Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gospoda Ministarka

#1676 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

Bloo wrote:opet sa druge strane, pogledaj suprotan ekstrem, bolje i to nego da joj je rekla, Što'š bona učit kad ćeš se ionako udat
To je vec krajnost za koju vjerujem da nijedan roditelj ne kaze svom djetetu.

@kiki-miki, i kaze moja prijateljica S. koja studira jer ju je mama tako uputila, koja ima 26 god., veze ni muskarca ni na vidiku da su po njenim kriterijumima: " Kad bih znala da cu imati brak kao moji roditelji, sutra bih se udala".
Bloo
Globalna šefica

#1677 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

@MArlboro

na zalost, jos nesto prisutno danas, seksualizacija djece od malih nogu :T grudnjaci za nekog od 5 godina i cipkaste gacice i stiklice... :roll:
rika

#1678 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by rika »

Ma.Le.Na wrote:
:thumbup: Postala je nemoguca misija a ta famozna prica o karijeri je ismijana nedavno kad sam vidjela curicu od 5-6 god. koja vazi tu pricu na TVu: "Muskarac me nece sprijeciti u ostvarivanju moje karijere, niti cu se udati prije nego diplomiram"... e sad, vakat je zapitati zasto ona, sto je jucer na svijet postala takvo sto govor i odakle joj to.
hm
ok tebi nije normalno da djevojcica od 5 godina ima neke ambicije...da zeli da bude nesto..?
da smo kakvi filovali bi djecu idejama i ambicijama da im je samo nebo granica..a ne jadni cilj - fakultet..[/quote]

Naravno da mi nije normalno da dijete od 6 god. u opste razmislja o tim stvarima, ambicija treba da bude da se ne upiski u gace vec da dode do wc-a. Halo, to je dijete. Ja sam se u tim godinama igrala sa lutkama jer sam jos bila mala za barbike.[/quote]

hm ja sam malo drugacije odgajana
ja sam do seste godine promijenila 5 "zvanja" :D
igrala sam se i lutkicama i auticima...ali sam svejedno imala "san" sta zelim biti kad porastem..i hvala Bogu pa su mi roditelji govorili da mogu biti sta god zelim..pa i direktor ako to odaberem :-) :D[/quote]

A ja se obradovao, arhitektica :D
Ma.Le.Na

#1679 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Ma.Le.Na »

rika wrote:
Ma.Le.Na wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
:thumbup: Postala je nemoguca misija a ta famozna prica o karijeri je ismijana nedavno kad sam vidjela curicu od 5-6 god. koja vazi tu pricu na TVu: "Muskarac me nece sprijeciti u ostvarivanju moje karijere, niti cu se udati prije nego diplomiram"... e sad, vakat je zapitati zasto ona, sto je jucer na svijet postala takvo sto govor i odakle joj to.
hm
ok tebi nije normalno da djevojcica od 5 godina ima neke ambicije...da zeli da bude nesto..?
da smo kakvi filovali bi djecu idejama i ambicijama da im je samo nebo granica..a ne jadni cilj - fakultet..
Meni kad je bilo 5 godina,zhelio sam biti astronaut, orilo-gorilo.. :) I za 6 rodjendan sam dobio knjigu "The Conquest of Space",progutao je doslovce, znao nabrojati imena svih astronauta i Apollo misije...
I sta je bilo na kraju? Danas letim samo niz stepenice...
IMHO dijete od 5-6 godina nema pojma o zhivotu,danas astronaut (iliti prevedeno na jezik 21. stoljeca fuSbaler) sutra pilot, ali vec od osme da ne kazhem desete godine treba malo bolje slushati sta ga/nju interesuje ili ne interesuje.. I te talente razvijati..
slazem se
i ja sam bila i balerina i operska pjevacica i doktorica i racunovodja :shock: :D i zavrsavala sam 10 fakulteta..ovisno koji naucnopopularni program bi pogledala..
bit je da djecu TREBA gurati naprijed i govoriti im da su i najbolji i najpametniji ..bas kao sto to rade amerikanci..
jbt nama je sada tesko napisati CV u kojem treba da se pohvalis..upravo iz razloga jer nismo navikli mentalitetom da isticemo svoje vrijednosti..
madner

#1680 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Musku djecu treba afirmirati, slazem se. Ali sto zemsku djecu tako grubo i okrutno zavaravati :D
Gospoda Ministarka

#1681 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

madner wrote:Musku djecu treba afirmirati, slazem se. Ali sto zemsku djecu tako grubo i okrutno zavaravati :D
:lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1682 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:
madner wrote:Pif, nego da se vratimo na temu. Ima li ovdje neka "normalna"

Normalna: Fakultetski obrazovana, dobar posao, ne previse stara, manekanska gradja ali sa vecim sisama i guzovima, i jakom zeljom da me upozna :D

da, Chmoljo
madner me više ne interesuje. otaslačio sam majmuna na njega, triput. sad isto ko da je *eban :lol:
madner

#1683 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

kiki-miki wrote:Pa mogli bismo barem jedno 50 godina koristiti obrnutu taktiku. :oops: :D
Pa koristi se i duze.

Sve sto smo dobili je jako jako losa literatura i zemske kvote :D
sorei

#1684 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sorei »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mis mekinjas

#1685 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Mis mekinjas »

Normalna: Fakultetski obrazovana, dobar posao, ne previse stara, manekanska gradja ali sa vecim sisama i guzovima, i jakom zeljom da me upozna :D

Ja sam u najboljim godinama, odgovaram, ali ti nisi još u ni u dobrim godinama.... :D
madner

#1686 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Mis mekinjas wrote:

Ja sam u najboljim godinama, odgovaram, ali ti nisi još u ni u dobrim godinama.... :D
Bez tih sifri starka :D
Mis mekinjas

#1687 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Mis mekinjas »

madner wrote:
Mis mekinjas wrote:

Bez tih sifri starka :D
nije šifra, muško do 33. ne zna :dance: :wink: , žena do 28. isto tako....
ti još učiš i to je u redu.... :wink:
madner

#1688 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Eki ne znam. 3-6 minuta ludila i ja dobar :D
Mis mekinjas

#1689 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Mis mekinjas »

madner wrote:Eki ne znam. 3-6 minuta ludila i ja dobar :D
pa nego da je dobro, dok god ti je samo tvoj orgazam bitan :wink: , naučiš :dance: , kad je njen bitniji od tvog...
sorei

#1690 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sorei »

E sto ste divni. Glupa sam jer sam bolonjac, ne znam :dance: jer sam mlada. Idem ja :roll: :lol: :lol: :lol:
madner

#1691 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Sto bi mi njen bio bitniji od mog :?

Svako neka se bori za sebe, ha ja. Emancipacija :D
Mis mekinjas

#1692 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Mis mekinjas »

madner wrote:Sto bi mi njen bio bitniji od mog :?

Moj madneru, ti nisi emancipiran :lol: :lol: :lol: :dance:
Bloo
Globalna šefica

#1693 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

pa bori se jadna, taman kad bude dobro, ti gotov :oops:
Bloo
Globalna šefica

#1694 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: madner me više ne interesuje. otaslačio sam majmuna na njega, triput. sad isto ko da je *eban :lol:
:shock: :shock:

jarane, brain damage od prizora u glavi :shock: :shock:
madner

#1695 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Bloo wrote:

pa bori se jadna, taman kad bude dobro, ti gotov :oops:
Ma mogao bi ja jos, ali ako se navuce valja svaki put :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1696 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:
Chmoljo wrote: madner me više ne interesuje. otaslačio sam majmuna na njega, triput. sad isto ko da je *eban :lol:
:shock: :shock:

jarane, brain damage od prizora u glavi :shock: :shock:
:lol:
neocekivana_sila

#1697 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by neocekivana_sila »

komi wrote:malo i kratko razmišljanje možda nevezano s temom

prije svega da kažem kako je novac bitan

i da dodam kako sam sada stajao u knjižari i slušao 3 trebice kokice ili kako da ih nazovem buduće akademske građanke jer su apsoleventice
jedna lista knjigu a druga govori nama to više ne treba moram si kupiti cipelice :D
kakve li su one sa samo srednjom školom što rade dan noć i nemaju vremena i da žele kulturno se uzdizati

elem da su muškarci bili na njihovom mjestu vjerovatno bi rekli moram u kladionicu ili u teretanu(dabogda)

nebitno

dakle klasičnan primjer onoga što erih from veli

umjesto sa ljudi grade svoju duhovnu stranu paralelno sa vanjštinom većina se odlučuje za kraći put

cure se uljepšavaju a muški kraćim putem (većinom nepošteno i makijavelistički) žele doći do novca

kako bi svi imali ono što žele

jebačinu i eventualno ljubav (koju su uzeli kao sinonim za naviku, zabavu, sviđanje,zaljubljenost, sigurnost...)

novac je veoma bitan a dosta cura danas koriste koku kako bi neš ušićarile
a muški kraćim putem bildanja i kladioničarenja te štelama pokušavaju doći do para jer se sigurniji bolji i sadržajniji put jednostavno danas ne isplati

:D

elem kao i sex novac kad ga ima je 20% veze a kad ga nema onda je skoro 90% veze :D

a gdje je ono zajedničko stvaranje nečega... zajedničko ulaganje u vezu...i tako ( ovo govorim za ozbiljne veze)
Fromm je inače privatno živio baš načinom na čije je kritikovanje pola knjige ispisao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1698 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

ne znam kako je živio obično me ne interesira privatni život umjetnika ni pisaca... a tako ni glumaca i režisera i ostalih
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1699 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote:Nema mi nista gore neko gad cujem kad majka kcerki kaze "Uci, da imas svoj dinar", to kad joj kaze unaprijed ju je osudila na razvod.
Sta ima lose u ovome zivota ti :?

Pa meni to mati kaze bar jednom mjesecno i ne znam da ima sta lose u tome, bar me ne uci da budem lovator i da su pare najvaznije u zivotu, nit me je kad ucila i ja sam joj vjecno zahvalna zbog toga.
neocekivana_sila

#1700 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by neocekivana_sila »

komi wrote:ne znam kako je živio obično me ne interesira privatni život umjetnika ni pisaca... a tako ni glumaca i režisera i ostalih
učinilo mi se da mu uredno vjeruješ i citiraš ga
Post Reply