Ima toga još... Ne volim Aliju, Dayton, inat-džamije, RS i kad mi neko šara po zgradi...
Kad mi komšije kažu "Ej, Bosanac...", meni srce ko džamija
Jesam li ja normalan?
Kosovo, Srbija i Crna Gora. Sto pitas?madner wrote:Mislis da li su na popisima imali kolonu nacionalnost?
Vjerujem da jesu.
Gdje su od tih zemalja Bosnjaci nacionalna manjina?
Sto se ti volis zaletiti pred rudu, to je nevjerovatno.Dozer wrote:Naravno - nigdjeMadner
Mislis da li su na popisima imali kolonu nacionalnost?
Vjerujem da jesu.
Gdje su od tih zemalja Bosnjaci nacionalna manjina?
Dokazi da je ovo napisao iko iz SDA. Daj ba Dozer, nisi dijete, ozbiljan si covjek i nemoj se sluziti takvim niskim udarcima za koje znas da nisu istina.Dozer wrote:Ali ga ne pise bilo ko, nego upravo vodje etnickih stada, tj. SDA.
Tako je i sada nagradno pitanje, sta mislis zasto bi Srbi i Hrvate Bosnjake priznali kao nacionalnu manjinu?Opetja033 wrote:Sto se ti volis zaletiti pred rudu, to je nevjerovatno.Dozer wrote:Naravno - nigdjeMadner
Vjerujem da jesu.
Gdje su od tih zemalja Bosnjaci nacionalna manjina?![]()
Od gore pomenutih zemalja Bosnjaci su nacionalna manjina, pazi sada: u svakoj od navedenih a ne "naravno nigdje". U odgovoru @madneru sam zaboravio da su i u Hrvatskoj Bosnjaci priznata nacionalna, pazi - nacionalna a ne etnicka - manjina.
Ispravljate krivu Drinu. Sasvim je jasno svakome (pa i vama) da se u koloni o nacionalnoj pripadnosti misli na etnicku. Inace bi Albanci iz Presevske doline pisali da su Srbi, Madjari iz Vojvodine ne bi bili Madjari nego Srbi, Bosnjaci iz Sandzaka ne bi bili Bosnjaci nego Srbi. U Hrvatskoj ne bi postojali Talijani, Srbi, Bosnjaci, Albanci. Sve su to NACIONALNE manjine u tim drzavama.
Sviju mi ja ne znam sta je tebi u zadnje vrijeme, je li do tebe ili do mene. Jbt, ne kontam poentu svakog drugog tvog komentara.madner wrote:Tako je i sada nagradno pitanje, sta mislis zasto bi Srbi i Hrvate Bosnjake priznali kao nacionalnu manjinu?Opetja033 wrote:Sto se ti volis zaletiti pred rudu, to je nevjerovatno.Dozer wrote: Naravno - nigdje![]()
Od gore pomenutih zemalja Bosnjaci su nacionalna manjina, pazi sada: u svakoj od navedenih a ne "naravno nigdje". U odgovoru @madneru sam zaboravio da su i u Hrvatskoj Bosnjaci priznata nacionalna, pazi - nacionalna a ne etnicka - manjina.
Ispravljate krivu Drinu. Sasvim je jasno svakome (pa i vama) da se u koloni o nacionalnoj pripadnosti misli na etnicku. Inace bi Albanci iz Presevske doline pisali da su Srbi, Madjari iz Vojvodine ne bi bili Madjari nego Srbi, Bosnjaci iz Sandzaka ne bi bili Bosnjaci nego Srbi. U Hrvatskoj ne bi postojali Talijani, Srbi, Bosnjaci, Albanci. Sve su to NACIONALNE manjine u tim drzavama.
I sveli BiH na uniju tri nacije, umjesto jedne?
Ne zbunjujem nikoga, slažem se sa tobom.Opetja033 wrote:
@MIKIBA onaj ko se u nacionalnom smislu izjasni kao Musliman - ide pod kategoriju Bosnjaka. Onaj ko se izjasni kao musliman u kontekstu vjerske pripadnosti (a nacionalno Turcin, Albanac) ne ide medju Bosnjake. Pa na popisu 1991. godine imao si nemali broj Muslimana-ateista.
Nevjerovatno je kako vi volite da dodatno zbunjujete ljude, izgleda da na to jedino i mozete pucati.
skoro, pa isto, osim ovo drugo..PipiDugaDevetka wrote:1. Bošnjak.
2. Agnostik.
3. Jezik bosanski.
3. Jezik bosanski.
1.BošnjakPipiDugaDevetka wrote:1. Bošnjak.
2. Agnostik.
3. Jezik bosanski.
Kad mi komšije kažu "Ej, Bosanac...", meni srce ko džamija![]()
Jesam li ja normalan?
PipiDugaDevetka wrote:1. Bošnjak.
2. Agnostik.
3. Jezik bosanski.
Musliman je bio termin za danasnje bosnjake,normalno da ce biti i ateista,kao sto ima i medju srbima ateista,ili hrvatima,tako i medju bosnjacima,Ali ce preko 90% biti muslimani(kod bosnjaka),kod hrvata katolici,srba pravoslavcimiki.ba wrote:Ne zbunjujem nikoga, slažem se sa tobom.Opetja033 wrote:
@MIKIBA onaj ko se u nacionalnom smislu izjasni kao Musliman - ide pod kategoriju Bosnjaka. Onaj ko se izjasni kao musliman u kontekstu vjerske pripadnosti (a nacionalno Turcin, Albanac) ne ide medju Bosnjake. Pa na popisu 1991. godine imao si nemali broj Muslimana-ateista.
Nevjerovatno je kako vi volite da dodatno zbunjujete ljude, izgleda da na to jedino i mozete pucati.
Izjasniš se kao Musliman i ideš u kategoriju Bošnjak, znaci nije uopšte bitno u šta vjeruješ, ako si Bošnjak, Musliman si.
A pošto smo ranije imali nemali broj Muslimana ateista sad bi mogli imati i Muslimane katolike, kako nam ova anketa pokazuje, nevjerovatno.
I onda ti kažeš da mi zbunjujemo narod..ccc
fazon je sto na bilo kakvom kongresu papa pavao drugi nije rekao od sada se katolici zovu talijaniOpetja033 wrote:Sto se ti volis zaletiti pred rudu, to je nevjerovatno.Dozer wrote:Naravno - nigdjeMadner
Vjerujem da jesu.
Gdje su od tih zemalja Bosnjaci nacionalna manjina?![]()
Onda je sljedece pitanje,otkud srbi u Bosni,Hrvatskoj a nisu iz Srbije?respo wrote:a otkud musliman u sloveniji a recimo nema porijeklo s ovih prostora?
on je dao veliko m samo radi to "veliko"
zamisli sta bi bilo kad bi bilo malo m a ostalo veliko Srbi Hrvati
muslimani u jugi su muslimani bilo veliko bilo malo m
zna se na sta se odnosilo to
to veliko m malo m je samo zamajavanje i umjetno davanje znacaja
bosnjak ne moze biti isto sto i musliman nevazno je li veliko ili malo m
bosnjak je stanovnik bosne kojem porijeklo vuce s ovih prostora i iz tog naroda
to je nestalo dolaskom ugara i dobili smo bosance
znaci samo evoluiranje imena iz bosnjak u bosanac
ti si bosanac islamske pravoslavne katolicke vjere ili ateista deista statista svejedno jezik vjerovatno bosanski i to je to
ostali mogu biti talijani romi srbi hrvati sto se tice vjera mozes biti sta zelis i jezik vjerovatno bosanski primarni ne znam ima li sekundarni dopisati i slicno