PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#16701 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

VCorp wrote:
O'zone wrote:
VCorp wrote:To iz vas progovaraju kukavice. Pokušavate se prikazati nekom gospodom koja zna šta je demokratija a očima je niko nije vidio u Bosni, čestitam vam jer su vam Bakir i ekipa utjerali strah u kosti pa ne smijete pisati ništa već sve na finjaka nešto, podmuklo :lol:

Kukavice i pičke, ne vi već većina u Bosni. Zato JEBI BAKIRE, NE VADI !
Koliko god podržavao volju naroda da je.e ma..re političarima svim sredstvima toliko ne razumijem ovakve postove niti ljude koji stoje iza njih.

Evo najavljuju proteste reedition za 07. Februar 2015 godine. Zašto?

Bakir i ekipa iz Hr-Sr kružoka opet zasjela na vlast. Ko ih je postavio? Ko ono nije htio da izađe na izbore i pravio se pametan kako će na taj način najviše da naškodi političkoj oligarhiji :lol: :lol: :lol:?

Ko je alternativa? Dajte imena? Dajte program? Dajte bilo šta osim ublehaške "Hajmo ih rušit!"!

Ko će doći nakon što se sruše? Eno Tuzlaci sebi izabrali "EXPERTNU" vladu pa najebali više nego kad im je bila neexpertna!

Hoćete glumiti Eguena Savojskog?! Bujrum! A kad sve srušite i spalite do temelja obajsnite ko će to da napravi, od čijih para i ko će da rukovodi obnovom i uspostavljanjem države! Ko je budućnost? Ko će da dobije 50% podrške naroda i naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine?

Ljudi vole trenutno stanje to se vidi iz svake pore društvenog života, snašli se ko ribe u vodi. Sutra da zavlada pravna država i da više nema štele i štelica, podmićivanja i sređivanja stvari na naš Bosansko/Balkanski način opet bi pobuna bila jerbo nismo mi robovi niti hoćemo da živimo u strahu od zakona.

Sve je ovo presipanje iz šupljeg u prazno. Konkretno sa konkretnim planom i imenima, periodom provođenja i očekivanim rezultatima kao i sa posljedicama za neprovođenje rezultata i onda će biti fajde a sve ostalo je vid'la žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.
Čovječe, da li ti vidiš kako se izbori kupuju i koje mi opcije imamo za birati ? Kako ćeš preglasati neku seljačinu na funkciji koju su postavile stranke kad on familiju od pet ljudi natjera da svi glasaju da on ne bi popušio posao ? Pa oni ce uvijek glasati za njega. Od rata na svim pozicijama su više - manje kadrovi od četiri stranke. Ljudi imaju potkupljenu bazu glasača. Ne bi to bio problem da rade šta ali kako išta s nedemokratskim Ustavom koji se moze okarakterisati kao aparthajd ?

Ko će doći ? Imaš milion stranaka koji nude programe i alternativa su žešća, eno ti Prve stranke i milion drugih. Stranaka nam ne fali, ali ja ti kazem da ne mozes preglasati ove zbog već navedenih razloga.

Ko hoce glumiti Eugena, je li ja pozivam koga da razbija šta ? Pa prvi sam ja jebavao mater za paljenje arhiva i zgrada jer znam ko to mora platiti.

Kakvih pedeset posto, već sam rekao da na proslim izborima nije ni bilo 50 % ljudi da glasa od 100 % onih koji imaju to pravo a oni su rekli da nece ponavljati izbore jer to nije u interesu naroda. Tačnije, nije njima.

Lijepo vam kažem da ne glumite pametnjakoviće tu jer koristite istu demagogiju kao političari. Kakva demokratija i legitimnost u BiH ? Mi nismo imali nikad poštene izbore na ovom prostoru, čak ni za vrijeme Jugoslavije(a) pa izracunaj koliko je to godina.
U prevodu nemate ništa i nikoga nego eto hajmo nako.

Samo naprijed :thumbup:
Drinski

#16702 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Kada sam ja kazao da su one protestante trebali u dnevnim akcijama razbiti a u nocnim pohapsiti sa automatima...
Al, nije problem u njima, problem je u tuziocu i politici u MUP-u...
VCorp

#16703 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VCorp »

Ok. Hajmo ovako. Nemojte više da kukate nikako na političare, začepite svi i neka se vladajuce stranke proglase vladajucim bez ograničenja mandata. Sretno, meni ce uskoro njemački pasoš i dolaziću gospodski da vam se smijem i kad me neko pita što je zemlja sjebana reći ću svaki put zato što su ljudi lopovi, obična kriminalna stoka a za političare same pohvale. Trude se ljudi ali ne možeš ti sa stokom nešto napraviti od zemlje :lol:
Drinski

#16704 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

VCorp wrote:Ok. Hajmo ovako. Nemojte više da kukate nikako na političare, začepite svi i neka se vladajuce stranke proglase vladajucim bez ograničenja mandata. Sretno, meni ce uskoro njemački pasoš i dolaziću gospodski da vam se smijem i kad me neko pita što je zemlja sjebana reći ću svaki put zato što su ljudi lopovi, obična kriminalna stoka a za političare same pohvale. Trude se ljudi ali ne možeš ti sa stokom nešto napraviti od zemlje :lol:
Mozete raditi sta god zelite, ali u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima...
pumica

#16705 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pumica »

Drinski wrote:
VCorp wrote:Ok. Hajmo ovako. Nemojte više da kukate nikako na političare, začepite svi i neka se vladajuce stranke proglase vladajucim bez ograničenja mandata. Sretno, meni ce uskoro njemački pasoš i dolaziću gospodski da vam se smijem i kad me neko pita što je zemlja sjebana reći ću svaki put zato što su ljudi lopovi, obična kriminalna stoka a za političare same pohvale. Trude se ljudi ali ne možeš ti sa stokom nešto napraviti od zemlje :lol:
Mozete raditi sta god zelite, ali u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima...
Joj tebe... :roll:

Da je fahro cit'o propise ne bi sad imao problem sta ce s tol'kim zgradama...ne bi se mor'o razvodit od zene i ugonit u blud...ne bi alhos oko i vranica bili unisteni...ne bismo imali kojekakve cevre arnaute i skaljice da podrzavaju dodika i covica a toboze predstavljaju bosnjake...
Hajd sve al sto ne bismo imali nikog da nam organizuje proteste i paljenje ovoga sto u ratu nije sruseno i spaljeno...
Ma ne bismo imali opoziciju...vrhunac aktivnosti je napustanje sjednica a u medjuvremenu predlaganje supljih zakona...

Ovdje protesti znace borbu za dolazak fahre i dodika na vlast...e pa jeb.es takve proteste.
shibonja

#16706 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Sta ima,hocel biti kakvih protesta,evo gledam usjalo sunce ko proslog februara :D

Inace,nebih izlazio na proteste da mjenjam vlast,nego da ih natjeramo da rade svoj posao!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
shibonja

#16707 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Evo malo podrske od Esada Bajtala

Innovation

#16708 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Innovation »

shibonja wrote:Evo malo podrske od Esada Bajtala
Hoce li i on doci u Rajvosa ili ce ostati u Brezi? :oops:

Evo i Fahro ce doci.
Podržavam građane, 7. februar je praznik demokratije -
:roll:
Šta je problem demonstracija? Ja kao lider opozicije imam pravo da pozovem sutra, kad hoću, za mjesec, kad procijeni naše rukovodstvo, 100-200 hiljada ljudi da se mirnim putem borimo da ova vlast krene nešto da radi. Ko tu meni nešto može? Oni mene plaše zatvorom, keljmendijima, krivičnim prijavama za terorizam. Ja se ne bojim, ja sad pozivam građane i kažem građanima: “Protestvujte, iskažite svoje antikorupcijsko nezadovoljstvo, uradite to na miran način.
:wink:
Na precizirano pitanje - je li on stajao iza nemira 7. februara, Radončić je dodao:

- Ne, nisam ja stajao, ali sam ih podržavao i kao ministar sigurnosti nisam dozvolio da se tuče vlastiti narod. I zbog toga su me smijenili. I neka su, uopšte se ne kajem zbog toga i ponovo ću to uraditi.
Sta ono prije rece, da nije njegova nadleznost bila.

:mrgreen:
Last edited by Innovation on 03/02/2015 16:47, edited 2 times in total.
razonoda

#16709 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by razonoda »

@innovacion :kakoste:
Ides li ti na proteste, ako se dese?
Innovation

#16710 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Innovation »

razonoda wrote:@innovacion :kakoste:
:kakoste: :staima:
Ja se bila zabrinula, sto te nema, pa sinoc pregledala forum, na drugim temama si aktivna. :)

Kad Fahro kaze da je to "praznik demokratije", onda cu svakako ici.
Ovako inace ne bih znala, protiv koje vlasti da protestvujem, ove sto je sada ili neke sto ce biti.

:trepp:
Biene

#16711 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Biene »

shibonja wrote:Sta ima,hocel biti kakvih protesta,evo gledam usjalo sunce ko proslog februara :D

Inace,nebih izlazio na proteste da mjenjam vlast,nego da ih natjeramo da rade svoj posao!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Upravo to! Neka bude na vlasti ko kod hoće samo neka radi ono što mu je posao!!
razonoda

#16712 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by razonoda »

Innovation wrote:
razonoda wrote:@innovacion :kakoste:
:kakoste: :staima:
Ja se bila zabrinula, sto te nema, pa sinoc pregledala forum, na drugim temama si aktivna. :)

Kad Fahro kaze da je to "praznik demokratije", onda cu svakako ici.
Ovako inace ne bih znala, protiv koje vlasti da protestvujem, ove sto je sada ili neke sto ce biti.

:trepp:
:dajba: Hvala na brizi. ... :-) Nisam ja ''veliki'' poznavalac nase politike,..... usput pratim kao svaki gradjanin, i mislim da je BIH vec trebala biti zemlja za ''pozeliti zivjeti ''.
Gledala sam Fahrin inervju--- ne znam zasto , ali ja vjerujem tom covjeku u ovom trenutku. Ko je on i kako bi on ''vladao'' niko ne zna ,ali sam skoro sigurna ,da demostracija nece biti. Eto i Ti se pitas protiv koga, i to je stanje koje ce dugo trajati , kao i Japan sto se pati sa ekonomijom gooodinama. svi zive , jedu pomalo, pomalo se i raduju, i puno se nadaju.
Cherry-Cherry

#16713 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

O'zone wrote: U prevodu nemate ništa i nikoga nego eto hajmo nako.

Samo naprijed :thumbup:
Glavne parole: dole vlada i političari lopovi :mrgreen:
shibonja

#16714 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

48h tik tak tik tak :D
Cohers

#16715 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cohers »

Pažnje vrijedna analiza: http://noviplamen.net/2012/11/27/odrede ... ema-u-bih/
Razlog zbog kojeg se parlamentarne stranke kompradorske buržoazije u BiH kontinuirano održavaju na vlasti nakon svih ovih izbora leži u tome što su one formirale ogromno i čvrsto glasačko tijelo kao garant svoga političkog opstanka- a to tijelo upravo čini široko rasprostranjena i duboko ukorijenjena birokratija, ostali zaposleni u javnom sektoru, ali i sitna buržoazija (mala i srednja preduzeća: sitni obrti, zanatske radnje, lokalne firme itd.) koja je izrasla i organski povezana sa vladajućom, a čija materijalna egzistencija direktno zavisi od nje.
https://stop-ttip.org/
The EU soon intends to sign two far-reaching trade agreements: one with Canada (CETA = Comprehensive Economic and Trade Agreement) and one with the USA (TTIP = Transatlantic Trade and Investment Partnership). The official line is that this will create jobs and increase economic growth. However, the beneficiaries of these agreements are not in fact citizens, but big corporations: http://stop-ttip.org/what-is-the-problem-ttip-ceta/
Na sceni je proces tzv. globalizacije, tj. širenja kapitalizma katastrofe, čija je krilatica: "Obogati se, ili umri!" Naravno, bogaćenje je moguće samo probranim, koji su to postali na (organiziranim!) društvenim (državnim) katastrofama i prirodnim kataklizmama. Slijedeći Friedmana i Čikašku školu, a preko kvislinga i kriminalaca diljem dunjaluka, te uz podršku MMF-a i WB-e, grupa monstruma - finansirana iz državnih kasa i iz pljačke državnih resursa, raznim šok-terapijama - stvara četvrti (nezvaničan, ali kljiučni!) nivo vlasti - vlast (njihovih) privatnih korporacija, nad kojima kontrolu imaju isključivo oni i njihovi sudovi. To je, u suštini, tamnovilajetski sistem "kadija te tuži, kadija ti sudi", koji je BiH doveo do prosjačkog štapa i smaknuća.

Stoga: SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
https://www.facebook.com/notes/nomen-ne ... 6846272541
Drinski

#16716 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Mislim da bi policajci ovim strajkacima ove godine trebali vratiti ono od prosle godine.
Cohers

#16717 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cohers »

Drinski wrote:Mislim da bi policajci ovim strajkacima ove godine trebali vratiti ono od prosle godine.
Pravo mišljenje, s obzirom da bez aktivnog sudjelovanja poluga prisile kanibalskog poretka, poput policije i vojske, nema ni revolucije, odnosno ni mogućnosti za rušenje kanibalskog poretka. Taj poredak u BiH je zasnovan na Izetbegovićevim kvislinško-kriminalnim temaljima i pod mandatom je OUN-a i EU-e.

http://www.vijesti.ba/intervjui/257279- ... GUBNI.html
AZIZ ŠUNJE ZA VIJESTI.BA: PROTESTI BEZ JASNE VIZIJE I PRAVCA DJELOVANJA MOGU BITI POGUBNI
Naslov izuzetan. Međutim, dalje, tzv. profesor tzv. fakulteta tzv. univerziteta predlaže samo zamjenu moći državnih korporacija moću privatnih korporacija. To, što su te privatne korporacije, kao i državne, u neprkosnovenoj svojini Izetbegovićevih kvislinga i kriminalaca (i Miloševićevih i Tuđmanovih šegrta) ne tiče um niti naum tzv. profesora tzv. fakulteta tzv. univerziteta.

Jedina jasna vizija i pravac djelovanja za uspjeh bh-revolucije jeste poimeničan spisak Izetbegovićevih kvislinga i kriminalaca, sa decidnim rokom do kada imenovani moraju zauvijek odstupiti sa bh-javne scene.

Za početak: https://www.facebook.com/notes/nomen-ne ... 6846272541
Image
Drinski

#16718 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Sjo parola, pa oni su trebali samo isprebijati 10 piromana kako treba i kao sto se radi svugdja od USA pa do Sjeverne Koreje. Kakva revolucija i antiglobalisti, kakvi bakraci i nihilisti..
dezurni_ucenik

#16719 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dezurni_ucenik »

Prijatelju,

ne kukaju ovdje ljudi bez razloga protiv protesta.Kukaju jer su se usrali za svoje poslove,usrali se da ce ostati bez njih.Mislis da ih je bolio kurac za paljenje zgrada,ma usrali se da ce ostati bez cetverocifrene plate.

Ne znam za forumase,ja govorim za ljude koje licno znam.

A od protesta nema nikakvog hajra,ipak ovaj narod voli da ih se analno kara.Pokazali su to i na zadnjm izborima.
Drinski

#16720 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Da je narod politicki zreo: niti bi bilo protesta, niti bi bilo gladnih niti bi se gledale zvijezde granda i balkanske prevare (ili onaj serijal: krv nije voda, recimo)....
madridist

#16721 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

..
Last edited by madridist on 05/02/2015 12:30, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#16722 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dezurni_ucenik »

.
madridist

#16723 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

...
dezurni_ucenik

#16724 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dezurni_ucenik »

madridist wrote:...