U prevodu nemate ništa i nikoga nego eto hajmo nako.VCorp wrote:Čovječe, da li ti vidiš kako se izbori kupuju i koje mi opcije imamo za birati ? Kako ćeš preglasati neku seljačinu na funkciji koju su postavile stranke kad on familiju od pet ljudi natjera da svi glasaju da on ne bi popušio posao ? Pa oni ce uvijek glasati za njega. Od rata na svim pozicijama su više - manje kadrovi od četiri stranke. Ljudi imaju potkupljenu bazu glasača. Ne bi to bio problem da rade šta ali kako išta s nedemokratskim Ustavom koji se moze okarakterisati kao aparthajd ?O'zone wrote:Koliko god podržavao volju naroda da je.e ma..re političarima svim sredstvima toliko ne razumijem ovakve postove niti ljude koji stoje iza njih.VCorp wrote:To iz vas progovaraju kukavice. Pokušavate se prikazati nekom gospodom koja zna šta je demokratija a očima je niko nije vidio u Bosni, čestitam vam jer su vam Bakir i ekipa utjerali strah u kosti pa ne smijete pisati ništa već sve na finjaka nešto, podmuklo![]()
Kukavice i pičke, ne vi već većina u Bosni. Zato JEBI BAKIRE, NE VADI !
Evo najavljuju proteste reedition za 07. Februar 2015 godine. Zašto?
Bakir i ekipa iz Hr-Sr kružoka opet zasjela na vlast. Ko ih je postavio? Ko ono nije htio da izađe na izbore i pravio se pametan kako će na taj način najviše da naškodi političkoj oligarhiji![]()
![]()
?
Ko je alternativa? Dajte imena? Dajte program? Dajte bilo šta osim ublehaške "Hajmo ih rušit!"!
Ko će doći nakon što se sruše? Eno Tuzlaci sebi izabrali "EXPERTNU" vladu pa najebali više nego kad im je bila neexpertna!
Hoćete glumiti Eguena Savojskog?! Bujrum! A kad sve srušite i spalite do temelja obajsnite ko će to da napravi, od čijih para i ko će da rukovodi obnovom i uspostavljanjem države! Ko je budućnost? Ko će da dobije 50% podrške naroda i naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine?
Ljudi vole trenutno stanje to se vidi iz svake pore društvenog života, snašli se ko ribe u vodi. Sutra da zavlada pravna država i da više nema štele i štelica, podmićivanja i sređivanja stvari na naš Bosansko/Balkanski način opet bi pobuna bila jerbo nismo mi robovi niti hoćemo da živimo u strahu od zakona.
Sve je ovo presipanje iz šupljeg u prazno. Konkretno sa konkretnim planom i imenima, periodom provođenja i očekivanim rezultatima kao i sa posljedicama za neprovođenje rezultata i onda će biti fajde a sve ostalo je vid'la žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.
Ko će doći ? Imaš milion stranaka koji nude programe i alternativa su žešća, eno ti Prve stranke i milion drugih. Stranaka nam ne fali, ali ja ti kazem da ne mozes preglasati ove zbog već navedenih razloga.
Ko hoce glumiti Eugena, je li ja pozivam koga da razbija šta ? Pa prvi sam ja jebavao mater za paljenje arhiva i zgrada jer znam ko to mora platiti.
Kakvih pedeset posto, već sam rekao da na proslim izborima nije ni bilo 50 % ljudi da glasa od 100 % onih koji imaju to pravo a oni su rekli da nece ponavljati izbore jer to nije u interesu naroda. Tačnije, nije njima.
Lijepo vam kažem da ne glumite pametnjakoviće tu jer koristite istu demagogiju kao političari. Kakva demokratija i legitimnost u BiH ? Mi nismo imali nikad poštene izbore na ovom prostoru, čak ni za vrijeme Jugoslavije(a) pa izracunaj koliko je to godina.
Samo naprijed