habanero ( jedna papricica vec raste)

Bhut jolokia

-
-Spiridon-
#1688 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Samo da vam uspješno rastu
LP
LP
- skafiskafsnjak
#1689 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ja ih danas prebacio na balkon gdje sunce grije do 16h.... Da li im odgovara to ? Ili ne valja da su direkt na suncu ?
-
-Spiridon-
#1690 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ja sam ih prije prebacivanja na bakon imao isto kao i vi na sunčanom prozoru. Nisam primjetio, da bi im kasnije na direktnom suncu bilo šta falilo.
LP
LP
- skafiskafsnjak
#1691 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Imam 3 balkona. Na jednom je sunce ujutro do 11, na drugom citav dan , do 16-17h, na trecem gotovo i da nema 
Pa rekoh da im ugodim ... neka ih onda na suncu
Pa rekoh da im ugodim ... neka ih onda na suncu
-
-Spiridon-
#1692 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Po mom mišljenju če im vaš prvi balkon (sunce do 11) najviše odgovarati.
LP
LP
- Pitarrr82
#1693 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
I ja sam svoje danas izbacio na balkon mislim da je vrijeme 
- skafiskafsnjak
#1694 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Tema "pala" pravo umjesto da sad zivne
U mene paprika u svakom cosku stana

U mene paprika u svakom cosku stana

- JanuaryJones
#1695 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Sve su mi se paprike primile osim jedne koja je nikla, počela rasti i svehla, dal od moje pretjerane brige ili nećeg trećeg, ne znam. Uglavom presađene u veće posude i izbačene na stakleni balkon
usput imam nešto i začinskog bilja i dvije saksije paradajza.
- skafiskafsnjak
#1696 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ja ih necu u neke pretjerano velike posude...nemam ih gdje preko zime 
Imam podrum veliki, al ne mogu ihu podrum hahaha
Imam podrum veliki, al ne mogu ihu podrum hahaha
- Mu'min
#1697 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ti bi slike? 
evo jedna, sorta Etna.
MašaAllah preživila zimu i već cvate

Inače što je bilo za njivu već je na njivi, što je za posude već u posudama a u među vremenu pucamo ljuti umak ko dijete smoki.
evo jedna, sorta Etna.
MašaAllah preživila zimu i već cvate

Inače što je bilo za njivu već je na njivi, što je za posude već u posudama a u među vremenu pucamo ljuti umak ko dijete smoki.
- skafiskafsnjak
#1698 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Gdje ih drzis preko zime ? imaju li sansu da prezive vani 
- Mu'min
#1699 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Ovisi koja sorta je u pitanju, recimo Hanaberos imaju 60% da prežive i 100% da crknu ako ostanu vani. 
- JanuaryJones
#1700 Re: Čili - feferoni - ljute paprike (SLIKE!)
Jel normalno da se mlada stabljika paradajza 'objesi' nakon noći/ujutro i onda da dođe sebi tokom dana? Kako sam presadila paradajz u veću posudu dešava mi se da ga ujutro zateknem mlitavog, povijenog i onda u toku dana se ispravi. Šta je uzrok?