Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
ILVIIR

#1626 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Škobo Habu wrote:Može li mi neko upućen objasniti situaciju sa, ako se odluče vlasti za to, tzv. nerezidentnim stanovnicima koji će se brisati sa spiska stanovništva? Gube li oni onda mogućnost prava glasa na izborima?
ne gube.
Dozer

#1627 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Mene i dalje znaima - kada ce se konacno objaviti konacni rezultati?
Ili, preciznije, koliko im vremena treba da friziraju rezultate?
It_is_a_Leclerc

#1628 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Dozer wrote:Mene i dalje znaima - kada ce se konacno objaviti konacni rezultati?
Nastojanja iz RS-a da se genocid formalizuje ovim popisom su na vrijeme uočena. Bošnjački članovi Agencije za statistiku će blokirati daljnju objavu dok se ne ispoštuju procedure i evropske preporuke.
:thumbup: :thumbup:

Bošnjaci se neće brisati.
Dozer

#1629 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

To je jedan dio price. Drugi je, provjereno, vezan za broj Hrvata i Ostalih ;)
ILVIIR

#1630 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

It_is_a_Leclerc wrote:
Dozer wrote:Mene i dalje znaima - kada ce se konacno objaviti konacni rezultati?
Nastojanja iz RS-a da se genocid formalizuje ovim popisom su na vrijeme uočena. Bošnjački članovi Agencije za statistiku će blokirati daljnju objavu dok se ne ispoštuju procedure i evropske preporuke.

je li ovo neka vijest, ili si to ti napisao?

danas je taj famozni sastanak gdje bi se mogla/trebala odabrati jedna od 4 varijante brisanja nerezidentnog stanovnistva.
Mister Yes

#1631 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:

:lol: Naravno da će se brisati tačnije neće ući u rezidentne. I Bošnjaci i Srbi i Hrvati i Ostali koji nisu rezidentni. U nerezidentne će između 230.000 i 430.000. Danas bi trebali odlučiti koliko.
It_is_a_Leclerc

#1632 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Bošnjaci će pristati samo na ono što nam preporučuju naši evropski prijatelji.

Nek se j** RS !
Bodkin

#1633 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci će pristati samo na ono što nam preporučuju naši evropski prijatelji.

Nek se j** RS !
:lol: bjezi ba, ozbiljna je ovo tema
astala_vistala

#1634 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by astala_vistala »

Ja sam za to da i Romi dobiju status konstitutivnog naroda,jer ih mozda ima i vise od Hrvata,a sto se tice Bosnjaka popisom postaju vecinski narod u BiH hocel biti kakvih benificija pri zaposljavanju i sl ?
Nekako s proljeća

#1635 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Nekako s proljeća »

Uzme ti jednog pametnog ili pametnu i odvede u svoju zemlju.Kao, nafaka tvoja je gore. Jedan manje ovdje a jedan više gore, dva nula u svakom slučaju. A mi se eto, ko fol prebrojavamo.
Meni je to nekako šega, ali i muka od naše nesretne bosanskohercegovačke gluposti.
Hafis

#1636 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

astala_vistala wrote:Ja sam za to da i Romi dobiju status konstitutivnog naroda,jer ih mozda ima i vise od Hrvata,a sto se tice Bosnjaka popisom postaju vecinski narod u BiH hocel biti kakvih benificija pri zaposljavanju i sl ?
Hoće 100%. Samo rodni list isprsiš, i ima da se saseru od straha ovi nebošnjaci... i normalno, ima da biraš radno mjesto koje ti se sviđa.
stafi

#1637 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by stafi »

astala_vistala wrote:Ja sam za to da i Romi dobiju status konstitutivnog naroda,jer ih mozda ima i vise od Hrvata,a sto se tice Bosnjaka popisom postaju vecinski narod u BiH hocel biti kakvih benificija pri zaposljavanju i sl ?
da, smatram da su romi diskriminisani u odnosu na hrvate. Podržao bi takvu inicijativu.
Hafis

#1638 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
astala_vistala

#1639 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by astala_vistala »

Hafis wrote:
Hoće 100%. Samo rodni list isprsiš, i ima da se saseru od straha ovi nebošnjaci... i normalno, ima da biraš radno mjesto koje ti se sviđa.
Pri zaposljavanju u drzavnim institucijama gleda se popis iz 1991 godine,na to konkretno mislim a ne ako sam bosnjo da biram posao.
stafi

#1640 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by stafi »

Hafis wrote:I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
samo se ti šprdaj. Još malo pa će cige biti brojnije od legitimnih. Oni se uredno množe, dok su vaša kola krenula nizbrdo. :D
putokaz1

#1641 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by putokaz1 »

kad se dopiše dovoljan broj virtualnih stanovnika onoliko koliko odgovara vladajućim strankama sda hdz sds snsd da bi te podatke koristile na izborima 2016 i opet pobjedile
Haman

#1642 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Haman »

Kad se podaci nastimaju po potrebi vladajucih stranaka onda ce sve biti objavljeno bez obzira sto nije tacno. Dugo se ovo broji, stima i dostimava da bi svi bili zadovoljni.
:izet:
Ali Kemal

#1643 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

Da su se ljudi popisivali normalno, ko gdje zivi i da se popise, da se ne rade malverzacije, to bi vjerovatno bilo davno zavrseno, ovako ovaj popis nece nikada biti ni legitiman, ni tacan.
Mozda slijedeci za desetak godina :D
jupitet30

#1644 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by jupitet30 »

Ali Kemal wrote:Da su se ljudi popisivali normalno, ko gdje zivi i da se popise, da se ne rade malverzacije, to bi vjerovatno bilo davno zavrseno, ovako ovaj popis nece nikada biti ni legitiman, ni tacan.
Pa tad ce vas Hrvata biti jos manje nego sto je vas danas. :lol:

Ode sve u EU. tRBUHOM ZA KRUHOM SA EU putovnicom u rucici. :D
Hafis

#1645 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Bitno je da si ti već ispalio u potrazi za hljebom
Jozo!! ... križaj jednog iz teftera :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1646 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
stafi wrote:
Hafis wrote:Jarane, lahko je sirotinju praviti. Prošla su vremena obitelji s troje i više djece....i ono sretno što nije gladno i boso.
Svijet se materijalizirao, i sve se gleda kroz standard....jebat ga.
kako sad pa to. Nije li poznata fama da su hrvati u bih pretežno dobrostojeći i bogati?
Pa to sam upravo i napisao.
Znači da ponovimo:
veći standard - niži natalitet...i obratno.

Pazi malo na satu jebo ga ti...
Nikad dva dobra spojiti...jbg. :oops:
Ali Kemal

#1647 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

jupitet30 wrote:
Ali Kemal wrote:Da su se ljudi popisivali normalno, ko gdje zivi i da se popise, da se ne rade malverzacije, to bi vjerovatno bilo davno zavrseno, ovako ovaj popis nece nikada biti ni legitiman, ni tacan.
Pa tad ce vas Hrvata biti jos manje nego sto je vas danas. :lol:

Ode sve u EU. tRBUHOM ZA KRUHOM SA EU putovnicom u rucici. :D
Eto i onda se neko cudi sto nema rezultata popisa. Fakat glupe raje ima na izvoz. :roll:
emmir1

#1648 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by emmir1 »

Neki me link odvede na hb forum.

I gledat teme, šokiran sam koliko su ti ljudi opterećeni sa Bošnjacima, svaka tema im je o Bošnjacima.

Okupili su se ponajviše oko demografije i bistre sve neke podatke kako je Bošnjaka kao sve manje i to im je kao neka uzdanica.

I sada kada su došli podatci o broju rođenih umrli za 2014 i kada su vidili da su samo Bosnjaci pozitivni, malo su se spojebali, šok i nevjerica.

Bolje da se bave sa sobom jer bukvalno nestaju kao narod u BiH, i taj trend će se sigurno nastaviti kada uzmemo sve bitne stavke u obzir.
Od matice, putovnica, nataliteta....

Nekako mi ih bilo i žao dok sam čitao, sada osporavaju zavod za statistiku jer kao nisu tačni podatci.
JohnnyS

#1649 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by JohnnyS »

emmir1 wrote:Neki me link odvede na hb forum.

I gledat teme, šokiran sam koliko su ti ljudi opterećeni sa Bošnjacima, svaka tema im je o Bošnjacima.

Okupili su se ponajviše oko demografije i bistre sve neke podatke kako je Bošnjaka kao sve manje i to im je kao neka uzdanica.

I sada kada su došli podatci o broju rođenih umrli za 2014 i kada su vidili da su samo Bosnjaci pozitivni, malo su se spojebali, šok i nevjerica.

Bolje da se bave sa sobom jer bukvalno nestaju kao narod u BiH, i taj trend će se sigurno nastaviti kada uzmemo sve bitne stavke u obzir.
Od matice, putovnica, nataliteta....

Nekako mi ih bilo i žao dok sam čitao, sada osporavaju zavod za statistiku jer kao nisu tačni podatci.
Tako i kad putnik namjernik naleti na ovaj forum može pomisliti koliko su Bošnjaci opsjednuti Hrvatima. Pola tema o Hrvatima, one koje nisu se opet nekako dovedu na tu temu, čak i forumaši "slučajno preko nekog linka" dođu na opskurne HB forume...
karanana

#1650 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by karanana »

bas me interesuje sta i kako ce nastimati.
Post Reply