Ulazak u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1601 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Truba »

Tugo moja ko student sam mogao 10 dana na more makarska zakon...pa se ostane i 12
Vlak do ploca bus makarska zakon
Nikakve brige
Jebote ovo i granica i pregledi...

Primanja su ok ali je HRANA skupa a ja je mogu ko VOL pojest
bh.tornjak

#1602 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by bh.tornjak »

on hudnik ceka turistu da zaradi koju kintu ( od toga zivi a valja i vansezonu preziviti)
nada se nekoj zaradi....dodje mu hudnik s argetama i paradajzom....
belaj obojici....oba nezadovoljni.....domacin gostom a gost domacinom

a odes u malo "gotivniji" hotel ili slicno....ti hadzija....domacin te na rukama nosa....
raduje se tebi i iduce godine a i ti svakao iduce godine dolazis (i mozda svake sledece)
i postaju dobri prijatelji...

obadvije radnje su u HR a Boga mi svuda u svijetu je ili isto ili slicno

ojjj...zivote....kaljo od kupusa...
House

#1603 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by House »

Bobi wrote: 30/06/2021 17:13 Ja odnio doktorici Milka čokoladu i dobio potvrdu da sam prebolio :D, šta komplikujete :D.
otključaj bez cenzure :D
House

#1604 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by House »

sherbett wrote: 30/06/2021 18:59
House wrote: 30/06/2021 18:52

otključaj bez cenzure :D
Nemoj @Bobi nosi lud :mrgreen:
:twisted:
House

#1605 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by House »

bobi, tužit ću te sudu za ljudska prava u strasbourgu
New wave

#1606 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

sherbett wrote: 30/06/2021 17:23
New wave wrote: 30/06/2021 16:35

U pravu si, ali to je skretanje s teme i nije toliko bitno s obzirom na kontekst. Bitno je razjasniti i prikazati stvari onakvim kakve jesu. A one su jasne kao dan sto se tice licemjernih susjeda. A bilo kakve promjene pocinju od samog sebe/tebe. Ne mogu ja na Bakira ili Dinu uticati. Ili ikebanu Dzafera. Ali mogu milju ostaviti u Neumu, a ne u Zadru.
Tako je
Ostavi ti milje vakiru i dzafiru da te bolje prace budalom :lol:
A sto se ne bunis svom mministarstvu unutarnjih i vanjskih pislova? Pa te stvari se rjesavaju diplomacijom, a ne na forumu
Svako krece od sebe, pa tek onda od politicara. Ako si pratio/la ja sam napisao da smo mi banana drzava sa banana politicarima. Nemam se sta buniti ministarstvu, kad tu sjedi 66% ljudi koji ne voli ovu drzavu. Na forumu svako iznosi svoja misljenja i saznanja. Ja sam naveo kako mi je jadno da nas vracaju s granica tri mjeseca kao migrante iz Alzira, pa sad kao otvore sve. Sezona nije nimalo obecavajuca ako pratis. Sad smo kao dobri. A jasno sam naveo banalne primjere zasto ne treba ljetovati kod nadubnih ustaša. To je podmetanje oruzja u dzamije i odlaganje radioaktivnog materijala. Mogu do ujutru pisati o hinjskim podmetanjima i ofiranjima jedne Kolinde ili Jadranke Kosor po evropskim kongresima i samitima, ali mi je mrsko. Opet kazem, ima nas koji jako dobro znamo ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj. Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas.

Kad nasi politicari ne mogu/ne znaju onda barem mi kao pojedinci mozemo izbjegavati Janu, Podravku, ljetovanja dole i tako dalje. To je valjda nesto prirodno i normalno, kad vidis sa kim imas posla.
Humljanin

#1607 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

sherbett wrote: 30/06/2021 21:45
New wave wrote: 30/06/2021 21:27

Svako krece od sebe, pa tek onda od politicara. Ako si pratio/la ja sam napisao da smo mi banana drzava sa banana politicarima. Nemam se sta buniti ministarstvu, kad tu sjedi 66% ljudi koji ne voli ovu drzavu. Na forumu svako iznosi svoja misljenja i saznanja. Ja sam naveo kako mi je jadno da nas vracaju s granica tri mjeseca kao migrante iz Alzira, pa sad kao otvore sve. Sezona nije nimalo obecavajuca ako pratis. Sad smo kao dobri. A jasno sam naveo banalne primjere zasto ne treba ljetovati kod nadubnih ustaša. To je podmetanje oruzja u dzamije i odlaganje radioaktivnog materijala. Mogu do ujutru pisati o hinjskim podmetanjima i ofiranjima jedne Kolinde ili Jadranke Kosor po evropskim kongresima i samitima, ali mi je mrsko. Opet kazem, ima nas koji jako dobro znamo ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj. Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas.

Kad nasi politicari ne mogu/ne znaju onda barem mi kao pojedinci mozemo izbjegavati Janu, Podravku, ljetovanja dole i tako dalje. To je valjda nesto prirodno i normalno, kad vidis sa kim imas posla.
Naravno
Samo se nadam da ucenicima ns prenosis svoj govor mrznje
Prenosi, šta će drugo radit...
Zato sam i pisao jadno školstvo u kojem on uči djecu.

Dovezao se one podvale sa paradzematima, a provaljeno kao aidova kuhinja. I u svakom komentaru isto veze...

Ali nema veze, svatko ima pravo na svoje misljenje i svoje afinitete. Samo je žalosno da će jedna ovakva osoba oblikovari nekoliko generacija mladih ljudi i zadojit ih mržnjom.
New wave

#1608 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

sherbett wrote: 30/06/2021 21:45
New wave wrote: 30/06/2021 21:27

Naravno
Samo se nadam da ucenicima ns prenosis svoj govor mrznje
Ucenicima prenosim samo istinu, a s obzirom da sam historicar i kad dodjemo do agresije na Bosnu i Hercegovinu onda im objasnim zaustavljanje punktova hrane u Kiseljaku, brodova s oružjem u Splitu, spomenem im Dretelj, Ahmiće, Biljane, Praljka, pustim rusenje starog mosta u Mostaru. Analiziramo sastanke Tudjman - Milosevic.
Kazem ti, nismo svi, ali nas je dosta puno osvjestenije i spremnije nego 1992. godine. Ne govorim ratnohusacki, ali zbog sigurnosti svoje djece moramo izuzetno dobro poznavati svoju povijest i svoje neprijatelje.
https://youtu.be/lWeeeVvZuAk 1:02

Humljaninu, sta je bolan provaljeno ? Nemoj lagati i valjati gluposti.
https://youtu.be/V2EMEcY4YJo

Vi stvarno mislite da svi hodamo sa sahovnicama po gradu i navijamo za drzavu koja na dresu nosi grb Pavelic Ante i Luburica Maksa. Pa 98 % nas ismijava Ivanu Maric. Hudnici :D
New wave

#1609 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

sherbett wrote: 30/06/2021 22:14
New wave wrote: 30/06/2021 22:03

Ucenicima prenosim samo istinu, a s obzirom da sam historicar i kad dodjemo do agresije na Bosnu i Hercegovinu onda im objasnim zaustavljanje punktova hrane u Kiseljaku, brodova s oružjem u Splitu, spomenem im Dretelj, Ahmiće, Biljane, Praljka, pustim rusenje starog mosta u Mostaru. Analiziramo sastanke Tudjman - Milosevic.
Kazem ti, nismo svi, ali nas je dosta puno osvjestenije i spremnije nego 1992. godine. Ne govorim ratnohusacki, ali zbog sigurnosti svoje djece moramo izuzetno dobro poznavati svoju povijest i svoje neprijatelje.
https://youtu.be/lWeeeVvZuAk 1:02

Vi stvarno mislite da svi hodamo sa sahovnicama po gradu i navijamo za drzavu koja na dresu nosi grb Pavelic Ante i Luburica Maksa. Pa 98 % nas ismijava Ivanu Maric. Hudnici :D
Evo opet si se isprovalio, hrvatska repka na dresu ima hrvatski grb
A ti bi i kao prof povijesti frebao znati da onaj koji su na zadnjoj utakmici imali naljeoljen prilikom utakmice na dres, je grb puno stariji od nacistickog satelita ndh :mrgreen:
A drugo, pa ako je ono sto si nabrojao u kurikulumi, pa uci ih, sta fali
Samo ti uci zivotu u proslosti
Nemoj da se zaboravi
Ostanimo u 90. I 40. Zauvijek! Jedino tako cete se razlikovati od ustasoidnih granicara iz metkovica i sinja, pa tako su i njih ucili :mrgreen:
Zadatak historije je da ucenike ucini patriotama. Jer nece svi to studirati ili uciti. Mi moramo znati nasu proslost da bi mogli u buducnost. To nije zivot u proslosti, nego obaveza svih nas zbog sadasnjosti, da djeca ne budu duduci kao sto smo mi bili. Nek zbog toga bude manje spaljenih sela, klanja, logora u narednom ratu (daBogda nikad do njega da ne dodje) ja cu biti najsretniji. Moraju znati ko su nam neprijetelji.
Humljanin

#1610 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

New wave wrote: 30/06/2021 22:23
sherbett wrote: 30/06/2021 22:14
Evo opet si se isprovalio, hrvatska repka na dresu ima hrvatski grb
A ti bi i kao prof povijesti frebao znati da onaj koji su na zadnjoj utakmici imali naljeoljen prilikom utakmice na dres, je grb puno stariji od nacistickog satelita ndh :mrgreen:
A drugo, pa ako je ono sto si nabrojao u kurikulumi, pa uci ih, sta fali
Samo ti uci zivotu u proslosti
Nemoj da se zaboravi
Ostanimo u 90. I 40. Zauvijek! Jedino tako cete se razlikovati od ustasoidnih granicara iz metkovica i sinja, pa tako su i njih ucili :mrgreen:
Zadatak historije je da ucenike ucini patriotama. Jer nece svi to studirati ili uciti. Mi moramo znati nasu proslost da bi mogli u buducnost. To nije zivot u proslosti, nego obaveza svih nas zbog sadasnjosti, da djeca ne budu duduci kao sto smo mi bili. Nek zbog toga bude manje spaljenih sela, klanja, logora u narednom ratu (daBogda nikad do njega da ne dodje) ja cu biti najsretniji. Moraju znati ko su nam neprijetelji.
Nije. Zadatak historije je učenje povijesnih činjenica, bile one ugodne ili neugodne, išle u prilog tvom patriotizmu ili ne.

Potvrdio si ono što sam pisao.

U poziciji si da učiš mlade ljude a ti tu poziciju zloupotrebljavaš da filuješ mlade ljude mržnjom.
New wave

#1611 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

Humljanin wrote: 30/06/2021 22:33
New wave wrote: 30/06/2021 22:23

Nije. Zadatak historije je učenje povijesnih činjenica, bile one ugodne ili neugodne, išle u prilog tvom patriotizmu ili ne.

Potvrdio si ono što sam pisao.

U poziciji si da učiš mlade ljude a ti tu poziciju zloupotrebljavaš da filuješ mlade ljude mržnjom.
E buraz moj sto se vas tice, te povijesne cinjenice su jako neugodne i one jasno govore ko nam je neprijatelj. Ti ako to ne vidis onda imas veliki problem.
Humljanin

#1612 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

New wave wrote: 30/06/2021 22:03

Je je, baš su povratnici iz Sirije, vehabije sakrivenog identiteta kredibilan izvor informacija. Nema šta :thumbup:

Koga boli briga za koga ti navijaš.
Ivanu Marić ismijavaju i svi Hrvati jer je pokušala svidjeti se bošnjačkim nacionalistima a ostala je ni tamo ni vamo. Tko joj je kriv. To je sudbina takvih uhljeba koji se pokušavaju većini svidjeti pa se na kraju ne svide nikome.
New wave

#1613 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

sherbett wrote: 30/06/2021 22:41
New wave wrote: 30/06/2021 22:39

E buraz moj sto se vas tice, te povijesne cinjenice su jako neugodne i one jasno govore ko nam je neprijatelj. Ti ako to ne vidis onda imas veliki problem.
Buraz, il nas trolas il si psihopata :lol:
Psihopata moze biti samo neko ko negira ono sto sam napisao. Kako ste se samo upalili. Ja vam fino kazem, drugacija je malo situacija. Raja dolazi sebi i dosla je odavno, i pored politicke i ekonomske krize puno smo osvjesteniji. Preslusajte gore Fazlinu pjesmu.
Trolati smo sad poceli i ja se povlacim. Stojim iza svega sto sam napisao i historija jasno svjedoci o tome. Njom se moze manipulisati, moze se krivo navoditi, ali djeca koja vole ovu drzavu vrlo dobro ce znati za Praljka, Kiseljak, Dretelj, Ahmice, Kolindu, podmetanje oruzja, Tudjmana, radioaktivnost, Herceg Bosnu...ugodna noc.
preselio na ahiret

#1614 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by preselio na ahiret »

Hrvati su nas prozivali prije pandemije kako ne trosimo pare a sad jebu sa nalazima i kojekakvim smjestajima u naprijed znaci ne mozes otici kao slobodan covjek sam sebi da nadjes smjestaj gdje zelis,poslje ovoga im nebi otisao da mi plate,zgadili su mi se.
NediM17

#1615 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Pored takvih "prijatelja" ne trebaju nam neprijatelji. :bih:
mali_balon

#1616 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mali_balon »

Neka ide raja u kroejsu na more bit ce vise mjesta u neumu
preselio na ahiret

#1617 Re: Ulazak u Hrvatsku

Bilo je tu jos omalovazavanja ranije da moras pare pokazat kad ulazis jer ako nemas dovoljno neces moci uci :-)
Mamu im klosarsku
milejovic1971

#1618 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by milejovic1971 »

jel za djecu dovoljan antigenski test ??? hvala
Piaty

#1619 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Piaty »

un1ted wrote: 30/06/2021 16:32
New wave wrote: 30/06/2021 16:30 Ako to ne vrijedja nekog ko voli ovu nasu drzavu onda ne znam.
Ne volimo mi ovu drzavu. Da volimo ne bi nam se dešavalo što se dešava.

Selam.
Kratko, jasno.
preselio na ahiret

#1620 Re: Ulazak u Hrvatsku

sherbett wrote: 30/06/2021 23:15 Ja ne kuzim, pa pola vas kao da nigdje ne putuje pa se bunite
Mene su dubaiu slali u kabinu s policajkom
Na sslovenskoj granici premetali kofere
Kad sam izlazila iz BiH pretresli auto, dizao je i tepihe one pod nogama
Na aerodromu zg kad sam dosla iz Turske isto na stranu pretresli kofere
U Moskvi se derala granicarka, mislile batine cemo dobit
Jos dok nismo bili EU na aerodromu u spanjolskoj skoro nam zabranili ulaz u spanjolsku jer smo usli u duty free
Pa jebote svugdje zajebavaju na granicama i na carini
Oduvijek bilo, uvijek ce biti!
A da ne pricam rihoroznih pravila kad sam sletila u Seul
Stavila me na stranu jer sam priznala da me ugrizao komarac! Sta bi bilo da sam priznala da sam dan prije imala dijareu, pa ne bi me pustili bez karantene, i tad jos ni nije bilo korone
Mi smo komsije do juce bili jedna drzava,to sto pises za druge to me ne zanima,zanima me moj prvi komsija i izivljavanje na ne hrvatima a sad su poceli i na svojim,cim pustise srbe bez pcr-a :lol:
preselio na ahiret

#1621 Re: Ulazak u Hrvatsku

sherbett wrote: 30/06/2021 23:22
preselio na ahiret wrote: 30/06/2021 23:17
Mi smo komsije do juce bili jedna drzava,to sto pises za druge to me ne zanima,zanima me moj prvi komsija i izivljavanje na ne hrvatima a sad su poceli i na svojim,cim pustise srbe bez pcr-a :lol:
Pa nama su slovenci govorili da smo hrvaska govna
A ispricala sam i dozivljaje sa srpske i sa bosanske granice
A ja sam zensko
Sta rade muskima onda
Ma vi i slovenci se ne volite od pocetka rata :-) sa srpske i bosanske granice mi je sasvim normalno jer kako se odnosite prema nama niste bolje ni zasluzili. :thumbup:
Humljanin

#1622 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

sherbett wrote: 30/06/2021 23:15 Ja ne kuzim, pa pola vas kao da nigdje ne putuje pa se bunite
Jos dok nismo bili EU na aerodromu u spanjolskoj skoro nam zabranili ulaz u spanjolsku jer smo usli u duty free
A da ne pricam rigoroznih pravila kad sam sletila u Seul
Stavila me na stranu jer sam priznala da me ugrizao komarac! Sta bi bilo da sam priznala da sam dan prije imala dijareu, pa ne bi me pustili bez karantene, i tad jos ni nije bilo korone

Ej da
Pa zaboravila sam najgore
Srpska granicarka me htjela slat na prekrsajni sud jer nisam prijavila boravak u srbiji
Tek kad sam izgovorila da je kosovo srbija me i pustila
Jesi li ti svjesna kome ti objašnjavaš?

Misliš li da je meni na kraj pameti objasnjavati fašistički nastrojenim ljudima da i za mene kao Hrvata u Bosni i Hercegovini sa dvojnim državljanstvom vrijede iste restrikcije pri ulasku u Hrvatsku zbog korone kao i za njih. Da i ja moram imati PCR/antigen test da i ja moram imati potvrdu o prebolovanoj koroni ili vakcinaciji, da smo do neki dan i mi morali pokazati valjan razlog ulaska u RH , da smo i mi imali samo 12h za zadrzati se u RH?

Misliš ti da nekog ovdje to briga? Kome ti objasnjavaš?

Pa pola likova na ovom forumu više mrzi Hrvate nego Miloševiča, Karadžića i Mladiča zajedno.

Ogroman dio bi ih i danas lakše halalio sve Srebrenice, Prijedore i Višegrade nego da Hrvati normalno uživaju sva politička prava koja su potpisana dejtonom.

Onaj gore truni na temi o prelasku granice o nekakvim selefijama i vehabijama iako je to davno procitana priča iz AID-ove kuhinje.

Pusti, kani se objasnjavanja. Najgore ti je kad te netko zlonamjeran uhvati u svoj žrvanj pa da plešeš kako on svira.
preselio na ahiret

#1623 Re: Ulazak u Hrvatsku

Humljanin wrote: 30/06/2021 23:24
A da ne pricam rigoroznih pravila kad sam sletila u Seul

Ej da
Pa zaboravila sam najgore
Srpska granicarka me htjela slat na prekrsajni sud jer nisam prijavila boravak u srbiji
Tek kad sam izgovorila da je kosovo srbija me i pustila

Misliš li da je meni na kraj pameti objasnjavati fašistički nastrojenim ljudima da i za mene kao Hrvata u Bosni i Hercegovini sa dvojnim državljanstvom vrijede iste restrikcije pri ulasku u Hrvatsku zbog korone kao i za njih. Da i ja moram imati PCR/antigen test da i ja moram imati potvrdu o prebolovanoj koroni ili vakcinaciji, da smo do neki dan i mi morali pokazati valjan razlog ulaska u RH , da smo i mi imali samo 12h za zadrzati se u RH?

Pa pola likova na ovom forumu više mrzi Hrvate nego Miloševiča, Karadžića i Mladiča zajedno.

Ogroman dio bi ih i danas lakše halalio sve Srebrenice, Prijedore i Višegrade nego da Hrvati normalno uživaju sva politička prava koja su potpisana dejtonom.

Onaj gore truni na temi o prelasku granice o nekakvim selefijama i vehabijama iako je to davno procitana priča iz AID-ove kuhinje.

Pusti, kani se objasnjavanja. Najgore ti je kad te netko zlonamjeran uhvati u svoj žrvanj pa da plešeš kako on svira.
Ti si mi pravi domoljub cim imas dvojno drzavljanstvo,svrsavas li kad vidis mileta i covica kako zajedno kuju plan da nas vamo naguze?
Smradovi.
Humljanin

#1624 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Humljanin »

preselio na ahiret wrote: 30/06/2021 23:27
Humljanin wrote: 30/06/2021 23:24

Ti si mi pravi domoljub cim imas dvojno drzavljanstvo,svrsavas li kad vidis mileta i covica kako zajedno kuju plan da nas vamo naguze?
Smradovi.
Paranoičan si, nekulturan i ograničen.
Nema dalje.
preselio na ahiret

#1625 Re: Ulazak u Hrvatsku

Humljanin wrote: 30/06/2021 23:30
preselio na ahiret wrote: 30/06/2021 23:27
Smradovi.
Paranoičan si, nekulturan i ograničen.
Nema dalje.
Nisam samo sam realan.To sto sam rekao nesto jer znam kako disete,nije do mene nego do vas.Satro volite bosnu vamo da igra sa hrvatskom bi nosili dresove hrvatske.Pola vas kuci ima sliku franje tuđmana,licno vidio,glumite mi neke bosance ugrozene a niko vam nista ne kaze kad u centru grada gledate utakmicu u saharama.I mi poslje losi,ne valjamo. :thumbup:
Post Reply