Hvala na odgovorima,-Spiridon- wrote:Specifikacije plastenika...Banksy wrote:Ja sam s baštovanske teme, ali zanima me specifikacija tog plastenika, odlično izgleda. Gdje je taj plastenik, koji si klimat, šta uzgajaš osim paprika, koje su dimenzije, koji materijal, izgleda povisok, zašto, kako ga ventiliraš, osim tog prozorčića gore, šta ti je to u sredini, dole, na kraju staze, žuto? itd.
Hvala unaprijed. Znam da peglamali baš dobro izgleda, nisam mogla odoljeti.
Dimenzije: 4,30 x 2,50 x 2m (D-Š-V) kvadrature 10,75m², zapremnine 16,07m³, aluminijumska konstrukcija prekrivena sa dvoslojnim polkarbonatnim pločama debeljine 4mm.
Slika je malo izopačena zbog širokokutnog objektiva na fotoaparatu.
U plasteniku uzgajam isključivo čilije, dok sam kasnije uz stazu posadio još par šalata, da popunim prazan plac.
U sredini na kraju staze se na drvenom kolcu nalazi termometar sa higrometrom, da mogu znati trenutačnu unutrašnju temperaturu i relativnu vlažnost vazduha.
Ventiliram tako, da ostavljam otvorena šiber vrata in dva krovna prozora (jedan je vidljiv na fotografiji)
Žuto na tlu su plastični markeri sa imenima posadjenih sorta čilija, a plavo je "desert" za puževe.![]()
I to je to. Ako vas još nešto zanima, vi samo pitajte.
LP
Ti si to tako slikao da izgleda triput veći
ako ti je sezona april - novembar, onda i nema neke velike uštede u odnosu na uobičajenu sezonu na otvorenom, u Bosni, možda mjesec duže,
mogu li te ploče izdržati i nešto snijega, šta radiš s njim zimi?