Speedster wrote:Ajde sta ste smijesni, znate i sami o cemu pricamo, a vi o nekim striktnim pravilima . PA ako cemo pricati tako kao sto zelis, pa nijedan sudija onda ne valja . najbolje da se kamere uvedu, i cim se prekrsaj napravi da se istog sekunda na velikom ekranu prikazuje replay .Korisnicko ime wrote:Je li ti ovo ozbiljno?hz__semir wrote:Drugim riječima, ne mora značiti da uvijek za isti prekršaj u utakmici Malaga-Almeria i u utakmici Barcelona-Arsenal slijedi i ista kazna.
Znaci, svaka tekma/liga/nivo takmicenja imaju svoja pravila?
Objasni nam molim te je li to znaci da ova pravila http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... otg_en.pdf ne vaze kao sto u njima pise za sve utakmice "played in an official competition organised under the auspices of FIFA, the confederations or the member associations"?
Da li to sto ti kazes znaci i da kad igrac predje recimo iz Almerije u npr. Arsenal mora ponovo uciti pravila jer ce on sad, kao, igrati drugacije utakmice?
Igraci ce igrati isto, ali sudija ce malo drugacije suditi !
EDIT: Uostalom, drugacije sudije sude u Engleskoj i Spaniji ili negdje drugo. U Engleskoj se dosta tolerise i pusta se "muska" igra, te sudije vishe " pricaju " s igracima i tako ...
Shvatam ja sta ti pokusavas reci. Da sudija treba biti "obzirniji" u nekim utakmicama.
Sto se tice objektivnosti, ja sam sinoc napisao da je abidalov start (hvatanje za vrat) veliki prekrsaj. Da mu je sudija dao crveni, bilo bi apsolutno ispravno. Vjerujem isto da su Malagi vrijdnija njihova 3 boda nego arsenalov prolaz u LS. Znaci, po tome, za mene sve utakmice imaju istu tezinu. Osim revijalnih mozda, i prijateljskih.
Sudija je sinoc mozda bio pod vecim pritiskom nego inace, ali ni to ne opravdava "razvlacenje" pravila. To je moje misljenje. Mogao je i Flamini dobiti tamno crveni proslu utakmicu kao i njegov kolega Gatuso. Zasto nije? Zato sto je sudija "procijenio" kao i ti. Da je utakmica previse vazna za crveni. Ali Corluku su iznijeli na nosilima. On se vjerovatno ne bi slozio s tobom.
Opet ponavljam, VP nije izbacio taj zuti iz igre (jer sudija tu nije imao izbora). Ispucavanje poslije sudijskog zvizduka je zuti. Uvijek. On je sebe izbacio u prvom poluvremenu kad je dobio karton poslije apsolutno nepotrebnog faula. To si fudbaler na njegovom nivou nije smio dozvoliti. Bilo je juce startova protiv BCN za koje bi mozda ja procjenio da su bili za zuti (drugi zuti), ali sad ne cjepidlacim oko toga jer dozvoljavam da sudija ima pravo na svoju procjenu situacije. Jedino ako prekrsi pravilo, onda si dajem za pravo da ga kritikujem. On to sinoc nije napravio kod drugog kartona za VP. Pa cak ni VP nije tvrdio da je sudija prekrsio pravila. Nego da navodno on nije cuo pistaljku.
I kakve veze ima to koliko imam godina? Je li mozda moje misljenje manje validno ako sam stariji ili mladji???