Ukrajina

A_A_AKCIJA

#162376 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

RefPus wrote: 21/05/2023 23:11
madner wrote: 21/05/2023 17:10 Ova teorija da je Bakmut lukava strategija mi je u rangu te da je Kiev bio varka. :D
Možda to na ovom forumu nije popularno, ali ja se slažem sa tobom. Od "gradić bez strateškog značaja" do "odbrana Bahmuta je odbrana Ukrajine" u samo par mjeseci. Činjenica je da je Ukrajina jednako tako skupo platila ovo razvlačenje u Bahmutu, ponajviše životima najboljih vojnika, a tek onda u opremi i naoružanju. Ameri barataju brojkama od 100 hiljada Rusa, ali ako budemo realni, to bi značilo da su oni dnevno kroz cijelu tu bitku gubili do 400 ljudi, što je prosto nevjerovatno. Ali eto da ne ulazimo u te špekulacije, dovoljno nam govori podatak da se od početka rata niko ne bavi brojem mrtvih Ukrajinaca, jer je to očigledno tabu.
Znaćemo brzo ko je upravu.

Ako Rusi uskoro pokrenu uspješnu ofanzivnu akciju negdje, upravu su oni koji kažu da je bila greška braniti Bahmut. Jer nije uništen niti oslabljen ruski ofanzivni potencijal.

Ako uskoro vidimo uspješnu ukrajinsku ofanzivu, upravu su oni koji su govorili da je Bahmut kupovina vremena za naoružavanje Ukrajine, trening novih jedinica na novim oružjima, priprema za ofanzivu.

Ja tvrdim ovo drugo.
Rusi su vodili bitku za očajničku pobjedu koja im je trebala. Kao da igraju igricu i kao da će se desiti nešto posebno kada zauzmu Bahmut. Novi nivo, novi život, nova oružja.

U suštini, sa strane se Ukrajina naoružala na bukvalno svakom polju. Dok su Rusi uzimali ruševine, Ukrajinci dobili strašnu PVO, milione komada municije, pokrenuli proizvodnju granata i dronova, stotine tenkova i oklopnih transportera se slilo za ofanzivu, oformili desetine novih brigada za koje su imali luksuza da ih treniraju na zapadu, dok su Rusi svu snagu usmjerili na jednu tačku.

Rusi su to sve ignorisali i udarali na Bahmut. Osim raketnih napada, nisu imali odgovor na ovo strateško bildanje Ukrajine. Čak nisu uzeli ni operativnu pauzu da se pripreme za ovo što dolazi.

Apsolutni amaterizam Rusa kojima je Bahmut podvaljen kao utješna nagrada. Strateška kratkovidnost.

Rezultati bitaka se mjere ispunjavanjem cilja. Najveći ciljevi su strateški.

Na početku bitke u Avgustu, i danas, kako se kretao odnos snaga?

Jesu li danas Rusi jači nego tada? Nisu.
Jesu li ispunili i jedan cilj osim ovog operativnog, zauzimanja jednog grada u najdužoj bitci u istoriji iza Varduna? Nisu.

Jesu li iscrpili Ukrajince? Ni blizu. Ovi dobili gomile oružja, municije i desetine hiljada ljudi pod oružjem.
Osim M777, oko Bahmuta skoro da nije bilo nešto previše uništavanja zapadne tehnike, pa da kažemo da je oružje za ofanzivu potrošeno na Bahmut.

U istom razdoblju, Ukrajinski parametri su samo rasli.
U svemu su nemjerljivo jači nego tada. Čak su u Bahmutu uspjeli, makar na momente imati paritet u artiljeriji.
Otvoreno rekli koliko im treba tenkova i oklopa za ofanzivu i skoro toliko i dobili.
Od jučer dolaze i avioni.

Sve navedeno se može ignorisati iz ovih ili onih razloga, ali činjenice stoje.

Uspješna ruska ili ukrajinska ofanziva će pokazati ko je bolje čitao te činjenice.
Honda Rajvosa

#162377 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

General War wrote: 21/05/2023 23:28
karanana wrote: 21/05/2023 23:07 Kakvi su f-ovi protiv s300 i 400? Ne znam koliku bi prevagu donijeli ako ruska pvo dobro radi. Isto ko sto ni rusi ne mogu kontrolisati ukr nebo.
S 300 i S 400 u teoriji su dobri, u praksi jedino je bilo u siriji kad su rusi instalirali S400 da su svi americki avioni povuceni iz dometa tj sa sirijske teritorije (da opet ne moram radi drugih crtati) osim F22.
Cime su sruseni oni izraelski avioni?ili sma ja to nesto pobrkao. Znma d asu koristili putnicke avione da opale salvu i povuku se.generalno izraelci pucaju na teritoriju sitije tko da ih ovi ne mogu uhvatiti. Mozd ase i tu vidi razlika zapadno naoruzanje vs rusi
furlan

#162378 Re: Ukrajina

Post by furlan »

RefPus wrote: 21/05/2023 23:38
furlan wrote: 21/05/2023 23:33 Koliko je pouzdano da je u pitanju samovolja Zelenkog. Postoji li kao mogucnost procjena vojnog vrha Ukrajine?
A cijena ne moze biti preskupa, nego cijena moze biti samo previsoka.
Ništa u ovom ratu nije pouzdano, osim činjenice da Putin i Zelenski nemaju sve na broju. Za ovog prvog Hitlera to i znamo, za ovog drugog... samo ću reći da me iznenadi iz dana u dan. A čisto sumnjam da bi neko pri zdravoj pameti žrtvovao hiljade i hiljade vojnika za nešto što "nije strateški bitno".
Npr?
Druga recenica mi se cini mnogo pausalna, licna procijena a po onom sto je vidjeno do sada, vojni vrh Ukrajine je mnogo sposobniji nego sto se pretpostavljalo na samom pocetku ove trodnevne specijalne vojne operacije.
roba_s_greskom

#162379 Re: Ukrajina

Post by roba_s_greskom »

RefPus wrote: 21/05/2023 23:28
roba_s_greskom wrote: 21/05/2023 23:17 Ako pitas nekog ukrajinca o broju njihovih poginulih dobices odgovor u smislu za svakog naseg 5-6 njihovih, tako da je lako izracunati onako ugrubo koliko je ukrajinaca zijanilo
Ja ne pitam Ukrajinca, kao što ne bih pitao ni Rusa. Svi su nekako optimistični oko 200 hiljada agresorskih žrtava, bilo to istina ili ne, još uvijek se ne priča o ukrajinskim žrtvama i cijenu koju su platili da održe Bahmut radi samovolje Zelenskog. Vidjet ćemo na kraju rata, hoće li postojati neke neovisne procjene, a dotad ja i dalje vjerujem da je cijena preskupa i da su Ukrajinci izgubili puno više nego što mi mislimo.

Želim da kažem da je prosto nevjerovatno da je toliko puno ljudi poginulo oko i u Bahmutu, da se priča o 100 hiljada žrtava s jedne strane. Bitka za Aleppo trajala je više od 4 godine, tu broj mrtvih se procjenjuje na 30-ak hiljada. Na svim stranama.
Zelenski se ne pita ama bas nista oko vojnih planova, imaju oni sposobne generale, stratege i naravno Nato
A da se ubijaju momacki, ubijaju i te kako
Ne treba zaboraviti protiv koga se ratuje i zbog toga kapa dole Ukrajini i nadam se a i skoro sam uvjeren da ce se zuto-plava zastava uskoro zavijoriti u Bahmutu, jednom zauvijek
madner

#162380 Re: Ukrajina

Post by madner »

ovo_malo_duse wrote: 21/05/2023 20:04
madner wrote: 21/05/2023 18:46 To je ista sljepa tacka kao ovo pravdanje Bakmuta, ako je izbor neka glupa teorija ili priznati da je bila greska vecina bira gresku.

Sutra da odpuste Sirskog opet ne bi priznali.
Evo strucnjak prvoligas sutas nas izjavama. Haj ziv bio nama iz nizih liga pojasni na cemu zasnivas svoju tvrdnju.

Evo vidjeli smo kamare I kamare rusa zavaljenih u Bahmutu, bili rezervisti , zatvorenici , VDV ili sta vec. Ogromna cifra mrtvihi ranjenih o tehnici da I ne govorimo + ispucana municija i granite. I ko ih je drzao sa druge strane 2 -3 mehanizovane brigade plus TO linijasi.
Da i to za minimalno potrebnom upotrebom artiljerije, postavljano je vise puta ovdje da se branioci sale da Im se nedostavlja dovoljno Granada. I sta je greska sa tim ogranicenim resursima Ukri su lagano samljeli pa nek je pola od od objavljenih cifri bar 50.000 rusa na gradicu velicine eto nek je ko Zenica. Heeej 50.000 izbacenih iz stroja, jebote uzmi 50 cackalica stavi na sto ispred sebe pa zamisli 1000 puta toliko.

A sta smo to vidjeli sa ukrainske strane unisteno u Bahmutu gdje su Leopardi, CV 90, Bradley, Bushmasteri I neznam vise sta nisu sve dobili. Da je bio ciljano da se Bahmut zadrzi uveli bi bar nesto odovoga u odbrani . A da su rusa bilo sta unistili propaganisti bi su tail slime mjesecima al sipak nista. Gdje su. ( to izgleda ebe koku a ne pjevac)

U medjuvremenu UKRI utvrdili liniju odbrane iza Bahmuta da je Popasna i Avdivka p.kin dim i da Ona kolona sa Kiyeva sad dodje punom snagom nebi probila.
Sta je onda po tvom misljenju bilo ispravno.Povuci se na tu liniju i pustit ovih 50-100k izbacenih iz stroja da udare tu? Prije 4 mjeseca. How yes no.

I kako poceh da i zavrism. Da nama nizeligasima pojasnis pa da dahnemo?
Kakve 2-3 mehanizovane brigade plus TO? Pa kada je kepec i Sirski najavili da je drzanje grada nesto najbitnije sto postoji i od strateskog znacaja poslali su sve sto vrijedi i sto je bilo sposobno da odbrane grad.

Ne znam kako mislis da su oni samljeli Ruse u gradu ako nisu imali nista od toga. Dakle morali su svojom pjesadijom da ih zaustave. Ne sumnjam opste da je ta pjesadija bila bolja od Ruske, samo njima nije falilo artiljerije. 203mm haubice, 240mm minobacaci i avio bombe izmedju TOSa, UR77 i obicnih granata.
Sve to uz pokusaje kontranapada kako bi se linija duze drzala jer su se nadali kontri. I onda se svi prave ludi kako to da je omjer gubitaka najnepovoljniji pod tim cekicem.

Sto se tice utvrdjivanja linije iza, ZSU je sad na potezu.
Bossona

#162381 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

:-D

:izet: :thumbup:
A_A_AKCIJA

#162382 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

RefPus wrote: 21/05/2023 23:28 Vidjet ćemo na kraju rata, hoće li postojati neke neovisne procjene, a dotad ja i dalje vjerujem da je cijena preskupa i da su Ukrajinci izgubili puno više nego što mi mislimo
Imaš gomile nezavisnih izvora koji govore o tome. To što ti ne znaš ne znači da ne postoje.

Čak imaš i ruske izvore koji direktno ili indirektno potvrđuju brojke.
geralt

#162383 Re: Ukrajina

Post by geralt »

karanana wrote: 21/05/2023 23:07 Kakvi su f-ovi protiv s300 i 400? Ne znam koliku bi prevagu donijeli ako ruska pvo dobro radi. Isto ko sto ni rusi ne mogu kontrolisati ukr nebo.
Kada bi letjeli sami, bilo bi opasno po njih. No ne lete nikad sami nego u formaciji. Mamci-simulatori, F-ovi sa antiradarskim projektilima, F-ovi sa zrak-zrak, F-ovi sa zrak-zemlja. S-300 i S-400 koji upali radar ce ostati bez njega.
drug_profi

#162384 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Satrap_Darije wrote: 21/05/2023 19:06 Sada kada već neko vrijeme živim na tom "mrskom" zapadu, gdje ljudski život ipak ima neku vrijednost, stidim se samoga sebe i svojih prijašnjih misli.
Haj ba i ja sam nekad komunjara bio.
Nije me stid. To je za mlade ljude. Biti buntovnik. Sa zrelim godinama otprilike odes prema normalnom. Neki ni tad, ali to je do losije pocetne tacke.
I dalje ne dam na Maršala. I dalje mislim da je Juga bila dobra ideja, ali sa pogrešnim ljudima.
I da danas ima bolja ideja od te Juge.
drug_profi

#162385 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Himera wrote: 21/05/2023 19:22 Dajdža Džo jih je več par puta popišao a more on još kako ide ona Bez starca nema udarca
Šta bi tek bilo da nije senilni dedo. Ovako se samo mogu nadati da je oslabio. Ali nije dovoljno.
karanana

#162386 Re: Ukrajina

Post by karanana »

geralt wrote: 22/05/2023 00:28
Kada bi letjeli sami, bilo bi opasno po njih. No ne lete nikad sami nego u formaciji. Mamci-simulatori, F-ovi sa antiradarskim projektilima, F-ovi sa zrak-zrak, F-ovi sa zrak-zemlja. S-300 i S-400 koji upali radar ce ostati bez njega.
A ako s-ovi budu na ruskoj strani granice?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#162387 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

nekako svi preskačemo čip Japana u ovoj igri ruskog ruleta na nepotopljivom brodu Titanik
General War

#162388 Re: Ukrajina

Post by General War »

madner

#162389 Re: Ukrajina

Post by madner »

A_A_AKCIJA wrote: 21/05/2023 23:45
RefPus wrote: 21/05/2023 23:11

Možda to na ovom forumu nije popularno, ali ja se slažem sa tobom. Od "gradić bez strateškog značaja" do "odbrana Bahmuta je odbrana Ukrajine" u samo par mjeseci. Činjenica je da je Ukrajina jednako tako skupo platila ovo razvlačenje u Bahmutu, ponajviše životima najboljih vojnika, a tek onda u opremi i naoružanju. Ameri barataju brojkama od 100 hiljada Rusa, ali ako budemo realni, to bi značilo da su oni dnevno kroz cijelu tu bitku gubili do 400 ljudi, što je prosto nevjerovatno. Ali eto da ne ulazimo u te špekulacije, dovoljno nam govori podatak da se od početka rata niko ne bavi brojem mrtvih Ukrajinaca, jer je to očigledno tabu.
Znaćemo brzo ko je upravu.

Ako Rusi uskoro pokrenu uspješnu ofanzivnu akciju negdje, upravu su oni koji kažu da je bila greška braniti Bahmut. Jer nije uništen niti oslabljen ruski ofanzivni potencijal.

Ako uskoro vidimo uspješnu ukrajinsku ofanzivu, upravu su oni koji su govorili da je Bahmut kupovina vremena za naoružavanje Ukrajine, trening novih jedinica na novim oružjima, priprema za ofanzivu.

Ja tvrdim ovo drugo.
Rusi su vodili bitku za očajničku pobjedu koja im je trebala. Kao da igraju igricu i kao da će se desiti nešto posebno kada zauzmu Bahmut. Novi nivo, novi život, nova oružja.

U suštini, sa strane se Ukrajina naoružala na bukvalno svakom polju. Dok su Rusi uzimali ruševine, Ukrajinci dobili strašnu PVO, milione komada municije, pokrenuli proizvodnju granata i dronova, stotine tenkova i oklopnih transportera se slilo za ofanzivu, oformili desetine novih brigada za koje su imali luksuza da ih treniraju na zapadu, dok su Rusi svu snagu usmjerili na jednu tačku.

Rusi su to sve ignorisali i udarali na Bahmut. Osim raketnih napada, nisu imali odgovor na ovo strateško bildanje Ukrajine. Čak nisu uzeli ni operativnu pauzu da se pripreme za ovo što dolazi.

Apsolutni amaterizam Rusa kojima je Bahmut podvaljen kao utješna nagrada. Strateška kratkovidnost.

Rezultati bitaka se mjere ispunjavanjem cilja. Najveći ciljevi su strateški.

Na početku bitke u Avgustu, i danas, kako se kretao odnos snaga?

Jesu li danas Rusi jači nego tada? Nisu.
Jesu li ispunili i jedan cilj osim ovog operativnog, zauzimanja jednog grada u najdužoj bitci u istoriji iza Varduna? Nisu.

Jesu li iscrpili Ukrajince? Ni blizu. Ovi dobili gomile oružja, municije i desetine hiljada ljudi pod oružjem.
Osim M777, oko Bahmuta skoro da nije bilo nešto previše uništavanja zapadne tehnike, pa da kažemo da je oružje za ofanzivu potrošeno na Bahmut.

U istom razdoblju, Ukrajinski parametri su samo rasli.
U svemu su nemjerljivo jači nego tada. Čak su u Bahmutu uspjeli, makar na momente imati paritet u artiljeriji.
Otvoreno rekli koliko im treba tenkova i oklopa za ofanzivu i skoro toliko i dobili.
Od jučer dolaze i avioni.

Sve navedeno se može ignorisati iz ovih ili onih razloga, ali činjenice stoje.

Uspješna ruska ili ukrajinska ofanziva će pokazati ko je bolje čitao te činjenice.
Bakmut medjutim nije strateska odluka. Obuka pilota, Patrioti, F16, obuka brigada su odluke koje su donesene prosle godine.

Ne mozes Bakmutu dati zasluge za to.

Sto se tice odnosa snaga u Augustu i sada, prosle godine je bio znatno nepovoljniji za Ruse nego sada. BTG sa 150 ljudi i BTRovi koji su krenuli poluprazni u Februaru su drzani na okupu sa artiljerijom i helikopterima. Himarsi su pogodili koliko stabova tog mjeseca a koliko ove godine?

Nakon ovog popunjavanja mobilizacijom Rusi su stekli paritet ili blagu prednostu u pjesadiji.

Medjutim ta pjesadija nije bila pretjerano impresivna, Wagner je tu prekucao igricu sa zatvorenicima.

Dakle u toj situaciji imamo odluku Rusa da pokrenu ogranicene ofanzive sirom fronte. Po meni sa idejom da iskoriste to sto imaju vecu bazu ljudi i sto manje treniraju iste, cak i negativan omjer u toj situaciji moze biti dugorocno dobar.

I onda ni krivi ni duzni dobijaju ovaj poklon:

Da li zelite da zamjenite svoje zatvorenike za elitne snage ZSU po povoljnom kursu?

Sto se tice tehnike, to sto nema puno zapadne tehnike ne znaci da nije dosta tehnike izgubljeno, sto prijeratne sto proslogodisnjih donacija.

Avioni su dobar primjer, najavili su sad F16 i ljudi misle da je to neuporedivo jace nego sto su imali prosle godine. A prosle godine su imali duplo vise borbenih naleta nego ove sa doniranim Mig29. Pogotovo danas kada sam citao da se radi o Block20 avionima, bogdu su bolji od ovih Poljskih Migova ali samo jer mogu nositi vise oruzja.

Uglavnom, uticaj Bakmuta je na operativnom a ne na strateskom nivou, te shodno tome treba i diskutovati.
geralt

#162390 Re: Ukrajina

Post by geralt »

karanana wrote: 22/05/2023 00:37
Nece ga pribliziti u domet artiljerije ni izvidjackih dronova, sto znaci da se mora odmaci bar 50 km od granice. A na ruske lazi da S-400 moze pogoditi metu udaljenu 400km se grohotom smijem.
madner

#162391 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ako ostane na ovom broju sto se danas spominje (50 do 60 Block20 aviona koji su povuceni iz upotrebe) ovo je zamjena za gubitke koje trenutno trpe i ne mjenja jednacine osim sto ima bolju raketu zrak zrak.
jednonogi_Jack

#162392 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

karanana wrote: 22/05/2023 00:37
Tu ne bi smjeli ništa. To bi već bila crvena linija za Ruse.
Ustvari ljubičasta. Crvena se malo ofucala u međuvremenu.
JoseMujica

#162393 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

pada još prvoligaških suncokreta🌻

ps

što ovo niko ne priča kako im je bilo u Pančevu?

Mora da su razočarani sendvičima ili što ih tam za brda ona zovu Bosancima :evil:
drug_profi

#162394 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

karanana wrote: 21/05/2023 20:12 Da si pogledo proruske telegrame i tvitere vidio bi istu stvar kad su ukr zrtve u pitanju. E tu je velika faluska ovog foruma/teme.
Nije.
To je faluška forumaša koji idu tamo da se "informišu", naivno i glupo misleći da će prepoznati i odoliti propagandi.
Svi mi znamo da ukrajinci ginu i da je do sad bar 100K vojnika stradalo. Vjerovatno i više.
Samo na Bahmutu je taj omjer 1:5 do 1:7 za Ukrajinu, po svim objektivnim analizama. Daleko veci od uobicajenog i ocekivanog 1:3.
Izvor zapadna ministarstva odbrane. Vi cete reci zainteresovani su, nisu objektivni? A onda da slusamo Ruse. Oni su objektivni? Normala.
RefPus

#162395 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

A_A_AKCIJA wrote: 21/05/2023 23:52
RefPus wrote: 21/05/2023 23:28 Vidjet ćemo na kraju rata, hoće li postojati neke neovisne procjene, a dotad ja i dalje vjerujem da je cijena preskupa i da su Ukrajinci izgubili puno više nego što mi mislimo
Imaš gomile nezavisnih izvora koji govore o tome. To što ti ne znaš ne znači da ne postoje.

Čak imaš i ruske izvore koji direktno ili indirektno potvrđuju brojke.
Pa ja stvarno nisam naišao na neke mjesečne ili dnevne procjene Ukr gubitaka. Baš me zanima kakve su i od koga. Volio bih da mi neko proslijedi.
drug_profi

#162396 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Gvozdeni1 wrote: 21/05/2023 20:12
Crvene_brigade wrote: 21/05/2023 20:02

Je li to ekskluzivno javio Lažanski, ero sa onoga svijeta?
Rusi vec 10ak dana forsiraju tu pricu a od njega ni traga ni glasa. Ukljucis mozak i skontad da mozda ima istine.
I ne znam cemu to tupavo pisanje na novou drugog razreda osnovne skole. Prepravljati prezime da bi se uklopilo u nesto. Pa da, tako su moji klinci kad su bili 2 razred i bas im je smjesno bilo.
16. maja Zaluzni bio na pres konferenciji nakon velikog napada Karinama, Karindzalima, kako se vec zovu.
drug_profi

#162397 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

karanana wrote: 21/05/2023 20:40 Nisam fan zaluznog tako da nemam neko misljenje niti razmisljam sto ga nema u medijima 10 dana. Kako god misljenje o njemu pogibija ili tesko ranjavanje bi bili udar na moral mada mi ni rusi nisu jasni kazu nece ukr da objavi ranjavanje ili smrt da ne smanje moral jer je zaluzni voljen od strane vojske. A do neki dan su govorili da se vojska buni protiv njegovih odluka i slanja na bahmut sa velikim gubicima.
Uglavnom na ovoj vijesti cemo lako i vjerovatno relativno skoro saznati ko laze.
Vidim ja da si ti vec kupio.
JoseMujica

#162398 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

prvoligaši nije Pančevo palo, palo je jedno strateški bezvrijedno mjesto svima, osim vama apologetima ruskog fašizma

Imate li stida paćenici!?
lajkujMe

#162399 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Mapa :run:

Image

Image
madner

#162400 Re: Ukrajina

Post by madner »

drug_profi wrote: 22/05/2023 00:52
karanana wrote: 21/05/2023 20:12 Da si pogledo proruske telegrame i tvitere vidio bi istu stvar kad su ukr zrtve u pitanju. E tu je velika faluska ovog foruma/teme.
Nije.
To je faluška forumaša koji idu tamo da se "informišu", naivno i glupo misleći da će prepoznati i odoliti propagandi.
Svi mi znamo da ukrajinci ginu i da je do sad bar 100K vojnika stradalo. Vjerovatno i više.
Samo na Bahmutu je taj omjer 1:5 do 1:7 za Ukrajinu, po svim objektivnim analizama. Daleko veci od uobicajenog i ocekivanog 1:3.
Izvor zapadna ministarstva odbrane. Vi cete reci zainteresovani su, nisu objektivni? A onda da slusamo Ruse. Oni su objektivni? Normala.
I svi objektivni izvori su se smijali tim objavama. Ne govorim o Rusima nego ljudima koji su za Ukrainu od 2014 i bili su u Bakmutu.

Nemam problem sto ljudi odluce da navijaju pa onda i ne zele objektivne izvore. Imam problem kada izjave Sirskog prenose kao da imaju smisla.
Post Reply