Ulazak u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
New wave

#1626 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

Humljanin wrote: 30/06/2021 23:24
sherbett wrote: 30/06/2021 23:15 Ja ne kuzim, pa pola vas kao da nigdje ne putuje pa se bunite
Mene su dubaiu slali u kabinu s policajkom
Na sslovenskoj granici premetali kofere
Kad sam izlazila iz BiH pretresli auto, dizao je i tepihe one pod nogama
Na aerodromu zg kad sam dosla iz Turske isto na stranu pretresli kofere
U Moskvi se derala granicarka, mislile batine cemo dobit
Jos dok nismo bili EU na aerodromu u spanjolskoj skoro nam zabranili ulaz u spanjolsku jer smo usli u duty free
Pa jebote svugdje zajebavaju na granicama i na carini
Oduvijek bilo, uvijek ce biti!
A da ne pricam rigoroznih pravila kad sam sletila u Seul
Stavila me na stranu jer sam priznala da me ugrizao komarac! Sta bi bilo da sam priznala da sam dan prije imala dijareu, pa ne bi me pustili bez karantene, i tad jos ni nije bilo korone

Ej da
Pa zaboravila sam najgore
Srpska granicarka me htjela slat na prekrsajni sud jer nisam prijavila boravak u srbiji
Tek kad sam izgovorila da je kosovo srbija me i pustila
Jesi li ti svjesna kome ti objašnjavaš?

Misliš li da je meni na kraj pameti objasnjavati fašistički nastrojenim ljudima da i za mene kao Hrvata u Bosni i Hercegovini sa dvojnim državljanstvom vrijede iste restrikcije pri ulasku u Hrvatsku zbog korone kao i za njih. Da i ja moram imati PCR/antigen test da i ja moram imati potvrdu o prebolovanoj koroni ili vakcinaciji, da smo do neki dan i mi morali pokazati valjan razlog ulaska u RH , da smo i mi imali samo 12h za zadrzati se u RH?

Misliš ti da nekog ovdje to briga? Kome ti objasnjavaš?

Pa pola likova na ovom forumu više mrzi Hrvate nego Miloševiča, Karadžića i Mladiča zajedno.

Ogroman dio bi ih i danas lakše halalio sve Srebrenice, Prijedore i Višegrade nego da Hrvati normalno uživaju sva politička prava koja su potpisana dejtonom.

Onaj gore truni na temi o prelasku granice o nekakvim selefijama i vehabijama iako je to davno procitana priča iz AID-ove kuhinje.

Pusti, kani se objasnjavanja. Najgore ti je kad te netko zlonamjeran uhvati u svoj žrvanj pa da plešeš kako on svira.
Evo ga. Majorizacija. Mali nevini i ugrozeni njoFra. Buraz, takve kao ti cu prezirati i ismijavati dok sam ziv. Nije da nemam hiljadu razloga za to.
A ta afera koju je raskrinkao Avdo Avdic sa oruzjem je nesto najjadnije sto sam vidio. To nam Vucic ne bi mogao ni smisliti, a isto je smece, u pet deka. Samo malo iskreniji.
i agree

#1627 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by i agree »

Jos na evropskom igraju sa ustaskim grbovima i kofol ne znaju :D
Da niste hrvati pomislili bi da ste Englezi kako se pravite.
Humljanin

#1628 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

preselio na ahiret wrote: 30/06/2021 23:32
Humljanin wrote: 30/06/2021 23:30

Paranoičan si, nekulturan i ograničen.
Nema dalje.
Nisam samo sam realan.To sto sam rekao nesto jer znam kako disete,nije do mene nego do vas.Satro volite bosnu vamo da igra sa hrvatskom bi nosili dresove hrvatske.Pola vas kuci ima sliku franje tuđmana,licno vidio,glumite mi neke bosance ugrozene a niko vam nista ne kaze kad u centru grada gledate utakmicu u saharama.I mi poslje losi,ne valjamo. :thumbup:
Kažem ti da si paranoican i imaš previše predrasuda. Nije ni izbliza tako kao što zamisljaš. Ali ako te tješi, nastavi tako razmisljati.

Btw, zar je trebalo kamenovati ono malo Hrvata u Sarajevu što su gledali utakmice Hrvatske u obližnjim kafićima?
Zar je uspjeh što im se ništa nije dogodilo?
Humljanin

#1629 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

New wave wrote: 30/06/2021 23:40
Humljanin wrote: 30/06/2021 23:24

Jesi li ti svjesna kome ti objašnjavaš?

Misliš li da je meni na kraj pameti objasnjavati fašistički nastrojenim ljudima da i za mene kao Hrvata u Bosni i Hercegovini sa dvojnim državljanstvom vrijede iste restrikcije pri ulasku u Hrvatsku zbog korone kao i za njih. Da i ja moram imati PCR/antigen test da i ja moram imati potvrdu o prebolovanoj koroni ili vakcinaciji, da smo do neki dan i mi morali pokazati valjan razlog ulaska u RH , da smo i mi imali samo 12h za zadrzati se u RH?

Misliš ti da nekog ovdje to briga? Kome ti objasnjavaš?

Pa pola likova na ovom forumu više mrzi Hrvate nego Miloševiča, Karadžića i Mladiča zajedno.

Ogroman dio bi ih i danas lakše halalio sve Srebrenice, Prijedore i Višegrade nego da Hrvati normalno uživaju sva politička prava koja su potpisana dejtonom.

Onaj gore truni na temi o prelasku granice o nekakvim selefijama i vehabijama iako je to davno procitana priča iz AID-ove kuhinje.

Pusti, kani se objasnjavanja. Najgore ti je kad te netko zlonamjeran uhvati u svoj žrvanj pa da plešeš kako on svira.
Evo ga. Majorizacija. Mali nevini i ugrozeni njoFra. Buraz, takve kao ti cu prezirati i ismijavati dok sam ziv. Nije da nemam hiljadu razloga za to.
A ta afera koju je raskrinkao Avdo Avdic sa oruzjem je nesto najjadnije sto sam vidio. To nam Vucic ne bi mogao ni smisliti, a isto je smece, u pet deka. Samo malo iskreniji.
Ok, misli šta hoćeš. Muke ti takve kao ti medijski nafilovati..

Samo cu ponoviti da je žalosno da jedna takva osoba dođe u poziciju da zloupotrebljava poziciju učitelja tome što djecu filuje propagandom.
preselio na ahiret

#1630 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by preselio na ahiret »

Humljanin wrote: 30/06/2021 23:53
preselio na ahiret wrote: 30/06/2021 23:32

Nisam samo sam realan.To sto sam rekao nesto jer znam kako disete,nije do mene nego do vas.Satro volite bosnu vamo da igra sa hrvatskom bi nosili dresove hrvatske.Pola vas kuci ima sliku franje tuđmana,licno vidio,glumite mi neke bosance ugrozene a niko vam nista ne kaze kad u centru grada gledate utakmicu u saharama.I mi poslje losi,ne valjamo. :thumbup:
Kažem ti da si paranoican i imaš previše predrasuda. Nije ni izbliza tako kao što zamisljaš. Ali ako te tješi, nastavi tako razmisljati.

Btw, zar je trebalo kamenovati ono malo Hrvata u Sarajevu što su gledali utakmice Hrvatske u obližnjim kafićima?
Zar je uspjeh što im se ništa nije dogodilo?
Kako nisam cim pricam nesto sto ti ne lezi jer se pronalazis odmah sam paranoicni prostak.Znas koliko me to zanima :lol:
Kako nije uspjeh niko vas ne dira.Da ja odem u hrvatski dio mostara sa dresom bh znas kako bi proso?Jako uspjesno :lol:
Rockefeller

#1631 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Rockefeller »

Luda tema :lol:
konami666

#1632 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by konami666 »

Hrvatska je zemlja članica EU i ko takva prati pravila EU. Bosna je zemlja trećeg svijeta bez obzira sto te dvije zemlje granice jedna sa drugom, pravila za ulazak u EU za državljane zemalja trećeg svijeta pogotovo za one nerazvijene su rigoroznija. Dalje, trenutno je otežan ulazak državljanima zemalja trećeg svijeta u EU zbog trenutne epidemije. ECDC koji prati epidemiološki situaciju kako unutar EU tako i van - izdaje preporuke za zemlje članice koje one uglavnom prate zbog toga jer EU djeluje vise-manje kao jedna zemlja ili jedna zona.
To sto u Bosni vlada anarhija pa nema niti vakcina niti se vodi pravilna statistika ne znaci da po automatizmu sto su Bosna i Hrvatska susjedne zemlje, Hrvatska će puštati paradajz turiste da šire bolesti po EU. Medjutim lakše je kriviti hrvatsku nego vlastitu političku kremu sto Bosanci ne mogu dalje od Neuma.
Sad su mjere ublažene ali opet na jesen nova runda restrikcija.
i agree

#1633 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by i agree »

konami666 wrote: 01/07/2021 00:16 Hrvatska je zemlja članica EU i ko takva prati pravila EU. Bosna je zemlja trećeg svijeta bez obzira sto te dvije zemlje granice jedna sa drugom, pravila za ulazak u EU za državljane zemalja trećeg svijeta pogotovo za one nerazvijene su rigoroznija. Dalje, trenutno je otežan ulazak državljanima zemalja trećeg svijeta u EU zbog trenutne epidemije. ECDC koji prati epidemiološki situaciju kako unutar EU tako i van - izdaje preporuke za zemlje članice koje one uglavnom prate zbog toga jer EU djeluje vise-manje kao jedna zemlja ili jedna zona.
To sto u Bosni vlada anarhija pa nema niti vakcina niti se vodi pravilna statistika ne znaci da po automatizmu sto su Bosna i Hrvatska susjedne zemlje, Hrvatska će puštati paradajz turiste da šire bolesti po EU. Medjutim lakše je kriviti hrvatsku nego vlastitu političku kremu sto Bosanci ne mogu dalje od Neuma.
Pravo prati EU meni niko nikad u EU nije trazio potvrdu gdje odsjedam.
Aj zdravo. :lol:
konami666

#1634 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by konami666 »

i agree wrote: 01/07/2021 00:22
konami666 wrote: 01/07/2021 00:16 Hrvatska je zemlja članica EU i ko takva prati pravila EU. Bosna je zemlja trećeg svijeta bez obzira sto te dvije zemlje granice jedna sa drugom, pravila za ulazak u EU za državljane zemalja trećeg svijeta pogotovo za one nerazvijene su rigoroznija. Dalje, trenutno je otežan ulazak državljanima zemalja trećeg svijeta u EU zbog trenutne epidemije. ECDC koji prati epidemiološki situaciju kako unutar EU tako i van - izdaje preporuke za zemlje članice koje one uglavnom prate zbog toga jer EU djeluje vise-manje kao jedna zemlja ili jedna zona.
I šta sad, tebi nisu tražili potvrdu, ti predstavljaš 100% svih ulazaka u EU i govoriš u ime svih jel?
i agree

#1635 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by i agree »

konami666 wrote: 01/07/2021 00:32

I šta sad, tebi nisu tražili potvrdu, ti predstavljaš 100% svih ulazaka u EU i govoriš u ime svih jel?
Ko to kaze osim tebe?Pricas da hrvati prate eu a dao sam ti primjer koji pokazuje da ne prate barem kad sam ja u pitanju znaci pises lazi i ne istine.
Zdravo. :D
preselio na ahiret

#1636 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by preselio na ahiret »

Doso jos jedan hrvatcic da brani svoje :lol:
Zar se toliko tesko pomirit sa cinjenicom?
JohnnyS

#1637 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by JohnnyS »

Rockefeller wrote: 01/07/2021 00:03 Luda tema :lol:
Pratim
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1638 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by sime_cipol »

Bobi wrote: 30/06/2021 17:13 Ja odnio doktorici Milka čokoladu i dobio potvrdu da sam prebolio :D, šta komplikujete :D.
Broj od doktorice
Pitam za jarana 8-)
mali_balon

#1639 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mali_balon »

Evo mjesecno 2x idem u eu samo hrvati pitaju gdje cu, slovenci, austrijanci, madjari, svabe nista samo mahnu i to sa bh tablama

A cinjenica, da becki kmetovi i konjusati moraju slusati sta im eu kaze, stoji, jer oni bi radije njemacko ili austrijsko govno nego nsih 50ojra
konami666

#1640 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by konami666 »

i agree wrote: 01/07/2021 00:33

Ko to kaze osim tebe?Pricas da hrvati prate eu a dao sam ti primjer koji pokazuje da ne prate barem kad sam ja u pitanju znaci pises lazi i ne istine.
I mene su rumuni pregledali/ispitivali iako imam EU pasos pa šta sad? Kada god sam išao avionom i to na glavne aerodrome nikad nisam imao nikakvih problema u životu. Kada sam išao autom ili na sporedne aerodrome uvijek zajebancija. Sto i ima smisla, barem djelomično.
konami666

#1641 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by konami666 »

mali_balon wrote: 01/07/2021 06:51

Evo mjesecno 2x idem u eu samo hrvati pitaju gdje cu, slovenci, austrijanci, madjari, svabe nista samo mahnu i to sa bh tablama

A cinjenica, da becki kmetovi i konjusati moraju slusati sta im eu kaze, stoji, jer oni bi radije njemacko ili austrijsko govno nego nsih 50ojra
Ako su Hrvati bečki kmetovi šta su onda Bosanci? Ni EU, ni WTO, leglo korupcije i nepotizma, pasos najlošije rangiran od svih zemalja bivše Jugoslavije. Diplomatija i vanjska politika ne postoje.
i agree

#1642 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by i agree »

konami666 wrote: 01/07/2021 08:56

I mene su rumuni pregledali/ispitivali iako imam EU pasos pa šta sad? Kada god sam išao avionom i to na glavne aerodrome nikad nisam imao nikakvih problema u životu. Kada sam išao autom ili na sporedne aerodrome uvijek zajebancija. Sto i ima smisla, barem djelomično.
Jedno je pregledat drugo trazit pare na pokaz,uplatnicu-potvrdu za smjestaj,sta je ono bilo nedavno građani bh sa hrv.putovnicom su mogli uci uz pcr test ovi drugi nisu,da ne pricam o omalovazavanju po medijima tipa paradajz turisti do toga da nam treba sapun.Koga ba oni ponizavaju?Saka jada se kurci bezveze.
stakasa

#1643 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by stakasa »

konami666 wrote: 01/07/2021 08:56

Nevjerovatno je kako mizeran broj Hrvata daje tako dominantan ton na vecini tema ovog foruma
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#1644 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by parappa »

sherbett wrote: 01/07/2021 08:22

Opet gluposti :lol:
Hrvatska je vanjska granica EU, ako si prosao provjeru vanjske granice, ovi unutra ce te sigurno propustit

I cekaj, jel to autom putujes u Italiju?
Sta ima granicara na slo-ita granici?

Pardon, Austrija il Njemacka ne Italija
isao sam autom prije 15 dana... nema nikoga na granici slo-at ... ustvari bili su samo oni iz dars-a (vinjeta)
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#1645 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by parappa »

sherbett wrote: 01/07/2021 09:51
parappa wrote: 01/07/2021 09:47

isao sam autom prije 15 dana... nema nikoga na granici slo-at ... ustvari bili su samo oni iz dars-a (vinjeta)
Pa granica ni nema, ima jos hrv-slo dalje je shengen naravno da nitko ne gnjavi
Nego znam da su zbog covida opet postavili policiju na granice radi kontrole ulaza i izlaza ljudi
da ali nisu nikoga zaustavljali... samo se malo sporije prodje. nije bilo guzve. tako je bilo i na granici sa njemackom.
na macelju guzva kao uvijek... preporucujem put preko varazdina i gp prema ormozu tokom sezone
mali_balon

#1646 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mali_balon »

sherbett wrote: 01/07/2021 08:22

Opet gluposti :lol:
Hrvatska je vanjska granica EU, ako si prosao provjeru vanjske granice, ovi unutra ce te sigurno propustit

I cekaj, jel to autom putujes u Italiju?
Sta ima granicara na slo-ita granici?

Pardon, Austrija il Njemacka ne Italija
Imas na sentilju austrijance a na passau njemce....ti stvarno mislis da oni sljepo vjeruju svojim juznim sosedom i susjedima
Last edited by mali_balon on 01/07/2021 10:08, edited 1 time in total.
mali_balon

#1647 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mali_balon »

konami666 wrote: 01/07/2021 08:59

Ako su Hrvati bečki kmetovi šta su onda Bosanci? Ni EU, ni WTO, leglo korupcije i nepotizma, pasos najlošije rangiran od svih zemalja bivše Jugoslavije. Diplomatija i vanjska politika ne postoje.
Amebe
Tananarive

#1648 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tananarive »

paradajz turisti, neka si se odmah deklarisao, ko si i šta si, jadno da jadnije ne može biti :thumbup:
Fossil

#1649 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Fossil »

Al uzdizu se Hrvati rekao bi covjek neka su neka visa klasa a samo su zamijenili Rumune u Mcdonaldsu po Minhenu.
Rade najnize poslove isto kao i ostala buranija i pricaju o paradajz turistima.
i agree

#1650 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by i agree »

Meni je ovo sa ustaskim grbom jako interesantno da ih niko nije kaznio,jos mi je jadnije da se niko tome nije usprotivio od naroda njihovog i javnosti ko da su ustase bili fini ljudi :D
Divnu su poruku poslali.
Post Reply