Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1651 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ali Kemal wrote:Da su se ljudi popisivali normalno, ko gdje zivi i da se popise, da se ne rade malverzacije, to bi vjerovatno bilo davno zavrseno, ovako ovaj popis nece nikada biti ni legitiman, ni tacan.
Mozda slijedeci za desetak godina :D
Što neće biti legitiman? Hajmo malo hronološki i argumentovano. Nije li SNSD i Dodik javno nekoliko puta u eter rekli da ukoliko se ne provede popis oni će u RS-u samostalno uraditi popis. Pa su se dogovarali jedno 50 puta sa raznim EU emisarima, dogovarali metodologiju popisa i opet je SNSD ultimativno tražio da se izričito uvede etnička odrednica i odrednica jezika, i tada se zakuhalo pa je Dodik ponovo prijetio...i tako se desio popis, udovoljeno njegovim zahtjevima u 99% tačaka.

Sada kada je manje više jasno da popis nije polučio rezultate kojima se Dodik i njegov režim nadao, želi se politikom mimo svih standarda koji važe u statistici i popisu izbrisati stotine hiljada ljudi sa popisa zbog nastavka politike negiranja Bošnjaka i svega što ima veze sa njima. :oops: I danas opet prijetnje da neće priznati popis, koji je usput SNSD gorljivo zagovarao, prijetio raspadom države ako se popis ne sprovede je nadrealno i groteskno. :oops:
emmir1

#1652 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by emmir1 »

JohnnyS wrote:
emmir1 wrote:Neki me link odvede na hb forum.

I gledat teme, šokiran sam koliko su ti ljudi opterećeni sa Bošnjacima, svaka tema im je o Bošnjacima.

Okupili su se ponajviše oko demografije i bistre sve neke podatke kako je Bošnjaka kao sve manje i to im je kao neka uzdanica.

I sada kada su došli podatci o broju rođenih umrli za 2014 i kada su vidili da su samo Bosnjaci pozitivni, malo su se spojebali, šok i nevjerica.

Bolje da se bave sa sobom jer bukvalno nestaju kao narod u BiH, i taj trend će se sigurno nastaviti kada uzmemo sve bitne stavke u obzir.
Od matice, putovnica, nataliteta....

Nekako mi ih bilo i žao dok sam čitao, sada osporavaju zavod za statistiku jer kao nisu tačni podatci.
Tako i kad putnik namjernik naleti na ovaj forum može pomisliti koliko su Bošnjaci opsjednuti Hrvatima. Pola tema o Hrvatima, one koje nisu se opet nekako dovedu na tu temu, čak i forumaši "slučajno preko nekog linka" dođu na opskurne HB forume...

Ma koje teme o Hrvatima?

Evo preleti aktivne možda u 30 tema bude 1 ili 2.

Dole je 9 od 10 o Bošnjacima.

I nije baš da sam neki aktivni forumaš da me se može tako nazvati, neki događaj kada se desi kao poplave, protesti, terorizam...tada napišem po nešto.

Ovako po koji komentar u 7 dana
stafi

#1653 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by stafi »

lijepo si to primjetio. dođem u dilemu dal se smijati dal plakati na tu njihovu zatucanost. a mitologijom su odavno nadmašili srbe.
O'zone
Globalni moderator

#1654 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by O'zone »

Do sad bi se i kinezi prebrojali.....
ILVIIR

#1655 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

I gledat teme, šokiran sam koliko su ti ljudi opterećeni sa Bošnjacima, svaka tema im je o Bošnjacima.

Okupili su se ponajviše oko demografije i bistre sve neke podatke kako je Bošnjaka kao sve manje i to im je kao neka uzdanica.

I sada kada su došli podatci o broju rođenih umrli za 2014 i kada su vidili da su samo Bosnjaci pozitivni, malo su se spojebali, šok i nevjerica.

Bolje da se bave sa sobom jer bukvalno nestaju kao narod u BiH, i taj trend će se sigurno nastaviti kada uzmemo sve bitne stavke u obzir.

Nekako mi ih bilo i žao dok sam čitao, sada osporavaju zavod za statistiku jer kao nisu tačni podatci.
taj forum je definicija sovinizma, mada imas i "bosnjackih" i "sprskih" foruma, koji su manje vise isti. koja mrznja se tamo tolerise, to je nevjerovatno, zato bolje i ne citati, ako mene pitas. ja mozda jednom u pola godine navratim, da vidim kakvo smece ljudi produciraju tastaturom. ali sam duboko ubjedjen, da su takvi ljudi debela manjina u svom korpusu!
Thorgerson

#1656 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Thorgerson »

Fazon je u tome sto bh politicari su ko pičketine. Dakle, niko nema muda da kaze, ovako ba hocu i jebite se. Sta je!

Ja prije nisam bio za takav odnos, ali tek sad vidim da sa konjima poput Mileta ili Dragana ne moze drugacije. Znaci ti sa njima ne mozes fino. Jer evo pokusamo fino, oni te guze li guze.

Das im prst, hoce ruku, das im ruku hoce rame...e pa qrac vise.

Nekad me Sefer sa onim svojim izjavama nervirao, ali sad bas podrzavam onakve replike. Jer ponavljam, sa ovakvim doratom nikad na kraj necemo izaci.

Vjerovatno su ocekivali da ce bosnjaka bit 5% da ce se svi izjasnit ko bosanci. Da je tako bio slucaj, imali bi vi rezultate popisa dan nakog samog popisa.
saim_adka

#1657 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:41, edited 1 time in total.
oakville

#1658 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by oakville »

Hafis wrote:Ništa posebno. Održavati ovaj pad na granici snošljivog. Nemoj zaboraviti da je ovo konstanta, tj da su ovi krajevi uvijek bili vulnerabilni što se tiče demografije...ili ratovi, okupatori, ili politički nedobronamjerni sustavi, ali i zov ''matice''...uvijek neki belaj, pa se opet nekako opstalo.
Ne kažu džaba: Hercegovina cijeli svijet naseli a sebe ne raseli.
Uglavnom, načekat ćeš se kume ako si se na tog konja kladio.
Ako hoćeš zapadnu hercegovinu da raseliš, daj vlast hrvatima. Za vrijeme "antihrvatskog komunističkog režima" su iseljavali samo očevi, a ostatak porodice ostajao, sad je svi skupa u emigraciju. Uostalom, isto vrijedi i za hrvatsku. Ali nemoj da brineš, zapadna hercegovina ostaje odsad i zauvijek potpuno hrvatska - jer tamo neće niko da ide.
Hafis

#1659 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Pa normalno. Tko bi iz te ljepote gore igdje isao.
U-zap

#1660 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by U-zap »

I? Kad su rezultati? Hoce li uskoro biti objavljeni?
Mister Yes

#1661 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: I danas opet prijetnje da neće priznati popis
Danas? Gdje? Link?
Thorgerson

#1662 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Thorgerson »

Joj kad izadju rezultati, mogu mislit cetnika, pa kako se kote ovako, zar ih nismo dovoljno pobili...
jupitet30

#1663 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by jupitet30 »

Ali jesili vidio nasih jarana dudu-a i wikiceha-e na tom spomenutom portalu. Oni razvaljuju. Sve zivo je Hrvatsko i Jablanica, Kakanj, Fojnica, Busovaca, Kiseljak, Vitez.

Jebe se njima sto su to teritoriji okruzeni Bosnjacima i sto tamo ima 30-50% Bosnjaka. Konstrukcije koji oni prave su genijalne. Da je Tudjman imao takve genijalce gdje bi mu bio kraj.

Dudu saznaje rezultate popisa:

https://www.youtube.com/watch?v=H36Np8q8ak0

Wikiceha saznaje rezultate popisa:

https://www.youtube.com/watch?v=Zj6VSHQ6jwU

Ljudi su postali sprdancija ziva na internetu. Isto kao i onaj nas narcist Sandzacki Dzek. Sve idiot do idiota... :lol:
emmir1

#1664 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by emmir1 »

jupitet30 wrote:

Ali jesili vidio nasih jarana dudu-a i wikiceha-e na tom spomenutom portalu. Oni razvaljuju. Sve zivo je Hrvatsko i Jablanica, Kakanj, Fojnica, Busovaca, Kiseljak, Vitez.

Jebe se njima sto su to teritoriji okruzeni Bosnjacima i sto tamo ima 30-50% Bosnjaka. Konstrukcije koji oni prave su genijalne. Da je Tudjman imao takve genijalce gdje bi mu bio kraj.

Ljudi su postali sprdancija ziva na internetu. Isto kao i onaj nas narcist Sandzacki Dzek. Sve idiot do idiota... :lol:

Odličan video.

Ne poznajem te likove jer obično dođem posjetim neke teme koje me zanimaju, pročitam koji komentar jer bude nekad i dobrih informacija.

Nekad bi kliknuo i na index i malo čitao i to je, bio je tamo neki iz Bosne koji im je razvlačio pamet.

Ovaj hb forum sam juče prvi put pogledao i ostao sam šokiran zatucanosti i mržnjom.
BHCluster

#1665 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BHCluster »

jupitet30 wrote:

Ne placi, ujna mi u Zagrebu ima stan. Mozemo kod nje ziviti.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1666 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ali Kemal wrote:Da su se ljudi popisivali normalno, ko gdje zivi i da se popise, da se ne rade malverzacije, to bi vjerovatno bilo davno zavrseno, ovako ovaj popis nece nikada biti ni legitiman, ni tacan.
Mozda slijedeci za desetak godina :D
Što neće biti legitiman? Hajmo malo hronološki i argumentovano. Nije li SNSD i Dodik javno nekoliko puta u eter rekli da ukoliko se ne provede popis oni će u RS-u samostalno uraditi popis. Pa su se dogovarali jedno 50 puta sa raznim EU emisarima, dogovarali metodologiju popisa i opet je SNSD ultimativno tražio da se izričito uvede etnička odrednica i odrednica jezika, i tada se zakuhalo pa je Dodik ponovo prijetio...i tako se desio popis, udovoljeno njegovim zahtjevima u 99% tačaka.

Sada kada je manje više jasno da popis nije polučio rezultate kojima se Dodik i njegov režim nadao, želi se politikom mimo svih standarda koji važe u statistici i popisu izbrisati stotine hiljada ljudi sa popisa zbog nastavka politike negiranja Bošnjaka i svega što ima veze sa njima. :oops: I danas opet prijetnje da neće priznati popis, koji je usput SNSD gorljivo zagovarao, prijetio raspadom države ako se popis ne sprovede je nadrealno i groteskno. :oops:
Ispravka - Dodik nije trazio da se uvede ETNICKA odrednica, nego NACIONALNA. Razlika je poprilicna ;)
A taj zahtjev, za tom nacionalnom, a ne etnickom odrednicom, pogotovo sad kad su se pojavili preliminarni rezultati, i te kako mu je omca oko vrata jer bi sad Bosnjaci lako mogli poceti s pricom da je BiH NACIONALNA drzava Bosnjaka i ostalih etnickih grupa (naroda) ;).
ILVIIR

#1667 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Dozer wrote: Ispravka - Dodik nije trazio da se uvede ETNICKA odrednica, nego NACIONALNA. Razlika je poprilicna ;)
A taj zahtjev, za tom nacionalnom, a ne etnickom odrednicom, pogotovo sad kad su se pojavili preliminarni rezultati, i te kako mu je omca oko vrata jer bi sad Bosnjaci lako mogli poceti s pricom da je BiH NACIONALNA drzava Bosnjaka i ostalih etnickih grupa (naroda) ;).
uopste nije bitno kako cemo to nazvati, zna se na sta se misli. o tim definicijama se moze diskutovati beskrajno.

fazon je sto su se vjerovatno preracunali i iznedadjeni su rezultatima jer nisu ocekivali da ce bosnjaci toliko dijaspore moci popisati. sada im nikako ne ide u prilog to sto je ce bosnjaci mozda/vjerovatno preci tih famoznih 50%. jer budimo iskreni, njima je totalno nebitno da li ce bosnjaka u rs-u biti 8, 9, 10 ili 11%..

znalo se prije popisa tacno kako se treba popisati da bi usao u stalno stanovnistvo. sad oni hoce da to svojim nekim dopunskim provjerama izbace odredjeni broj stanovnistva. uostalom, koliko sam ja skontao, zakon je tu manje vise jasan. evropska unija je financirala taj popis i trebaju se evropska pravili provesti. na tome treba insistirati do kraja!
Dozer

#1668 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Mozda ti mislis da su ti termini stvar za raspravu, ali oni i te kako znaju da nisu i sta to sve sa sobom nosi. Ali, nejse...
Jah... a ko ce to instistirati?
Bosnjaci, s Bakirom na celu? Zajebavas se...?
JohnnyS

#1669 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by JohnnyS »

Dozer wrote:Mozda ti mislis da su ti termini stvar za raspravu, ali oni i te kako znaju da nisu i sta to sve sa sobom nosi. Ali, nejse...

A što sve sa sobom nosi? Što sa sobom nosi ime Federacija u FBiH? Jesu li to kantoni federalne jedinice? Mogu li napustiti federaciju? Terminologija je nebitna.
Dozer

#1670 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

TO je jos samo jedan od primjera idiotluka u ovoj blesavoj BiH.
"Federacija BiH", i gledano na ovu konstrukciju, moglo bi znaci da se radi o federaciji izmedju Bosne i Hercegovine, kao 2 dijela jedne drzave koja se zove - Bosna i Hercegovina :lol: :lol: :lol:
A, mozda je i federacija izmedju dvije drzave, Bosne i Hercegovine, a koje se nalaze u okviru jedne drzave koja se zove - Bosna i Hercegovina :lol: :lol: :lol:
ILVIIR

#1671 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Dozer wrote:Mozda ti mislis da su ti termini stvar za raspravu, ali oni i te kako znaju da nisu i sta to sve sa sobom nosi. Ali, nejse...
jok eto termini ustvari definisu sve, a zakoni, statuti i kojekakvi definisani procesi su nebitni.

evo samo malo razmisli sta znace termini entitet, republika, federacija, savezna republika, ujedinjene drzave ili ujedinjeno kraljevstvo :)
ili inace u svijetu jako poznati i svakodnevno koristeni termin konstitutivnost.

a sto se bakira tice, on je sasvim mlitav da bi na bilo cemu insistirao. ali ja za razliku od tebe nemam osjecaj da je bakir neki bosnjacki diktator koji odlucuje sve i jednu stvar u javnom zivotu.
Dozer

#1672 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Nisi ti mene najbolje shvatio, ali nema veze. A ja nemam zivaca opet pisati sve sto sam pisao vec 20 puta, pa eto...ako te zanima, pretrkeljaj moje postove.
Drvosjeca iz Dejcica

#1673 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Dozer wrote:TO je jos samo jedan od primjera idiotluka u ovoj blesavoj BiH.
"Federacija BiH", i gledano na ovu konstrukciju, moglo bi znaci da se radi o federaciji izmedju Bosne i Hercegovine, kao 2 dijela jedne drzave koja se zove - Bosna i Hercegovina :lol: :lol: :lol:
A, mozda je i federacija izmedju dvije drzave, Bosne i Hercegovine, a koje se nalaze u okviru jedne drzave koja se zove - Bosna i Hercegovina :lol: :lol: :lol:
JohnnyS wrote:

A što sve sa sobom nosi? Što sa sobom nosi ime Federacija u FBiH? Jesu li to kantoni federalne jedinice? Mogu li napustiti federaciju? Terminologija je nebitna.
Pa F.BiH i jeste uređena po principima federalizma. Federacija BiH je federacija kantona. Ti kantoni imaju svoj ustav, policiju, zdravstvo, školstvo, imaju sva obilježja države osim novca i vojske. Ne mogu se izdvojiti iz F.BiH ali se mogu udruživati. :shock: To je urađeno zato da bi se svaki narod osjećao komotno u svom kantonu, da može samostalno upravljati o svojoj sudbini no ni to nije bilo dovoljno nekima pa i danas govore o majorizaciji. F.BiH je trebao biti model po kojem se trebala urediti cijela BiH.

R.S ima sasvim drugačije uređenje, rekao bih centralističko, strogo unitarno. Srbi danas često naglase da se protive unitarizmu i centralizmu a entitet RS je više unitaran i centralizovan nego R.BiH 1990. godine. :oops:
BHCluster

#1674 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BHCluster »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dozer wrote:TO je jos samo jedan od primjera idiotluka u ovoj blesavoj BiH.
JohnnyS wrote:

Pa F.BiH i jeste uređena po principima federalizma. Federacija BiH je federacija kantona. Ti kantoni imaju svoj ustav, policiju, zdravstvo, školstvo, imaju sva obilježja države osim novca i vojske. Ne mogu se izdvojiti iz F.BiH ali se mogu udruživati. :shock: To je urađeno zato da bi se svaki narod osjećao komotno u svom kantonu, da može samostalno upravljati o svojoj sudbini no ni to nije bilo dovoljno nekima pa i danas govore o majorizaciji. F.BiH je trebao biti model po kojem se trebala urediti cijela BiH.

R.S ima sasvim drugačije uređenje, rekao bih centralističko, strogo unitarno. Srbi danas često naglase da se protive unitarizmu i centralizmu a entitet RS je više unitaran i centralizovan nego R.BiH 1990. godine. :oops:
Pa odkud onda onoliko kmecenje o politicarima iz Sarajeva koji zagovaraju centralizaciju?
Drvosjeca iz Dejcica

#1675 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

BHCluster wrote: Pa odkud onda onoliko kmecenje o politicarima iz Sarajeva koji zagovaraju centralizaciju?
To zorno pokazuje da je posrijedi nešto drugo a ne briga oko ravnopravnosti naroda ili briga oko decentralizacije. Ta priča oko centralizacije iz Sarajeva je samo ubleha. Svako ko zna sabrati dva i dva zna da je centralizacija i unitarizacija sprovedena u RS-u a ne u F.BiH. F.BiH je jedan vrlo decentralizovan entitet, istina dosta skup, koji svima daje mogućnost da se politički, kulturno i u svakom drugom smislu afirmišu kao zajednica ili narod.
Post Reply