Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cista racunica. @MorningStar sam to objasnjavao. Ovaj ih rat kostao prilicno, resursa Afganistan ima ali dosad ih rat kostao koliko ih Afganistan ima. Demografija nije na strani Amera. Afganistan do 2100-te godine treba da ima, nesjecam se ali mislim ~90 m stanovnika.
To bi znacilo jos prisustvo Amera u Afganistanu ko zna koliko jos dugo. Osim ako nije @apsidejzi upravu, da nisu vec nesto resursa izvukli kao primjerice Urana.
Da su ti oni embargo odrzavali cackalicu nebi dobio
Pitaj Marka Dannera... Usput, pitaj koja je, onda, bila svrha uvodjenja embarga.
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime.
President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
but the causes lie deeper, both in the sad hypocritical history of the United States in the Bosnian war (the Americans promised help, but only the Iranians delivered)
Iransko oružje sletelo u sred predziđa krščanšstva, čuš.
Još samo fali da su muđahedini otuda stizali.
Ovaj buca kljuca, ošurijo se od pajda.
Last edited by 88Sioux on 16/08/2021 12:07, edited 1 time in total.
muhafuca wrote: ↑16/08/2021 11:50
Avion polijece a njih masa jos uvjek na vanjskim djelovima avina
Ovaj jedan se drzao za tockove valjda i pao kad je avion u uzljetanju bio
Ovako se Schwarzenegger vješao za točkove aviona u Komandosu kad je kod uzlijetanja skočio u neku baru. Koliko lud moraš biti da ovo napraviš.
Ma visio je Tom u MI zauprave, sa sigurnosnom sajlom i na određenoj visini. Ovo moraš dobra budala pa vjerovati da ces se izvuci. Nije zirokipter,jbt, hercules je u pitanju.
Ovako se Schwarzenegger vješao za točkove aviona u Komandosu kad je kod uzlijetanja skočio u neku baru. Koliko lud moraš biti da ovo napraviš.
Ma visio je Tom u MI zauprave, sa sigurnosnom sajlom i na određenoj visini. Ovo moraš dobra budala pa vjerovati da ces se izvuci. Nije zirokipter,jbt, hercules je u pitanju.
Ja shvaćam da su ljudi očajni, ali i u teškim situacijama treba reagirati razborito. Koliko vidim talibani uopće ne napadaju aerodrom. Znači postoji mogućnost da će doći do nekog dogovora da se ti ljudi evakuiraju. Bože sačuvaj.
Ove scene ushicenog dočeka talibana mi ne djeluju uvjerljivo,vise kao dolazak njemačkih snaga u II svjetskom, prije bih rekao iz straha..Sigurno da ima onih koji to s oduševljenjem prihvataju. Iz ovih gore twitova da se zaključiti da talibanima nije do panike, straha, pljačke i haosa. Sprečavaju neke stvari. Bit ce zanimljivo pratiti događaje.
un1ted wrote: ↑16/08/2021 12:26
Meni nisu jasni ovi koji prozivaju Bidena. Vojska i politicki vrh afganistana se predao i kao sada kao problem njegove izjave?
Ma glupost obična, sta treba sad poslati 200000 marinaca da se krve sa talibanima za nešto sto sami Afganistanci nisu sigurni da li im treba i žele li to. Žele ovi što su na aerodromu, to je očigledno. Ovi talibani mi uopce ne djeluju istroseno, prljavo, umorno od nekih dugotrajnih borbi, sve čiste galabije. Tako da sam uvjerenja da je to sve miroljubljivo predato.