Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
WRecker

#1626 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by WRecker »

Ma otvaraj sve i koncerte da pomremo svi ne zasluzujemo nista kakav smo narod umre ybni Balasevic okupi se na Skenderiji vise ljudi nego pred drzavnim institucijama jer smo jedina drzava bez vakcina.Tacno depresivno znaci fuj kako pasivan narod
mistek

#1627 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2021 19:45 Protiv sam ove mjere jer nije za cijelu drzavu i smatram da nema smisla, ali narod se fkt opustio i niko vise mjere ne jebe ni dva posto.
A što da narod poštuje besmislene mjere? Šta se postiže IJEDNOM mjerom koja se kod nas provodi? Narod će poštovati svaku mjeru koja je smislena i od koje ima koristi. Mjere koje se ovdje uvode su uvedene bez ikakve analize i nemaju NIKAKAV efekat. To je problem.
elcaliente

#1628 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

akcija007 wrote: 08/03/2021 22:06 https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... di/192984/

Prijedlog sa vecerasnje sjesnice Kriznig staba Federacije za sjednicu Vlade za sutra
1. Prijedlog za rad samo vanjskih terasa (kao u HR od 01.03)
2. Online nastava za sve
3. U teretanama 15 ljudi

Dobro je neko rekao ovdje prvo mi moramo da razjasnimo sami sa sobom da li virus postoji ili ne . Ulazim ljetos u taxi i sjedam nazad s maskom dijagonalno od vozaca i kazem vozacu taxija da stavi masku . Kaze on meni da li ja zaista vjerujem u ovo da se na + 35 C moze dobiti upala pluca . Ja kazem da cjerujem u virus i da ga molim da stavi masku inace izlazim uz taxija na prvom.crvenom semaforu. I uzeo je masku iz kasete izvadio i stavio. Eto. A takvih je ovdje mali milion .
Ma to je prvi level.

Maksumum top level je kada ne vjerujes u bolest ali ides pred vladu da prostestvujes i trazis vakcine za bolest u koju ne vjerujes i vakcina koja dodje ti je neces primiti.

Eh to je level pro kravljeg ludila ljudskih mozgova.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1629 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

WRecker wrote: 08/03/2021 22:09 Ma otvaraj sve i koncerte da pomremo svi ne zasluzujemo nista kakav smo narod umre ybni Balasevic okupi se na Skenderiji vise ljudi nego pred drzavnim institucijama jer smo jedina drzava bez vakcina.Tacno depresivno znaci fuj kako pasivan narod
Pa sta se to konkretno desilo u zadnjih recimo mjesec dana, a nije prije 2 mjeseca...? Pa je ovaj broj zarazenih

Virus je tu
Mjere nikakve ne funkcionisu, doslovno. Ali opet ih uvode opet zatvaranja opet prica klikevi i sl.
elcaliente

#1630 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

WRecker wrote: 08/03/2021 22:09 Ma otvaraj sve i koncerte da pomremo svi ne zasluzujemo nista kakav smo narod umre ybni Balasevic okupi se na Skenderiji vise ljudi nego pred drzavnim institucijama jer smo jedina drzava bez vakcina.Tacno depresivno znaci fuj kako pasivan narod
A Balasevic umro od korone :lol: :lol: :lol:

Koje ludilo
tukizahou

#1631 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

elcaliente wrote: 08/03/2021 22:08
tukizahou wrote: 08/03/2021 22:00
elcaliente wrote: 08/03/2021 21:54

I to je ludilo.
Ali evo vidis da sada ugostitelji traze vakcine za svoje goste.
Vidi shvatam ih u jednu ruku samo i to one sto im je to jedini izvor prezivljavanja,sa pravom negoduju jer ko ce im sutra dat djeci da jedu,platit rezije....lako je meni sitog trbuha laprdat ma pozatvaraj ih ali stani,jesu li oni siti?Treba realan bit...nisu radili par mjeseci kad je pocela pandemija i sta su dobili godinu dana kasnije?Nista,hoce opet da ih zatvore i onemoguce ljudima prezivljavanje.
Pa takva im je priroda posla. Izabrali su sami, tako se zadesilo.
Jako je cinicno sto raja ne diskutuje kada rudari ostaju bez posla ali kada gazde kafana koji drzavu i sve nas kradu svaki dan moraju 2 dana zatvoriti onda je dreka na sve strane.

Kazem ja ludilo mozga.
Sad mozemo opet ici iz krajnosti u krajnost i to ne vodi nigdje,kada bih rekao sto da se brinem za rudara kad u mom gradu nema rudnika,brinem se o stvarima koje se desavaju u mom gradu i muce stanovnike mog grada,kad bi se brinuo o Kaknju,Zenici to mi je isto da se brinem u ljudima u Etiopiji,Juznoj Africi i sl...nebi me bilo nigdje kad bi o svakom se brinuo.
WRecker

#1632 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by WRecker »

mk ultra wrote: 08/03/2021 22:12
Pa sta se to konkretno desilo u zadnjih recimo mjesec dana, a nije prije 2 mjeseca...? Pa je ovaj broj zarazenih

Virus je tu
Mjere nikakve ne funkcionisu, doslovno. Ali opet ih uvode opet zatvaranja opet prica klikevi i sl.
Mislim o narodu koji suti kada nema vakcina nigdje nista .Godinu dana vrte ove mjere i opet nista jedino nas vakcine mogu spasiti nekako
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1633 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

WRecker wrote: 08/03/2021 22:19
mk ultra wrote: 08/03/2021 22:12

Virus je tu
Mislim o narodu koji suti kada nema vakcina nigdje nista .Godinu dana vrte ove mjere i opet nista jedino nas vakcine mogu spasiti nekako
Pa suti jer ga to ne zanima, ima kahva ima, ima zadruga ima, kladza radi hvala bogu ima i sporta al nema arene

Zato ovo treba pustiti i doviđenja, ništa se promijenilo ne bi jer ko je nesto pazio pazit ce i dalje.
patriot_bih

#1634 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by patriot_bih »

Neki ugostitelji su slabo poštovali mjere, a građani u tramvajima kao sardine nagurani, a neki ni maske ne nose.

Migranti ionako rade šta hoće...
tukizahou

#1635 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

WRecker wrote: 08/03/2021 22:19
Pa treba do vakcina ovo pokusat smanjit a to mozemo jedino da svi osim prodavnica hrane,apoteka ne rade 14 dana,mogu online,pozatvarat pijace,trzne centre,kafice,sisa barove,restorane...skole online,drugacije se ne moze.Nece narod da se pridrzava,vecina ih dolaze na posao sa simptomima a sute ko misevi i jebi ga zaraze kolege.
elcaliente

#1636 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

tukizahou wrote: 08/03/2021 22:13
tukizahou wrote: 08/03/2021 22:00

Vidi shvatam ih u jednu ruku samo i to one sto im je to jedini izvor prezivljavanja,sa pravom negoduju jer ko ce im sutra dat djeci da jedu,platit rezije....lako je meni sitog trbuha laprdat ma pozatvaraj ih ali stani,jesu li oni siti?Treba realan bit...nisu radili par mjeseci kad je pocela pandemija i sta su dobili godinu dana kasnije?Nista,hoce opet da ih zatvore i onemoguce ljudima prezivljavanje.
Jako je cinicno sto raja ne diskutuje kada rudari ostaju bez posla ali kada gazde kafana koji drzavu i sve nas kradu svaki dan moraju 2 dana zatvoriti onda je dreka na sve strane.

Kazem ja ludilo mozga.
Sad mozemo opet ici iz krajnosti u krajnost i to ne vodi nigdje,kada bih rekao sto da se brinem za rudara kad u mom gradu nema rudnika,brinem se o stvarima koje se desavaju u mom gradu i muce stanovnike mog grada,kad bi se brinuo o Kaknju,Zenici to mi je isto da se brinem u ljudima u Etiopiji,Juznoj Africi i sl...nebi me bilo nigdje kad bi o svakom se brinuo.
Znaci vise te sikira sto neki ugostitelj u tvom gradu nece moci zavrniti drzavu za par stoja ovaj vikend.

A brzo se promijenilo sve do prije dvije sedmice smo bili najbolji u Evropi sto se tice korone.
Sjecam se reklama sa Bjelasnice korona free zone a u kafani covjek na covjeku ali opet corona free zone.
Benjo34

#1637 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Dobra zimska sezona, rezultati skijanja su tu
JohnnyS

#1638 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

U Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj mjesecima lockdown i ne padaju brojevi, a ovdje netko misli da bi dva tjedna lockdowna sve sredilo. How yes no
neko_sa_strane

#1639 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

elcaliente wrote: 08/03/2021 21:59
O'zone wrote: 08/03/2021 21:56 Wannabe lock down.

Prije se može nazvati recimo 1. Januar
Ili recimo 1. Maj

Čuj neće raditi ugostiteljski objekti i tržni centri te radnje ali će se moći hodati i landarati po planinama i Vilisonovom i Vrelu Bosne, gradu.....

Kakav je to Lock Down?
Lock down light.
Kafane su bile vazda izvor zaraze, jer su ljudi bilzu jedni drugima pa kontaju hajde makar ce tu nesto napraviti.

Ali nema bas velikog efekta.

Ljudi ne kontaju da ce ovo trajati jos 2 godine najmanje.
Morati ce sve puno vise zatvoriti i sve ce zavisiti koliko ljudi i kojom brzinom ce primiti vakcinu.
Trajaće dvije godine ako i dalje budemo jedina zemlja bez vakcina.
Lao Ce

#1640 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lao Ce »

akcija007 wrote: 08/03/2021 22:06 https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... di/192984/

Prijedlog sa vecerasnje sjesnice Kriznig staba Federacije za sjednicu Vlade za sutra
2. Online nastava za sve
3. U teretanama 15 ljudi

Dobro je neko rekao ovdje prvo mi moramo da razjasnimo sami sa sobom da li virus postoji ili ne . Ulazim ljetos u taxi i sjedam nazad s maskom dijagonalno od vozaca i kazem vozacu taxija da stavi masku . Kaze on meni da li ja zaista vjerujem u ovo da se na + 35 C moze dobiti upala pluca . Ja kazem da cjerujem u virus i da ga molim da stavi masku inace izlazim uz taxija na prvom.crvenom semaforu. I uzeo je masku iz kasete izvadio i stavio. Eto. A takvih je ovdje mali milion .
Pa dobro ti je rekao. Nikada do sada nije bilo respiratornih virusa na 35 stepeni, što ti govori da je virus vještački. Prvo to trebaš da rasčistiš pa onda opleti dalje.
Druga stvar - maske ne štite, i ako misliš da štite ti sa maskom si zaštičen od onoga ko nije sa maskom. Logika.
Treća stvar - da nema takvih kao ti usranih gaća i ispranog mozga, a takvih je mali milion, ne bi mogli kome prodavati ovu plandemiju.
neko_sa_strane

#1641 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

patriot_bih wrote: 08/03/2021 22:22 Neki ugostitelji su slabo poštovali mjere, a građani u tramvajima kao sardine nagurani, a neki ni maske ne nose.

Zato je samo komercijala zakon što se tiče javnog prevoza. Samo bi se morali dogovoriti oko reda vožnje, da ne dolaze u roku od deset minuta jedna za drugom a onda pola sata pauze.
Iker C

#1642 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

Ljudi ne umiru , kriju ih u bolnicama da bi se uspostavio novi svjetski poredak. Pozurite u bolnice i spasavajte ljude jer ih pretvaraju u rektile. Cilj je da dobijemo dozu vakcine i cip i bicemo ljudi gusteri... To svako pametan vidi od pocetka. Ako lezis kuci , goris od temperature, jedva dises , nije ti nista, to je svjetska zavjera.
sole2mio

#1643 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by sole2mio »

elk wrote: 08/03/2021 22:08 Sjo ugostitelja :-) vise njih se skupilo, nego sto su danas zajedno racuna izdali. Ne moze ni maska sakriti konjokradicarske njuske.
Bas, niko ne placa porez, svi gledaju kako da zavrnu drzavu i sad trazi nesto neku pomoci
sole2mio

#1644 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by sole2mio »

akcija007 wrote: 08/03/2021 21:50 Traze vakcine na pogresnom.mjestu. KS ne moze kupiti vakcine .
Sto danas nisu bili ispred Federalnog Kriznog staba ili Vlade i trazili vakcine !?
KS pokusava nesto s Astra Zenecom za 200 000 doza i zadnja info je od subote da AZ provjerava CV od Forte i Vranica.
:thumbup:
patriot_bih

#1645 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by patriot_bih »

neko_sa_strane wrote: 08/03/2021 22:29
patriot_bih wrote: 08/03/2021 22:22 Neki ugostitelji su slabo poštovali mjere, a građani u tramvajima kao sardine nagurani, a neki ni maske ne nose.

Zato je samo komercijala zakon što se tiče javnog prevoza. Samo bi se morali dogovoriti oko reda vožnje, da ne dolaze u roku od deset minuta jedna za drugom a onda pola sata pauze.
Na šta misliš pod 'komercijala'? Taxi?
adsubzero

#1646 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 08/03/2021 22:29

2. Online nastava za sve
3. U teretanama 15 ljudi

Pa dobro ti je rekao. Nikada do sada nije bilo respiratornih virusa na 35 stepeni, što ti govori da je virus vještački. Prvo to trebaš da rasčistiš pa onda opleti dalje.
Druga stvar - maske ne štite, i ako misliš da štite ti sa maskom si zaštičen od onoga ko nije sa maskom. Logika.
Treća stvar - da nema takvih kao ti usranih gaća i ispranog mozga, a takvih je mali milion, ne bi mogli kome prodavati ovu plandemiju.
Pa gdje si, nisam te prepoznao, nas eminentni virusolog i mikrobiolog :lol: :lol: :lol:
invincible1921

#1647 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Da mjere djeluju ja ne bih imao nista protiv, al ocigledno i pumo strozije od ovih ne djeluju..

Uostalom ko kaze da su kafici izvor zaraze?

Zgrazavali ste se nad black fridayom pa nista..

Zgrazavali se na planine ..pa decembar i jaunar nista..nemos rec sad odjednom eto to je radi planina.

Ja iskreno ne vidim nikakvu svrhu ni u jednoj mjeri koju su do sad donijeli, kako ova tako i prosla vlada...bukvalno samo da ispadne da rade nesto.

Takodjer mislim da se mjere u BiH najvise postuju u Sarajevu
neko_sa_strane

#1648 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

patriot_bih wrote: 08/03/2021 22:36
neko_sa_strane wrote: 08/03/2021 22:29

Na šta misliš pod 'komercijala'? Taxi?
Na autobuse Centrotrans i GRAS i linije Vijećnica-Dobrinja, Hrasnica-Drvenija i Aerodrom - Bentbaša.
Ludzak

#1649 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ludzak »

mistek wrote: 08/03/2021 22:10
_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2021 19:45 Protiv sam ove mjere jer nije za cijelu drzavu i smatram da nema smisla, ali narod se fkt opustio i niko vise mjere ne jebe ni dva posto.
A što da narod poštuje besmislene mjere? Šta se postiže IJEDNOM mjerom koja se kod nas provodi? Narod će poštovati svaku mjeru koja je smislena i od koje ima koristi. Mjere koje se ovdje uvode su uvedene bez ikakve analize i nemaju NIKAKAV efekat. To je problem.
Naš narod ne zna šta je smislena mjera. To je veci problem.
tukizahou

#1650 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

elcaliente wrote: 08/03/2021 22:25
tukizahou wrote: 08/03/2021 22:13

Kazem ja ludilo mozga.
Znaci vise te sikira sto neki ugostitelj u tvom gradu nece moci zavrniti drzavu za par stoja ovaj vikend.

A brzo se promijenilo sve do prije dvije sedmice smo bili najbolji u Evropi sto se tice korone.
Sjecam se reklama sa Bjelasnice korona free zone a u kafani covjek na covjeku ali opet corona free zone.
Pa vidis da drzava njih zavrce skoro pa godinu neka i oni njih zavrcu,zavrce nas sviju drzava kako je stao rat pa jel odgovaraju za to?
Locked