Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#1676 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

smoki_choko wrote: pa nije moro odmah ispucati one izmjene, sta da matri nije mogo nastaviti. onda bi igrali sa 10 igraca :roll:
A jbg, to je uvijek rizik koji preuzimas kada se naprave tri izmjene :)

Ma kako god odlicno je postavio taktiku. Zaustavio je Sneijdera, umrtvio i usporio im dodavanje lopti, odsjekao napad...

Sljedeca utakmica je gostovanje Lecceu kojem fali par glavnih igraca zbog kartona. Nadam se da ce s Melom i Matriem biti sve uredu.
Atticus Finch

#1677 Re: Juventus FC

Post by Atticus Finch »

Analizirat ćemo sutra, večeras slavimo! :D

:dance:
Neelix

#1678 Re: Juventus FC

Post by Neelix »

fala :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1679 Re: Juventus FC

Post by F&N »

Samo je onaj Pepe promasaj od igraca, ne bi meni zaigrao kod Brace u Vrbanjusi... Pa bio je opasniji po gol Juventusa od Eto-a. On kad je god primio loptu na polovici Juventusa, Inter je stvorio priliku.
2407

#1680 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

F&N wrote:Samo je onaj Pepe promasaj od igraca, ne bi meni zaigrao kod Brace u Vrbanjusi... Pa bio je opasniji po gol Juventusa od Eto-a. On kad je god primio loptu na polovici Juventusa, Inter je stvorio priliku.
Do sada je pruzao osrednje partije ali ono u nedelju je bilo katastrofa. Pepe nema neko veliko fudbalsko znanje ali ima veliku volju i pozrtvovanost pa to nekako nadoknadjuje, mada opet nije nista vise od prosjeka.
Baron_Samedi

#1681 Re: Juventus FC

Post by Baron_Samedi »

Sve, sve...ali kad vidjeh rupetinu Barzaglia. Mislim stvarno. Pa zar su tako nisko pali? :|
spree

#1682 Re: Juventus FC

Post by spree »

barzagliu ocigledno lezi seria a. u palermu je razvaljiv'o. evo i kod nas se izgleda uklopio. chiellini se vratio na svoju prirodnu poziciju i za sada to dobro izgleda. jos da nam je desni bek gdje bi nam kraj bio.
2407

#1683 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Baron_Samedi wrote:Sve, sve...ali kad vidjeh rupetinu Barzaglia. Mislim stvarno. Pa zar su tako nisko pali? :|
Barza je u ove tri odigrane utakmice bio medju najboljim na terenu, cak je i upisao jednu asistenciju. Ako ovako nastavi bit ce to extra :-D
PasHon1

#1684 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Barza je da se udaramo sve nogom u guzicu.
Ja kad sam gledao Pepea u Italiji, covjek je jeo ispred sebe. U Juventusu jednostavno nije to ta prica.
kory_galaktikos

#1685 Re: Juventus FC

Post by kory_galaktikos »

hahhhhahahaa jak ovaj juve u pm....sta idete ove god na trostruku titulu aaaa :run: :lol:
Comrad

#1686 Re: Juventus FC

Post by Comrad »

kory_galaktikos wrote:hahhhhahahaa jak ovaj juve u pm....sta idete ove god na trostruku titulu aaaa :run: :lol:
Vidi miševa sto su se razletili.

Vratit ce se Juve :wink: uzivajte dok mozete.
extraordinary

#1687 Re: Juventus FC

Post by extraordinary »

Juve će se sa ovakvom politikom teško vratiti. Nema zadnjih 2-3 godine nikakvog pomaka naprijed, zadnji put su Ligu prvaka izborili igrači iz ere prije Calciopolija.
kory_galaktikos

#1688 Re: Juventus FC

Post by kory_galaktikos »

Comrad wrote:
kory_galaktikos wrote:hahhhhahahaa jak ovaj juve u pm....sta idete ove god na trostruku titulu aaaa :run: :lol:
Vidi miševa sto su se razletili.

Vratit ce se Juve :wink: uzivajte dok mozete.
ma hoce....kad celik bude u LP...kako je krenulo
2407

#1689 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

extraordinary wrote:Juve će se sa ovakvom politikom teško vratiti. Nema zadnjih 2-3 godine nikakvog pomaka naprijed, zadnji put su Ligu prvaka izborili igrači iz ere prije Calciopolija.
Pretpostavljam da se zajebavas s ovom konstatacijom oko LP-a, ali mogu shvatiti na sta ciljas. Projekat prosle uprave tj. one od poslije Calciopolia je totalno propao i ti rezultati se mogu i trenutno vidjeti. Ni novoj ne ide bas sjajno, naprotiv, ali trebat ce vremena da se napravi nesto. Mislim da imaju konkretniji plan i program. Nista ne moze preko noci, a ovo nije ni Chelsea ni MCFC da se ulozi milijarda od jednom. Mislim da je japanska poslovica:"Koliko ti je vremena trebalo da se useres toliko ce ti i trebati da se operes."
extraordinary

#1690 Re: Juventus FC

Post by extraordinary »

Ma ciljao sam na to da je Juventus one dvije sezone nakon promocije iz Serije B igrao Ligu prvaka predvođen uglavnom generacijom koja je došla tu i prije Calciopolija. Delpa, Nedved, Chiellini, Buffon itd. Po meni su prilično loše kupovali u posljednje vrijeme, i to im se polako obija o glavu. A ni ovi Marottini transferi mi se ne čine baš najpametnijim, koliko sam ja shvatio, Juve će morati da uloži nekih 50 miliona eura samo da održi ovaj sastav na okupu i iduće sezone jer svi imaju takve klauzule u ugovorima.
2407

#1691 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

extraordinary wrote:Ma ciljao sam na to da je Juventus one dvije sezone nakon promocije iz Serije B igrao Ligu prvaka predvođen uglavnom generacijom koja je došla tu i prije Calciopolija. Delpa, Nedved, Chiellini, Buffon itd. Po meni su prilično loše kupovali u posljednje vrijeme, i to im se polako obija o glavu. A ni ovi Marottini transferi mi se ne čine baš najpametnijim, koliko sam ja shvatio, Juve će morati da uloži nekih 50 miliona eura samo da održi ovaj sastav na okupu i iduće sezone jer svi imaju takve klauzule u ugovorima.
Transfer politika prijasnje uprave je bila katastrofalna u punom smilsu te rijeci. Ogromne pare su date na Andradea, Tiaga, Poulsena, Almirona, Amauria, Diega... igrace koji nisu ostavili ama nikakvog traga u Juventusovoj igri(Amauri mozda prvu sezonu). Mogao bi se tu i Melo svrstati medjuti Melo ove sezone i prosle je totalno razlicit igrac. Secco je trosio pare ko pijani mornar bez ikakvog plana, to se sad obija svim o glavu.

Marotta je opet krenuo drugacijim putem, ne razbacuje se bas parama jer ih i nema previse, smanjuje prosjek godina u timu i gleda da bazira tim na talijanskim igracima kako je to radjeno kroz cijelu historiju kluba. Eh sad imao je i on fula i to zescih ali ovo skuplje je koliko toliko dobro. Trebat ce 16 miliona za Aquilania, 10,5 za Quagliu(ako se odluce za njegov otkup zbog povrede)i 15,5miliona za Matria i to je to sto bi se trebalo otkupiti, mozda jos i Pepe al on je 2,5 ili 3,5 miliona. Imam osjecaj da je ova uprava bila na celu poslije calciopolija da se Juventus ne bi nalazio gdje je trenutno.
extraordinary

#1692 Re: Juventus FC

Post by extraordinary »

Iduće sezone Liga prvaka je pod moranje. Nisam siguran da ove sezone mogu da je izbore, mada postoje neke šanse, s obzirom da ni Lazio ni Udinese nisu dovoljno konstantni, ali ne ode li Juventus iduće sezone u Ligu prvaka došao bi u rang sa jednom Fiorentinom ili Sampdoriom.
2407

#1693 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Ove sezone fali konzistencije u igri, svezali su dvije pobjede ali trecu ne mogu. Mozda mogu i ove sezone u LP, raspored utakmica nije los uopste ali... gore spomenuti problem je tu.

Znam da ima mnogih koji to prizeljkuju ali sam 100% siguran da se to nece desiti da Juventus dodje u rang s Fiorentinom ili Sampdoriom, prvo zato sto je Juventus u vlasnistvu jako mocne i uticajne porodice a druga stvar je to sto Juventus ima takvu historiju i potencijal da bi ga se vrlo rado prigrabio neki americki ili arapski bogatun da mu se pruzi prilika.
Gray

#1694 Re: Juventus FC

Post by Gray »

Problem je što će Italija naredne godine imati samo 3 mjesta u LP, Inter i Milan su skoro garantovani tu, onda bi bila borba između Juvea, Napolija i Rome za zadnje mjesto.
extraordinary

#1695 Re: Juventus FC

Post by extraordinary »

Gray wrote:Problem je što će Italija naredne godine imati samo 3 mjesta u LP, Inter i Milan su skoro garantovani tu, onda bi bila borba između Juvea, Napolija i Rome za zadnje mjesto.

Mislim da je to tek od sezone 2012/2013, jer ako je od iduće sezone, i Inter i Milan i Napoli su se već osigurali. Napoli je drugi na tabeli, ima 52 boda, nema šanse da ih iko od ovih dole stigne. A i imaju vjerovatno bolju ekipu nego Juventus i Roma.
Gray

#1696 Re: Juventus FC

Post by Gray »

extraordinary wrote:
Gray wrote:Problem je što će Italija naredne godine imati samo 3 mjesta u LP, Inter i Milan su skoro garantovani tu, onda bi bila borba između Juvea, Napolija i Rome za zadnje mjesto.

Mislim da je to tek od sezone 2012/2013, jer ako je od iduće sezone, i Inter i Milan i Napoli su se već osigurali. Napoli je drugi na tabeli, ima 52 boda, nema šanse da ih iko od ovih dole stigne. A i imaju vjerovatno bolju ekipu nego Juventus i Roma.

Da, pardon, tako sam i mislio, naredne sezone Juve mora biti među top 3 da bi 12/13 bili u ligi šampiona.
Zvek

#1697 Re: Juventus FC

Post by Zvek »

Mođi dočekao svojih pet minuta

http://www.cafemontenegro.com/index.php ... ews=159464

Ako ove godine i sljedeće Njemci budu uspješniji od ITA klubova tek će tada ITA imati 3 mjesta.
Gray

#1698 Re: Juventus FC

Post by Gray »

Zvek wrote:Mođi dočekao svojih pet minuta

Ako ove godine i sljedeće Njemci budu uspješniji od ITA klubova tek će tada ITA imati 3 mjesta.

Gotovo je, Njemci već imaju sigurno 4 mjesta u 12/13, sezona 11/12 je nebitna za to, onda će se tek uzimati u obzir za sezonu 13/14.

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coeff ... ient.22.29
extraordinary

#1699 Re: Juventus FC

Post by extraordinary »

Zvek wrote:Mođi dočekao svojih pet minuta

Moggi beze parla. Evo ovdje jedna situacija iz ove sezone, u kojoj je Juventus poguran za dva gola. Svim velikim klubovima u Italiji se manje ili više pomaže, namjerno ili nenamjerno, upitno je.

2407

#1700 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

extraordinary wrote:
Moggi beze parla. Evo ovdje jedna situacija iz ove sezone, u kojoj je Juventus poguran za dva gola. Svim velikim klubovima u Italiji se manje ili više pomaže, namjerno ili nenamjerno, upitno je.

Ovaj drugi gol OK, al kod ovog prvog se jedva i na usporenom sta razaznaje a sudija koji je mogao ovo vidjeti bi trebo biti nagradjen oskarom il cime vec :mrgreen: ovako relano posmatrano ;-)
Ove sezone je i Juventus fino ostecen od strane sudija i to sve u utakmicama s tijesnim rezultatima.
Post Reply