Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

5 0 5

#1626 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

Speedster wrote:
Korisnicko ime wrote:
hz__semir wrote:Drugim riječima, ne mora značiti da uvijek za isti prekršaj u utakmici Malaga-Almeria i u utakmici Barcelona-Arsenal slijedi i ista kazna.
Je li ti ovo ozbiljno?

Znaci, svaka tekma/liga/nivo takmicenja imaju svoja pravila?
Objasni nam molim te je li to znaci da ova pravila http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... otg_en.pdf ne vaze kao sto u njima pise za sve utakmice "played in an official competition organised under the auspices of FIFA, the confederations or the member associations"?
Da li to sto ti kazes znaci i da kad igrac predje recimo iz Almerije u npr. Arsenal mora ponovo uciti pravila jer ce on sad, kao, igrati drugacije utakmice?
Ajde sta ste smijesni, znate i sami o cemu pricamo, a vi o nekim striktnim pravilima . PA ako cemo pricati tako kao sto zelis, pa nijedan sudija onda ne valja . najbolje da se kamere uvedu, i cim se prekrsaj napravi da se istog sekunda na velikom ekranu prikazuje replay .
Igraci ce igrati isto, ali sudija ce malo drugacije suditi !

EDIT: Uostalom, drugacije sudije sude u Engleskoj i Spaniji ili negdje drugo. U Engleskoj se dosta tolerise i pusta se "muska" igra, te sudije vishe " pricaju " s igracima i tako ...

Shvatam ja sta ti pokusavas reci. Da sudija treba biti "obzirniji" u nekim utakmicama.
Sto se tice objektivnosti, ja sam sinoc napisao da je abidalov start (hvatanje za vrat) veliki prekrsaj. Da mu je sudija dao crveni, bilo bi apsolutno ispravno. Vjerujem isto da su Malagi vrijdnija njihova 3 boda nego arsenalov prolaz u LS. Znaci, po tome, za mene sve utakmice imaju istu tezinu. Osim revijalnih mozda, i prijateljskih.
Sudija je sinoc mozda bio pod vecim pritiskom nego inace, ali ni to ne opravdava "razvlacenje" pravila. To je moje misljenje. Mogao je i Flamini dobiti tamno crveni proslu utakmicu kao i njegov kolega Gatuso. Zasto nije? Zato sto je sudija "procijenio" kao i ti. Da je utakmica previse vazna za crveni. Ali Corluku su iznijeli na nosilima. On se vjerovatno ne bi slozio s tobom.
Opet ponavljam, VP nije izbacio taj zuti iz igre (jer sudija tu nije imao izbora). Ispucavanje poslije sudijskog zvizduka je zuti. Uvijek. On je sebe izbacio u prvom poluvremenu kad je dobio karton poslije apsolutno nepotrebnog faula. To si fudbaler na njegovom nivou nije smio dozvoliti. Bilo je juce startova protiv BCN za koje bi mozda ja procjenio da su bili za zuti (drugi zuti), ali sad ne cjepidlacim oko toga jer dozvoljavam da sudija ima pravo na svoju procjenu situacije. Jedino ako prekrsi pravilo, onda si dajem za pravo da ga kritikujem. On to sinoc nije napravio kod drugog kartona za VP. Pa cak ni VP nije tvrdio da je sudija prekrsio pravila. Nego da navodno on nije cuo pistaljku.

I kakve veze ima to koliko imam godina? Je li mozda moje misljenje manje validno ako sam stariji ili mladji???
Bosanski_kralj

#1627 Re: Champions League 2010/2011

Post by Bosanski_kralj »

Neki bi ovdje striktno poštovali nogometan pravila, tako da bi u svakoj utakmici imali minmalno 3 crvena kartona, 5-6 penala a pravi bi uspjeh bio da igrač završi utakmicu bez minimalno žutog kartona.
Da bi neko bio dobar sudija mora osjećati igru, a ne pridržavati se striktno onog što je napisano. Sinoć smo imali situaciju da je jednima tolerisano sve, a drugima ništa. Kriterij nije bio isti, kao što neko već pomenu.

Od mene dosta o sinoćnjoj utakmici, nadam se da će večeras Milan i Šalke proći.
sumirprimus

#1628 Re: Champions League 2010/2011

Post by sumirprimus »

Bosanski_kralj wrote:Neki bi ovdje striktno poštovali nogometan pravila, tako da bi u svakoj utakmici imali minmalno 3 crvena kartona, 5-6 penala a pravi bi uspjeh bio da igrač završi utakmicu bez minimalno žutog kartona.
Da bi neko bio dobar sudija mora osjećati igru, a ne pridržavati se striktno onog što je napisano. Sinoć smo imali situaciju da je jednima tolerisano sve, a drugima ništa. Kriterij nije bio isti, kao što neko već pomenu.

sudec po prvom dijelu posta,znaci uplate stavit na totenhem i valenciju.... :D
Bosanski_kralj

#1629 Re: Champions League 2010/2011

Post by Bosanski_kralj »

sumirprimus wrote:
Bosanski_kralj wrote:Neki bi ovdje striktno poštovali nogometan pravila, tako da bi u svakoj utakmici imali minmalno 3 crvena kartona, 5-6 penala a pravi bi uspjeh bio da igrač završi utakmicu bez minimalno žutog kartona.

Sudeći po tvojim postovima ti navijaš za tim koji u tom trenutku osvaja trofeje, ostalo ti nije bitno.

I uopšte nisam prognozirao rezultate nego se izjasnio da bih volio da prođu Milan i Šalke
sumirprimus

#1630 Re: Champions League 2010/2011

Post by sumirprimus »

Bosanski_kralj wrote:
sumirprimus wrote:

Sudeći po tvojim postovima ti navijaš za tim koji u tom trenutku osvaja trofeje, ostalo ti nije bitno.

I uopšte nisam prognozirao rezultate nego se izjasnio da bih volio da prođu Milan i Šalke
da, navijam za tim koji u tom trenutku(cijeli moj zivot)osvaja trofeje 8-) :D
nisam ja kriv sto ljudi urijetko imaju susnih razdoblja :D
jeza u ledja

#1631 Re: Champions League 2010/2011

Post by jeza u ledja »

Hajmo nesto onako, realno :D , van Persie je napadac, Arsenal se cijelo vrijeme samo branio, imali su povoljan rezultat pola sata prije kraja, protivniku je trebalo jos 2 gola, itd.... Crveni van Persiju je odlican izgovor za izgubljenu utakmicu. Da nije bilo to, bilo bi nesto drugo, penal recimo, davljenje :shock: , Alves ili nesto slicno. Barcelona bi opet pobjedila. Arsenal ne samo da je parkirao autobus, oni nisu ni loptu mogli iznjeti kako treba. Meni je stvarno nejasno da onolika 'omladina' u Arsenalu ne moze da preskoci one prcvoljke i dovede loptu kako treba na njihovu polovinu. Barca s druge strane igra bez ijednog pravog stopera. :!: Ej bolan, pa to je bruka! Pa kakva je to taktika Wengera Stonoge :D ??? Hajd sto dobro vezu, ali ispade Barcelona ima takve branice da se ne moze ni proci kroz njih? Ma hajte... Ono kako je igrao Arsenal sinoc je bilo na nivou recimo NK Travnika da ode na Nou Camp. Isto bi onako igrali, nema razlike. Imali bi mozda cak i neki kontra napad, sut prema golu, nesto.
Covjek se onda zapita na kojem je nivou stvarno engleska liga kad im drugoplasirani tim igra na ovakav nacin?
sumirprimus

#1632 Re: Champions League 2010/2011

Post by sumirprimus »

iz godine u godinu ja velim da je do wengera,onako forumaski subjektivno :D
napravio je on finu ekipu,mladu neko kaze jeftinu,pa tu nema niko ispod 60k sterlinga hefticno...cak ssta vise dobro im podebljava produzenja ugovora.al nejse i to...
nema trofejaaaaaa 6 godina ni miki maus kupa...sad ispade iz LP,dje je to cilj za ekipe iz gornjeg doma ba?
i sta je ocekivo da ce drzat rezultat na xcamp nou 90 minuta?budimo realni i onaj auto go je barcino ne- djelo (osim nasrija respect mali je istrco kontru sam tako)...
i tako...nadam se da ce modric veceras odradti posao kako treba... :thumbup:
jutarnji

#1633 Re: Champions League 2010/2011

Post by jutarnji »

jeza u ledja wrote: Ono kako je igrao Arsenal sinoc je bilo na nivou recimo NK Travnika da ode na Nou Camp. Isto bi onako igrali, nema razlike.
NK Travnik je institucija s kojom se ne treba sprdat`...vracaj rijec nazad dok nismo zaratili!!! :x :D
Na stranu apsolutna dominacija barselone, onaj karton je zestoki debilizam, penal isto tako.
jeza u ledja

#1634 Re: Champions League 2010/2011

Post by jeza u ledja »

Maloprije procitah podatak da je ovo prvi put da neka ekipa u CL nema bas nijedan udarac prema golu u cijeloj utakmici jos od 2003 - od kad ta neka novina prati tu statistiku. :shock:
extraordinary

#1635 Re: Champions League 2010/2011

Post by extraordinary »

jeza u ledja wrote:Maloprije procitah podatak da je ovo prvi put da neka ekipa u CL nema bas nijedan udarac prema golu u cijeloj utakmici jos od 2003 - od kad ta neka novina prati tu statistiku. :shock:
To je nikakvo mjerilo, mogao je Arsenal šutirati sa svoje polovine svaki put kad prime loptu pa nakupiti više šuteva od Barcelone a odigrati još lošije nego što je odigrao.
sumirprimus

#1636 Re: Champions League 2010/2011

Post by sumirprimus »

jutarnji wrote:
jeza u ledja wrote: Ono kako je igrao Arsenal sinoc je bilo na nivou recimo NK Travnika da ode na Nou Camp. Isto bi onako igrali, nema razlike.
NK Travnik je institucija s kojom se ne treba sprdat`...vracaj rijec nazad dok nismo zaratili!!! :x :D
Na stranu apsolutna dominacija barselone, onaj karton je zestoki debilizam, penal isto tako.
uz duzno postovanje drug moj,pojma ti o fusbalu... nemoj se sta ljutit,al to debilizam i legalna odluka sudije ne idu nikako al nikako zajedno u istu recenicu...
ratata

#1637 Re: Champions League 2010/2011

Post by ratata »

jbg bolji tim je sinoc ispao
jutarnji

#1638 Re: Champions League 2010/2011

Post by jutarnji »

sumirprimus wrote:uz duzno postovanje drug moj,pojma ti o fusbalu... nemoj se sta ljutit,al to debilizam i legalna odluka sudije ne idu nikako al nikako zajedno u istu recenicu...
a je legaliste i strucnjaka...
100000 ljudi se dernja na stadionu, frajer opuca loptu jer nije cuo zvizdaljku i laganini ga debil posla u
svlacionicu. Odluka je legalna, pa sudija je `ebo mater, ima pravo da svira sta hoce po vlastitom ubjedjenju, a da
je debilizam svoje vrste, jeste.
Onaj penal je skroz ofiran, mislio sam da se ono moze vidjeti samo na utakmicama nase premier lige, al` et...
zajebah se.
ultima_palabra

#1639 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Hajmo nesto onako, realno :D , van Persie je napadac, Arsenal se cijelo vrijeme samo branio, imali su povoljan rezultat pola sata prije kraja, protivniku je trebalo jos 2 gola, itd.... Crveni van Persiju je odlican izgovor za izgubljenu utakmicu. Da nije bilo to, bilo bi nesto drugo, penal recimo, davljenje :shock: , Alves ili nesto slicno. Barcelona bi opet pobjedila. Arsenal ne samo da je parkirao autobus, oni nisu ni loptu mogli iznjeti kako treba. Meni je stvarno nejasno da onolika 'omladina' u Arsenalu ne moze da preskoci one prcvoljke i dovede loptu kako treba na njihovu polovinu. Barca s druge strane igra bez ijednog pravog stopera. :!: Ej bolan, pa to je bruka! Pa kakva je to taktika Wengera Stonoge :D ??? Hajd sto dobro vezu, ali ispade Barcelona ima takve branice da se ne moze ni proci kroz njih? Ma hajte... Ono kako je igrao Arsenal sinoc je bilo na nivou recimo NK Travnika da ode na Nou Camp. Isto bi onako igrali, nema razlike. Imali bi mozda cak i neki kontra napad, sut prema golu, nesto.
Covjek se onda zapita na kojem je nivou stvarno engleska liga kad im drugoplasirani tim igra na ovakav nacin?
Jesu to retorička pitanja ili?
Arsenal nije parkirao nikakav autobus, njihovi vezni su bili bar na 40 metara od svog gola...jednostavno im dodavanja nisu bila dovoljno precizna da bi došli do gola Barcelone... tu su im samo odmogli nespremni Cesc i RVP, a falio im je i Walcott koji se uz dobar pas može za sekundu stvoriti pred golom.

Dalje, vidjeli smo da je prvih sat vremena bila jedna rastrzana utakmica s puno grešaka u kojoj ni Barcelona nije imala više od 5 šuteva prema golu Arsenala. Takva utakmica je savršeno odgovarala Arsenalu i oni nisu morali ništa forsirati. Nakon isključenja je to bio skroz drugi par rukava.

Treće, znaš dobro kao i ja da se Barcelona najviše brani pritiskom ofanzivnih fudbalera... ako prođeš njihov presing uradio si pola posla za gol. Zato najčešće nema više od 3-4 šuta prema njihovom golu, ali su to obično 100% šanse... bizarna situacija jučer da je Arsenal dao gol i imao 100% šansu a da uopšte nije šutirao na gol :-)
ratata

#1640 Re: Champions League 2010/2011

Post by ratata »

jos uvijek se prica o sudiji, svi su zaboravili onog zujana sto mu igrac sa dva zuta igrao cijelu utakmicu na SP :-) ne znam koje godine (naravno nakon toga taj isti sudija zujan je napustio fudbal i sad zaradjuje na svojoj knjizi o tom svom gafu - u piotanju je Englez :mrgreen: :lol: ) i nakon toga ja od sudija ne ocekujem nista dobro 8-)
sumirprimus

#1641 Re: Champions League 2010/2011

Post by sumirprimus »

jutarnji wrote:
sumirprimus wrote:uz duzno postovanje drug moj,pojma ti o fusbalu... nemoj se sta ljutit,al to debilizam i legalna odluka sudije ne idu nikako al nikako zajedno u istu recenicu...
a je legaliste i strucnjaka...
100000 ljudi se dernja na stadionu, frajer opuca loptu jer nije cuo zvizdaljku i laganini ga debil posla u
svlacionicu. Odluka je legalna, pa sudija je `ebo mater, ima pravo da svira sta hoce po vlastitom ubjedjenju, a da
je debilizam svoje vrste, jeste.
Onaj penal je skroz ofiran, mislio sam da se ono moze vidjeti samo na utakmicama nase premier lige, al` et...
zajebah se.
Na stranu tekma,koristis uvredljive pojmove(medicinski termin-debil-osobe sa posebnim potrebama) ,za opis sportskog dogadjaja..to dovoljno govori o tebi i kao o covjeku i kao o sportisti,ili barerm onom ko prati sportske dogadjaje.
Prijatno...
jutarnji

#1642 Re: Champions League 2010/2011

Post by jutarnji »

sumirprimus wrote:Na stranu tekma,koristis uvredljive pojmove(medicinski termin-debil-osobe sa posebnim potrebama)
de bolan ne budalesi...cuj "debil" medicinski termin?
Zamisli situacije, dobar dan, pregledali smo vam nalaze i ustanovili da ste debil?
:run:
jeza u ledja

#1643 Re: Champions League 2010/2011

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Jesu to retorička pitanja ili?
Arsenal nije parkirao nikakav autobus, njihovi vezni su bili bar na 40 metara od svog gola...jednostavno im dodavanja nisu bila dovoljno precizna da bi došli do gola Barcelone... tu su im samo odmogli nespremni Cesc i RVP, a falio im je i Walcott koji se uz dobar pas može za sekundu stvoriti pred golom.

Dalje, vidjeli smo da je prvih sat vremena bila jedna rastrzana utakmica s puno grešaka u kojoj ni Barcelona nije imala više od 5 šuteva prema golu Arsenala. Takva utakmica je savršeno odgovarala Arsenalu i oni nisu morali ništa forsirati. Nakon isključenja je to bio skroz drugi par rukava.

Treće, znaš dobro kao i ja da se Barcelona najviše brani pritiskom ofanzivnih fudbalera... ako prođeš njihov presing uradio si pola posla za gol. Zato najčešće nema više od 3-4 šuta prema njihovom golu, ali su to obično 100% šanse... bizarna situacija jučer da je Arsenal dao gol i imao 100% šansu a da uopšte nije šutirao na gol :-)
Naravno da su retoricka pitanja. :D
Arsenal je parkirao autobus, samo su ga pomjerili 40 metara od gola ne bi li ih hvatali na ofsajd zamke (ne znam da je to ikad ikome uspjelo cijelu utakmicu??). Prvih sat vremena bila rastrzana utakmica, samo 5 suteva na gol??? Ja se ne sjecam toga, mislim da nismo gledali istu utakmicu?
Sta treba da se predju Barcelonini ofanzivni fudbaleri, zar je tesko golmanu uputiti jednu loptu preko centra koju nece docekati Abidal, Busquets, Mascherano?? Jedino je Nasri prosao par puta po krilu u prvom.
Mene je najvise zapanjilo upravo to, vidim Almunia ima loptu, dok sam trepnuo, eno vec je Xavi pelja. Mislim ono... Ja se iskreno nadam da ce se u preostalim utakmicama naci neko ko ce IGRATI protiv Barcelone (ManU, Chelsea, Real ili mozda Bayern). Ovo ostalo, ponasaju se isto ko da je Barcelona iz svemira. Kazem ti, ovako ko sto je Arsenal igrao igrao bi i NK Travnik. Nema razlike. Ni ishod ne bi bio drukciji ja mislim.
jeza u ledja

#1644 Re: Champions League 2010/2011

Post by jeza u ledja »

jutarnji wrote:Zamisli situacije, dobar dan, pregledali smo vam nalaze i ustanovili da ste debil?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax:
SKAFISKAFNJAK

#1645 Re: Champions League 2010/2011

Post by SKAFISKAFNJAK »

veceras se nadam prolazu milana i schalkea uz makar jedan go kralja a svi znaju ko je kralj 8-)
5 0 5

#1646 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

jutarnji wrote: Zamisli situacije, dobar dan, pregledali smo vam nalaze i ustanovili da ste debil?

Obrazovanje?
extraordinary

#1647 Re: Champions League 2010/2011

Post by extraordinary »

jeza u ledja wrote:

Arsenal je parkirao autobus, samo su ga pomjerili 40 metara od gola ne bi li ih hvatali na ofsajd zamke (ne znam da je to ikad ikome uspjelo cijelu utakmicu??). Prvih sat vremena bila rastrzana utakmica, samo 5 suteva na gol??? Ja se ne sjecam toga, mislim da nismo gledali istu utakmicu?
Sta treba da se predju Barcelonini ofanzivni fudbaleri, zar je tesko golmanu uputiti jednu loptu preko centra koju nece docekati Abidal, Busquets, Mascherano?? Jedino je Nasri prosao par puta po krilu u prvom.
Mene je najvise zapanjilo upravo to, vidim Almunia ima loptu, dok sam trepnuo, eno vec je Xavi pelja. Mislim ono... Ja se iskreno nadam da ce se u preostalim utakmicama naci neko ko ce IGRATI protiv Barcelone (ManU, Chelsea, Real ili mozda Bayern). Ovo ostalo, ponasaju se isto ko da je Barcelona iz svemira. Kazem ti, ovako ko sto je Arsenal igrao igrao bi i NK Travnik. Nema razlike. Ni ishod ne bi bio drukciji ja mislim.
Glupost je pokušati se nadigravati sa Barcelonom, nisu ni Ferguson, ni Ancelotti ni Mourinho debili. Njihov cilj je da pobijede a ne da impresioniraju.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1648 Re: Champions League 2010/2011

Post by 1946 »

SKAFISKAFNJAK wrote:veceras se nadam prolazu milana i schalkea uz makar jedan go kralja a svi znaju ko je kralj 8-)
Tvrtko? :D
SKAFISKAFNJAK

#1649 Re: Champions League 2010/2011

Post by SKAFISKAFNJAK »

1946 wrote:
SKAFISKAFNJAK wrote:veceras se nadam prolazu milana i schalkea uz makar jedan go kralja a svi znaju ko je kralj 8-)
Tvrtko? :D
vidjeces kad na livescore izbaci 1-0 schalke :dance:
ultima_palabra

#1650 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Evo komentara uživo... do crvenog čovjek samo faulove broji, a od crvenog se počinju šanse redati.
Za ovo drugo je već @extraordinary odgovorio.
Locked