Sa kojim je i sam Pape napravi kompromis- to je ocigledno dok je pristao na ovaj teferič u Atlanti.extraordinary wrote:Ja Begovića nikad nisam dizao u nebesa. Pravo me iznervirao prvi put kad se nije odazvao. Ovdje su ga skoro svi branili, izuzev Seme, Cyprusa i možda još ponekog. Eto umorit će se jedan Begović što će stati na gol protiv Meksika, jašta. Baš golmani ono trče 20 kilometara po utakmici. Još bi vjerovatno branio jedno poluvrijeme, ne više.
Pape definitivno ne može biti smatran krivcem za ovu situaciju, a ne bih krivce tražio u tolikoj mjeri ni među igračima. Najveći krivac je savez, realno onako. Savez je taj koji zakazuje prijateljske haman u zadnji momenat, i koji u jeku klupske sezone za naše najbolje igrače skonta da je pametno zakazati prijateljsku u nekoj Atlanti. Savez je taj koji nam je sto puta dosad servirao turneje po Aziji, najčešće Iranu, savez je taj koji je odbijao prijateljske sa ekipama poput Ukrajine i Portugala da bi se igralo sa Omanom, Katarom i Iranom, savez je taj koji nam je potrošio Mehu Kodru jer se usprotivio idiotskoj ideji da igrači idu u jeku sezone igrati neku prijateljsku van Evrope.
Niko, ni Pape, ni Kodro, ni Sergej, ni Bola, ni Spahić, ni Džeko, ni peti ni deseti ne može biti smatran krivcem za bilo šta oko reprezentacije. Kriv je samo savez. I žalosno je što ga se ne možemo nikako riješiti.
Kod Kodre se odmah znalo u startu = odjebaus sa tim izletima kojima je jedina svrha uzimanje pare koje placaju te selekcije u tim fol prijateljskim tekimama...doduše, zato je i dobio nogu u pakaš odmah.
Sad se Sušiću sve vraca to...jednom popustiš, cim napraviš jedan kompromis ode to u citav lanac posljedica....ovo sa igracima je samo posljedica...popusti Štilića,popusti Džeku,pusti Rahimića...pa gledaju i ovi ostali igraci taj cirkus...nema niko nikakvo pravo sad prigovarati ni Begoviću.