Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Vrijeme je da Joe Biden podnese ostavku jer je dopustio ono što se dogodilo u Afganistanu", rekao je Trump u pisanoj izjavi.
koji je ovo KRETENČINA...
Podsjetimo, povlačenje američkih trupa iz Afganistana započeo je Donald Trump. On je smanjio broj vojnika na 2.500, a proces je nastavio novi predsjednik Joe Biden. Sve je počelo Trumpovim insistiranjem na mirovnim pregovorima s talibanima, kada se Trump obavezao da će iz zemlje povući svoju i savezničku vojsku do 1. maja ove godine.
Pa poletili radi i resursa. Ne kontam sta nije jasno. Samo skontali da se NEISPLATI. Da vise rat kosta od vrijednosti isti. To sto ti izvrces je drugo. Za ono tablete neko bi te na prvu izbio, sta nije jasno.
A ti si gori od cuka.
Znaci poletili radi resursa koje nisu ni znali da postoje jer su studiju izvrsili 2016-2018 a ni sada nisu sigurni koliko sta gdje ima , te onda pogresno se proracunali za rat i resurse te stotine i hiljade analiticara i administratora i sta vec ne , iako u 20 godina nigdje nisu ni vidili da pocnu bilo kakve resurse ozbiljno vaditi
Auu jesi agresivan ? Izvrno opusti se bolan uredu je , eto pojedi snikers
PS: Cuke su dobra bica , hem boji hem inteligentiji od pojedinih ljudi
Znaci poletili radi resursa koje nisu ni znali da postoje jer su studiju izvrsili 2016-2018 a ni sada nisu sigurni koliko sta gdje ima , te onda pogresno se proracunali za rat i resurse te stotine i hiljade analiticara i administratora i sta vec ne , iako u 20 godina nigdje nisu ni vidili da pocnu bilo kakve resurse ozbiljno vaditi
Auu jesi agresivan ? Izvrno opusti se bolan uredu je , eto pojedi snikers
Mislis za vrijeme SSSR-a se nije znalo sta Afganistan ima. Poletili, vidili, otisli. Cista racunica. Sta nije jasno. Evo i @apsidejzi je na istom fonu. Preracunali se, vidili nece moc, i pokupili prnje.
Naravno. Naravno. Sta si mala duso napisao i sta i dalje pises i izvrces, provociras i trolas. Da uzmem tablete i da jedem snikers. Faca si preko ekrana nema sta. To uzmi ti sam, i sve meni sto pises nek se tebi vrati.
Ja doletili ,vidili - ostali 20 godina rekli ma ... Nije to to djaba smo potrosili trilion ne isplati se tako da u ovih 20 godina sro nista nismo ni pokusali eksplotisati a troskove necemo ni malo da pokrijemo je logika i otisli. Ako je apsi na istom tonu znaci da si pogodio u sridu
Momcino ti si kreno sa izbijanjima preko ekrana , sta bi to - bio se uzivo jel
A snikers cu uzeti ne vidim sta je lose u snikersu
archi_a wrote: ↑16/08/2021 11:29
Amerikanci su ušli prije 20 godina. Izgurali talibane pomogli da se uspostavi demokratičnija vlast, upumpali dosta sredstava, osigurali gradove, aerodrome, sela. Pomogli da se Afganistan koliko toliko otvori ka svijetu, da prorade univerziteti, škole, internet, komunikacija. Pomogli u uspostavi institucija, sigurnosnog sektora, policije i vojske. Šta treba, da cijelo vrijeme služe kao bodyguard predsjedniku i institucijama u Afganistanu?
Afganistan i njegovu izabranu vlast i ustavni poredak sada je srušila i ruši korupcija i uspavanost zvaničnika i službenika koji su navikli da raduckaju po malo a primaju plate, dok im drugi čuvaju guzice i obezbjwđuju mir.
Amerika izdala?!? 20 godina su bili tu, malo li je!
Ovo treba biti škola ostalim.
Dala EU 2 m Eura za gradnju bolnice neke, negdje u Afganistanu, pokradeni, 1 m od strane Italijana, i nesto preko materijala od strane Afganistanskih podizvodzaca. Pisao sam o tome, mislim na temi o Trampu.
Divni stranci dosli da grade. A ta bolnica nakon 2 godine se raspadala.
Mislis za vrijeme SSSR-a se nije znalo sta Afganistan ima. Poletili, vidili, otisli. Cista racunica. Sta nije jasno. Evo i @apsidejzi je na istom fonu. Preracunali se, vidili nece moc, i pokupili prnje.
Naravno. Naravno. Sta si mala duso napisao i sta i dalje pises i izvrces, provociras i trolas. Da uzmem tablete i da jedem snikers. Faca si preko ekrana nema sta. To uzmi ti sam, i sve meni sto pises nek se tebi vrati.
Ja doletili ,vidili - ostali 20 godina rekli ma ... Nije to to djaba smo potrosili trilion ne isplati se tako da u ovih 20 godina sro nista nismo ni pokusali eksplotisati a troskove necemo ni malo da pokrijemo je logika i otisli. Ako je apsi na istom tonu znaci da si pogodio u sridu
Momcino ti si kreno sa izbijanjima preko ekrana , sta bi to - bio se uzivo jel
A snikers cu uzeti ne vidim sta je lose u snikersu
2010 procjena Pentagona o trilijonu resursa. Drugi izvori idu do tri ...
I sta bi sa tim resursima - dje su iskopali odnijeli ? Uh zaboravi preracunali se pa nakon 20 godina skontali da je rat skuplji od toga i pokupili se i otisli - to sto u 20 godina nista nisu odnijeli osim suvenira tipa afganskih kapa i pepeljara sa skoripionima je jer.... Ustvari odnijeli su al niko nije vidio
Edukuj se prije nego pocnes lupat. Samo guglaj i sve ces naci. Ima evo i na vikipediji... Kako su ljudni smijesni sa svojim egoizmom...
"Vrijeme je da Joe Biden podnese ostavku jer je dopustio ono što se dogodilo u Afganistanu", rekao je Trump u pisanoj izjavi.
koji je ovo KRETENČINA...
Podsjetimo, povlačenje američkih trupa iz Afganistana započeo je Donald Trump. On je smanjio broj vojnika na 2.500, a proces je nastavio novi predsjednik Joe Biden. Sve je počelo Trumpovim insistiranjem na mirovnim pregovorima s talibanima, kada se Trump obavezao da će iz zemlje povući svoju i savezničku vojsku do 1. maja ove godine.
sve je mogao Biden zaustaviti i ponistiti
kad je postao Predsjednik i poslati duplo vise trupa
sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 11:39
evo to je to, ne mgu ja moram na vrijeme s teme bjezat, lik godinama kuka o socijali, a vamo sve zna kolko koga cega s kim i kako
Mala si dusa, ko i ovaj drugi. A gdje sam to ja rekao. Mi mali mozemo samo pokusat dokucit sta veliki hoce i rade. Lazes i ti kao i ovaj drugi.
Ispadoše talibani gospoda nakon 20 god. Iako im je glavnina oružja iz Ramba 3, vidim i dobre smartphone.. Pustili da se lijepo kupi ko hoce da ide. Mislim da bi aerodrom mogli blokirati za 2 sata, ako žele. Potparol talibana:
Ne želimo živjeti u izolaciji, želimo sarađivati sa svijetom i međunarodnom zajednicom.
stipu nime, sta znas o afganistanu, tj sta si proguglo
Mislis da sam za onu bolnicu pro-Guglao. Bila afera o tome davno, samo nema o tome na internetu nista. Italijani maznuli milion eura od EU za gradnju iste. Ja u vinklu nisam, ali nisam ni kao vas dvojica.