extraordinary wrote:Ma ciljao sam na to da je Juventus one dvije sezone nakon promocije iz Serije B igrao Ligu prvaka predvođen uglavnom generacijom koja je došla tu i prije Calciopolija. Delpa, Nedved, Chiellini, Buffon itd. Po meni su prilično loše kupovali u posljednje vrijeme, i to im se polako obija o glavu. A ni ovi Marottini transferi mi se ne čine baš najpametnijim, koliko sam ja shvatio, Juve će morati da uloži nekih 50 miliona eura samo da održi ovaj sastav na okupu i iduće sezone jer svi imaju takve klauzule u ugovorima.
Transfer politika prijasnje uprave je bila katastrofalna u punom smilsu te rijeci. Ogromne pare su date na Andradea, Tiaga, Poulsena, Almirona, Amauria, Diega... igrace koji nisu ostavili ama nikakvog traga u Juventusovoj igri(Amauri mozda prvu sezonu). Mogao bi se tu i Melo svrstati medjuti Melo ove sezone i prosle je totalno razlicit igrac. Secco je trosio pare ko pijani mornar bez ikakvog plana, to se sad obija svim o glavu.
Marotta je opet krenuo drugacijim putem, ne razbacuje se bas parama jer ih i nema previse, smanjuje prosjek godina u timu i gleda da bazira tim na talijanskim igracima kako je to radjeno kroz cijelu historiju kluba. Eh sad imao je i on fula i to zescih ali ovo skuplje je koliko toliko dobro. Trebat ce 16 miliona za Aquilania, 10,5 za Quagliu(ako se odluce za njegov otkup zbog povrede)i 15,5miliona za Matria i to je to sto bi se trebalo otkupiti, mozda jos i Pepe al on je 2,5 ili 3,5 miliona. Imam osjecaj da je ova uprava bila na celu poslije calciopolija da se Juventus ne bi nalazio gdje je trenutno.