pa jeste, bolje da smo nasli nekog iz evrope al jbg to nam je sto nam jejeza u ledja wrote:ali rijetko ko, odnosno skoro niko, nece ici van evrope da bi igrao prijateljsku, ukljucujuci i meksikance iz evrope.smoki_choko wrote:svi ce igraci po klubovima igrati, koji igraju, za svoje reprezntacije. ne samo mi
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#1626 Re: Golman reprezentacije BiH
-
palermo
#1627 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma ne bi bio problem za Begovića da ovo nije drugi put. Nije zar da vjerujete da je prošli put imao temperaturu 
-
Tarik19
#1628 Re: Golman reprezentacije BiH
Protiv Slovacke se nije odazvao zato sto je navodno bio toliko bolestan da je mislio da ce umrjeti a tri dana poslje toga branio je svih 90 minuta za Stoke.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1629 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja mislim da ovo pravilo vrijedi samo kad vadi prvu radnu dozvolu, nakon toga ne mora.dzeno123 wrote:Ne misli se Begovic oprostit od reprezentacije, ne zato sto voli BiH nego zato sto ne moze ako hoce da igra u Premiershipu. Da bi igro za Stoke, njemu je potrebno mislim oko 60% godisnjih nastupa za reprezntaciju. Ne znam je li tacno 60% ali neka me neko ispravi ako grijesim. No ne bitno, bude li htjeo da brani za Stoke mora braniti i za BiH. Ovo je fakat prevazislo svaku mjeru i pored toga sto je vjerovatno Stoke opet ovo iniciro (englezi to cesto rade, Berbatov slucaj) ne smije mu se tek tako preci preko toga. Ne znam da li Susic zna za ovo pravilo ali ako ne zna treba ga sto prije informisati.
- cyprus
#1630 Re: Golman reprezentacije BiH
Nikad mi neće biti jasan mentalitet gdje se neko pljuje samo dan nakon što se do maloprije dizo u nebesa...

- Lakat Jebić
#1631 Re: Golman reprezentacije BiH
a kako se mjeri tih 60% nastupa u reprezentaciji? 60% cega?
-
Tarik19
#1632 Re: Golman reprezentacije BiH
Sta da kazem osim da nasim igracima netreba mnogo kako bi, za par dana, presli od pretjeranih pohvala do pretjeranog pljuvanja.cyprus wrote:Nikad mi neće biti jasan mentalitet gdje se neko pljuje samo dan nakon što se do maloprije dizo u nebesa...![]()
-
palermo
#1633 Re: Golman reprezentacije BiH
da mi je znati šta si ovim htio reći u kontekstu teme?cyprus wrote:Nikad mi neće biti jasan mentalitet gdje se neko pljuje samo dan nakon što se do maloprije dizo u nebesa...![]()
-
Tarik19
#1634 Re: Golman reprezentacije BiH
Htio je reci da su navijaci Begovica, do prije par dana, kovali u zvijezdu samo da bi ga sada, nakon sto je odbio poziv selektora, ti isti navijaci pljuvali.palermo wrote:da mi je znati šta si ovim htio reći u kontekstu teme?cyprus wrote:Nikad mi neće biti jasan mentalitet gdje se neko pljuje samo dan nakon što se do maloprije dizo u nebesa...![]()
-
palermo
#1635 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa i ja sam tako nešto skontao, ali pošto cyprusa znam kao pametna momka (doduše vječitog kontraša) onda mi nije jasna ta nebuloza (ako je ovo mislio)Tarik19 wrote: Htio je reci da su navijaci Begovica, do prije par dana, kovali u zvijezdu samo da bi ga sada, nakon sto je odbio poziv selektora, ti isti navijaci pljuvali.
- translater
#1636 Re: Golman reprezentacije BiH
Lakat Jebić wrote:a kako se mjeri tih 60% nastupa u reprezentaciji? 60% cega?
kao sto je neko prethodno rekao samo kada prelazi u englesku iz recimo uzbekistana...da bi dobio radnu dozvolu mora imati 60% nastupa za reprezentaciju...eh...sad...ne znam na koji vremenski period ali...jeli u zadnjih godinu dvije sto je repka odigrala utakmica morash biti ucesnik u 60%...dakle...repka odigrala 10, ti odigrao 6...dobivash dozvolu...tako nekako, mozda grijeshim
- cyprus
#1637 Re: Golman reprezentacije BiH
OK, vidim da mi je rečenica malo konfuzna, ali mislim da nije teško skontat šta sam htio reći. Nije mi logično da je sve do jučer Begović bio bosanski heroj, a Hasagić kloc, a sad odjednom Begović karinapalermo wrote:da mi je znati šta si ovim htio reći u kontekstu teme?cyprus wrote:Nikad mi neće biti jasan mentalitet gdje se neko pljuje samo dan nakon što se do maloprije dizo u nebesa...![]()
-
Zux
#1638 Re: Golman reprezentacije BiH
Nije tacno nazalost/na srecu, dozvola se obnavlja za non-EU igrace.1946 wrote:Ja mislim da ovo pravilo vrijedi samo kad vadi prvu radnu dozvolu, nakon toga ne mora.dzeno123 wrote:Ne misli se Begovic oprostit od reprezentacije, ne zato sto voli BiH nego zato sto ne moze ako hoce da igra u Premiershipu. Da bi igro za Stoke, njemu je potrebno mislim oko 60% godisnjih nastupa za reprezntaciju. Ne znam je li tacno 60% ali neka me neko ispravi ako grijesim. No ne bitno, bude li htjeo da brani za Stoke mora braniti i za BiH. Ovo je fakat prevazislo svaku mjeru i pored toga sto je vjerovatno Stoke opet ovo iniciro (englezi to cesto rade, Berbatov slucaj) ne smije mu se tek tako preci preko toga. Ne znam da li Susic zna za ovo pravilo ali ako ne zna treba ga sto prije informisati.
When the club's initial application has been approved, the player is granted a valid work permit for a maximum of three years or the length of his contract, whichever is shorter. If the player's contract exceeds three years, the club may file extensions in two-year increments.
Read more: Football Work Permit Regulations | eHow.com http://www.ehow.com/list_6563521_footba ... z1DCxfn1eA
-
Tarik19
#1639 Re: Golman reprezentacije BiH
Nije logicno, slazem se, ali kada je to dio mentaliteta ljudih onda obicno i netreba pokusavati razumiti to.
- smoki_choko
#1640 Re: Golman reprezentacije BiH
pa jel ga i za ovo treba dizati u zvijezde i hvalti sto se nije odazvao reprezentaciji.
-
palermo
#1641 Re: Golman reprezentacije BiH
Sad ti meni nisi jasancyprus wrote: OK, vidim da mi je rečenica malo konfuzna, ali mislim da nije teško skontat šta sam htio reći. Nije mi logično da je sve do jučer Begović bio bosanski heroj, a Hasagić kloc, a sad odjednom Begović karina![]()
-
palermo
#1642 Re: Golman reprezentacije BiH
[/quote]Zux wrote: Nije tacno nazalost/na srecu, dozvola se obnavlja za non-EU igrace.
A jeste vi sigurni da to važi i za one sa kanadskim pasošem?. A ja mislim da ga Begović ima, i da je sa tim pasošem i došao u Englesku
-
Zux
#1643 Re: Golman reprezentacije BiH
palermo wrote:Zux wrote: Nije tacno nazalost/na srecu, dozvola se obnavlja za non-EU igrace.
Za sve non-EU igrace, Kanada koliko znam nije u EUA jeste vi sigurni da to važi i za one sa kanadskim pasošem?. A ja mislim da ga Begović ima, i da je sa tim pasošem i došao u Englesku
-
Tarik19
#1644 Re: Golman reprezentacije BiH
Netreba ali treba odluciti dali cemo ga hvaliti ili pljuvati svedno sta on bude radio i odlucivao. Nemoze uvijek sjediti na stolicu i birati strane kosto nama odgovora.smoki_choko wrote:pa jel ga i za ovo treba dizati u zvijezde i hvalti sto se nije odazvao reprezentaciji.
-
palermo
#1645 Re: Golman reprezentacije BiH
ne znam, moguće. Ali mi je onda čudno da se menadžer Begovića i sam Stoke toliko zajebavaju. Izgubit će golmana.Zux wrote: Za sve non-EU igrace, Kanada koliko znam nije u EU
- translater
#1646 Re: Golman reprezentacije BiH
kanada je non-EU, dakle...ako se obnavlja...onda ce morati da je obnovi...a kako?!?!?...nek se snalazi...ili nek se prihvati posla u repki!!!
-
extraordinary
#1647 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja Begovića nikad nisam dizao u nebesa. Pravo me iznervirao prvi put kad se nije odazvao. Ovdje su ga skoro svi branili, izuzev Seme, Cyprusa i možda još ponekog. Eto umorit će se jedan Begović što će stati na gol protiv Meksika, jašta. Baš golmani ono trče 20 kilometara po utakmici. Još bi vjerovatno branio jedno poluvrijeme, ne više.
Pape definitivno ne može biti smatran krivcem za ovu situaciju, a ne bih krivce tražio u tolikoj mjeri ni među igračima. Najveći krivac je savez, realno onako. Savez je taj koji zakazuje prijateljske haman u zadnji momenat, i koji u jeku klupske sezone za naše najbolje igrače skonta da je pametno zakazati prijateljsku u nekoj Atlanti. Savez je taj koji nam je sto puta dosad servirao turneje po Aziji, najčešće Iranu, savez je taj koji je odbijao prijateljske sa ekipama poput Ukrajine i Portugala da bi se igralo sa Omanom, Katarom i Iranom, savez je taj koji nam je potrošio Mehu Kodru jer se usprotivio idiotskoj ideji da igrači idu u jeku sezone igrati neku prijateljsku van Evrope.
Niko, ni Pape, ni Kodro, ni Sergej, ni Bola, ni Spahić, ni Džeko, ni peti ni deseti ne može biti smatran krivcem za bilo šta oko reprezentacije. Kriv je samo savez. I žalosno je što ga se ne možemo nikako riješiti.
Pape definitivno ne može biti smatran krivcem za ovu situaciju, a ne bih krivce tražio u tolikoj mjeri ni među igračima. Najveći krivac je savez, realno onako. Savez je taj koji zakazuje prijateljske haman u zadnji momenat, i koji u jeku klupske sezone za naše najbolje igrače skonta da je pametno zakazati prijateljsku u nekoj Atlanti. Savez je taj koji nam je sto puta dosad servirao turneje po Aziji, najčešće Iranu, savez je taj koji je odbijao prijateljske sa ekipama poput Ukrajine i Portugala da bi se igralo sa Omanom, Katarom i Iranom, savez je taj koji nam je potrošio Mehu Kodru jer se usprotivio idiotskoj ideji da igrači idu u jeku sezone igrati neku prijateljsku van Evrope.
Niko, ni Pape, ni Kodro, ni Sergej, ni Bola, ni Spahić, ni Džeko, ni peti ni deseti ne može biti smatran krivcem za bilo šta oko reprezentacije. Kriv je samo savez. I žalosno je što ga se ne možemo nikako riješiti.
- smoki_choko
#1648 Re: Golman reprezentacije BiH
pa ja sam mu bio oprostio sto se nije odazvao za meč sa slovackom, i mislio sam da se nece vise takve situacije desavati. bilo mi je drago vidjeti kad dobro brani. i obradujem se kad neko nas uspije u inostranstvu. sto ne bi nesto i rekao lijepo. al onda se opet desavaju ovakve stvari i sta, treba sutiti. ma goni ga viseTarik19 wrote:Netreba ali treba odluciti dali cemo ga hvaliti ili pljuvati svedno sta on bude radio i odlucivao. Nemoze uvijek sjediti na stolicu i birati strane kosto nama odgovora.smoki_choko wrote:pa jel ga i za ovo treba dizati u zvijezde i hvalti sto se nije odazvao reprezentaciji.
- cyprus
#1649 Re: Golman reprezentacije BiH
Za mnoge je bio heroj (ne znam ni ja što)... Pa kako to da je sad odjednom šupak, a do maloprije nije bio? Radi se o istom čovjeku...palermo wrote:Sad ti meni nisi jasancyprus wrote: OK, vidim da mi je rečenica malo konfuzna, ali mislim da nije teško skontat šta sam htio reći. Nije mi logično da je sve do jučer Begović bio bosanski heroj, a Hasagić kloc, a sad odjednom Begović karina![]()
. Stvarno. Juče je bilo juče, danas je nešto sasvim drugo, druge činjenice, druge okolnosti......ne vidim ništa tu čudno (iako ne mislim da je Begović ikad bio neki bosanski heroj)
Mora li vazda iz krajnosti u krajnost
-
palermo
#1650 Re: Golman reprezentacije BiH
E vala......dođoh u situaciju da branim savez. je li Pape rekao da je razgovarao sa igračima i da su se svi složili da im treba ta utakmica. Mislim, glupo je jednostavno svaćiju grešku, nemar ili bezobrazluk pravdati savezom. Dobre stvari se rade i uprkos lošim okolnostima....ako se ima želje i volje. A Begović kako barem sada stvari stoje baš i nema.extraordinary wrote:Ja Begovića nikad nisam dizao u nebesa. Pravo me iznervirao prvi put kad se nije odazvao. Ovdje su ga skoro svi branili, izuzev Seme, Cyprusa i možda još ponekog. Eto umorit će se jedan Begović što će stati na gol protiv Meksika, jašta. Baš golmani ono trče 20 kilometara po utakmici. Još bi vjerovatno branio jedno poluvrijeme, ne više.